[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Vergoeding terhandstellingskosten altijd vanuit basisverzekering?
Pagina 1 van 1

Vergoeding terhandstellingskosten altijd vanuit basisverzekering?

Geplaatst: 14 jun 2019 12:49
door Sunclair
Ik heb bij ONVZ een aanvullende verzekering daar staat in het vergoedingenoverzicht https://www.onvz.nl/vergoedingen/vergoe ... erzekering: De terhandstelling en het begeleidingsgesprek van de apotheek vergoeden wij ook.
Maar dat zag ik niet op mijn overzicht en bij navraag kreeg ik eerst als reactie: Nee deze kosten vallen ook onder de dekking van de basisverzekering. Deze worden nu alleen bij u in rekening gebracht omdat het eigen risico van toepassing is.
Toen ik vroeg hoe het dan zit met de tekst in het vergoedingenoverzicht kreeg ik als antwoord: Ja dat klopt maar dit is alleen als dit niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering en deze terhandstelling wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
En daarna: Als de medicatie uit de aanvullende verzekering wordt vergoed, dan wordt ook de terhandstelling vanuit de aanvullende verzekering vergoed

Maar terhandstellingskosten worden toch altijd vergoed vanuit de basisverzekering, dat lees ik tenminste bij andere verzekeraars.
Heeft iemand een link van de overheid (of andere onafhankelijke instantie) waaruit blijkt dat er verschil is in de vergoeding van de terhandstellingskosten ?

Re: Vergoeding terhandstellingskosten altijd vanuit basisverzekering?

Geplaatst: 14 jun 2019 13:27
door Lady1234
Medicijnen, die voor vergoeding in aanmerking komen worden met de eerste terhandstellingskosten en de afleverkosten vergoed uit de basisverzekering. Maar uiteraard pas als u het eigen risico opgemaakt heb.

Blijkbaar vergoedt uw aanvullende verzekering ook medicijnen die volgens de basisverzekering niet vergoed worden en dan vergoeden zij dan ook de extra kosten.

Volkomen logisch.