[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm
Pagina 1 van 3

Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 06:20
door Piet
Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

De Telegraaf 27 mei 2004-05-27
Van een onzer verslaggevers

DEN HAAG, donderdag
Minister Zalm (Financien) heeft gisteren een karrenvracht knuppels in het toch al gespannen hoenderhok vol aandelenleaseaanbieders gegooid. De bewindspersoon schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ´enkele belangrijke aanbieders´ bezig zijn een eigen voorstel te ontwikkelen voor een compensatieregeling. Daarmee zouden de honderdduizenden gedupeerde leasebeleggers uit de brand zijn. Maar geen van de aanbieders zegt zich in de brief van Zalm te herkennen.
In de brief aan de Tweede Kamer geeft minister Zalm een verklaring voor het alsmaar uitblijven van het eindrapport van de Commissie Geschillen Aandelenlease (CGA), beter bekend als de commissie-Oosting. Deze commissie, op verzoek van de Kamer door Zalm ingesteld, heeft als opdracht een algemene regeling tussen aanbieders en afnemers van aandelenleaseproducten tot stand te brengen. Een regeling zou een stormloop van juridische procedures moeten voorkomen.
Inmiddels zijn er al vele tientallen procedures gevoerd, van zowel consumenten tegen leaseaanbieders als andersom. Dinsdag diende in Amsterdam een monsterproces van 92.000 gedupeerden tegen Dexia Bank, verreweg de grootste aanbieder van effectenlease.
Volgens Zalm wordt het wachten op het rapport-Oosting momenteel veroorzaakt door betrokken financiële instellingen.
„Op verzoek van enkele belangrijke aanbieders heb ik mij door hen laten informeren over het perspectief dat zij zien op de totstandkoming van een algemene regeling (...). Deze aanbieders gaven aan dat zij graag de gelegenheid kregen om een eigen voorstel te ontwikkelen dat vervolgens met medewerking van de commissie aan de belangenorganisaties van afnemers zou kunnen worden voorgelegd”, aldus Zalm in de brief.
Deze laatste bewering wordt door de belangrijkste aanbieders van effectenlease naar het rijk der fabelen verwezen. Aegon, Dexia, Fortis en Levob zeggen van geen eigen voorstel te weten.
Eén van de betrokken directieleden noemt de brief van Zalm „een verdraaiing van de werkelijkheid”. Anderen stellen dat de minister „een vuil spelletje” aan het spelen is door te beweren dat leaseaanbieders met een dergelijk voorstel zullen komen. „Zalm weet dat hij met deze brief beursgenoteerde ondernemingen danig kan schaden. Want als het écht zo zou zijn dat wij met een regeling komen, dan gaat dat natuurlijk fors geld kosten.”

Ook directeur communicatie Jan Driessen van Aegon zegt dat diens bedrijf „zich totaal niet herkent in deze bewering van de minister”.
„We hebben tot nu toe constructief meegewerkt met de commissie-Oosting, maar gaan zelf voor de individuele aanpak. De minister suggereert dat er straks een voorstel komt met een oplossing voor iedereen. Maar een eenvoudige generieke oplossing is simpelweg onmogelijk”, aldus Driessen. Aegon zegt inmiddels voor zo´n drieduizend klanten met een restschuld een regeling te hebben getroffen. „We verwachten datzelfde voor nog een soortgelijk aantal klanten te moeten doen.”
Ook marktleider Dexia distantieert zich van de brief waarin Zalm beweert namens de grootste aanbieders te spreken. „De minister heeft het iets te eenvoudig gesteld”, aldus een woordvoerder van de bank. Volgens Dexia brengt de brief van Zalm het overleg met de commissie-Oosting in gevaar. „Het gaat mis als de onderhandelingen op deze manier onder druk worden gezet”, aldus de zegsman. Een zelfde reactie valt te horen bij Fortis: „Wij wachten op het eindrapport, maar hebben zeker geen eigen voorstel in ontwikkeling.” Levob reageert gelijkluidend. De bankverzekeraar zegt de commissie zelfs gemeld te hebben niet met een eigen regeling te zullen komen. „Daar is ook geen reden voor. Uitspraken van de DSIklachtencommissie geven aan dat wij alles goed geregeld hadden”, aldus directeur Peter van den Bosch.
Het ministerie van Financien laat weten geen reden te zien om op de inhoud van de brief terug te komen.

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 06:38
door Piet
Een beter bewijs dan dat de bemiddeling van de CGA is mislukt, is er niet.

Ieder voor zich dus?

De banken hebben ons al belazerd.
De overheid laat ons in de steek, Zalm komt met onzin verhalen.

Dus moeten we het zelf maar doen.

Ga naar een advocaat , stop met betalen en vorder je geld terug via een dagvaarding naar de aanbieder (en eventueel tussenpersoon).
Draai die geldkraan dicht!

Ik ga nu weer naar dexia in Amsterdam om de hele dag te protesteren en te demonstreren tegen deze onmenselijke situatie.

Wij worden van alle kanten belazerd en opgelicht.

Accepteer dit niet en kom in actie!

Groeten,
Piet

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 08:44
door Bernts Eman
xx

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 08:49
door willy59
Hoeveel mensen uit de top van Dexia en consorten zullen bij de VVD zitten.
Zalm staat wel bekend om vriendespolitiek.
Of zal Zalm straks naar Dexia gaan en is dat misschien is dat al geregeld.

willy

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 08:50
door Troosteloos
Zalm is zijn positie weer aan het veilig stellen.

We gaan er keihard tegenaan.

Er is geen ontkomen meer aan dat er veel zaken komen bijd e rechter.

Ook al komt er een voorstel, dan nog zal een groot percentage hier niet aan voldoen, daarna komt men niet nog eens met een 'voorstel'...dus tienduizenden zaken voor de rechter.

Dexia daagt jou of jij daagt hen. Zou ik voor het laatste kiezen.

CGA=WEG ERMEE

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 08:51
door Idaho
Nee, sinds Balkenende en z'n graaiers aan de macht zijn, heb ik ingezien dat het zonde van de zolen van mijn schoenen is, om ook maar 1 stap richting stemlokaal te doen.
En mocht ik uberhaupt nog een keer in de buurt komen van zo'n stemlokaal, dan stem ik op de dierenpartij of iets dergelijks, maar nooit, nooit meer op de gevestigde corrupte bende, die ons land al jaren langzaam naar de verdommenis helpt.

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:04
door justice man 007
Idaho is de politiek niks voor jou?

Zo te horen heb je nog al een uitgesproken mening omtrent de politiek en de corrupte handelingen van verschillende leden.

Je hebt nog de tijd om je voor de volgende stemronde aan te melden….

m.v.g. justice man

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:10
door Bernts Eman
xx

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:11
door Idaho
Nee laat maar JM, hoewel ik tal van aardige ideeen heb om deze maatschappij nog enigzins te redden, ben ik toch meer iemand van achter de schermen.

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:23
door justice man 007
Oké bedankt voor je toelichting Idaho!

m.v.g. justice man

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:33
door Oom Dagobert
Ook marktleider Dexia distantieert zich van de brief waarin Zalm beweert namens de grootste aanbieders te spreken. „De minister heeft het iets te eenvoudig gesteld”, aldus een woordvoerder van de bank. Volgens Dexia brengt de brief van Zalm het overleg met de commissie-Oosting in gevaar. „Het gaat mis als de onderhandelingen op deze manier onder druk worden gezet”, aldus de zegsman.
let op: Dexia is de degene die tegen de minister heeft gezegd dat ze zelf met een voorstel gaan komen, ze spreken het immers niet tegen maar noemen het "iets te eenvoudig". Ook lezen we hier dat Dexia er
niet van houdt om met de onderhandelingen haast te maken, maar dat wisten we inmiddels al.

Als Dexia haar gang mag gaan met het uitwerken van een 2de aanbod wordt de leasezaak echt een giller !!!!!!!!!!!!!!
Hopelijk blokkeren Crone e.a. dit, heel belangrijk.

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 09:53
door Bekkum
Wat hier mis is in dit land: De rijken worden rijker en de armen worden armer en hoe eerlijker dat je bent hoe slechter dat je af bent.
Je wordt bijna gedwongen om ook corrupt te worden.
Er is geen respect meer voor elkaar.
Die hele affaire vriendjespolitiek.
Alles kan maar topmensen die bedrijven voor miljoenen oplichten en wat hoor je er van?
Het is toch schandalig: stel er zou een regeling komen dan moet je nog zelf een advocaat in de arm nemen om je geld terug zien te krijgen.
Laat die maffia eens toegegeven we zaten fout en de mensen hun geld teruggeven.
Mensen blijf strijden voor je recht.
Succes allemaal
mvg.Jan

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 12:07
door docent
Vanzelfsprekend bereidt Dexia een schikking voor. Die komt er na 7 juli, wanneer de rechter beplaald heeft dat SLV wel mag procederen namens de hele groep leaseverliezers. Niet om ons te helpen, maar om te slijmen bij de rechter. En onder de mom van: "kijk, wij zijn wel bereid water bij de wijn te doen", gaat dat ze nog lukken ook! Het leidt tenminste de aandacht af van waar het werkelijk over gaat (misleiding, verzaken zorgplicht, oplichterij, etc.) En hoe denk dat wij er in de media afkomen wanneer we weer weigeren te tekenen. Hoe denk je dat de politiek reageert. Nee, iedereen kan zijn straatje op die manier schoonvegen: Dexia, Zalm, De Commissie Oosting, etc.
En wij.......? Betalen!

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 12:18
door Oom Dagobert
Toegeven: Ondanks dat Dexia bij AFM en DSI door de mand is gevallen, Bruneel speelt het spel voor zijn bank tot nu toe meesterlijk.

Zalm, Oosting, Huyskes, ze lopen allen constant een pas achter op Bruneel ipv voor hem te staan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dexia wil door met tussenpozen van een jaar steeds vrijwillig wat kruimelwerk uit te delen (alleen vanwege haar "maatschappelijke verantwoordelijkheid") voorkomen dat ze echt voor de rechter aangeklaagd gaat worden en dan veroordeeld gaat worden ALLE SCHADE aan iedereen te vergoeden. Bruneel zit nog steeds goed. !!!

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 27 mei 2004 23:30
door Sonja
Was Pim Fortuin er nog maar...

:cry: :cry:

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 28 mei 2004 12:04
door justice man 007
Dan had dhr. Bruneel zeker een andere knoop in zijn stropdas gehad!

m.v.g. justice man

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 28 mei 2004 12:44
door croosjes
sonja en 007,ik denk juist dat het nog moeilijker had geworden voor de gedupeerde,hij zei altijd neem je verantwoording en kwam altijd met dingen die de mensen wilde horen.Maar ze eigen achterban op orde stellen dat kon hij niet.

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 28 mei 2004 21:14
door Sonja
Pim Fortuin hield niet van onrecht.

En Pim geeft mij groot gelijk als ik met een
ondeugdelijk apparaat terug ga naar de winkel.

Hij zegt dan tegen de winkeljuffrouw:

"ga aub met je potten en pannen spelen,
maar geef mij aub mijn geld terug, hier kom
ik niet meer".

Het feit dat Dexia niet weet wat "beheren van aandelen"
inhoud, duidt op het feit dat ze bij Dexia postzegels moeten
gaan plakken of inpakwerk moeten gaan doen.

En de slogan moet gaan worden:

'SORRY, IK HEB MEER VERTSTAND VAN VERZEKEREN",
(HUN EIGEN INKOMSTEN DAN, WANT VOOR EEN ANDER
KUNNEN ZIJ NIET ZORGEN, BEHEREN.

Daarom zijn wij naar een bedrijf gegaan die die taak
voor ons overnam, wij hebben geen verstand van
beleggingen , aandelen.
Daar hebben wij derden voor ingeschakeld. En is dit
nu onze straf?
Zo is het en niet anders.

At your service!

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 28 mei 2004 21:43
door HHans
Leaseaanbieders verbijsterd
De aanbieders van leaseproducten hebben verbijsterd gereageerd op de oplossing die minister Zalm (Financiën) heeft aangedragen. Volgens de minister zijn enkele belangrijke aanbieders bezig met een eigen voorstel voor een compensatieregeling voor honderdduizenden gedupeerde beleggers. Geen van de aanbieders zegt zich echter in de brief van Zalm aan de Tweede Kamer te herkennen. (Tel, p.33 ? FD, p.1)
Ze zeggen dus gewoon dat Zalm niet de waarheid spreekt.
Verbijsterend toch dat ze daar verbijsterd op reageren

Re: Leaseaanbieders verbijsterd over ´oplossing´ Gerrit Zalm

Geplaatst: 28 mei 2004 22:01
door nederlander_1
Sonja


Geplaatst op 27 May 2004 23:30 door Sonja


--------------------------------------------------------------------------------

Was Pim Fortuin er nog maar...

Beste Sonja, alhoewel het antwoord al gegeven is geworden wil ik toch nog aan toevoegen: Pim Fortuin had dit ook niet op kunnen lossen.
Het was een groot man, maar geen tovenaar.