[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Meer hypotheek voor minder rente
Pagina 1 van 1

Meer hypotheek voor minder rente

Geplaatst: 02 apr 2008 20:36
door Sabu
Wie heeft er ervaring met de instanties die hypotheken aanbieden voor 3,9 % zodat je ineens een kasteel kunt kopen. Door de rentestijging van afgelopen weekend ben ik uit de onderhandelingen gedrukt. Meer zit er niet meer in. :(

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Geplaatst: 02 apr 2008 21:02
door Sjors_B
Dit zijn reklame tarieven, en gelden voor 1 jaar. Ten tweede bij dit soort hypotheken de kleine letters met een vergrootglas lezen.

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Geplaatst: 03 apr 2008 10:27
door kweenie
Inderdaad, vaak is het een variabele rente, die meestal lager is dan een vaste rente (en zeker een paar jaar geleden veel lager was) en dan ook een actietarief alleen voor nieuwe klanten, zodat je bv. 1% korting hebt gedurende een korte tijd, maar na bv. een jaar ineens een veel hogere rente moet betalen.

Let er dus vooral ook op waarop het rentetarief gebaseerd is, dus hoe je zelf in de gaten kunt houden of de rente klopt met wat er op de markt gebeurt. Als het rentetarief niet verder gespecificeerd is, dan zouden ze in principe elk willekeurig tarief kunnen vragen. Handiger is het dus om bv. euribor plus een bepaalde opslag te hebben, of het rentetarief van obligaties met een bepaalde looptijd etc.

Er zijn op dit forum genoeg voorbeelden te vinden van mensen die er in zijn getrapt en door de lage variabele rente een te duur huis hebben gekocht. Toen die rente ging stijgen, zijn ze in grote problemen gekomen.

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Geplaatst: 03 apr 2008 10:57
door Sabu
Het klinkt inderdaad ook te mooi om waar te zijn, maar ik zit in een vervelende situatie. Net tijdens de onderhandeling stijgt de rente met 0,2% waardoor er geen ruimte meer overblijft. Het was al met bijna de hakken over de sloot. Obvion lijkt de beste partij maar ook daar zijn grenzen.

Re: Meer hypotheek voor minder rente

Geplaatst: 11 apr 2008 16:09
door ktn
Als je door een stijging van 0,2 % er niet meer uitkomt ben je op het verkeerde pad....