LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
larissa04
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 okt 2008 19:42

waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door larissa04 »

hallo ik heb een vraagje,

een paar maanden geleden hebben we een hypotheek bij de obvion afgelsoten, maar nu heb ik een vraag over de waarschuwing die ik later in de offerte ben tegengekomen.

dit is de waarschuwing:

indien er sprake is van een eigen woning dient deze in eigendom te zijn overgedragen tenzij er sprake is van een overbruggingskrediet.

Nu hebben we onze woning te koop staan, maar kan het zijn dat we hem nog niet verkocht hebben bij het passeren voor onze nieuwe woning.

We hebben het onze adviseur van de hypotheker gevraagd en die geeft aan dat het geen probleem is we hoeven geen overbruggingshypotheek te nemen. ( we hebben erg weinig overwaarde), maar kunnen we dubbele lasten betalen.

kunnen jullie aangeven of dit klopt en kan het dat de hypotheek niet kan passeren terwijl het al rond is en finaal akkoord is gegeven?

graag help!!! :?: :?: :?: :?:

IntegerEnEerlijk
Berichten: 104
Lid geworden op: 13 jan 2007 11:58

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door IntegerEnEerlijk »

Maak je niet druk. Er is inderdaad niets aan de hand. Overbrugging is niet eens verplicht, ook al had je wel overwaarde.

kweenie
Berichten: 15413
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door kweenie »

De hypotheek is afgesloten onder de veronderstelling dat het inkomen min de overige leenlasten in de juiste verhouding staat tot de hypotheek. Daarbij is verondersteld dat je geen hypotheek meer hebt op je oude huis. Als je nog wél een hypotheek op je oude huis hebt (omdat je huis nog niet verkocht is), dan is het resterende inkomen dus veel lager dan verondersteld. Daarbij hoort een lagere maximale hypotheek. En dat kan betekenen dat je maximale hypotheek lager is dan de hypotheek die je wilt.

Het kan dus wel degelijk tot problemen leiden. Maar ik zou daarover contact opnemen met je adviseur.

larissa04
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 okt 2008 19:42

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door larissa04 »

Maar dat zou dan toch betekenen, dat je altijd een overbrugging moet nemen, zelfs als je een maand later je huis uit gaat en je huis wel verkocht is maar de mensen er dus pas een maand later ingaan.

Dan zou die redenering niet kloppen, plus een overbruggingskrediet is erg duur, en als je het gewoon zelf kan betalen ga je toch geen overbrugging nemen?

ex hyp adviseur
Berichten: 13
Lid geworden op: 20 okt 2008 01:32

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door ex hyp adviseur »

Hoi Larissa,

Maak je geen zorgen, je zult er in de praktijk geen hinder door ondervinden. Zoals Kweenie het uitlegt is het veel te kort door de bocht. De bank gaat namelijk nog wel uit van je eerlijkheid en neemt de lasten van je oude woning niet mee in het verhaal als het er ook daadwerkelijk op lijkt dat je die woning niet aanhoudt. Zelden vragen ze hier een bewijs van en willen ze dat wel dan volstaat een opdracht tot verkoop aan de makelaar al.

Banken kijken zelf ook op funda en dergelijke sites en zullen dan zien dat je woning wel te koop is gezet en dat je dus geen woninghandelaar bent. In dat geval worden de huidige lasten echt niet in mindering gebracht op je max te lenen bedrag.

Veel plezier in je nieuwe woning!

meertjes
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 sep 2008 13:50

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door meertjes »

Kleine aanvulling nog;

Bij een hypotheekaanvraag wordt wel degelijk gekeken naar de situatie van de oude woning.

1. Levert de oude woning een overwaarde op bij verkoop die u weer in de nieuwe woning wil of moet investeren dan heeft u tijdelijk voor dat deel even een overbrugging nodig als oude woning nog niet verkocht is. Er zijn nog wat voorwaarden. Maar u geeft aan dat er geen overwaarde is dus u heeft geen overbrugging nodig. U financiert u gehele aankoop van de nieuwe woning.

2. De overbrugging is in uw geval niet voor betaling van de dubbele lasten. (maar voor een tijdelijke financiering van de overwaarde)

3. Het kan inderdaad zijn dat u dubbele lasten heeft. U moet daar zelf wel rekening mee houden. Een geldverstrekker doet dat ook. Deze beoordeelt (of behoort te beoordelen) of u de dubbele lasten tijdelijk wel aankunt. Maar denk eraan. Als het tegenzit met de verkoop is dat uw probleem.

larissa04
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 okt 2008 19:42

Re: waarschuwing in hypotheekofferte obvion

Ongelezen bericht door larissa04 »

super dank je wel, ik ben er nu een stuk geruster op!

Gesloten