Pagina 1 van 1

Hypotheek zonder spaarvermogen

Geplaatst: 22 jan 2014 21:22
door Harry100
Ik ben mezelf aan het oriƫnteren voor het kopen van een huis. Nu lees ik op veel fora dat je best wel wat spaarvermogen nodig hebt voor het afsluiten van een hypotheek. Denk aan overdrachtbelasting, notariskosten etc etc.

Ik heb echter maar een spaarvermogen van rond de 2000 euro. Nu is mijn vraag: heb ik meer spaarvermogen nodig om een huis te kopen of is er een manier om alle bijkomende kosten bijvoorbeeld mee te financieren in mijn hypotheek?

Re: Hypotheek zonder spaarvermogen

Geplaatst: 22 jan 2014 21:31
door dhc
Ga naar een hypotheekadviseur of je bank.

Re: Hypotheek zonder spaarvermogen

Geplaatst: 22 jan 2014 21:33
door CB
Google eens op maximale hypotheek, dan kom je voldoende berekeningsprogramma's tegen.

Re: Hypotheek zonder spaarvermogen

Geplaatst: 22 jan 2014 22:41
door GJvdZ
Als je maar 2000 euro hebt moet je nog eens goed nadenken of je wel een huis wilt kopen. 1 keer een probleem met het huis en je kunt in de schulden zitten.

Re: Hypotheek zonder spaarvermogen

Geplaatst: 23 jan 2014 12:07
door VZFA
Op basis van de huidige wet- en regelgeving mag je maximaal 104% van de waarde van de woning financieren. Afhankelijk van de woningwaarde kan je zelf dus redelijk goed berekenen of je eigen geld in moet brengen en zo ja, hoeveel. Op internet zijn vast een aantal rekentools te vinden.

Je moet je inderdaad wel goed afvragen of het verstandig is een eigen woning te kopen met zeer beperkte eigen middelen. Het is natuurlijk goed mogelijk dat je aanzienlijk minder gaat betalen en rente dan aan huur. Daarnaast zal je verplicht moeten aflossen, maar dit zorgt ook voor vermogensopbouw.

Kortweg: maak een afspraak met een adviseur voor een orienterend gesprek (dit is bij de meeste adviseurs gratis) en laat je goed voorlichten,