LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
kweenie
Berichten: 15352
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door kweenie » 05 mar 2015 06:02

Waarom moet het persé via een makelaar? Via een woningbouwvereniging zal het veel makkelijker zijn, wat betreft inkomen. Makelaar zal waarschijnlijk, net als bij een hypotheek, een vast inkomenw willen, of de resultaten van de laatste drie jaar als je zzp-er bent.

Of anders dus gewoon je huis nog niet verkopen totdat je iets nieuws kunt krijgen...

Julie4444
Berichten: 5043
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door Julie4444 » 05 mar 2015 10:38

Raymond1980 schreef:Het gaat me ook niet om de hypotheek meer dat heb ik opgegeven het gaat me wel dat ik nog iets kan huren..?
Nou, schrijf je in bij een paar wbv's en ga aan het zoeken dan?

Donna
Berichten: 424
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door Donna » 06 mar 2015 17:10

Ik begrijp het niet goed. Je bent al maanden thuis, maar zit te wachten tot je een uitkering krijgt, om dan pas een bedrijfsplan te maken. Daar had je al op de eerste dag mee moeten beginnen. Net als met solliciteren. Je raakt je baan kwijt, je huis kwijt en doet niets dan wachten tot het erger wordt?
Kom in actie, wacht niet op het UWV, want daar heb je sowieso niets aan. Als je partner een uitkering heeft kun je zelf nog wel wat WW krijgen, maar als je in de bijstand komt wordt dat inkomen gekort.

Ga zo snel mogelijk inschrijven bij woningcorporaties, informeer bij makelaars naar huurwoningen en zet kopen voorlopig uit je hoofd. Dat kun je met een uitkering helemaal niet betalen, tenminste, als je geen kapitaal achter de hand hebt. Maar zelfs dan is kopen geen verstandige zet in deze situatie.

organo
Berichten: 67
Lid geworden op: 25 feb 2015 15:21

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door organo » 06 mar 2015 19:00

Raymond ga eens praten met de of een woningstichting. Misschien hebben die een voorstel, of een advies welke weg je moet bewandelen, misschien ook de gemeente kan wat betekenen, al denk ik dat je daar niet teveel van moet verwachten.

Rebel38
Berichten: 59
Lid geworden op: 05 mar 2015 12:43

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door Rebel38 » 06 mar 2015 19:24

Raymond1980 schreef:Nou zou ik echt onwijs graag een nieuw huis willen terug kopen maar gaat dat nog wel..? :?

Zou ik nog ergens een hypotheek kunnen krijgen?

Me vriendin heeft een wajong uitkering wat echt niet veel is.
Ik zit nog me laaste 2 maanden uit en Uwv uitkering.
Ik zelf heb ook nog een eigen in breng achter de hand.

Wie kan mij hier iets meer over vertellen....?
Beide een uitkering en dan een huis kopen...voel je je wel lekker?
Ze zien jullie al aankomen, een kartonnen doos dan toch zeker?

Zoals al eerder gezegd, huren!
Heb je ook recht op huurtoeslag.

organo
Berichten: 67
Lid geworden op: 25 feb 2015 15:21

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door organo » 06 mar 2015 19:39

Rebel38 huurtoeslag is ook nog maar de vraag. als de uikeringen bijelkaar worden opgeteld en je zit boven de 1200 euri kun je het wel vergeten. Er kan echt niet zoveel meer in dit land.

organo
Berichten: 67
Lid geworden op: 25 feb 2015 15:21

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door organo » 06 mar 2015 19:41

Of ze moeten het zo doen de 1 woont bij moeder en de ander huurt, maar dan heb je weer het probleem dat ze tandenborstels komen tellen. Ik weet het ook niet meer.

Donna
Berichten: 424
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door Donna » 06 mar 2015 20:01

organo schreef:Of ze moeten het zo doen de 1 woont bij moeder en de ander huurt, maar dan heb je weer het probleem dat ze tandenborstels komen tellen. Ik weet het ook niet meer.
Hoezo een probleem? Je woont bij elkaar of niet. Je woont bij je moeder of niet. Lijkt mij duidelijk.

drako
Berichten: 10
Lid geworden op: 30 okt 2010 11:54

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door drako » 06 mar 2015 20:11

Als ik u was zou ik maar eerst informeren of u nog wel een uitkering ontvangt als u winst over gaat houden van de hypotheek. Straks zeggen ze ....oooh u heeft zoveel geld over, dan krijgt u zoveel maanden niks want u mag eerst dit geld op maken.
Mijn dochter kreeg een kleine erfenis en mag dat eerst op maken, dus zoveel maanden geen inkomsten via de Uwv.
En als u de hypotheek makkelijk kunt opbrengen, zou ik blijven wonen...na alles eerst te hebben berekend ivm kosten aan een huis.
Succes

mart2345
Berichten: 79
Lid geworden op: 04 aug 2014 02:12

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door mart2345 » 06 mar 2015 20:44

Veel naïviteit hier over woningbouwverenigingen. Dat is voorlopig kansloos. Behalve een enkel dorpje in een krimpgebied zal de wachttijd voor zo'n woning vrijwel altijd minstens een jaar of drie zijn. In de Randstad wel oplopend tot in sommige gevallen meer dan 10 jaar. En in meneers situatie krijgt hij geen urgentie. TS is als hij niet ergens al een tijd ingeschreven staat aangewezen op particuliere huur. Van huis veranderen met een laag inkomen is heel erg lastig.

Ik zou zeggen: Haal het huis uit de verkoop als je het met je uitkering denkt te kunnen betalen. Of zoek zo snel mogelijk een baan en heb de mazzel dat je meteen een contract krijgt. Het gaat heel lastig worden anders.

organo
Berichten: 67
Lid geworden op: 25 feb 2015 15:21

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door organo » 06 mar 2015 21:19

Beste Donna, je moet in dit land heel kien zijn. Ik als invalide man heb met veel pijn en moeite wat hulp gekregen van de gemeente, op grond van mijn wao uitkering. Een handbike, traplift, speciaal toilet. 11 jaar ben ik gescheiden en ontvang nu 40 euro in de maand van het pensioen van mijn ex-vrouw. ik ben zo eerlijk geweest om dit ook te melden. Dat betekent dat ik nu alles terug moet betalen, welliswaar gespre d maar toch. De gemeente houdt geen rekening met de ziektekosten die ik moet betalen. Een lopende afbetalingsregeling met de Agis enz. We praten over een bedrag van ongeveer 8000 euro dus ik moet elke 4 weken 70 euro terugbetalen. De woningstichting houdt hier ook geen rekening mee dus mijn huur stijgt ook gewoon fors. Kun je dan begrijpen dat je de boel moet gaan bedonderen? Ze doen het bij mij ook. Misschien begrijp je nu mijn reactie.

Donna
Berichten: 424
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door Donna » 06 mar 2015 22:04

Beste organo, ik begrijp dat u zich erg onrechtvaardig behandeld voelt, al begrijp ik niet hoe u in deze situatie gekomen bent. Veertig euro per maand rechtvaardigt niet het betalen van € 8.000,-- zou ik denken. Een advies om hulp te vragen bij het Juridisch Loket zal overbodig zijn, u heeft waarschijnlijk al laten uitzoeken of de gemeente dit mag doen.

Het verhaal van TS vind ik niet hetzelfde. Als je je baan kwijt raakt is het het verstandigst om te proberen zo snel mogelijk weer aan de slag te komen, desnoods bij een uitzendbureau, dan heb je tenminste weer een inkomen, ben je niet afhankelijk van een overheid die steeds meer bezuinigt en hoef je ook je huis niet te verkopen. En als je aan het werk blijft heb je meer kans om een vaste baan te vinden, dan ziet een werkgever dat je gemotiveerd bent, in tegenstelling tot iemand die thuis gaat zitten wachten op een uitkering.

Ik raad TS aan om wat te gaan doen, dat is de beste kans om uit de problemen te komen.

thecure
Berichten: 2506
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door thecure » 07 mar 2015 10:24

witte angora schreef: Ook de uitkering van de Uwv is trouwens 'eindig'. Daarna kom je, als je geen werk vindt, in de bijstand terecht, en die zegt als eerste: eet je huis maar op, daarna zien we wel verder.
dat is allang niet meer zo. een zwager van me zit in de bijstand, en heeft een koophuis. hij kan gewoon zijn hypotheek maandelijks betalen en dan is er niets aan de hand. Pas als er veel overwaarde op het huis zit, kan dat een probleem zijn.

desnor
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 apr 2008 14:19

Re: kan ik met een Uwv uitkering een hypotheek krijgen?

Ongelezen bericht door desnor » 07 mar 2015 11:31

Ga even bij het loket van de sociale dienst van de gemeente langs en laat je goed voorlichten. Er is een vrijstelling van eigen vermogen / overwaarde in het eigen huis van ongeveer 50000 euro.
Als je dat in de hand krijgt na verkoop is de vrijstelling voor bezit en geld ongeveer 5500 euro per persoon, dus 11000 voor samenwonenden / gehuwden.
Je zult dus eerst dat wat je meer dan zeg maar 11000 moeten opmaken om in aanmerking te kunnen komen voor een uitkering.
Nadat de WW is beëindigd kun je op voorwaarden ( weer advies ga naar het loket gemeente) in aanmerking komen voor wetten zoals, IOAW of als zelfstandige IOAZ.
Maak niet de fout je eerst uit te schrijven als je zelfstandige bent ( ook niet op advies van de boekhouder) want als je als zelfstandige bent ingeschreven bij de KvK dien je eerst de uitkering IOAZ aan te vragen en na overleg met de gemeente eventueel je dan pas uit te schrijven.
Uitkeringen worden pas toegekend als je aan de voorwaarden voldoet en ook die info dus aan het gemeentelijke loket halen.
Zolang je je hypotheek betaalt is er niets aan de hand lijkt mij.
Wellicht zou je dus eens kunnen nadenken om het huis niet te verkopen en te blijven zitten.
Wel vind ik dat je wel erg laat in actie komt en dat gebeurt veel meer.(valse schaamte?)
Mensen die hun financiële plaatje zien veranderen zouden eens eerder zich preventief moeten melden bij de gemeente, want dat is de instelling waar je uiteindelijk als het helemaal niet meer lukt of als je in de schulden geraakt terecht komt.
En dat wil niemand, dus actie....zou ik zeggen.
Hoop je wat te hebben geholpen met bovenstaande en advies: naar het loket van de gemeente en maak een afspraak.

Gesloten