[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Tussentijds uitschrijven
Pagina 1 van 1

Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:23
door quicksilver83
Hoi,

Ik wil me me per 1/1 inschrijven voor een zorgverzekering met tandarts verzekering. Over een paar maanden ga ik echter voor langere duur naar het buitenland en zal daar ook een zorgverzekering hebben. Het uitschrijven van de normale zorgverzekering is geen punt, ik heb dat al eens gedaan namelijk. Ik voldoe aan de wettelijke voorwaarden. Echter is het voor de tandarts verzekering ook mogelijk om me dan uit te schrijven?

Thanks

Michael

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:31
door witte angora
Leg de vraag eens voor bij je zorgverzekeraar? Die kunnen het je het beste vertellen denk ik. Weet ik wel zeker eigenlijk.

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:37
door quicksilver83
Yes ik ben een beetje bang om dit te vragen omdat ze het namelijk niet leuk zullen vinden als je een verzekering tussentijds stopt...

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:38
door MAXIEM
quicksilver83

(dubbelop)

Maxiem.

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:41
door quicksilver83
dubbelop?

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 13:53
door the_hurricane
waarschijnlijk wilde Maxiem hetzelfde zeggen als witte angora.

Maar als je daar bang voor bent dan vraag je toch gewoon dat je misschien in de toekomst naar het buitenland gaat en of je je dan ook kunt uitschrijven voor die verzekering. Of doe het eventueel via de mail als dat makkelijker is. En dan heb je het ook altijd op papier

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 14:38
door quicksilver83
Hoi,

Thanks the_hurricane. Ik heb net onder een andere naam het Zilveren Kruis gebeld en het gevraagd. Het blijkt dus dat je naar het buitenland gaat en daar gaat werken, je je tandarts verzekering ook kan stopzetten. Ik heb gevraagd of ik dat ook kon terugvinden in de voorwaarden maar na navraag bleek het daar niet te staan maar dat het in de wet stond en dat het gewoon mogelijk is. Ik zou het inderdaad ook nog eens per e-mail vragen omdat je het dan inderdaad zwart op wit hebt. Mijn ervaring is dat ze wanneer puntje bij paaltje komt altijd andere dingen zeggen.

Dat was ook zo met Unive. Ik gaf vooraf aan dat ik de verzekering maar een paar maanden zou hebben i.v.m vertrek naar het buitenland. Toen zeiden ze dat dat geen probleem was en dat ik alleen maar een belletje moest geven. In realiteit duurde het opzeggen bijna 10 maanden en had het vele aangetekende emails, brieven en een hoop hoofdpijn gekost.

Michael

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 30 dec 2011 17:15
door MAXIEM
quicksilver83
Dat was ook zo met Unive. Ik gaf vooraf aan, dat ik de verzekering maar een paar maanden zou hebben i.v.m vertrek naar het buitenland. Toen zeiden ze, dat dat geen probleem was en dat ik alleen maar een belletje moest geven. In realiteit duurde het opzeggen bijna 10 maanden en had het vele emails, aangetekende brieven en een hoop hoofdpijn gekost.
Daar plukt U de wrange vruchten van!!!............................maar zij zijn wél de "beste" verzekeraar van 2011 (zeggen ze op de radio).

Maxiem.

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 31 dec 2011 09:49
door briany
quicksilver83 schreef: Dat was ook zo met Unive. Ik gaf vooraf aan dat ik de verzekering maar een paar maanden zou hebben i.v.m vertrek naar het buitenland. Toen zeiden ze dat dat geen probleem was en dat ik alleen maar een belletje moest geven. In realiteit duurde het opzeggen bijna 10 maanden en had het vele aangetekende emails, brieven en een hoop hoofdpijn gekost.

Michael
Nou zeg, het is wel een hopeloze toestand daar bij dat Unive. Het verhaal komt me bekend voor trouwens.
Vanwege de belabberde SUR rechtsbijstandsverzekering heb ik vorig jaar al mijn Unive verzekeringen overgezet. De afdeling waar ik de verzekeringen had afgesloten had mooie praatjes maar intussen deden ze niets.

Als je mooie praatjes wilt moet je naar Unive of SUR rechtsbijstandsverzekering gaan. :wink:

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 31 dec 2011 10:26
door ciske
Als je mooie praatjes wilt moet je naar Unive of SUR rechtsbijstandsverzekering gaan.
Ik heb met Univé rechtsbijstand verzekering juist goede ervaringen.

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 31 dec 2011 16:36
door quicksilver83
Inderdaad. Constant was ik bezig met het invullen, communiceren van dingen naar Unive, opzoeken van wetteksten. M'n vrienden uit het buitenland begrepen er niets van. Ze konden niet begrijpen waarom ik zoveel moeite moest doen om m'n zorgverzekering op te zetten terwijl ik helemaal niet in nederland woonde. Ik woonde en werkte in het Australia. Op een gegeven moment had ik zelfs de rabobank opgebeld om voor unive een incasso blokkade op te zetten zodat ze geen geld meer van me konden incasseren. Vreselijk bedrijf.

Re: Tussentijds uitschrijven

Geplaatst: 10 mar 2012 00:29
door Kersenbonbon
Ik kan mij voorstellen dat je dan inderdaad liever niet belt voor het tussentijds opzeggen. Wat vervelend, die bureaucratie!