[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Kifid: adviseur moet expliciet wijzen op premiedaling ORV
Pagina 1 van 1

Kifid: adviseur moet expliciet wijzen op premiedaling ORV

Geplaatst: 11 sep 2019 09:33
door ClaimConcept
Kifid: adviseur moet expliciet wijzen op premiedaling ORV
Afgelopen jaar heeft Kifid bijna honderd klachten van consumenten ontvangen over hun overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten door tussenkomst van een financieel adviseur. In twee vandaag gepubliceerde uitspraken concludeert de Geschillencommissie dat de financieel adviseurs deze consumenten hadden moeten wijzen op de premiedalingen in de levensverzekeringsmarkt. Beide financieel adviseurs zijn tekort geschoten in hun beperkte zorgplicht. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, moet de consument aantonen dat hij daadwerkelijk schade heeft geleden. In de ene zaak slaagt de consument daar niet in. In de andere zaak heeft de consument daadwerkelijk een nieuwe ORV afgesloten tegen een aanzienlijke lagere premie. De financieel adviseur moet aan deze consument de gemiste premiebesparing, naar schatting ruim 900 euro, vergoeden.
Beroep
De uitspraak GC 2019-623 over de klacht van een consument tegen De Hypotheker Emmeloord is bindend. De uitspraak GC 2019-625 over de klacht van een consument tegen VLIEG Advies Groep is niet-bindend. Vanwege het belang van deze uitspraken voor zowel de consumenten als de financiële dienstverleners heeft de Geschillencommissie bepaald dat voor beide partijen beroep mogelijk is bij de Commissie van Beroep.

Re: Kifid: adviseur moet expliciet wijzen op premiedaling ORV

Geplaatst: 11 sep 2019 10:16
door Komkommertijd
De Adviseur werkte op provisie als zelfstandige en die gaat zijn prima inkomen dat jarenlang bleef doorlopen niet om zeep helpen.

Gewoon regelmatig kijken of je elders voordeliger kunt verzekeren!
Net als Energie contracten, en Zorg verzekeraars elk jaar even kijken of je moet overstappen.

Elke adviseur zit op provisie basis dus wat wil je nu?
Lees je jaarlijkse factuur eens goed en je weet wat hij met nietsdoen verdiende.
Als deze adviseur stopte is die portefeuille goed verkoopbaar... zijn pensioen dus!

Re: Kifid: adviseur moet expliciet wijzen op premiedaling ORV

Geplaatst: 11 sep 2019 10:30
door Lady1234
Als die adviseur op provisie basis die verzekering bij een verzekeraar heeft afgesloten, kreeg hij de provisie in één keer, of naar keuze verdeeld over een aantal jaren uitgekeerd van de verzekeraar. En mocht hij dus NIETS rekenen aan de verzekerde.