LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] huisarts

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
madrid86
Berichten: 33
Lid geworden op: 06 mar 2007 18:59

huisarts

Ongelezen bericht door madrid86 »

Stuurt een huisarts zijn rekening naar je ingeschreven adres bij je huisarts of naar het adres waar je ziektenkosten verzekering op staat? Ik heb namelijk geen rekeningen gekregen van mijn huisartsenbezoek van vorig jaar oktober!

Of ontvang je zowieso geen nota's meer voor een simpel huisartsconsult?

Dankje

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: huisarts

Ongelezen bericht door Walter van V »

in principe naar de verzekering, tenzij er misschien gegevens niet blijken te kloppen. Dan zal de eerstvolgende keuze het adres waar de polis op loopt zijn. Maar dat is toch gewoon uw woonadres mag ik aannemen??

madrid86
Berichten: 33
Lid geworden op: 06 mar 2007 18:59

Re: huisarts

Ongelezen bericht door madrid86 »

Ben verhuist en polis stond nog een tijdje op oude adres. Bij huisarts sta ik wel ingeschreven op het nieuwe adres. Vroeg me dus af waar de nota's bleven maar nu begrijo ik dat je vaak geen nota's meer krijgt maar gelijk door wordt gestuurd naar verzekering?

Mathilde D.
Berichten: 2065
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Voor de duidelijkheid: de huisarts stuurt de rekening naar de zorgverzekeraar, net zoals hij in het verleden de rekening voor zijn ZF-patienten naar het ZF stuurde. Hij kan ook checken bij welke zorgverzekeraar je geregistreerd staat, dus eigenlijk hoef je ook niet te melden als je wisselt van zorgverzekeraar.

Het tarief van de huisarts is gewijzigd m.i.v. 1-1-2006 (en is in 2007 niet veranderd):
Inschrijftarief 52 euro per jaar(voor niet-achterstandswijk). Gewoon consult 9 euro per keer (ca 10 minuten). Telefonisch consult met de huisarts zelf 4,50 euro. Herhalingsrecept (ook als dit via de apotheek wordt aangevraagd): 4,50 per recept (dus niet per medicijn: meerdere medicijnen per recept zijn mogelijk). Voor een recept dat tijdens een consult wordt geschreven (ook als het een andere klacht betreft) mag niet apart gerekend worden. Huisbezoek: 13,50? Dit gaat NIET af van de no-claim. Als er een eigen risico gekozen is (100-500 euro) dan gaan de consulten WEL af van het eigen risico, maar het inschrijftarief niet. Bij Unive zorgverzekeraar gaan ook de consulten niet af van het eigen risico (en ook de medicijnen niet).

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: huisarts

Ongelezen bericht door D1RK »

Het juiste antwoord is dat hoewel U verhuist was de huisarts op klantnummer bij verzekering declareerde, alleen als de verzekering de rekening weigerde, zoals geroyeerde met achterstand, die krijgen het nog steeds van de huisarts...

Maar dat verkeerde adres zien ze niet eens, tenzij U tevens van huisarts wisselde, maar de verzekering accepteerde meestal maandenlang het verkeerde adres bij verhuizing, is toch bekend geworden, en de verhuis datum is soms verschillend, de juridische datum en werkelijk is vaak anders...

Dus geen probleem zou ik zeggen!

madrid86
Berichten: 33
Lid geworden op: 06 mar 2007 18:59

Re: huisarts

Ongelezen bericht door madrid86 »

Het zit dus zo:

Ik stond ingeschreven op oude adres met mijn zorgpolis.

Toen heb ik me ingeschreven bij de huisarts met mijn nieuwe adres terwijl mijn polis nog op mijn oude adres stond.

Naderhand heb ik dit wel veranderd natuurlijk zodat nu ook mijn polis op mijn nieuwe adres staat.


Kan ik dan nog nare incasso's verwachten op het oude adres of wordt zowieso alles doorgestuurd naar de zorgverzekeraar (gewone huisartsbezoeken)?

Mathilde D.
Berichten: 2065
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

De huisarts declareert bij de zorgverzekeraar.

Gesloten