Maken wij aanspraak op verlaging van de belastingtarieven voor blokverwarming?

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Thomas19855
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 mei 2022 13:52

Maken wij aanspraak op verlaging van de belastingtarieven voor blokverwarming?

Ongelezen bericht door Thomas19855 »

Hoop dat er iemand kan helpen. Ik heb een koophuis, met een actieve VVE (georganiseerd vanuit een woningbouw organisatie). We hebben een blokverwarming (1 installatie voor 40 woningen). Gas wordt geleverd door Eneco, afrekening vindt plaats door Techem. Ook wij hebben te maken met significante verhoging van tarieven. Gelukkig heeft de overheid bepaald dat belastingen daardoor tijdelijk verlaagt worden voor particulieren.

Mijn vraag is of dit nu ook van toepassing is (of kan zijn) in ons geval. Eneco stuurt de factuur aan de VVE (die geregistreerd staat als zakelijk MKB klant), waardoor de belasting op factuur nog steeds 21 procent is ipv het verlaagde tarief. De VVE voorzitter (van de woningbouw) zegt van niet, maar doet weinig moeite om uit te zoeken. ZIjn standpunt is dat dit niet van toepassing is op MKB klanten, ook al is dat in ons geval van de VVE, en dus uiteindelijk voor alle 40 particulieren.

Hierbij een printscreen van de factuur:
https://ibb.co/drvS5HB

Is er iemand die hier kennis van heeft? Ik heb geprobeerd te zoeken op Google, maar kom weinig tegen helaas.

Cro
Berichten: 1511
Lid geworden op: 21 sep 2017 23:58

Re: Maken wij aanspraak op verlaging van de belastingtarieven voor blokverwarming?

Ongelezen bericht door Cro »

Dat op de gelinkte factuur van maart nog een BTW percentage van 21% staat lijkt normaal, immers gaat de BTW verlaging op energie pas op 1-7-2022 in. Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten ... op-energie

Eventuele andere verlagingen die zijn aangekondigd, waaronder de lagere energie belasting op elektriciteit en de verhoogde teruggave zie je pas op de eindafrekening. Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ompenseerd Ook bedrijven profiteren daarvan mee,

sjohie
Berichten: 11063
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Maken wij aanspraak op verlaging van de belastingtarieven voor blokverwarming?

Ongelezen bericht door sjohie »

Die VvE is een zelfstandige rechtspersoon, maar geen huishouden waar de overheid consequent over spreekt als het gaat om die tegemoetkomingen, dus die VvE bestuurder zou wel eens gelijk kunnen hebben. Maar volgens mij wordt de BTW niet verlaagd, maar de andere energiebelastingen? Hier lees ik nl niks over een verlaging van de BTW?

Lady1234
Berichten: 21428
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Maken wij aanspraak op verlaging van de belastingtarieven voor blokverwarming?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

De btw gaat dus zoals gezegd pas op 1 juli as naar beneden.


Plaats reactie