LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Meer hypotheek voor minder rente

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
Sabu
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 apr 2008 20:30

Meer hypotheek voor minder rente

Ongelezen bericht door Sabu »

Wie heeft er ervaring met de instanties die hypotheken aanbieden voor 3,9 % zodat je ineens een kasteel kunt kopen. Door de rentestijging van afgelopen weekend ben ik uit de onderhandelingen gedrukt. Meer zit er niet meer in. :(

Sjors_B
Berichten: 658
Lid geworden op: 22 jun 2005 20:45

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Ongelezen bericht door Sjors_B »

Dit zijn reklame tarieven, en gelden voor 1 jaar. Ten tweede bij dit soort hypotheken de kleine letters met een vergrootglas lezen.

kweenie
Berichten: 15430
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Ongelezen bericht door kweenie »

Inderdaad, vaak is het een variabele rente, die meestal lager is dan een vaste rente (en zeker een paar jaar geleden veel lager was) en dan ook een actietarief alleen voor nieuwe klanten, zodat je bv. 1% korting hebt gedurende een korte tijd, maar na bv. een jaar ineens een veel hogere rente moet betalen.

Let er dus vooral ook op waarop het rentetarief gebaseerd is, dus hoe je zelf in de gaten kunt houden of de rente klopt met wat er op de markt gebeurt. Als het rentetarief niet verder gespecificeerd is, dan zouden ze in principe elk willekeurig tarief kunnen vragen. Handiger is het dus om bv. euribor plus een bepaalde opslag te hebben, of het rentetarief van obligaties met een bepaalde looptijd etc.

Er zijn op dit forum genoeg voorbeelden te vinden van mensen die er in zijn getrapt en door de lage variabele rente een te duur huis hebben gekocht. Toen die rente ging stijgen, zijn ze in grote problemen gekomen.

Sabu
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 apr 2008 20:30

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Ongelezen bericht door Sabu »

Het klinkt inderdaad ook te mooi om waar te zijn, maar ik zit in een vervelende situatie. Net tijdens de onderhandeling stijgt de rente met 0,2% waardoor er geen ruimte meer overblijft. Het was al met bijna de hakken over de sloot. Obvion lijkt de beste partij maar ook daar zijn grenzen.

ktn
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 nov 2006 18:49

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Ongelezen bericht door ktn »

Als je door een stijging van 0,2 % er niet meer uitkomt ben je op het verkeerde pad....

Gesloten