LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] afschaffing no-claim

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
Yaseka
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 nov 2006 21:35

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Yaseka » 29 apr 2007 15:16

Mensen waar hebben we het nu over!! We zijn zo lamzamerhand toch allemáál chronisch ziek! Wie blijft er nu gezond met een regering Balkenende! Dat is maar een heel klein groepje,t.w. de regeringsleden zélf ( vullen hun zakken bij regelmaat met 30% loonsverhoging), én mensen met een bijzonder riant inkomen. Natuurlijk gaan we er, ziek of gezond, op achteruit, met of zonder no-claim. Wat ik maar steeds niet kan begrijpen, WAAROM HEEFT NEDERLAND 2 x VOOR EEN REGERING BALKENENDE GEKOZEN!!! En waarom komen we toch niet met elkaar in opstand??!! In Den Haag lachen ze zich rot, ze kunnen toch ook alles met ons doen! We protesteren tóch niet. Alleen zeuren onder elkaar. Reken nu eens uit hoeveel je er op achteruit bent gegaan sinds dit ventje doet of hij Nederland regeert, wel eens uitgerekend? Doe het wél voorzichtig, want je schrikt je werkelijk een beroerte! Laat hier dan het het resultaat eens weten.

companancy
Berichten: 101
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:44

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door companancy » 29 apr 2007 18:02

yaseka
ik ben het hier helemaal met je eens
er moet eens iets gedaan worden
ned is ned niet meer en men zegt wel wat over andere (ei)landen zoals aruba enz dat het allemaal vriendjes politiek is en ze alleen hun zakken vullen maar ned is net zo erg
alleen doen ze het stiekem. en denken dat de burgers gek zijn.
het is allemaal een pot nat geloof me maar.
wat ik ook jammer vind de meeste mensen hebben op de pvda en sp gestemt en toch word het balke elende en pvda en nog zo een klein partijtje vergeet even zijn naam
maar dat doet er niet toe. merendeel van de mensen wilde een sociale partij die zit nu samen met balken elende maar kijk eens wat hij doet laat ons dus zakken in de stront.

sorry maar ook ik word hier boos om en wat je zegt volgend jaar word alles weer duurder en waarom mag joost weten.
ja de kist is leeg en wie moet het weer vullen zodat zij in den haag de zakken weer kunnen vullen WIJ DE BURGERS WEER NATUURLIJK WIE ANDERS. EN VOORAL DE MENSEN DIE HET MINST HEBBEN

groetjes compa

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door tonvanheel » 29 apr 2007 21:19

Reken nu eens uit hoeveel je er op achteruit bent gegaan sinds dit ventje doet of hij Nederland regeert, wel eens uitgerekend? Doe het wél voorzichtig, want je schrikt je werkelijk een beroerte! Laat hier dan het het resultaat eens weten.
Iedereen met tot 2x modaaal is er flink op achteruit gegaan. Dit wordt wel in alle toonaarden door de regering ontkent omdat zij geen rekening houden met gemeentelijke en provinciale heffingen. Evenmin met de enorm gestegen energieprijzen.

Buiten een revolutie heeft de burger de macht van zijn stem.
Op dit moment geloof ik niet dat het ook maar iets uitmaakt waar je op stemt, links, rechts, midden. Ze zijn allemaal met hetzelfde sop overgoten.


Wat Nederland nodig heeft is een zakenkabinet, dus geen politici/theoretic aan het roer maar mensen uit de praktijk.

Helaas lijdt niet alleen de regering hier aan, ook in het zakenleven worden te veel regeltjes opgesteld door "snelle jongens met laptops", die een mooie scholing achter de rug hebben maar nog nooit enige praktijkervaring hebben opgedaan. Die praten of "targets" en "prospects" zonder zelf ooit een target gehaald te moeten hebben of een prospect benaderd.

Onze politici en topambtenaren komen in hoofdzaak uit de onderwijs-sector en die blinken nu eenmaal niet uit in praktijkervaring

Heeft U ooit Uw wiskundeleraar gevraagd waarom wij in godsnaam moeten leren dat (a+b)2 = a2 + 2ab+b2. Wat kan je er mee ?
(2+3)2 = 25 dus waarom zeggen dat dit 4+12+9 is .
Allemaal veel theorie en geen praktijk.

PS voor we weer geharrewar krijgen dat mijn sommetje niet goed is, ik weet ook niet hoe ik hier een kwadraatteken kan tikken, vandaar (a+b)2

grinskerke
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 jan 2007 17:22

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door grinskerke » 29 apr 2007 23:11

las net een artikel dat ambtenaren gecompenseerd worden sinds de nieuwe zorgverzekering!!
Waarom worden deze mensen wel gecompenseerd??

Jos A
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2007 23:11

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Jos A » 29 apr 2007 23:33

Als eerste vindt ik dat de eigen risico gewoon afgeschaft moet worden. Laten wij net zoals bij het salaris gebeurd een procentuele inning plaats vinden naar belastbaar inkomen nog voordat de aftrekposten van toepassing zijn. Hierdoor ontzie je de minder bedeelden en de beter betaalden betalen gewoon meer. Zou dit teveel weerstand ondervinden dan is er nog altijd de optie om voor ieder kind (maximaal 2) premie te gaan betalen ongeacht hun leeftijd. Net zoals vroeger. Dan verdeel je de inkomsten over een veel grotere groep en kan de premie omlaag per persoon.
Misschien is het ook een optie om de salarislasten te drukken van de medisch specialisten. Aftoppen.

four-eyes
Berichten: 201
Lid geworden op: 06 apr 2004 13:29

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door four-eyes » 30 apr 2007 08:45

Voordat het nieuwe zorgstelsel inging, hadden mijn man en ik een particuliere verzekering met een eigen risico van 900 euro tesamen. Niet omdat we dat zo graag wilden, maar omdat anders de premie torenhoog zou zijn. Dus ik keek wel uit om voor het minste geringste naar de dokter te lopen. Maar ... dit had ook een keerzijde. Ik bleek op een gegeven moment een bacteriële infectie te hebben opgelopen en had te lang gewacht ermee naar de dokter te gaan. Resultaat: met spoed naar de eerste hulp van het ziekenhuis en daarna onmiddellijk aan het infuus. En niet voor eventjes! Die ziekenhuisopname kostte me natuurlijk gelijk in één klap 900 euro en de rest was voor de verzekering. Nu met het nieuwe stelsel zijn we zeer gelukkig. We hebben geen eigen risico genomen en als ik nu wat heb, aarzel ik niet en ga ik gelijk naar de huisarts. Alles bij elkaar zijn we nu beter af dan vroeger. Jammer dat er weer een eigen risico ingevoerd gaat worden. Hoewel? Is dat wel zeker? De PvdA was toch tegen? Hebben die nog eigenlijk wel wat in de melk te brokkelen in dit nieuwe kabinet? Ha ha!

norah39
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 nov 2006 17:32

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door norah39 » 30 apr 2007 12:46

ik vind dat we met z'n allen wat moeten doen in dit land. balkende en zijn maatjes moeten verdwijnen. laten we allemaal er iets aan doen anders blijft het zo. mijn oma van 92 heeft dit al jaren gelden voorspelt en mijn man zei ook al meteen toen de euro in beeld kwam dit gaat problemen veroorzaken. mijn oma zegt jullie moeten allemaal staken anders worden jullie burgers de dupe van alles en ze heeft gelijk gehad. niet alleen met de zorgverzekering met het onderwijs en ga zo maar door
:cry: :cry:

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Walter van V » 30 apr 2007 14:09

mijn oma van 92 heeft dit al jaren gelden voorspelt
iedereen heeft het voorspelt. Het is heel simpel... er is onder emer sprake van vergrijzing! dus meer ouderen, meer zorg , dus meer zorgkosten. kijkend naar de ontwikkeling van zorgkosten per inwoner lopen wij redelijk in de pas met de rest van europa. Dus dit heeft helemaal niets te maken met balkenende, sterker nog omdat het in geheel europa speelt zijn het zeer waarschijnlijk gewoon macro-ontwikkelingen, waar welke regering dan ook structureel op langere termijn gezien heel weinig aan kan doen!

Alleen luxemburg heeft een zeer laag kosten percentage van 6% per inwoner..Maar aangezien zij tevens een BNP hebben wat meer dan het dubbele is van nl liggen hun absolute zorgkosten per inwoner op meer dan 12% en daarmee absuluut de hoogste in de eu... de rest heeft 10% of lager, en NL is daarin ook nog niet eens de hoogste. De conclusies daaruit zijn dus simpel...Dit zijn ontwikkelingen op eu niveau, en moeten dus als zodanig aangepakt worden. En al het andere heeft geen zin, de zorgvraag is er gewoon! en zal alleen maar stijgen dankzij de steeds grotere groep ouderen die meer en meer een beroep op de zorgsector zal doen. En daar heeft de euro echt helemaal neits mee te maken, en met staken bereik je al helemaal niets..Wat wil je dan eisen?? Wat voor maatregelen zijn zinvol, de gebeurtenissen op macro-niveau in ogenschouw nemende, naast het feit dat ontwikkelingen in buurlanden direct invloed hebben in nl.??

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door tonvanheel » 30 apr 2007 19:53

omdat het in geheel europa speelt zijn het zeer waarschijnlijk gewoon macro-ontwikkelingen, waar welke regering dan ook structureel op langere termijn gezien heel weinig aan kan doen!
Bij de overheid en het zakenleven wordt te veel nadruk gelegd op (theoretisch geschoolde) managers. Schaf die grote hoog betaalde sub-top af, beperk de vergadercultuur tot een minimum en we zijn een heel stuk verder

Sunbow
Berichten: 145
Lid geworden op: 07 dec 2005 09:15

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Sunbow » 30 apr 2007 21:13

Zet gewoon in de apotheek een spaarpot/collectebus neer waar je een vrijwillige bijdrage voor minder-bedeelden in kan doen. Een druppel op een gloeiende plaat, maar ik zou zeker gaan doneren.
En wat te denken van de farmaceutische industrie. Akzo-nobel, centocor, glaxo-welcome,etc dat zijn pas echte geldverslinders.

Medicatie die bij mij mijn klachten onder controle hield is uit de handel gehaald, omdat glaxo-welcome iets beters had ontwikkeld. €10 euro per pakje duurder en mijn klachten zijn sindsdien niet goed meer onder controle, zodat ik wer naar de huis en/of longarts moet.

Yaseka
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 nov 2006 21:35

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Yaseka » 01 mei 2007 12:00

:!: Het is heel simpel... er is onder emer sprake van vergrijzing! dus meer ouderen, meer zorg , dus meer zorgkosten :!:


Ik vind het buitengewoon misselijkmakend om iedere keer de "schuld"af te schuiven op de zgn. vergrijzing! Onzin met hoofdletters!
Natúúrlijk zijn en komen er meer ouderen, maar die ouderen hebben óók allemaal hun premies betaald! Of je nu 100 ouderen hebt die premie betalen of 100.00, dat blijft één pot nat! Maar dat het pensióénfonds met dit geld ging c.q. gaat gokken, dáár valt voor ons geen premie tegen te betalen!! Het is ongelovelijk ongehoord wat die instantie heeft gedaan en nog steeds doet! Of is iedereen al weer vergeten dat een relatief korte tijd terug het pensioenfond miljarden heeft vergokt op o.a. de beurs? En dat ze heel recent weer héél veel geld zijn verloren door verkeerd te beleggen in onroeren goed! Daarnaast word van onze premie óók nog miljoenen per jaar aan de lonen van de directie en het bestuur van het pensioenfonds betaald, of dacht dat ze hun centjes van donaties binnen krijgen? Óók dat hebben Nederlanders zonder slag of stoot "gepikt, onder het mom van "och wat erg, maar wat kan ik er aan doen".

Daarnaast word er de laatste tijd gemord over onze monarchie, omdat het instand houden van de koninklijke familie zo veel duurder zou zijn. Lulkoek (sorry)! Probeer maar eens te berekenen wat Den Haag kost. De zéér riante inkomens van de zgn. regering, en daar náást de werkelijk extreem hoge onkostenvergoedingen! Waaróm moeten ze op hun zgn. staatsreizen in de allerduurste hotels zitten? ( Denk nog eens aan het bezoek van Mannekke Potter 2 jaar terug in Amerika. Hij zat SAMEN MET ZIJN VROUW in een hotel voor een PAAR DUIZEND DOLLAR PER NACHT!! Hij heeft meerdere DURE huizen ter beschikking. Een zg. zakelijke lunch van die lui is p.p. zó duur, daar kan een gezin met twee kinderen een wéék riant van eten. Vaak nemen ze dan ook dan óók nog mensen mee die totaal níéts met wat voor ambtenarij dan ook van doen hebben. Nu hebben ze bijna állmaal een eigen bewaking 24 uur per dag. (Een Wilders die het "gevaar"over zichzelf af gilt, zijn scheur dichthield en dat hele kleine beetje verstand van hem zou gebruiken had die helemáál géén bewaking nodig! Wij zijn op straat nóg minder veilig, ik bén al een keer overvallen en daarbij zeer zwaar gewond geraakt, waardoor ik in een rolstoel ben beland, IK WIL OOK BEWAKING!) En zo kan je nog wel even doorgaan. En reken maar..........Als ze een declaratie in dienen, is die heel wat hoger dan dat er werkelijk is uitgegeven. Zo af en toe hoor je daar iets van, de zgn. "onterechte declaraties" van een Burgemeester, of een regeringsambtenaar. En wie betaald dat alles?

Het zelfde zie je in de gezondheidszorg. Directie en bestuur van ziekenhuizen, of wát voor instellingen dan ook hebben mega hoge inkomsten, óók met die zelfde hoge onkostenpotjes! En waarom moeten die instanties contracten afsluiten voor de duurste gebruiksgoederen zoal Pampers luiers in plaats van b.v. Huggies? Omdat ze daar zélf beter van worden, nét zo als veel apothekers, artsen e.d. Gevolg? Mega hoge premies!!

Dan wil bijna iedere minister graag een prestige-project die meestal onnodig zijn maar wél miljarden kosten! Betuwelijn? Weg onder het Naardermeer? Maasvlakte? Enz. enz. enz.? Mensen we laten ons verneuken waar we bij staan! Nóg erger,,,,,,,,,,,,,,we pikken het gewoon, en betalen ons ziek zwak en misselijk! Onder de regering Kok ging het Nederland redelijk goed af, zelfs Zalm hield tót het einde vol dat we het goed hadden, de staatschuld absoluut niet te hoog was enz. Éven later, bij aanvang van de "Christelijke" regering ging het inééns verschrikkelijk slecht met Nederland, zei toen óók ineens Zalm!
Christelijke regering, het woordje Christelijk is hierdoor bijna een vies woord geworden. En in het buitenland worden we uitgelachen met "onze Harry Potter, en de slappe Nederlanders die niets terug doen"!!
Eigenlijk mógen we helmaal niet klagen, we hebben het over ons zelf afgeroepen. BAH!

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Walter van V » 01 mei 2007 12:20

Ik vind het buitengewoon misselijkmakend om iedere keer de "schuld"af te schuiven op de zgn. vergrijzing! Onzin met hoofdletters!
de financiele afdekking van de zorgsector werkt anders dan bv pensioenfondsen. Pensioenfondsen betaal je NU premie, en krijg je Later je pensioen van uitgekeerd. De zorgsector wordt NU betaald met de premies die NU betaald worden. Essentieel verschil De vraag naar zorg staat dus direct en lijnrecht in verband met de nu gemaakte kosten, en dus de hoogte van de premie NU...en dan is een toegenomen zorgvraag door bv meer ouderen EN een hogere levensverwachting dus direct verantwoordelijk voor de toegenomen uitgaven NU.

U beweert dat dat onzin is , toon dat dan graag aan, maar graag met cijfers, en niet met alleen Uw persoonlijke mening hoe het naar uw mening in elkaar zit. Want bovenstaande staat slechts bol van allerlei beschuldigingen en een politieke mening (mag van mij hoor, maar kom dan wel met zaken die dat onderbouwen..)

vdW
Berichten: 91
Lid geworden op: 26 jan 2007 18:55

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door vdW » 01 mei 2007 12:58

De vraag naar zorg staat dus direct en lijnrecht in verband met de nu gemaakte kosten, en dus de hoogte van de premie NU...en dan is een toegenomen zorgvraag door bv meer ouderen EN een hogere levensverwachting dus direct verantwoordelijk voor de toegenomen uitgaven NU.
In grote lijn heb je gelijk, maar is dat plotseling nu in 2007 het geval? Naar mijn mening behoort de ZORG door de staat te worden geregeld en uitgevoerd ipv door 16(?) verschillende particuliere verzekeraars.
Waarom? De staat zou geen winstoogmerk hebben, 1 organisatie zijn met 1 baas.
Nu zijn er als ik het goed heb ongeveer 16 of meer verzekeraars bezig met 16 of meer kantoren, met 16 directies, met 16 en meer zakkenvullers aan de top. Concurreren? Forget it! Ja, vorig jaar boden zij hard tegen alkaar op maar nu? Plots hoor je geluiden dat de premies hoger moeten. Tja, als je er riante kantoorcomplexen op na houdt en directies die met zeer riante salarissen + bonussen hun zakken vullen dan kom je altijd wel te kort. Geeft de vergrijzing maar de schuld, lekker gemakkelijk.
No Claim wordt beëindigd, maar waar blijft dan die die No Claim die DIT jaar is uitbetaald ? Die zou moetn leiden ot een veel lagere premie omdat de verzekeraar die No Claim na 2008 niet meer uitkeert. Sterker, iedereen krijgt een eigen risico voor zijn kiezen.
Wie zijn nu de lachende derden?
De mensen die nu niet in aanmerking kwamen voor NO Claim? Nee natuurlijk, want die kregen dit jaar weliswaar geen of weinig No Claim maar gaan voortaan wel XXX euro eigen risico betalen ! Kassa voor de verzekeraars!
De mensen die nu wel No Claim ontvingen gaan er in de toekomst ook niet op vooruit, want ipv een No Claim gaan zij XXXX Eigen risico bertalen! Kassa voor de verzekeraars!
Gaan wij dan minder premie betalen? Dat zou dus wel MOETEN, maar ik weet wel zeker dat wij in het gunstigste geval dezelfde premie zullen betalen. De verzekeraars zullen redeneren: Eigenlijk zouden de premies omhoog moeten maar door het afschaffe van d No Claim en invoering van het Eigen risco kunnen we de premies gelijk houden!
Kijk , zó gaat dat met verzekeraars die WINST MOETEN maken! Over onze ruggen dus. Dank je wel Hoogervorst!
Gr,

Donna
Berichten: 424
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Donna » 01 mei 2007 13:00

Met de tegenwoordige tarieven zit je zo aan die 150 euro en dan kun je weer zo vaak als nodig naar de dokter en de noodzakelijke medicijnen gebruiken. Wie die 150 euro niet kan opbrengen gaat veel te laat en krijgt een veel duurdere behandeling. Tel daar de administratieve puinhoop bij, die ongetwijfeld weer zal ontstaan en ik voorzie opnieuw een omgekeerd effect, een stijging in plaats van daling van de kosten.
Wanneer dringt het in Den Haag eens door dat er maar heel weinig mensen zijn die voor hun plezier naar een dokter gaan. Overal hoor je dat tijdig ingrijpen levensreddend is, wacht je te lang dan kan dat een onnodig snelle en pijnlijke dood geven. Maar aan de andere kant probeert Den Haag ons juist te weerhouden tijdig hulp in te roepen.

Misschien moeten we eens kritisch kijken naar wat wel en niet vergoed moet worden. Ik erger me nogal aan de ombouwoperaties van mensen die enkel voor dat doel naar Nederland komen.

En dat eigen risico, moeten we dat ook betalen voor de herstelbehandelingen van de miskleunende artsen, die er veel te veel zijn, zoals uit recent oncerzoek is gebleken?

wim123
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 feb 2007 16:32

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door wim123 » 01 mei 2007 16:15

Ik vraag mij af welke (Nederlanders) voor dit stelletje struikrovers
in den Haag destijds hebben gestemd.

REVOLUTIE !!!!!!!!!!!

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Walter van V » 01 mei 2007 16:55

Ik vraag mij af welke (Nederlanders) voor dit stelletje struikrovers
in den Haag destijds hebben gestemd.
in ieder geval meer dan de helft van de mensen die gestemd hebben..

Nogmaals: geen enkele regering zal het voor elkaar krijgen om de zorgsector te structureren.. om de eenvoudige reden dat er niet geluisterd wordt naar de adviseurs (zoals bv met de invloed van de vergrijzing) en dat elek regering/minister binnen zijn 4 jaar een succes wil behalen. En dat kan met zoiets gewoon niet, daar moet je lange termijn denken, en dat ook kunnen uitleggen. Maar omdat zoiets moeilijk te verkopen is aan de coalitiepartners en de achterban, blijft het korte termijn denkwerk...

En de ministers hebben meestal een bedroevend slechte kennis van de materie waar ze verantwoordelijk voor zijn, dat was destijds met Simons al het geval, en is helaas nooit meer goed gekomen...

Yaseka
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 nov 2006 21:35

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Yaseka » 01 mei 2007 17:17

VdW, nee niet plotseling in 2007, ik bedoelde bij de overgang van Kok naar Balkende. Vanaf dát moment zou het ineens heel slecht met Nederland gaan.

Walter van V, ik heb niet gezegd dat pensioenfonds/premie gelijk is aan de premie voor de ziektekosten! En ik hoef hier geen berekeningen te maken, dat kan iedereen zélf ook doen! Zéker de (meeste) mensen binnen het forum aangezien die inteligent genoeg zijn om dit zelf te doen.Wel ik je vermelden dat het niet uit mijn duim komt, ik jarenlang tussen de muren van het binnenhof en alles wat daarbij hoort rondgehangen. Maar ik ben ermee gestopt toen ons huidige ventje baas ging spelen. Ik heb een enorme allergie voor hem, als ik hem op TV zie moet ik mij beheersen om er niet iets doorheen te smijten, daarom schakel ik alla minuut even over naar een andere zender. Als ik zijn stem hoor gaat mijn maag draaien en krijg ik wazige vlekken voor m'n ogen. Maar voor de rest functioneer ik perfect!
:( :evil: :wink:

Er is gezegd dat de premies voor de ziektekostenverzekeringen met € 90,- per jaar omlaag gaan. Dat is € 7,50 per maand, goed hé? Dat scheelt een slok op een borrel!!
Ik ben jarenlang verpleegkundige geweest (tot ik werd overvallen en daardoor invalide ben. Daarna ben ik tussen de muren van het binnenhof gerold Walter), en heb nog nog heel veel contact in het ziekenhuis, temeer omdat ik er nu veel ben als patiënt. Als je hoort hóéveel mensen te laat naar de dokter gaan, geen of te weinig medicijnen slikken om zo de € 225,- terug te krijgen, omdat ze weinig inkomsten hebben Iets wat veeal gróte tót fatale gevolgen heeft!! Reken maar dat dit nu nóg veel meer gaat gebeuren! Hoe moeten ál die mensen met een minimum inkomen of iets meer de rekeningen betalen tot die € 150,- ?
En het is inderdaad te zot voor woorden dat er zóveel ziektekostenverzekeraars zijn, waarvan iedere directie, raad van bestuur, enz., die mega hoge lonen incasseren. Plus alle verdere onkosten. Als een regering wérkelijk zou willen bezuinigen zorgen ze er toch als eerste voor dat álles onder één dak komt? Dát zou pas zoden aan de dijk zetten. Net zoals fatsoenlijke contracten afsluiten voor gebruiksgoederen, i.pv. het duurste te nemen omdat ze dan dikke bonussen krijgen! Ieder weldenkend mens kan een plan opstellen om hééh, héél veel te bezuinigen, en dan óók nog een beter beleid toe te passen, zodat mensen niet meer naar het buitend moeten voor ingrepen en/of behandelingen! Alleen de regering kan het niet, beter gezegd WIL het niet! Want dan moeten óók zei een stukje inleveren!
Nederland heeft geen regering meer, alleen nog maar zakkenvullers. En wie vullen hun zakken! Slachtofferhulp niet denk ik!!

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Walter van V » 01 mei 2007 19:12

tja er is ook heel veel slecht in de zorg, erger ik mij als zorgverlener ook groen en geel aan, zeker wanneer je weer tegen de zoveelste muur van miscommunicatie loopt.

Mijn echtgenote had afgelopen vrijdag een kopstoot van een paard gehad ..heeft 4 uur in het ziekenhuis doorgebracht voor 2 foto`s (waarbij zij nog moest aandringen op die 2e foto ook, want zij heeft een whiplash verleden..en jawel maar goed ook want verschoven wervel..)

En alle medewerkers maar roepen dat het o zo druk is (behalve de portier, die iedereen ziet komen, die zei dat het rustig was..), maar wel lange tijd met de hele kluit buiten op de stoep, pal naast de wachtkamer ijs gaan eten... De zorg is niet alleen rot aan de top, de mensen op de vloer doen er net zo hard aan mee. De brief naar de directie gaat deze week de deur nog uit overigens..

U geeft deze regering, of liever gezegd Balkenende de schuld van deze ellende (welke ellende trouwens, we zitten qua kosten redleijk gemiddels in europa!!) . nu ben ik geen vriend van HP, maar dit is erg kort door de bocht (zeker voor iemand die blijkbaar deel uitgemaakt heeft van de politiek..), en geeft blijk van weinig inzicht in politiek, en hoe beslissingen en beleid tot stand komen. Dit soort zaken wordt in grote mate bekokstoofd door diverse topambtenaren en niet door de ministers of een premier zelf (is toch zeker zo!!??)... Elke regering van welke afkomst dan ook had er een zooitje van gemaakt, omdat zij altijd korte termijn kijken. Want daardoor is de vergrijzing bv onvoldoende bij de beslissingsbomen betrokken....
Walter van V, ik heb niet gezegd dat pensioenfonds/premie gelijk is aan de premie voor de ziektekosten!
u trekt wel een vergelijking, en dat is mi appels met peren...

Yaseka
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 nov 2006 21:35

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Yaseka » 01 mei 2007 20:02

Je hebt absoluut gelijk dat de grootste hap door topambtenaren wordt bedacht, maar,,,,HP heeft wél een héle grote vinger in die pap, en als hem iets niet aanstaat gebeurt het gewoon niet! We hebben nu een klein beetje geluk dat de PvdA meeregeertdie doen tenminste nog iets vóór mensen met een laag inkomen! Maar dat vorige kliekje m.n. HP, Zalm, de ijzeren merrie, en Donner, die beslisten toch écht over alles! Zélf als een overgote meerderheid van de regering ergens niet mee eens was, werd het tóch wat zoals die 4 het wilden! De uitvoering, en vooral het onder woorden brengen van wat HP wilde, dát kan hij niet! M.n. Donner zat niet steevast naast hem, want die fluisterde HP in wat hij moest zeggen! De naam Harry Potter is eigenlijk heel slecht gekozen, het is een beledeging aan de bedenkster van HP, want de "echte" HP is bijzonder inteligent, en dát kan je van JP.B. niet zeggen! Het feit dat hij proffesor is doet daar niet aan af, daar hoef je wérkelijk niet inteligent voor te zijn. Iedereen die de zou willen én de kans daartoe krijgt kan proffesor worden. Zélfs mensen met een verstandelijke hadicapt blinken bija állemaal uit in een bepaalde richting! Normen en waarden, dát roept hij denk ik meerdere keren per
dag, maar wat het betekend heeft hij duidelijk geen sjoege van! Iemand met normen en waarden zorgt voor zijn medemens, en heeft respect voor zijn medemens. Waar blijft hij? Vanaf dag één dat hij in Den Haag zit zijn de normen en waarden met een snelheid van zeep op een trap afgegleden! Als je écht wat normen en waarden betekend, had ons zorgstelsel er niet zo belabberd voor gestaan nu. Dan zou je het hoe dan ook in ieder geval in stand hebben gehouden, maar niet vergooien! Mooi voorbeeld is misschien wel wat er in Venlo gebeurd. Een grensstad met ongeveer 1000.000 duizend inwoners, en een onnoemelijk aantal Duitse "bezoekers". Méde daardoor is de criminalitiet bijzonder hoog. Drugsgebruikers, drugskoeriers, wapenhandel, (winkel)diefstal, enz. Al 5 jaar bid en smeekt de gemeente Venlo de regering voor meer politie, want met de huidige bezetting kan de politie het werk absolúút niet aan, waardoor het steeds erger word! Toch word hun verzoek keer op keer afgewezen!! Reden? Geen geld! Maar daar hoef je toch helemaal niet zo pienter voor te zijn om te bedenken dat het nu vele keren duurder is? Alle vernielingen van vaak openbaar bezit, de kosten van medische behandelingen voor pogingen tot (soms mislukte) moord, vechtpartijen, verzekeringen, adminisratieve rompslomp, en ga maar door! Geloof me maar, als er één is die kan zorgen dat het ons allen beter gaat dan is het JPB!!! Maar zí'jn normen en waarden gelden uitsluitend zijn eigen bankrekening, en zijn kinderlijk "geluk"omdat hij naast een volslagen idiote Bush mag staan!

Hans B.
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mei 2007 09:32

Re: afschaffing no-claim

Ongelezen bericht door Hans B. » 03 mei 2007 10:10

Eerst werden de mensen verplicht verzekerd met een gemiddelde jaarpremie van 1000 euro. De zorgwet werd verkocht met het praatje dat iedereen 255 euro(no-claim regeling) terug kon krijgen. Iedereen had een vrije keuze had in een verzekering met of zonder eigen risico.

Nu twee jaar later zegt de regering de no-claim regeling schaffen we af en als bonus krijgt u er 150 euro eigen risico bij. Niemand zegt iets over lagere premie’s.

Er bij komt nog eens dat een ook nog een VGS(vergoedingsysteem) hebben. Dit vrolijk systeem zorgt ervoor dat veel voorgeschreven medicijnen niet vergoed worden. Die kosten mag u als zorgnemer ook nog eens uit eigen zak betalen.

Ook kan de zorgverzekeraar nog eens extra maatregelen nemen door bepaalde behandelingen niet te vergoeden. Een voorbeeld.
Iemand gaat naar de oogarts die concludeert dat u als patiënt last heeft van uw hangende oogleden waardoor een deel van uw zicht wordt beperkt.
U consulteert een tweede arts voor een second opinion, hij zegt het zelfde als de eerste arts.
U neemt de proef op de som en koopt een andere bril in de hoop de klachten op deze manier op te lossen. Helaas geen resultaat het zicht verbeterd niet.
U neemt contact op met uw oogarts voor een afsprak om het behandel proces in gang te zetten en u krijgt te horen voorlopig het eerste half jaar geen plek. Uiteraard u bent de beroerdste niet, u zoekt zelf een andere behandelplaats. U vindt een plek in een duitse kliniek die u binnen enkele weken kan helpen. U neemt contact op met uw zorgverzekeraar.
De zorgverzekeraar in dit geval Menzis concludeert dat deze ingreep een cosmetische ingreep is en dat Menzis de behandeling niet verplicht is te vergoeden.

Conclusie;
Wie denkt dat hij straks 150 euro eigen risico op zijn zorgverzekering heeft wordt wel erg misleid. Kortom we hebben straks vermoedelijk een eigen risico van minimaal 405 euro of meer.

Gesloten