LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] KPN lopend abonnement oude bewoonster

Problemen met jouw aansluiting of met jouw provider van internetdiensten? Discussieer dan hier daarover.
NienkeB
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2006 20:48

KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door NienkeB »

Hoi, ik heb het volgende probleem: ik ben net verhuisd, en wil een internetabonnement nemen. Dat lukt alleen niet, want de oude bewoonster heeft een nog steeds lopend internet+bellen abonnement bij KPN. Ik kan daardoor zelf géén internetabonnement nemen: de lijn is bezet. KPN zegt "wij kunnen dat abonnement niet opzeggen, want de oude bewoonster betaald nog steeds." Dat ze niet op het adres woont schijnt niet uit te maken.

Zelf ken ik de oude bewoonster niet en ik kan dus ook zelf geen contact met haar opnemen. De huiseigenaar heeft dat wel gedaan en de oude bewoonster heeft gezegd dat ze het abonnement zou opzeggen. Ze heeft dat tot op heden nog steeds niet gedaan. Ondertussen weigert KPN het abonnement te ontbinden/op te zeggen, ook al gaat het om een bewoner die er niet meer woont. Zelfs toen ik zei dat ik kon laten zien dat ik alleen op dat adres woon (via bewijs gemeente), en dat de oude bewoonster daar dus niet meer woont, kan het niet opgezegd worden! Iedereen kan dus op elk willekeurig adres een abonnement aansluiten, als hij of zij maar betaald. Dat de huidige bewoners daar last van hebben maakt KPN blijkbaar niet uit, ze willen er in ieder geval niets tegen doen om het probleem op te lossen.

Dit klopt toch niet, dit is toch vreemd? Het lijkt me dat je niet zomaar op een adres een aansluiting kan nemen of houden zonder de toestemming van de huidige bewoners?

groeten, nienke

stofzuigertje

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Sluit een gekocht of eigen modem aan en kijk of het werkt.

Als U gaat bellen en mailen op die klant zullen ze wel eerder stoppen.
Vooral bellen kan geld kosten en als dit stopt kunnen ze U aansluiten.

Via nummer weergave op mobiel zie je gelijk welk nummer hier op zit en dit mag je misbruiken, want als zij na laten dit tijdig te stoppen is het geen diefstal maar overmacht.

Dus gebruik deze gratis aansluiting want een alternatief is alleen de kabel en die hoeft U niet te nemen.

oppie11
Berichten: 95
Lid geworden op: 04 sep 2009 19:37

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door oppie11 »

Een andere nieuwe aanbieder kan het bestaand signaal overnemen, ook als het het op naam van iemand anders staat. Ook is er via ADSL de mogelijkheid om op het 2e aderpaar een aparte verbinding te leveren mits dat 2e aderpaar niet bezet is met een ander signaal.

queenfan
Berichten: 1414
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door queenfan »

oppie11 schreef:Een andere nieuwe aanbieder kan het bestaand signaal overnemen, ook als het het op naam van iemand anders staat.
Nee hoor dat kan niet, dit kan alleen door de eigenaar.
oppie11 schreef:Ook is er via ADSL de mogelijkheid om op het 2e aderpaar een aparte verbinding te leveren mits dat 2e aderpaar niet bezet is met een ander signaal.
Mits de 2e paar niet bezet is zal het anders stellen mits de 2e paar gelast is of uberhaubt aanwezig is.

NienkeB
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2006 20:48

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door NienkeB »

Bedankt voor al jullie hulp tot nu toe!

Ik heb haar inloggegevens en modem (nog) niet, helaas. Anders was er nooit een probleem geweest: dan had ik al die tijd gratis internet gehad! Inmiddels ziet het ernaar uit dat ik die inloggegevens wel krijg, en ook een modem. Dan is het dus tijdelijk opgelost, uiteindelijk wil ik wel zelf een eigen verbinding met de door mij gewenste snelheid etc.

Een tweede lijn aanleggen is mij ook nog niet gelukt, eindeloos heen en weer gebeld met telfort en kpn, conclusie: het kan niet. Het kan alleen als ik zelf een abonnement bij KPN neem, alleen KPN kan een tweede lijn eroverheen leggen. Maar internet 20 mb/s wat ik wil is bij KPN twee keer zo duur (€50,-) als bij telfort (€25,-). dus geen kpn voor mij!

Weten jullie of ik (of de huiseigenaar zelf) recht heb om het abonnement op te zeggen, aangezien het hier gaat om een oude bewoonster die het huis uit is gezet (via rechtzaken en alles), die nu niet zelfstandig meer woont (omdat ze dat niet kan zit ze in de hulpverlening), en niet meer woonachtig is op het adres waar dat abonnement op loopt? Bij KPN doen ze moeilijk, maar het lijkt me toch dat er hier iets aan gedaan moet kunnen worden. De oude bewoonster zegt altijd dat ze het heeft opgezegd, maar dan blijkt elke keer dat ze dat helemaal niet heeft gedaan en dat ze dus elke keer liegt.

Kortom: what to do???

NienkeB
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 apr 2006 20:48

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door NienkeB »

Oja btw, kabel is ook geen optie want die is hier niet aangelegd (het is een woning op een bedrijventerrein)...

EdoK
Berichten: 154
Lid geworden op: 08 apr 2009 17:04

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door EdoK »

Vreemd verhaal. Als je kan aantonen dat jij op dat adres woont dan moet je gewoon een nieuwe aansluiting krijgen. Wat er met het oude gebeurt is niet jouw probleem. Het telefoonnummer van de oud bewoonster moet gewoon in de schakelkast op een 'dode lijn' geschakeld worden.

SirPeter
Berichten: 315
Lid geworden op: 15 dec 2009 17:34

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door SirPeter »

Koop zelf een modem, liefst een experiabox want dan hoeft er geen inlog gegevens in de modem gezet te worden. Of een random Speedtouch gebruik [email protected] met ww kpn en voila.

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door tiptoo »

vraag hierover gratis advies bij het juridisch loket!

Rumrunner
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 mei 2010 09:35

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door Rumrunner »

Ik zou proberen contact op te nemen met haar familie en het probleem voorleggen. Indien zij niet meer handelsbekwaam is zal een famililid van haar de opzegging wel mogen doen.

altijdwatteklagen
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 mei 2010 11:22

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door altijdwatteklagen »

Dit komt heel vaak voor. Mensen nemen hun verantwoordelijkheid niet en denken dat als ze een briefje sturen naar de tnt dat hun abonnement automatisch ook verhuisd is. Dit is een simpel verhaal: je maakt een kopie van je huurcontract, kopie id erbij en dan zul je zien hoe snel kpn lekker dubbel laat factureren en heb jij je 'gewenste'abonnement. Is dat nou zo moeilijk ;)?

suz123
Berichten: 57
Lid geworden op: 26 mei 2010 22:10

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door suz123 »

veel huizen hebben gewoon een 2e aansluiting hierop zou het dus mogelijk moeten zijn om een ADSL verbinding te leveren. Daarnaast zou je ook gewoon ADSL moeten kunnen aanvragen en zou dan gewoon de vorige provider van de lijn getrapt worden.
Er is hier wel een nadeel aan. Heeft de vorige bewoner vast telefonie gehad dan zal je het waarschijnlijk op die lijn moeten aanvragen. En in de aanvraag geef je aan dat de lijn op jou naam staat of dat je toestemming hebt van de eigenaar van die lijn. Wie weet moet je die toestemming dan regelen.

queenfanmichel
Berichten: 31
Lid geworden op: 21 sep 2005 13:16

Re: KPN lopend abonnement oude bewoonster

Ongelezen bericht door queenfanmichel »

Maar internet 20 mb/s wat ik wil is bij KPN twee keer zo duur (€50,-) als bij telfort (€25,-). dus geen kpn voor mij!
LOL Telfort is KPN :lol: :lol:

Gesloten