LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire

Hoe ga jij/zou jij gaan stemmen?

mag stemmen: Deal
2
17%
mag stemmen: No Deal
1
8%
mag niet stemmen: Deal
0
Geen stemmen
mag niet stemmen: No Deal
9
75%
 
Totaal aantal stemmen: 12

sieward
Berichten: 110
Lid geworden op: 02 apr 2006 09:35

schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door sieward »

Er ligt nu een schikkingsvoorstel van st. verliespolis en st. woekerpolisclaim met Delta Lloyd. Mensen, die zich bij de stichtingen hebben aangesloten EN een polis hebben bij Delta Lloyd mogen kiezen.

Wat is nou een verstandige keuze?
Stel de keuze is Deal, wat gebeurt er dan?
Stel de keuze is No Deal, wat dan?

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door wevera »

Het is verstandig om tegen te stemmen.
In de deal is een te hoog kostenpercentage, als percentage van de poliswaarde op het eind van het jaar, en dan elk jaar, overeengekomen.
Vooral voor polissen met een lange duur en dus een hoge waardeontwikkeling geeft een percentage van 2.45 - 3.5% geweldig veel kosten.

Voor het type polis waarbij in het begin veel (alle) kosten zijn ingehouden met later een laag kostenpercentage kan de deal merkwaardig uitpakken.
Er is dan veel compensatie voor de eerste jaren, maar later, vooral wederom bij lange polisduur extra veel kosten. Het kostenpercentage van 2.45% - 3.5% van de deal is voor de latere polisjaren hoger dan volgens de oorspronkelijke polisvoorwaarden in dit type polis.
Het hogere kostenpercentage wordt elk jaar verrekend over de compensatie+inleg+rendement. Het meer aan kostenbedrag kan dan uiteindelijk hoger worden als de compensatie zelf. De deal is voor dit type polis dan verliesgevend.

Als de Delta-Lloyd polishouder tegenstemmen wordt het schikkingsvoorstel van de Kifid-ombudsman door de stichting woekerpolisclaim verworpen. Wat de stichting verliespolis doet weet ik het niet.

De stichting woekerpolisclaim zal dan, naar alle waarschijnlijkheid, verder gaan met de Kifid-procedure, en de klacht over de te hoge en onduidelijke kostenberekening voor leggen aan de geschillencommissie van het Kifid.
De kans is groot dat er dan een betere uitspraak komt voor de polishouders dan de huidige. Die uitspraak is dan bindend. Dit kan nog wel een jaar duren.

Als de Delta-Llyod polishouders voorstemmem wordt het schikkingsvoorstel aangenomen en tot uitvoering gebracht. Maar volgens mij heeft dit voorstel geen juridische/bindende basis en kan dus door individuele polishouders verworpen worden. Die blijven dan vast zitten aan hun oude polisvoorwaarden.

De stichtingen verliespolis en woekerpolisclaim zullen dan verder gaan met het proberen om met andere verzekeraars deze deal af te sluiten.
De kans dat er dan via deze 2 stichtingen nog ooit iets beters dan deze deal tot stand zal koen is dan nihil.

Polishouders die meer verbeteringen willen zullen dan andere wegen moeten zoeken. (individueel een Kifid-procedure , zelf naar de rechter, enz, of een nieuwe vereniging/stichting oprichten, enz.)

Met vriendelijke groet, Arie Wever

juwita
Berichten: 879
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door juwita »

Beste Sieward,

Ik heb uit de uitzending van Tros Radar van vorige week (het interview met de betrokken stichtingen en Delta Lloyd) begrepen dat de schikking van de baan is wanneer de meerderheid van bij de stichtingen aangesloten Delta Lloyds beleggingspolishouder TEGEN STEMT. Er zit een ontbindende voorwaarde in de overeenkomst.

De vraag is wat er vervolgens gebeurt ? Bij massaal tegenstemmen is de boodschap voor de stichtingen en Delta Lloyd luid en duidelijk: de alsdan afgeschoten deal was VEEL TE MAGER. Er zal iets veel beters moeten komen. OOk voor andere verzekeraar zou de boodschap luid en duidelijk moeten doorklinken: consumenten laten zich geen knollen voor citroenen meer verkopen.

Als de meerderheid van de bij de stichtingen aangesloten Delta Lloyd klanten VOOR STEMT, betekent dit verder niet zo heel veel. Delta Lloyd polishouders houden hun handen vrij om individueel via een klachtprocedure van het KIFID of via de gewone rechter een betere schadevergoedingsregeling af te dwingen.

sieward
Berichten: 110
Lid geworden op: 02 apr 2006 09:35

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door sieward »

Hi mensen,

Grappig op zich. De deal met Delta Lloyd werd door de stichtingen, de ombudsman en door de minister van financieen geprezen. Het lijkt er nu echter op dat dit opnieuw een NO DEAL wordt, omdat de consument er niet mee eens is. Of zie ik het verkeerd? Hoe groot zal de kudde zijn die zich achter de mening van deze autoriteiten schaart en zelf geen keuze durft te maken?

flabbergasted
Berichten: 185
Lid geworden op: 19 jun 2008 21:06

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door flabbergasted »

hallo Sieward,

ik kreeg bij het zien van Radar gisteren een andere indruk!
Dat juist de mensen met het gevoel het meest te verliezen te hebben (gedupeerden van DL), vooral Deal hebben gestemd! Kijk anders zelf even de aflevering na.
Dat betekent voor alle anderen maatschappijen een voor hen gunstig precedent, nu hoeven ze hun eigen gedupeerden in ieder geval geen betere regeling voor te stellen.

ik ga mijn naam maar veranderen van "superverbaasd" in "superverbijsterd"!
Ohnee...dat betekent Flabbergasted al in het Engels...!!

sieward
Berichten: 110
Lid geworden op: 02 apr 2006 09:35

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door sieward »

Ik had via deze poll de indruk gekregen, dat verreweg de meeste tegen de deal zouden stemmen. De voorbeeld berekeningen door Trosradar en de berichten over vergoedingen aan stichtingen door verzekeraar hadden naar mijn idee toch wel effect mogen hebben. Ik had de tussenstand bij Trosradar nog niet gezien. Maar onderstaand bericht op de website van WPC laat nu de einduitslag zien!

MEERDERHEID POLISHOUDERS VÓÓR REGELING DELTA LLOYD


De overgrote meerderheid van polishouders van de Delta Lloyd Groep die bij Stichting WPC (Woekerpolis Claim) zijn aangesloten, stemt in met het akkoord op hoofdlijnen dat op 9 september is bereikt. Dat blijkt uit de gegevens van de enquête die Stichting WPC hierover de afgelopen week heeft gehouden. In totaal zijn 2729 stemmen binnengekomen, waarvan 2684 vóór en 45 tegen. De respons op de enquête is zeer hoog: 75% van de polishouders van de Delta Lloyd Groep heeft een stem uitgebracht. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de voorwaarde van Stichting WPC aan Delta Lloyd Groep dat het akkoord alleen stand houdt als de meerderheid van de bij haar aangesloten polishouders vóór de regeling stemt.

“Dit is een belangrijke stap vooruit,” zegt Jeroen Wendelgelst, voorzitter van Stichting WPC. “Wij hebben van onze achterban nu een duidelijk mandaat gekregen om de regeling verder uit te werken en hierop toezicht te houden. Stichting WPC is blij dat onze aanpak zo breed wordt gesteund. Dit betekent dat wij op de goede weg zijn.”

Volgens de regeling zullen alle Delta Lloyd Groep polishouders in 2009 een individueel voorstel voor compensatie te krijgen. Dit geldt voor alle klanten met een beleggingsverzekering van één van de labels van Delta Lloyd Groep: Delta Lloyd, OHRA, Erasmus en Nationaal Spaarfonds. De polishouders blijven vrij om dit voorstel te accepteren of niet. Als aan alle voorwaarden van de regeling is voldaan zal Stichting WPC afzien van (verdere) collectieve actie tegen Delta Lloyd Groep. Wel zal Stichting WPC betrokken blijven bij de verdere uitvoering van en het toezicht op de regeling.

Ondanks de meerderheid voor het akkoord, houden individuele polishouders het recht om zelf een procedure te starten als zij het niet eens zijn met het voorstel van Delta Lloyd. Ook houden alle polishouders de vrijheid om hun tussenpersoon aansprakelijk te stellen als sprake is van onjuiste advisering of voorlichting; dit geldt ook voor de polishouders die het persoonlijke voorstel van Delta Lloyd Groep in 2009 accepteren.
Ik denk dat veel mensen zich niet verdiept hebben in de materie en opnieuw zullen schikken zodra zij het concrete schikktingsvoorstel ontvangen welk zij hebben aanvaard. Hoe moet het nu verder? Zijn er dan werkelijk mensen voor deze regeling, of is het allemaal een grote truc?

flabbergasted
Berichten: 185
Lid geworden op: 19 jun 2008 21:06

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door flabbergasted »

[email protected] de [email protected]

kworniegoe....

zalig zijn de onwetenden....totdat ze straks op einddatum het resultaat van hun woekerpolis zien,,,,..

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door peewee »

Ach, de stichting Woekerpolis kan de uitslag verzinnen de ze zelf wenst. Geen notaris die hier toezicht op houdt. En tja, voor de meeste Delta Lloyd klanten zal gelden dat ze NIET behoren tot de categorie die hards die hier op dit forum regelmatig informatie uitwisselen. De geschiedenis lijkt zich hier te herhalen. In de periode tussen 2002 en 2006 wist Dexia met een zeer succesvol uitrookbeleid ook ruim 400.000 Dexia aandelenlease gedupeerden te lijmen met een halfdooie mus. Slechts 24.000 Dexia gedupeerden hebben de strijd voortgezet en komen nu gemiddeld weg met een flink hogere schadevergoeding.

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door wevera »

Op zich is deze uitslag nou ook weer niet zo erg vreemd.
De meeste mensen zullen denken , "een kwart ei is beter dan een lege dop". De richtlijn van 3.5% van de Kifid-ombudsman is slechter.
En dan is er ook nog de door de pers opgeklopte paniek over de kredietcrises waardoor een groot aantal mensen ook nog denkt van "we moeten maar tevreden zijn met dit meevallertje".

Ik denk dat het in 2009 als de polishouders de brieven krijgen met de individuele regelingen, dat het dan al gaat tegenvallen en vervolgens bij de datum van uitkering van de polis.

Onvrede, het gevoel belazerd te zijn en wantrouwen zullen met dit schikkingsvoorstel niet verdwijnen en over enige tijd weer toenemen.

Het doel van deze schikking was en is, "zorgen voor rust in de tent" vooral op dit moment ivm. de kredietcrises.
Voor wat de beleggingsverzekeringen/woekerpolissen is dat voor een deel gelukt.

De activiteiten/stellingname van de stichting woekerpolisclaim is erg tegengevallen. Vooral ook omdat ze zich in het begin als tegenhanger van verliespolis hebben opgesteld. Nu blijkt dat hun bestaan dus overbodig is geweest want zonder woekerpolisclaim had de stichting verliespolis dit ook wel bereikt.

Wat is er met woekerpolisclaim in de periode Mei-September gebeurt? Want in die periode zijn hun opvattingen radicaal gewijzigd, zie ook de verandering van de model klacht/stuitingsbrief.
Mischien krijgen we het nog een keer te horen.

Met vriendelijke groet, Arie Wever

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door Piet »

Ja hoor, de mensen achter Verliespolis hebben het weer voor elkaar.
Lemstra, Schonewille en Hooft Graafland hebben het, na hun riante inkomen dankzij hun stichtingen Leaseverlies en Eegalease in de aandelenlease affaire, weer geflikt, nu met de Woekerpolisaffaire.
Alle aangeslotenen hebben een kaart ontvangen om te stemmen over de zogenaamde goede regeling met Delta Lloyd

Deze mensen achter Verliespolis ontvangen 950.000 euro van Delta Lloyd.
Hiervoor krijg jij 50 euro en een magere regeling die pas achteraf op waarde kan worden geschat.

Nee is in dit geval het beste antwoord om te voorkomen dat de verzekeraars en de advocaten de grote winnaar worden en de gedupeerden worden afgescheept met een schijntje.

Groeten,
Piet

flabbergasted
Berichten: 185
Lid geworden op: 19 jun 2008 21:06

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door flabbergasted »

tja PIet, ben bang dat je dit persoonlijk aan die onverschillige Delta Lloyd polishouders moet gaan vertellen, hoeveel waren het er ook alweer, 300.000?
En 5.000 aangemeld bij Woekerpolisclaim, nou....veel succes ermee...!

Maar goed, moet ik nodig zeggen, ik kreeg het allemaal ook pas door bij de nieuwe versie van het jaaroverzicht afgelopen mei....maar dan nog, als je daarna nog niks wilt weten, dat is erg. Maar we doen er nu weinig aan...
Voor het ontvangen van een boodschap is een open oor nodig....

peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: schikkingsvoorstel Delta Lloyd: Deal or No Deal

Ongelezen bericht door peewee »

Flabbergasted,

De uitkomst van de stemronde en meer nog de geringe belangstelling van Delta Lloyd gedupeerden in hun eigen (niet onderkende) sores, geeft tegelijkertijd de ontzettende zwakte weer van de Nederlandse consumentenbeweging. Echt collectief een vuist maken blijkt keer op keer geen haalbare kaart.

Het enige positieve punt in de Delta Lloyd deal is dat er met betrekking tot deze regeling geen algemeen verbindendverklaring aan het Gerechtshof (Wet Collectieve Afwikkeling Massaschades) zal worden gevraagd. Hierdoor houden individuele gedupeerden de handen vrij en wordt hen geen zwakke deal door de strot geduwd.

Gesloten