LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
beusen
Berichten: 342
Lid geworden op: 18 sep 2016 22:55

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door beusen » 23 nov 2016 09:14

vroem schreef:
beusen schreef:
vroem schreef:http://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/ ... zekeraars/ ik zou dit zeker ook meewegen...
Is trouwens precies de reden dat ik als zorgverlener geen overeenkomsten sluit met zorgverzekeraars. Die contracten/overeenkomsten zijn zonder uitzondering naar de zorgverzekeraar toe geschreven/opgesteld. patient is de dupe, en de zorgverlener zelf.
Zou mooi zijn wanneer bepaalde sectoren het klaarspelen contractvrij te gaan werken.
Met het afsluiten van een contract met de zorgverzekeraars, zijn de zorgverlener gebonden, voor een bepaald honoraar te werken.

Dit is blijkbaar niet genoeg, het moet zoals voor vele voorbeelden, het uiterste uit de kast gehaald worden.
In het verleden hebben sommige zorgverleners de zorgverzekeraars nog opgelicht, met declaraties.

Niet altijd de schuld bij de verzekeraars leggen, maar eens zelf op het borstje kloppen.
BS reactie.. een enkele rotte appel zit er altijd tussen, daar kan en mag niet een complete beroepsgroep op afgerekend worden. In de kern blijkt uit uw reactie dat u feitelijk niet weet waar u het over heeft, daar waar de meeste sectoren nog steeds werken met door de overheid vastgestelde maximumtarieven. Daarnaast bestaat een deel van de fraude ook uit fraude door zorgverzekeraars en fraude door verzekerden.

BS reactie, ik denk het niet.

Geen contract met de zorgverzekeraar afsluiten betekend in de meeste gevallen, dat de patiënt ook maar 75 % vergoed krijgt en de resterende 25 % uit eigen zak moet betalen.
Betekend ook, dat de patiënt die graag bij deze zorgverlener wil behandeld worden, de dupe is, omdat deze dan geen contract heeft willen afsluiten.

Wat de enkele rotte appel betreft denk ik, weet je wel hoeveel zakken dit zijn. Dat ook patiënten en zorgverzekeraars fraude plegen, wil niet zeggen, dat het de zorgverleners ook kunnen doen.

Uit je link:
De minister denkt met dit voorstel zorgfraude te kunnen bestrijden. In 2015 is er voor 11 miljoen euro aan fraude geconstateerd. Dat is 0,015% van het zorgbudget. De fraude die door patiënten is gepleegd bedraagt daarvan 1,4 miljoen euro. De overige 9,6 miljoen fraude wordt door zorgverleners of tussenpersonen gepleegd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door vroem » 23 nov 2016 12:38

Dat is 0,015% van het zorgbudget
dus een 0,15 promille; en slechts een klein deel daarvan zou wellicht gevonden kunnen worden door de nieuwe wetgeving waarbij de medische privacy van patient op tafel gegooid wordt bij zorgverzekeraar zonder daar iets tegen te kunnen ondernemen... Wedden dat zorgverzekeraars die info ook voor andere dingen gaan gebruiken? mag niet maar is oncontroleerbaar...
dat terzijde.
Laatst gewijzigd door vroem op 23 nov 2016 12:46, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door vroem » 23 nov 2016 12:46

""Dat ook patiënten en zorgverzekeraars fraude plegen, wil niet zeggen, dat het de zorgverleners ook kunnen doen."" dat zeg ik ook nergens....

Fraude moet de zorg uit, maar blijft een lastige. Overigens voorkomen overeenkomsten geen fraude, integendeel zelfs. Wat ik in mijn beroepsgroep aan fraude ben tegengekomen (zichtbaar in behandeldossiers o.a.) is zonder uitzondering gepleegd door gecontracteerde zorgverleners...
Probleem is dat hoewel zorgverzekeraar extra rechten inbouwt mbt controles zij deze niet uitvoeren. Zelfs de gevallen die ik gemeld heb, met bewijs erbij, is niets mee gedaan...Dat er dus gefraudeerd kan worden ligt deels aan laksheid van zowel NZA (net weer geval tegengekomen waar patient gemeld heeft en melding door NZA afgedaan werd dat ze maar met zorgverlener moet gaan praten erover...) als zorgverzekeraar die zelfs met een melding waar zij niets anders hoeven doen dan deze op te volgen en met bewijzen die op tafel liggen niets doet... Te grabbel gooien van privacy van patiënten voegt dan ook niets toe. Vrees alleen dat zorgverzekeraars er wel iets mee gaan doen namelijk alleen de makkelijke zaken aanpakken, weinig werk veel winst al is het alleen egowinst, maar de kleine gevallen laten liggen (die vaak toch groot zijn namelijk structureel gedrag).
Maar zoals gezegd: eigenlijk altijd door gecontracteerden. Die mogen namelijk van alles doen bv zonder machtiging aan te vragen, dus controlemoment minder..

Flipp
Berichten: 50
Lid geworden op: 29 okt 2016 18:41

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door Flipp » 23 nov 2016 12:58

De afhandeling van fraudemeldingen heeft in Nederland, algemeen gezien, als volgt plaats:

- Cliënt ontdekt dat zaken niet kloppen, neemt contact op met zorgverzekeraar.
- Zorgverzekeraar geeft advies het te bespreken met de zorgaanbieder.
- Zorgaanbieder past correctie toe of (gaat er tegelijkertijd waarschijnlijk gewoon meer door bij andere declaraties), als de belangen groter zijn, wimpelt de boel af.
- Cliënt zoekt in het laatste geval opnieuw contact met zorgverzekeraar, stuurt eventueel bewijs mee.
- Vervolgens gebeurd er niks meer, of in theorie komt het tot een contact met de afdeling fraude.
- De afdeling fraude doet net of ze het allemaal heel serieus nemen, maar doet vervolgens niks.
- Zorgverzekeraar beroept zich op privacy (LOL!), kunnen zogenaamd niet communiceren over correctie van rekening op jouw naam.
- Als cliënt pik je dat mogelijk niet, en zoek je nog contact met de NZa en/of media.
- De NZa kan een beperkt aantal zaken oppakken, doen dit op de achtergrond, hoor je meestal niks meer van.
- Als de media het oppakt gaat de afdeling communicatie van de zorgverzekeraar er mee aan de slag.

En verder net als wat Vroem zegt, het 'actieve' fraudebeleid wat zorgverzekeraars claimen te hebben komt inhoudelijk neer op het hier en daar iets 'makkelijks' oppakken waar het niet eens om heel veel geld gaat. Als ze zaken onderzoeken en vaststellen wat er in werkelijkheid verdwijnt beschadigen ze daarmee hun eigen bestaansrecht.

Het werkt elkaar ook in de hand, want als je als malafide zorgaanbieder weet dat de zorgverzekeraar nooit iets onderzoekt, waarom zou je dan bij klachten van cliënten iets doen in plaats van gewoon verder gaan in de wetenschap dat je er 99,99% mee wegkomt?

Dit mede op basis van twee jaar contacten met Rob Wolterink en Gerard Baan van de afdeling fraude van Menzis.
Laatst gewijzigd door Flipp op 23 nov 2016 13:01, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door vroem » 23 nov 2016 13:00

""betekend in de meeste gevallen, dat de patiënt ook maar 75 % vergoed krijgt en de resterende 25 % uit eigen zak moet betalen."" wel bij een naturaverzekering. maar ja zie elders dan is het de vraag of de zorgverlener wel alle behandelingen mag doen waar je op papier voor gedekt bent..
Ik ben als sinds jaar en dag verzekerd met een restitutiepolis en kan gaan en staan waar ik wil en krijg gewoon alles vergoed mbt basisverzekering en netjes conform polis (en dus niet beperkt door overeenkomst zorgverlener/verzekeraar..) alle behandelingen die nodig/gewenst zijn. Restitutiepolissen zijn denk ik ook niet echt fors duurder. en voorzover heb ik het verschil er al lang uit door ontbreken van vergoedingsdrempels.

stofzuigertje

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 23 nov 2016 14:16

Let op!

Zekur van Unive/VGZ groep was 19 november met 500 extra risico €71,- maar 20 november het 2017 tarief €77,-.

Verder kunnen en nog regelmatig ziekenhuizen en zo bijkomen tijdens de nog niet uitonderhandelde.
Maar kijk ook goed naar voorwaarden, sommige goedkopere moet je zelf betalen, scannen en enkele maanden op uitbetaling wachten.....

Vaak is de goedkoopste een ramp en iets duurdere beter, dus let vooral op voorwaarden en aangesloten behandelaars.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door vroem » 23 nov 2016 14:54

voor 15,50 per maand meer heb je een restitutiepolis zonder al dat gezeur en op moeten letten wie wel of niet een overeenkomst heeft...tenminste dat zou mijn premie zijn met 500 extra eigen risico.

kweenie
Berichten: 15212
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door kweenie » 24 nov 2016 09:54

We zijn in Nederland blijkbaar al zo diep gezakt dat we het normaal vinden dat 99,9% van de 'goede' mensen de privacy en keuzevrijheid op zouden moeten geven om de laatste minimale hoeveelheid fraude op te kunnen sporen. Het valt niet eens meer op hoe ridicuul het eigenlijk is.

Ik ben het hierbij volkomen met Vroem eens. De vier grootmachten bij de zorgverzekeringen hebben zo veel macht, dat ze in principe hun contracten kunnen opstellen zoals zij dat willen. Zeker de kleinere zorgverleners hebben daarbij totaal geen invloed op de inhoud, je moet het maar pikken, anders word je niet gecontracteerd. Het meest griezelige hierbij is dat je op deze manier langzaam maar zeker een tweedeling kunt krijgen tussen 'goede' en misschien iets duurdere, zorgverleners, waar de (restitutieverzekerde) patiënten toch wel komen, en minder goede zorgverleners die geen keus hebben en wel een contract moeten afsluiten.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door vroem » 27 nov 2016 17:10

even over die 0,015%, dat is verzekerde, stel een 135 p mnd voor basis en AV, gemiddeld? per volwassene die premie betaald dan dus een 1620 euro per jaar is dan 0,24 euro op jaarbasis wat de fraude van 0,015 procent , die 11 miljoen, kost aan premie.... Per saldo heb ik er best dit bedrag, en nog wel meer voor over dat mijn medisch dossier niet zonder mijn toestemming op tafel bij zorgverzekeraars kan komen... En dan ga je ervan uit dat die fraudebestrijding 100% resultaat oplevert wat niet gaat lukken..

kss
Berichten: 224
Lid geworden op: 03 nov 2006 19:11

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door kss » 28 nov 2016 21:29

hmmm TS heet ROOZZ en de infoteur is ene rozanna ook met een z, toeval :?

goedkoopste is 72,22 via een collectief van studentengoedverzekerd trouwens, dat gewoon voor iedereen aan te vragen is dus ook niet studenten en zilveren kruis kijkt bij de aanvullende pakketten niet of je een studentenkaart hebt.

liefdeisdeweg
Berichten: 112
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg » 11 dec 2016 18:16

Zoek ook nog een nieuwe zorgverzekering. Is die van Univé Zekur de allergoedkoopste of is er nog een ander die onder de 92 euro zit? Verder moet ik voor volgend jaar 600 euro wat aan mijn gebid laten doen. Is een tandartsverzekering dan ook goedkoper om die te nemen? Ik wil eigen risico van 385 euro.

Deze zie ik niet tussen de vergelijkingen staan? https://www.zorgdirect.nl/zorgverzekering ?

Woody-Ellen
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 dec 2016 22:46

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door Woody-Ellen » 12 dec 2016 23:02

Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van wisselen van verzekeraars. Zijn er hier mensen die het vaak doen? Er is natuurlijk wel een verschil in prijs, maar het is ook elke keer weer een gedoe. Bij wat voor prijsverschil stappen jullie over?

een vraag, een antwoord
Berichten: 706
Lid geworden op: 14 nov 2008 12:07

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door een vraag, een antwoord » 15 dec 2016 13:22

Een familielid van mij heeft erg veel zorg nodig, is invalide.
Waar hij zichzelf nuttig mee dacht te maken van het zoeken naar het goedkoopste energiecontract en de goedkoopste zorgverzekeraar.
Met energiecontracten had hij flink gelazer, omdat er in het proces veel mis ging. Hij mag dat nu niet meer van zijn vrouw.
Met die zorgverzekeraar liep het slechter af, hij had een budgetvariant een een grote verzekeraar uitgekozen en die waren niet bereid de kwaliteit van zorg te verlenen, zoals hij dat gewend was. Het grootste probleem voor hem was dat een te vervangen prothese, hij moest kiezen voor een veel mindere uitvoering, hetgeen hem nogal beperkte in zijn dagelijkse handelen. Er lopen nog allerllei pprocedures.

grun
Berichten: 1548
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door grun » 15 dec 2016 15:37

Woody-Ellen schreef:Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van wisselen van verzekeraars. Zijn er hier mensen die het vaak doen? Er is natuurlijk wel een verschil in prijs, maar het is ook elke keer weer een gedoe. Bij wat voor prijsverschil stappen jullie over?
Wat voor gedoe bedoel je? Het overstappen zelf stelt niks voor, je vult je gegevens in, drukt op verzenden en klaar. Het opzeggen van de vorige verzekeraar gaat verder automatisch. Het meeste werk gaat zitten in het vergelijken en selecteren van verzekeraars. Daarbij let ik vooral op prijs en klanttevredenheid, en soms ook persoonlijke ervaringen. Dat ik overstap wil niet zeggen dat ik ontevreden was over de huidige.

Hetzelfde doe ik overigens ook met telefoonproviders en energieleveranciers. Die laatsten willen nog wel eens een forse korting geven, dat scheelt al snel 200 euro per jaar.

Flipp
Berichten: 50
Lid geworden op: 29 okt 2016 18:41

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door Flipp » 15 dec 2016 19:59

Vervelend dat er problemen zijn geweest bij het overstappen van energieleverancier en de zorgverzekeraar. Lastig echter om iets over te zeggen bij het gedoe met de energieleverancier, zonder dat duidelijk is wat precies de redenen zijn. Wat volgens mij mis kan gaan bij energieleveranciers is dat je overstapt en nog een lopend contract hebt, daardoor mogelijk ook je korting mist, dan eerst dus even nagaan wat de einddatum van je contract is. Bij de zorgverzekering kun je, heel simpel, een keer per jaar overstappen. Ik begrijp wel dat de varianten restitutie, natura, budget en combinatie verwarring op kunnen leveren. Het zou goed zijn als Nederlands bijvoorbeeld ieder jaar een informatieblad thuis krijgen waarop dat soort zaken zijn aangestipt. Zoals de persoon hierboven zegt kan het echter wel flink lonen.

liefdeisdeweg
Berichten: 112
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg » 23 dec 2016 21:24

Ik stap elk jaar over naar een andere zorgverzekeraar en nooit problemen gehad hiermee.

Fiesiekus
Berichten: 2185
Lid geworden op: 27 okt 2008 13:07

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door Fiesiekus » 28 dec 2016 17:31

Woody-Ellen schreef:Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van wisselen van verzekeraars. Zijn er hier mensen die het vaak doen? Er is natuurlijk wel een verschil in prijs, maar het is ook elke keer weer een gedoe. Bij wat voor prijsverschil stappen jullie over?
Veel vergelijken. Energieleverancier scheelt al gauw de welkomstpremie, maar een telefoontje naar je huidige energieleverancier wil ook wel eens en €200,- voordeel opleveren. Wel uitkijken bij het vergelijken: er zitten vaak verborgen kosten of vaste lasten die je nog mee moet nemen.

Ook oppassen als je je geschatte verbruik opgeeft bij zo'n vergelijkingssite: stap je daadwerkelijk over, dan houdt de nieuwe energiemaatschappij gelijk je initieel schatting als uitgangspunt voor je maandpremie aan. En zie dat maar eens te verlagen, moet je heel veel moeite voor doen. Dus bij die vergelijkingssites: lage verbruikswaarden opgeven; je ziet dan al snel wat de wekelijkse energieleveringskosten, de transportkosten en de vaste lasten zijn.

Wat zorgverzekering betreft: ik zit al 4 jaar (2017 incl.) bij AnderZorg: lage premie (zo niet de laagste) voor naturapolis met vrije ziekenhuiskeuze. Geen behoefte om over te stappen.

Autoverzekering: WA verzekering bij "Verzekeruzelf".

stofzuigertje

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 29 dec 2016 13:20

Let op!

Ik zie dat de goedkoopste budget verzekeraar het plaatselijke ziekenhuis niet vergoed en ik 53 Km in plaats van 3.7 Km moet rijden!
Verder is de iets duurdere, 14 cent per maand, daar wel aangesloten maar.... dat is 2017 en in 2018 moet ik opnieuw kijken of deze lijst hetzelfde is of
dat mijn ziekenhuis eruit licht.
Hetzelfde voor Apotheken, online altijd maar per jaar of ik vlakbij of verder moet fietsen, in mijn geval 0,8 om 1.4 Km.

Aanvullend verzekerd?, Dan bestaat de kans dat je niet geaccepteerd word, als je teveel ziek bent.....
Alleen basis verzekering is overal altijd aangenomen maar enkele grote weigeren en moet je toch naar vorige terug!

Fiesiekus
Berichten: 2185
Lid geworden op: 27 okt 2008 13:07

Re: Op zoek goedkoopste premie zorgverzekering 2017

Ongelezen bericht door Fiesiekus » 30 dec 2016 11:09

stofzuigertje schreef:Let op!

Hetzelfde voor Apotheken, online altijd maar per jaar of ik vlakbij of verder moet fietsen, in mijn geval 0,8 om 1.4 Km.
Over apothekers gesproken: VGZ heeft een polis waarbij de zgn. voorkeursmedicijnen buiten het ER worden gehouden. Gebruik je chronisch medicatie uit die voorkeurslijst, hoef je dus die medicatie NIET uit eigen zak te betalen. Best een punt om rekening mee te houden.

Gesloten