Kent jouw financiële product nog verborgen kosten?

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
Radar
Site Admin
Berichten: 4937
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Kent jouw financiële product nog verborgen kosten?

Ongelezen bericht door Radar »

Banken en verzekering gingen al vaker bij Radar door het stof, maar toch blijven verborgen kosten bij kapitaalverzekeringen gewoon bestaan.

Zo merkt ook Peter, die twintig jaar geleden 2791 euro stortte voor een Cumulent koopsompolis bij de Rabobank. Dat zou nu zeker 7174 euro moeten opleveren, afgaande op het laagste percentage (4,4%) op zijn offerte van een gemiddeld historisch fondsrendement.

Peter ontvangt slechts 3589 euro, wat neerkomt op een rendement van 1,55 procent, bijna 3 procent lager dan wat er vermeld staat op zijn waardeoverzicht (4,4%).

Rabobank en Interpolis geven toe dat de rekensom niet klopt en dat het rendement 'een bruto-rendement is': 'Het historisch fondsrendement houdt géén rekening met de kosten die de fondsbeheerder maakt.'

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces hebben een Burgerinitiatief opgestart, om paal en perk te stellen aan dit soort praktijken met verborgen kosten. Al 52.000 handtekeningen steunen de vraag naar een grondige wetswijziging.

Zou jij je handtekening onder het burgerinitiatief zetten? Kwam jij ook voor verrassingen te staan, of vind je alle kosten van jouw financiële product net helder?

Wat is het Burgerinitiatief concreet van plan? Kijk vanavond om 20.30 uur naar NPO1.
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ekeringen/

breien
Berichten: 4191
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Kent jouw financiële product nog verborgen kosten?

Ongelezen bericht door breien »

Nee, ik teken niets

ben2709
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 jun 2019 14:52

Re: Kent jouw financiële product nog verborgen kosten?

Ongelezen bericht door ben2709 »

Het zou goed zijn om ook bij alle pensioenfondsen normen te stellen. De wijze waarop zij administreren en al of niet in luxe kunnen leven mag best aan normen worden gebonden. Wat men nu doet is eerst pensioenen inkrimpen, maar het "apparaat" wordt lang niet altijd op efficiency getest!

Plaats reactie