[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Geen no claim door termijn echo?
Pagina 1 van 1

Geen no claim door termijn echo?

Geplaatst: 06 feb 2007 16:43
door Kyja
Ik heb in 2005 tijdens mijn zwangerschap een termijnecho laten maken. van Groeneland ontvind ik vrij snel daarna berichtgeving over het vollopen van mijn no claim. Ik ging er van uit dat het in orde was en heb dara verder niets me egedaan. Ook in 2006 heb ik weer een echo gehad, ditmaal om de ligging van het kindje te controleren. Ook in 2006 zou ik dus geen recht hebben op teruggave van de no claim.
Vandaag las ik op een babyforum een topic hierover, het zou namelijk zo zijn dat je wel recht hebt op teruggave omdat de kosten zwangerschapsgerelateerd zijn. Ik heb hierover contact opgenomen met Groeneland, maar zij blijven erbij dat het gaat om specialistische hulp. Geen teruggave dus.
Is er iemand die mij hier verder me ekan helpen? Omdat het over twee jaren gaat waar ik verder amper kosten heb gemaakt, gaat het toch wel over een flink bedrag.

Re: Geen no claim door termijn echo?

Geplaatst: 06 feb 2007 23:13
door Mathilde D.
Verloskundige Zorg valt niet onder de no-claim.

Maar valt verloskundige zorg van een gynaecoloog dan ook niet onder de no-claim? Ik weet het niet. Ik raad je aan om ook elders te informeren: bijvoorbeeld bij het ziekenhuis (afdeling debiteuren), bij een andere verzekeraar, bij de NZA, bij de NVOG.

Trouwens, zijn die echo's voor dezelfde zwangerschap? Dan geldt misschien dat alle kosten toegerekend worden naar het jaar waarin het eerste ziekenhuisbezoek is geweest (namelijk via de dbc).

Re: Geen no claim door termijn echo?

Geplaatst: 19 mar 2007 23:25
door ellenrietman
Hallo,
Je hebt gelijk. Het besluit zorgverzekeringen zegt in artikel 2.19 dat kosten betreffende de zorg ivm zwangerschap, bevalling en kraambed buiten beschouwing moeten worden gelaten bij het berekenen van de no-claim.!
Ook mijn verzekeraar heeft tot nu toe nog geen reactie gegeven. Wel heb ik aan de telefoon al gelijk gkregen en ook de klachtencommissie gaf aan dat het niet uit maakt wie de zorg verleend.
De polisvoorwaarden zijn dus niet goed beschreven!

Kijk op www.ombudsmanzorgverzekeringen.nl voor een klacht.

Ellen R.