[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Oversluiten krediet zonder toestemming
Pagina 1 van 1

Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 10:24
door ladyeve
Ik heb een extra krediet van 10.000 euro aangevraagd naast een bestaand krediet van 7500euro.
Dit was goedgekeurd. Echter bij uitbetaling bleek de bank (Nationale Nederlanden) mijn krediet van 7500 te hebben overgesloten. Blijkbaar heeft mijn tussenpersoon dit verkeerd begrepen en zo gecommuniceerd aan de bank. Echter, ik heb het toestemmingsformulier dat bij het contract zat om het krediet over te sluiten nooit getekend en niet meegestuurd met het contract (omdat dit ook niet mijn bedoeling was). De bank heeft dit dus gedaan zonder juridische grondslag.

Nu wilde ik daar eerst geen probleem van maken door een extra krediet aan te vragen, maar nu hebben ze dit geweigerd omdat ik in een korte tijd te veel zou hebben overgesloten, terwijl dit niet aan mij maar aan hen te wijten is. Ondertussen wijzen de bank en de tussenpersoon naar elkaar.

Wat kan ik hieraan doen? En via welke weg kan ik dit het beste spelen?

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 10:59
door GJvdZ
Begrijp ik het goed dat je nu 10.000 euro krediet hebt waar die 7.500 in zit, i.p.v. dat je 7.500+10.000 krediet hebt?

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 11:06
door ladyeve
ja dat klopt. De persoonlijke lening van 7500 die ook bij Nationale Nederlanden liep, hebben ze overgesloten en het restant bedrag hebben ze aan mij overgemaakt. Nu heb ik dus een lening van 10.000.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 11:11
door ladyeve
Ik moet hierbij vermelden dat het gaat om een miscommunicatie waar niemand verantwoordelijkheid voor neemt. Nadat ik zag dat mijn lening hiermee was overgesloten heb ik direct de tussenpersoon gecontacteerd. Uiteindelijk bleek dat ik een totaal bedrag van 14.000 kon lenen en dus sowieso geen 10.000 extra.

Zij hadden daarmee echter het contract moeten weigeren omdat ik geen toestemming heb gegeven voor oversluiten en dus een aanvraag heb gedaan die niet binnen mijn leencapaciteit valt. Ze hebben echter gewoon, zonder de toestemming, de oversluiting doorgevoerd.

Vervolgens heeft de tussenpersoon een aanvraag voor het resterende bedrag binnen mijn leencapaciteit gedaan en vervolgens is het afgewezen omdat ik te veel zou oversluiten in een te korte tijd. Echter is dit niet aan mij te wijten, maar doordat zij zelf het contract foutief hebben uitgevoerd.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 12:22
door HADES2001
als je dit zwart op wit hebt kan je toch gewoon terug gaan?
Wijs ze op de fouten, zeg dat dit niet is waar je voor getekent hebt en dat je terug wil naar de originele situatie.
vanaf daar weer een nieuwe lening aanvragen.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 12:54
door ladyeve
ja dat dacht ik ook dat dit een hele duidelijke zaak was. Ik heb het contract zonder ondertekend oversluitingsformulier, en zij kunnen dat dus ook niet overleggen. Daarom dacht ik ook dat oplossen zo gebeurd was. Echter als ik het ze voorleg verwijst NN naar de tussenpersoon (kredietconcurrent) en de krediet concurrent zegt simpel weg niets te kunnen doen, waarschijnlijk omdat ze beide de verantwoordelijkheid hiervoor niet willen nemen omdat ze dit misschien mondeling zo wel met elkaar zijn overeengekomen, maar het papier werk dus niet zorgvuldig is gecontroleerd. Ik heb inmiddels ook klacht bij klachtenkompas ingediend en zal de klachtprocedure gaan volgen via nationale nederlanden? Eerder kan ik niet terecht bij KIFID.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 13:05
door GJvdZ
De tussenpersoon is jouw contact dus logisch dat NN je terugverwijst naar hem. Hij moet het oplossen.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 16:41
door ladyeve
en wat als de tussenpersoon geen gehoor geeft?

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 10 feb 2016 20:52
door crazyme
ladyeve schreef:en wat als de tussenpersoon geen gehoor geeft?
Dan wordt het tijd voor een stevig gesprek.

Re: Oversluiten krediet zonder toestemming

Geplaatst: 11 feb 2016 10:22
door sacredfour
De banken zien liever een doorlopend krediet dan een persoonlijke lening omdat de eerste een beter verdienmodel inhoud. Dit zal de rede zijn dat ze beiden hebben samengevoegd.
Alleen wat in het contract staat is bepalend. Dit soort overeenkomsten moeten tegenwoordig altijd door beide contractanten ondertekend worden. Is dit niet het geval dan is de overeenkomst nietig. Het probleem voor jouw is nu dat als je hier een probleem van gaat maken, de bank de extra 10000 euro niet zal lenen. Ik weet dat NN een heel redelijke rente handhaaft voor haar doorlopende kredieten. (4-5%) Als de rente die je nu moet gaan betalen niet hoger is dan dat van de persoonlijke lening was, zal ik het zo laten. Het vereist echter wel enige discipline het geleende geld niet opnieuw op te nemen nadat er afbetaald is.