LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
Jannie69
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 okt 2008 20:34

Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door Jannie69 » 02 okt 2008 20:56

Postkrediet heeft mijn lening van € 3500,- afgewezen, omdat er op mijn adres iemand ingeschreven heeft gestaan die schulden heeft. Ik heb diegene een tijdje onderdak verleend, maar dit is inmiddels 3 jaar geleden. Er was geen sprake van huwelijk of samenwonen.

Zelf heb ik totaal geen schulden (ook nooit gehad), ik heb een goed inkomen, en toch blijkt er een BKR-notering op mijn adres te staan, zodat ik geen lening kan krijgen.

De medewerkster van Postkrediet zei mij dat het wel accoord was als ik een uittreksel uit het bevolkingsregister op kon sturen waarin staat dat ik alleen sta ingeschreven op mijn adres. Ik heb direct een uittreksel bij het gemeentehuis opgehaald en toen weer met Postkrediet gebeld. Ik kreeg toen een andere medewerkster aan de lijn, die zei dat een uittreksel helemaal niet voldoende was. Goede informatieverstrekking dus :twisted: . Ze kijken alleen naar het adres en niet op wiens naam de BKR-notering staat, ook al heb ik helemaal niks met de schulden van deze ex-huisgenoot te maken. Klopt dit wel?

Nog niet bekomen van mijn verbazing en woede werd ik 2 uur later gebeld door DGA Financieel Adviseurs. Zij hadden mijn gegevens omtrent de aanvraag van de lening doorgekregen van Postkrediet en konden mij misschien wel helpen......... Hoezo wet op de privacy? Mag Postkrediet zomaar mijn gegevens doorgeven aan een andere leningverstrekker?

bolleke
Berichten: 228
Lid geworden op: 20 nov 2006 00:05

Re: Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door bolleke » 05 okt 2008 18:14

Wat ik zou doen is via de bank een uittreksel opvragen bij het BKR. Dit kost 4,50 maar dan heb je een officieel overzicht van het BKR wat er staat op JOU NAAM icm je HUIDIGE adres en eventueel OUDE adres en geboortedatum. Stel dat er iets op jou naam staat wat niet van jou is dan kan je gerichter actie ondernemen. succes!

agent78
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 sep 2008 14:30

Re: Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door agent78 » 07 okt 2008 13:24

ze mogen alleen kijken naar de naam en niet naar de woonplaats. zou een beetje gek zijn. het is toch niet aan hen om te oordelen of en wat de relatie is/was met die vorige bewoner! jij vraagt op jouw naam een lening aan en jij moet aangeven wie je partner is die je daarin mee zou willen laten berekenen. verder hebben ze met de andere situaties niks te maken. belachelijk dat ze zo redeneren.

Jannie69
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 okt 2008 20:34

Re: Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door Jannie69 » 08 okt 2008 14:38

Ik heb inmiddels bij 2 andere banken geinformeerd en daar is het geen probleem om een lening te krijgen. Ook zij hebben mij BKR-getoetst en er kwam niks tevoorschijn.

Dit vind ik dus raar: ik neem aan dat alle banken dezelfde gegevens te zien krijgen bij een BKR-toetsing.

Ik heb nu zo'n vermoeden :idea: dat mijn ex-huisgenoot zelf een lening had/heeft bij Postkrediet, dus dat Postkrediet zelf nog een vordering op hem heeft. En dat bij het intoetsen van mijn postcode en huisnummer deze gegevens tevoorschijn kwamen.

agent78
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 sep 2008 14:30

Re: Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door agent78 » 08 okt 2008 15:19

dat zou misschien wel kunnen inderdaad. maar dan nog heb jij niks met zijn registratie te maken. als ze zelfs als je bewijzen kunt overleggen dat deze persoon niet bij je woont zo moeilijk blijfven doen, dan zou ik er al niet eens meer een lening willen.

IJskonijn
Berichten: 60
Lid geworden op: 10 okt 2007 12:44

Re: Dupe van BKR-notering ex-huisgenoot

Ongelezen bericht door IJskonijn » 10 okt 2008 13:50

Wellicht had "Postkrediet" moeten zijn: "Postcodekrediet" dan zou het ergens op slaan :lol: leningen zijn persoonlijk en niet adres gebonden.

Gesloten