Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
taxikemperman
Berichten: 448
Lid geworden op: 08 jun 2005 16:51

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door taxikemperman » 10 sep 2019 10:12

Oke. Mogelijk een knuppel in het privacy hoenderhok.
Ik heb zelf geen kinderen, maar ik zou er toch voor zorgen dat ik mee kan lezen in de e-mails als ze nog zo jong zijn.
Met name voor het cyberpesten en mogelijke pedo’s
Dan had je dus allang gezien dat er iets mis ging

berndv
Berichten: 6767
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door berndv » 10 sep 2019 10:59

taxikemperman schreef:
10 sep 2019 10:12
Met name voor het cyberpesten en mogelijke pedo’s
Dan had je dus allang gezien dat er iets mis ging
Absoluut mee eens. Juist met een 12-jarige dochter, begin van de pubertijd, zoveel gevaren en vaak nog zo naïef.

bozewolfinhetwoud
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 sep 2019 12:18

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door bozewolfinhetwoud » 10 sep 2019 13:32

Ik wil hierbij een aantal dingen recht zetten (zonder te citaat, t zou te veel tijd kosten):

- alsnog, ik weet wat mijn eigen schuld is.

- ik ben geen dagelijks gebruiker van forums zoals deze, maar ik ben verrast door sommige reacties. Met in het bijzonder alle “off-topic” bekvechten door mensen die een persoonlijk vendetta hebben te verwerken, de voorgenomen meningen, … Of:
Lowieze schreef:
09 sep 2019 14:05
Google translate??
Die verdient zeker de prijs van meest nuttig opmerking.

- de meest commentaren daar over zijn off-topic zoals door anderen aangemerkt. Elke vorm van meningsuiting erover heeft nul waarde omdat het houdt geen rekening met een zeer complex context. O.a. dat mijn dochter heeft een zwaar trauma te verwerken en dat het voor een puber niet zo makkelijk is om een aantal dingen te verwerken (net zoals wrs voor sommige hier!).

- als ouder van een puber met een zware problematiek heb je het niet makkelijk.

- zonder consideratie voor eventuele nalatigheid aan mijn kant mbt controleren van de rekeningafschriften: ik ben zelfstandig, heb het heel druk, zorg zelf voor de boekhouding, en de eerste uitgave zijn gebeurt toen ik mijn btw moest declareren, net voor vertrek op vakantie. Bovendien, in de maand juli, is ons uitgavepatroon meestal bovengemiddeld. Zij kon het niet weten, maar zij heeft de perfecte maand daarvoor gekozen: deze was goed voor meer dan 600 in meerdere transacties over 11 dagen.

- over handige tieners en internet: mijn dochter had een netwerk aan emailadressen opgebouwd dat naar elkaar toe verwezen en waarvan ik natuurlijk niets wist. Ik kende alleen de laatste By the way, ze leren dit soort dingen in eerste instantie in ons hyper-aangesloten cyber-scholen, buiten toezicht van de ouders (is dat een goed idee…?). Daarnaast, had ze meerdere AppleIDs, maar de belangrijkste was nooit zichtbaar. Omdat ja, ik keek soms in haar telefoon, maar nee, ik ben me nooit verdiept in het wereld van spelletjes en de “gevaren” dat het met zich brengt.. Mijn focus laag meer op de gevaren van cyberpesten en wat op de loer kan zijn (pedos enz…).

- toen ik ben begonnen met een mobiel van Apple (zo een 6 jaar geleden), de betalingsmiddelen op de AppleStore waren gering: creditcards, dus echt veilig omdat met meerdere codes. Ik koop nooit wat op de appstore, dus ik had niet in de gaten dat iDeal mogelijk was rond 2018. Alles wordt makkelijker online, maar ook dus dit soort dingen. Ik was me niet bewust geworden dat deze veranderingen ook gevolgen zouden kunnen hebben op de veiligheid van mijn bankrekeningen.

- welke ouder heeft nooit zijn bankpas gegeven aan zijn tiener, met code, om even iets te gaan kopen bij de appie? Welke ouder heeft nooit online even iets gekocht voor zijn kind, in het bijzijn van zijn kind? Welke ouder wil NIET zijn tiener kunnen vertrouwen omdat hij/zij wordt opgevoed met bepaalde waardes? Ik ken geen een persoonlijk.

- mijn overtuiging over de “schuld” van Apple blijft. Omdat ze weten wat er aan de hand is.
Ze kunnen zien dat een uitgavepatroon zich ontwikkeld op een bepaalde appleID.
Ze kunnen zien dat de naam van de bankpashouder is verschillend dan de naam gekoppeld aan de appleID (ja, mijn dochter had het netjes gedaan, haar eigen naam en adres).
Dan kom je inderdaad bij de zorgplicht, en ze hadden zelf de bank kunnen/moeten waarschuwen.

Zelfs, toen ik heb contact opgenomen met hun, is het bij wijze van spreken bijna onmogelijk geweest om informatie los te krijgen. Pas na vele e-mails, en na dat ik had laten zien hoe ernstig het was en dat ik beschikte over een deel van de elementen, hebben ze een druppel laten vallen. Bijna onbeduidend. De echte info heb ik zelf gevonden omdat mijn dochter maar een piepkleine foutje had gedaan, lang geleden: 1 keer maar een email naar ons verzonden met de primaire emailadres. Pas dan heb ik de netwerk hebben kunnen traceren.

Pakken kunnen ze goed. Dat is vast.

Aanpakken ook. Alsnog, wat ik uiteindelijk heb aangetroffen op de primaire emailadres zou voor een volwassen mens een nachtmerrie zijn met de dagelijks e-mails dat lijken op een incassoprocedure. Dus, zoals eerder vermeld, ik kan me naderhand heel goed voorstellen dat het voor haar emotioneel heel moeilijk is geweest om ermee geconfronteerd te worden. Mag ik dat mishandeling van een minderjarige noemen? Omdat op die wijze, je helpt de ontwikkeling van een verslaving.

Nee, inderdaad, kan Apple (en de anderen) niet vast stellen dat de persoon volwassen is. En? Waar is de princiep van voorzorg dan? Als je niet, als aanbieder, kan vaststellen dat je producten niet toegankelijk zijn voor minderjarigen, moet je het dan mogen aanbieden?
Dat zou, wat mij betreft, niet mogelijk moeten zijn.
[HINT: dat is de topic]

Erthanax
Berichten: 3099
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door Erthanax » 10 sep 2019 13:53

bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
(...) mijn dochter had een netwerk aan emailadressen opgebouwd dat naar elkaar toe verwezen en waarvan ik natuurlijk niets wist. Ik kende alleen de laatste
Wat bedoelt u precies met een netwerk van e-mailadressen die naar elkaar verwijzen? En hoe kan uw dochter daarmee betalingen doen van uw rekening?

- welke ouder heeft nooit zijn bankpas gegeven aan zijn tiener, met code, om even iets te gaan kopen bij de appie?
Ik heb dat nooit gedaan.

Als je niet, als aanbieder, kan vaststellen dat je producten niet toegankelijk zijn voor minderjarigen, moet je het dan mogen aanbieden?
Dat zou, wat mij betreft, niet mogelijk moeten zijn.
Bij allerhande aanmeldingen en aanvragen kan gesjoemeld worden met de gegevens. Maar hoe kan uw dochter bij uw betaalgegevens als ze op een of andere website een onjuiste geboortedatum opgeeft?

Morganlefay
Berichten: 57
Lid geworden op: 23 dec 2016 14:53

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door Morganlefay » 10 sep 2019 14:02

Wauw bij mij thuis is het toch echt prive en zaken gescheiden. En men blijft met zijn/haar tengels van andermans spullen af. Zeker zaken als een telefoon.
Ts advies 1 altijd dagelijks je afschriften bekijken mede vanwege het feit dat je rekening tegenwoordig bijna openbaar gemeengoed is.
2 Betaalrekeningen zijn prive en aangezien het jonge spul digitaler zijn dan paps en mams zou ik en dat is hier al vt.
Mijn betaalrekeninggegevens zijn van mij en van niemand anders tenzij dit bij volmacht is geregeld.
Dat dit al zo lang heeft gespeeld geeft alleen maar aan dat u zaken niet op orde heeft. Laat dit een les zijn.
En niet alle verantwoordelijkheid mbt tot dit probleem bij een andere organisatie leggen maar zelf toegeven dat u iets heeft laten verslonzen.
Laatst gewijzigd door Morganlefay op 10 sep 2019 14:09, 1 keer totaal gewijzigd.

berndv
Berichten: 6767
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door berndv » 10 sep 2019 14:02

bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
- als ouder van een puber met een zware problematiek heb je het niet makkelijk.
geen ervaring mee gelukkig, maar kan me er wel iets bij voorstellen.
bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
over handige tieners en internet: mijn dochter had een netwerk aan emailadressen opgebouwd dat naar elkaar toe verwezen en waarvan ik natuurlijk niets wist. Ik kende alleen de laatste By the way, ze leren dit soort dingen in eerste instantie in ons hyper-aangesloten cyber-scholen, buiten toezicht van de ouders
geen idee wat voor school uw 12-jarige dochter volgt, als uw dochter nu 12 is, zat ze toen dit begon nog op de basisschool of ging net naar de brugklas, dus zou dit op een basisschool aangeleerd moeten zijn. Tja, geen idee wat voor basisscholen er bij u zijn, maar bij mijn kinderen op de basisschool hebben ze niet eens een mailadres en de middelbare scholen die ik hier ken accepteren geen externe mailadressen, juist alleen maar door de school aangemaakte adressen, juist om de controle te houden op wat er gebeurt. Als uw dochter zo gewiekst is dat ze dit zo doet houd ik mijn hart vast.
bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
welke ouder heeft nooit zijn bankpas gegeven aan zijn tiener, met code, om even iets te gaan kopen bij de appie? Welke ouder heeft nooit online even iets gekocht voor zijn kind, in het bijzijn van zijn kind? Welke ouder wil NIET zijn tiener kunnen vertrouwen omdat hij/zij wordt opgevoed met bepaalde waardes? Ik ken geen een persoonlijk.
Eigenlijk geeft u hier zelf, waarschijnlijk onbewust, het antwoord. Ik ken er ook maar weinig die de bankpas inclusief pincode meegeven aan de kinderen. Het zijn en blijven kinderen die handelen op het moment, vaak zonder de gevolgen te overzien.
bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
mijn overtuiging over de “schuld” van Apple blijft. Omdat ze weten wat er aan de hand is.
Ze kunnen zien dat een uitgavepatroon zich ontwikkeld op een bepaalde appleID.
Ze kunnen zien dat de naam van de bankpashouder is verschillend dan de naam gekoppeld aan de appleID (ja, mijn dochter had het netjes gedaan, haar eigen naam en adres).
Dan kom je inderdaad bij de zorgplicht, en ze hadden zelf de bank kunnen/moeten waarschuwen.
Tja, op het moment dat het praktisch is mag ieder bedrijf de bank waarschuwen, maar oh wee als ze het dan fout zouden hebben, wat vaak het geval is, dan wordt de privacykaart opeens weer gespeeld, want er zijn persoonsgegevens zomaar over en weer gestuurd.
bozewolfinhetwoud schreef:
10 sep 2019 13:32
Als je niet, als aanbieder, kan vaststellen dat je producten niet toegankelijk zijn voor minderjarigen, moet je het dan mogen aanbieden?
maar ze bieden het niet aan aan minderjarigen, omdat minderjarigen namelijk geen gebruik behoren te maken van een apple-id. Dat uw dochter met valse gegevens registreert is niet de fout van apple, maar de fout van uw dochter. U geeft aan dat u uw dochter met de juiste waarden heeft opgevoed, maar schijnbaar heeft uw dochter maling aan de door u meegegeven waarden.

kuklos
Berichten: 5102
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door kuklos » 10 sep 2019 14:05

Resumerend: van jou mag niet verwacht worden dat je 1 kind en 1 bankrekening in de gaten houdt, maar Apple moet van miljoenen transacties (per dag) wel in de gaten als er iets anders is dan jij verwacht, voor ook nog eens een (relatief) klein bedrag per maand?

fonsflons
Berichten: 1221
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door fonsflons » 10 sep 2019 14:05

Maar als puntje bij paaltje komt zeg je dus eigenlijk dat je dochter door enorme trauma's besloten heeft de hele zaak opzettelijk en zeer doordacht te flessen door jouw bankrekening 'leeg' te trekken en nu vind je dat Apple daarvoor moet opdraaien want zij hadden dit moeten opmerken?

Als je dergelijke bedragen niet mist zou ik het als een hele harde leerschool zien, de vinger vooral naar mezelf wijzen.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook tieners opgevoed en ken alle drama van binnen en buiten. Maar ik heb wel altijd mezelf verantwoordelijk gehouden, en hun op de eigen verantwoording gewezen want geen kind wordt er beter van als deze leert dat ernstige fouten op anderen te verhalen zijn. Voor je het weet wordt die advocaat.

NeoDutchio
Berichten: 5589
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 10 sep 2019 14:22

Het voelt een beetje als een inbreker die een trauma heeft opgelopen doordat hij betrapt is en in de gevangenis de schuld neerlegt bij de woningeigenaar waar hij ingebroken heeft omdat deze maar moet opletten wie er voor zijn deur staat.

Uw verhaal staat haaks op elkaar. Aan de ene kant is uw dochter behoorlijk slim door een systeem aan te leggen waardoor de fraude niet opvalt en aan de andere kant zegt u dat uw dochter een trauma heeft opgelopen. Dan vraag ik mij af wat er gebeurd is dat ze die trauma heeft opgelopen. Van een paar mailtjes lijkt mij niet, ze wist immers waar ze mee bezig was.

En als mijn oudste zoon (12) naar de supermarkt gaat om iets te halen voor ons, dan krijgt hij cash geld mee. Nooit zal ik mijn pinpas met pincode afgeven. En als hij zelf iets wil kopen heeft hij daar zijn eigen geld voor. Hij verkoopt eerst wat oud speelgoed, dan gaan wij samen naar de Primera en daar koopt hij van zijn eigen geld een Playstationbon om die online weer om te zetten in een spelletje.
Geen idee of mijn zoon dom is, maar hij heeft geen idee wat iDeal is. Laat staan dat hij weet hoe het werkt.

moederslink
Berichten: 5599
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door moederslink » 10 sep 2019 14:24

Bij een dochter die trauma.s heeft opgelopen vind ik het daarom " maar op internet bestellingen doen mbv de rekening van een ouder " niet echt passen.
Dit gedoe past wél bij een puber die experimenteert en grenzen van het betamelijke opzoekt en oh wat zijn ze handig op het WWW , maar dat terzijde.
Dat dit ongezien 15 maanden heeft kunnen dooretteren wil er bij mij niet in.
Als uw dochter een moeilijke pubertijd doormaakt is dat júist een reden om goed ' in contact ' met haar te blijven.
Het ' druk ' hebben als ouder mag géén excuus zijn en er is ook geen excuus te bedenken waarom u uw bankafschriften niet controleert.
Ik hoop voor u dat dit een les is , dat het verder goed gaat met uw dochter en dat er een goed en degelijk gesprek is geweest tussen u en uw dochter.
Apple valt m.i. niets te verwijten.
Alles staat of valt met ouderlijk gezag/ meekijken en de vinger aan de pols houden, zéker bij een dochter die in een lastige pubertijd zit en het sowieso moeilijk heeft.
Dit had geen 15 maanden , dus vanaf haar 11e (!) , mogen doorsluimeren.
Dat zij akelige e-mails krijgt en daar geen raad mee weet , had dus écht voorkomen kunnen worden.

PS: dat u het voor uw dochter opneemt kan ik best begrijpen hoor , maar in dit geval kunt u beter eerst naar uzelf wijzen i.pv naar Apple.

Radar
Site Admin
Berichten: 4314
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door Radar » 10 sep 2019 15:03

Beste forummers,

Zoals jullie zien: we hebben flink in dit topic gesnoeid. Houd je bijdragen ontopic en respectvol, s.v.p.

TroyOunce
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mar 2018 19:59

Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

Ongelezen bericht door TroyOunce » 15 sep 2019 20:50

U treft GEEN BLAAM, u was niet fout. U kind treft OOK GEEN BLAAM. Ze heeft wel ordinair geld gestolen. Daarvoor een reprimande, dat is ter uwer inschatting.

Waarom treft u geen blaam? Elke gewetenloze multinationale ondernemening op het internet heeft zijn eigen verborgen zaken. Indien u -als doorsnee IT-er, gebruiker of leek- met de waan van de dag bezig bent, heeft u geen weken aan vrije tijd om alle kleine lettertjes van elke website te bestuderen. Laat staan te doorgronden wat een combinatie van artikelen precies mogelijk maakt voor deze hebzuchtige gewetenloze ondernemingen.

Waarom treft uw dochter geen blaam? Tuurlijk stelen is stelen en dat is fout. Echter heeft zij iets heel bijzonders gedaan dat ook wel onder de noemer “hacken” valt. Daarvoor verdient ze op 12-jarige leeftijd alle lof. Ik hoop dat u haar alle ruimte geeft om van “crimineel hackertje” een ethisch hacker te worden. Sterker nog ik hoop dat ze wiskunde en/of informatica gaat studeren. Zij heeft getoond dat ze best digitaal weerbaar is en zal heus wel (gaan) begrijpen hoe gevaarlijk het internet is. U dient haar daar een beetje bij te helpen.

Als het mag geef ik u een aantal tips:
  Geef u dochter een forse tweedehands desktop computer met twee beeldschermen, maar zonder operating systeem. Vraag haar om daar zelf Kubuntu of Xubuntu op te zetten. Uw kosten zijn alleen de hardware, want linux is gratis en heeft een zee, sorry, een oceaan aan gratis software. Hiermee kan ze naar hartelust experimenteren zonder dat u “appel” en “micro$of” weer geld gaat toeschuiven voor niet geleverde diensten.
   Zorg ervoor dat u en uw dochter niet verder geprofileerd kunnen worden. Alles wat u en uw dochter op het internet doen wordt bewaard en opgeslagen door techreuzen en geheime diensten. U en uw dochter kunnen dan het best via een een VPN verbinding verbinding werken. Neem naast het abonnement bij uw internet service provider ook een abonnement bij een VPN (Virtual Private Network) provider zoals NordVPN. Dit is belangrijk voor haar toekomst. Aanonimiteit en privacy keren als een boemerang terug als je deze nu niet al met hand en tand beschermd. Dit wordt zwaar onderschat.
    Om overzicht op uw geldzaken te houden is het belangrijk om ook daar zoveel mogelijk anonimiteit en privacy in te betrachten. Betaal vanuit een buffer niet vanuit een schuld. Dus weg met de creditdards, winkelpassen en apps op uw telefoon. Zorg dat u 1 rekening heeft en geef geen toegang tot derden. PSD2 (Toegang tot uw betaalrekening door derden) is zeer gevaarlijk voor u en gemaakt om u te kunnen profileren. Dit dient niet tot uw gemak (veel te veel kleine lettertjes) maar heeft te maken met de hebzucht van banksters en aanverwanten. Betaal waar het kan zoveel mogelijk met contant geld. U blijft anoniem en uw privacy blijft gewaarborgd. Dus dag Appie Heyn en u krijgt een zeer overzichtelijke maandelijks afrekening van uw bank met alleen de vaste lasten!
     De laatste twee punten dient u svp ook aan uw dochter uit te leggen. Ze zal u er later dankbaar voor zijn. En ik ben u ook dankbaar indien u zoveel mogelijk contant gaat betalen. Appel en Micro$of de deur uit, geen google meer gebruiken. Uiteindelijk onder aan de streep kunnen we de overheid en multinationale ondernemingen blijven controleren zonder dat zij weten hoe wij denken en handelen. Uw briljante dochter zal dan hoop ik in een democratie kunnen blijven leven zonder contstante bewaking en uiteindelijk correctie, zijnde de kenmerken van een dictatuur.

     berndv
     Berichten: 6767
     Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door berndv » 16 sep 2019 16:54

     TroyOunce schreef:
     15 sep 2019 20:50
     Waarom treft u geen blaam? Elke gewetenloze multinationale ondernemening op het internet heeft zijn eigen verborgen zaken. Indien u -als doorsnee IT-er, gebruiker of leek- met de waan van de dag bezig bent, heeft u geen weken aan vrije tijd om alle kleine lettertjes van elke website te bestuderen.
     TS heeft niet eens tijd om in 15 maanden te zien dat er wel heel veel geld verdwijnt.
     TroyOunce schreef:
     15 sep 2019 20:50
     Waarom treft uw dochter geen blaam? Tuurlijk stelen is stelen en dat is fout. Echter heeft zij iets heel bijzonders gedaan dat ook wel onder de noemer “hacken” valt. Daarvoor verdient ze op 12-jarige leeftijd alle lof. Ik hoop dat u haar alle ruimte geeft om van “crimineel hackertje” een ethisch hacker te worden. Sterker nog ik hoop dat ze wiskunde en/of informatica gaat studeren. Zij heeft getoond dat ze best digitaal weerbaar is en zal heus wel (gaan) begrijpen hoe gevaarlijk het internet is. U dient haar daar een beetje bij te helpen.
     whahaha, hacken? Ze heeft met valse gegevens een account aangemaakt, hier heeft ze via normale wegen apps gekocht en dit heeft ze verdoezelt via verschillende mailadressen om maar te zorgen dat haar vader er niet achter kwam. Als dat in uw ogen al onder hacken valt dan zal er een wereld voor u open gaan als u zich daar in zou verdiepen.

     Als ik dan een vakgebied voor haar zou mogen kiezen, zou ik de politiek eerder een logische keuze vinden, die draaien en verbergen ook net zo lang als ze maar kunnen. En als ze gesnapt worden, is het altijd de schuld van iemand anders of van het systeem.

     witte angora
     Berichten: 19477
     Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door witte angora » 16 sep 2019 17:00

     TroyOunce schreef:
     15 sep 2019 20:50
     U kind treft OOK GEEN BLAAM. Ze heeft wel ordinair geld gestolen.
     Deze twee zinnen, die achter elkaar staan, wil ik toch wel even isoleren.

     Ik steel geld - maar mij betreft geen blaam
     Ik deal in drugs - maar mij treft geen blaam
     Ik steek ieder weekend een paar auto's in de fik - maar mij treft geen blaam
     Ik steek iemand neer - maar mij treft geen blaam

     Dit slaat natuurlijk nergens op. De rest van je bericht ga ik niet eens meer lezen.

     Moneyman
     Berichten: 13152
     Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door Moneyman » 16 sep 2019 17:29

     witte angora schreef:
     16 sep 2019 17:00
     De rest van je bericht ga ik niet eens meer lezen.
     Je mist niks. Of toch wel: complottheorien.

     Komkommertijd
     Berichten: 2118
     Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door Komkommertijd » 16 sep 2019 18:36

     Vele ouders maken ook fouten.
     Ik drinkt wel eens een beetje veel....
     Rij wel eens te hard.
     Parkeer fout en dan mogen de kleinkinderen mijn niet beveiligde Mailbox gewoon lezen!

     Deze 2 van 8 jaren jong/oud... weten wat Ideaal is, pincode en creditcard ook, en niets mis mee...
     Ze leren van mijn hoe je iets moet opzoeken, dan krijg je dat de instructie voor dubieuze films die zij niet mogen zien hoe dat werkte en hoe je moet in en uitschakelen....

     Dan word je op maandag ochtend gebeld omdat het Hoofd van de School met den Bijbel wegens dit filter dat nu ander wachtwoord heeft en instellingen had afgelopen weekend geen enkele kerkdienst meer online kon volgen!

     Toen ik de 2 deugnieten hier naar vroeg kreeg ik als antwoord;

     Adam en Eva liepen in begin naakt door het paradijs en na de verboden appel.....
     Ja, er staat dus iets over Naakt in de Bijbel dus moet ook onder het Porno filter vallen volgens hun!
     Ook hoewel de uitleg ontbreekt is Eva geschapen uit een Rib van Adam en daar zit echt geen botje in!

     Ja, dan moet het Hoofd van de School wel toegeven dat ze het filter op de schoolcomputer eigenlijk iets te krap hadden gezet...
     Na terug geven van het W8W00RD.... ja, er lag een briefje maar hij was die 4 puntjes vergeten!

     Wij ouderen wisten wel W8W00RD maar die puntjes? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

     Erthanax
     Berichten: 3099
     Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door Erthanax » 16 sep 2019 20:04

     Komkommertijd schreef:
     16 sep 2019 18:36
     Ik drinkt wel eens een beetje veel....
     Duidelijk.

     Lady1234
     Berichten: 9718
     Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door Lady1234 » 16 sep 2019 20:26

     Misschien moeten de ouders van die twee augurken eens optreden tegen die komkommer.

     witte angora
     Berichten: 19477
     Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door witte angora » 16 sep 2019 20:31

     Dat worden dan zure bommen....

     Maar volgens mij gaat dit off-topic.

     Komkommertijd
     Berichten: 2118
     Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44

     Re: Kind omzeilt AppleID voor aankopen in Apple Store

     Ongelezen bericht door Komkommertijd » 16 sep 2019 22:40

     Mijn kleinkinderen hebben meer Apple ervaring dan ik, duur en anders, maar zij vonden oude zooi en herstelde huisvuil tot iets werkende en zijn tevreden er mee.....

     Hoe moet ik nu kleinkinderen controleren en de beide ouders hebben ook Ubuntu dus weten ook niets van Apple producten.
     Ooit een I phone 5 gehad en dat was het!

     Wat techniek kom ik er nog wel uit maar de software, daar vraag ik graag deze kleinkinderen voor die meer weten!
     Dus leeftijd discriminatie ben ik daarom tegen.... ik zoek me suf en zij doen even alsof ze al jarenlang ervaring zouden hebben.

     Ik begreep dat er valse of gehackte zijn voor software op te halen en of dat legaal is, vermoedelijk niet echt legaal!

     Plaats reactie