Pagina 1 van 1

Onverzekerd

Geplaatst: 13 feb 2009 01:30
door rastafun
Een vriend van mij heeft al ongeveer 2 tot 3 jaar geen inkomen dus geen zorgverzekering. Ik probeer hem zo wijs te krijgen dat ie toch die verzekering waar dan ook afsluit, al zou het alleen maar de basisverzekering zijn.

Nou denk ik dat als je jaren niet verzekerd bent geweest, je met terugwerkende kracht het bedrag over al die jaren eerst zou moeten betalen en dan pas een nieuwe verzekering af kunt sluiten.

Weet iemand hoe dit precies zit?

Alvast bedankt!

Re: Onverzekerd

Geplaatst: 14 feb 2009 23:32
door sjorsie1982
Dat klopt, het is inderdaad met terugwerkende kracht.

Ik had daar grote problemen mee toen ik terug kwam uit het buitenland en mijn vorige gemeente in NL mij niet uitgeschreven had.
Met veel gezeik en geklaag en allerlei bewijzen meegestuurd dat ik in het buitenland verzekerd was hoefde ik dat gelukkig maar gedeeltelijk.

Re: Onverzekerd

Geplaatst: 15 feb 2009 20:56
door kweenie
In het huidige zorgverzekeringssysteem moet iedereen zich verplicht verzekeren, tenminste met de basisverzekering. De redenering 'ik heb geen inkomen, dus ik verzeker me niet' gaat dus niet op.

Re: Onverzekerd

Geplaatst: 17 feb 2009 02:01
door rastafun
Ja, ik begon al aan mezelf te twijfelen.
Bedankt voor het reageren en nou moet ie maar kijken hoe dit op te lossen. Gelukkig is het niet mijn probleem want het kan aardig in de papieren gaan lopen.