Onterechte bedreigingen belastingdienst

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Alphavista
Berichten: 238
Lid geworden op: 12 dec 2009 19:04

Onterechte bedreigingen belastingdienst

Ongelezen bericht door Alphavista » 04 okt 2016 19:39

Weet iemand wat ik kan doen als ik brieven ontvang van de Belastingdienst Toeslagen waarin staat dat ik bedragen moet betalen, maar die bedragen helemaal niet heb ontvangen?
Ik heb al heel vaak aan de bel getrokken bij de belastingdienst maar er gebeurt niets. Ook de Nationale Ombudsman zegt het alleen maar te kunnen doorspelen en er verder ook niets aan te kunnen doen.

Is er naast de ombudsman bijvoorbeeld nog een andere instantie die mij zou kunnen helpen of ben ik echt in de aap gelogeerd?

Alvast bedankt.

moederslink
Berichten: 5613
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Onterechte bedreigingen belastingdienst

Ongelezen bericht door moederslink » 04 okt 2016 20:09

Ik heb even je vorige posts erbij gepakt uit 2015 , dat ging over hetzelfde gedonder bij de BD .
Er is je toen herhaaldelijk geadviseerd om fysiek, in eigen persoon, bij een belastingkantoor langs te gaan of een adviseur/ boekhouder in de arm te nemen.
Ik neem nu aan dat dat niet is gebeurd en dat je nog steeds met de onuitgezochte zooi zit?

Steeds " aan de bel trekken " heeft geen zin.
Dit moet , en kan ook , grondig worden uitgezocht en dit had m.i. al vorig jaar helderheid moeten geven.
Er zijn geen verdere instanties o.i.d en je bent idd echt in de aap gelogeerd als je niet nu stante pede actie onderneemt door een afspraak te maken en daar fysiek te verschijnen. Al het andere is zinloos en kansloos.
Hier moet moeite voor gedaan worden...met alle paperassen, de billen bloot , afschriften , voorlopige en definitieve beschikkingen meenemen etc etc.
Anders wordt dit een heilloze en lange weg, wat je uiteindelijk als je toch moet betalen, veel extra geld misschien gaat kosten.

grun
Berichten: 1467
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Onterechte bedreigingen belastingdienst

Ongelezen bericht door grun » 04 okt 2016 20:26

Alphavista schreef:Weet iemand wat ik kan doen als ik brieven ontvang van de Belastingdienst Toeslagen waarin staat dat ik bedragen moet betalen, maar die bedragen helemaal niet heb ontvangen?
Ik neem aan dat je verder geen enkele schuld bij welke belastingdienst dan ook hebt, zoals inkomstenbelasting of motorrijtuigenbelasting? Mocht dat wel het geval zijn, dan mag de BD de uit te betalen toeslagen verrekenen. Dan heb je wel recht op een toeslag, maar krijgt niks. Echter is de openstaande schuld dan wel evenredig verminderd.

Zoals al geadviseerd is, maak een afspraak met het belastingkantoor in je regio en ga er persoonlijk heen.

Gesloten