LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
loesjes
Berichten: 705
Lid geworden op: 22 sep 2005 10:26

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door loesjes » 18 mar 2009 20:52

Het onderwerp kwam op de belastingtelefoon gekoppeld aan slechte ervaringen. De beste man had werkelijk geen goed woord over voor deze - ik quote - incompetente nietsnutten die mensen onnodig op de kast jagen. Naar zijn mening was de helft tot 3/4 van de dagelijkse bezoeken aan regiokantoren overbodig indien de telefonisten hun werk naar behoren zouden uitoefenen. De belastingtelefoon zorgt voor een groot deel - onnodige - werkverschaffing op de kantoren.
hetzelfde geldt andersom. als de regiokantoren gewoon hun werk goed doen, en ook reageren op de verzoeken die de belastingtelefoon hun geeft, dus een terugbelverzoek om de klant te helpen dan had U nu niet meer dan een uur hoeven wachten en hadden ze het netjes telefonisch met U afgehandeld. daarnaast worden de meeste fouten nog gemaakt op de regiokantoren, en mogen de mensen van de belastingtelefoon, de soms met recht gefrustreerde mensen het weer uitleggen.

Heel gemakkelijk van de kerel om de belastingtelefoon maar af te kraken, maar de fout is er ontsprongen en dat is in de meeste gevallen wel bij hen op kantoor.

Daarnaast zitten er bij de belastingtelefoon geen incompetente nietsnutten hoor, maar zijn het gewoon hard werkende mensen die elke maand op hun fiscaliteit worden getoetst en bij te vaak onjuistheden hun pasje mogen inleveren.

De fouten van het regiokantoren zorgt vaak voor de enorme wachtrijen bij de belastingtelefoon. waar medewerkers zitten die dan weer hun excuses mogen aanbieden voor de fouten die gemaakt zijn door de mensen van het regiokantoor.

dus wie is hier nu incompetent????

hugo_b
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 mar 2009 11:38

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door hugo_b » 19 mar 2009 14:39

Daarnaast zitten er bij de belastingtelefoon geen incompetente nietsnutten hoor, maar zijn het gewoon hard werkende mensen die elke maand op hun fiscaliteit worden getoetst en bij te vaak onjuistheden hun pasje mogen inleveren.
Daarom heb ik ook *ik quote* erbij gezet, omdat het de woorden zijn van de desbetreffende medewerker.

Dat de overgrote meerderheid van de medewerkers er met de beste intenties zitten, dat wil ik graag geloven. Echter, ik betwijfel of ze adequate kennis hebben van fiscaliteit. De velen malen dat ik een medewerker aan de lijn heb gehad, kon men mij geen helder antwoord geven op de meest simpele belastingtechnische vragen. Bovendien bleek achteraf dat er maar lukraak wat geroepen werd, met alle gevolgen van dien.

Ik neem dan ook aan dat er, in de loop der tijd, heel veel pasjes van calldeskmedewerkers in zijn genomen .....

loesjes
Berichten: 705
Lid geworden op: 22 sep 2005 10:26

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door loesjes » 19 mar 2009 17:46

allemaal aannames van jou die alleen op je eigen ervaring zijn gebasseerd. aan de telefoon zitten geen fiscalisten nee dat klopt, maar met een heleboel onderwerpen, invulvragen, en hoe om te gaan met problemen die door de regiokantoren worden veroorzaakt kun je prima terecht bij de belastingtelefoon en gelukkig is het overgrote deel van de mensen die er worden geholpen er ook tevreden over.

Echter sommige mensen kun je niet tevreden maken, omdat het juiste antwoord op de vraag niet het antwoord is wat zij willen horen... helaas

vervelend
Berichten: 143
Lid geworden op: 03 mar 2004 23:14

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door vervelend » 19 mar 2009 19:25

Ik ken ze uit de omgeving die in zes weken klaargestoomd worden om de vragen te beantwoorden.

Onmogelijke zaak in deze materie.

mar42
Berichten: 956
Lid geworden op: 09 mar 2008 09:50

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door mar42 » 21 mei 2009 19:36

nou er worden zat fouten gemaakt door de belastingdienst en dat heeft niks met klagen te maken en dat sommige mensen er wel uit komen met de belastingdienst wil niet zeggen dat de mensen die niet geholpen worden dan maar zeuren zijn. :? :?

ik ben zelf al bijna 4 jaar bezig met de belastingdienst en niet alleen met hun ik heb er ook de 2de kamer commissie bijgehaald en van hun mijn gelijk en mijn recht gekregen :twisted: :twisted: alleen doen hun daar niks mee zeggen, :twisted: :twisted: terwijl het wel hun baas is die dit zegt, en het een bindend advies is waar zij zich aan moeten houden, maar doodleuk zeggen ja dus dat staat er wel maar wij doen er niks mee, ben nu bezig met de ombudsman, en heb al wel een gesprek gehad met ze bij de belastingdienst en ook hun hebben kunnen ervaren hoe ze daar met je omgaan en hoop dan ook van harte dat zij een onderzoek gaan instellen anders stap ik zelf naar de rechter want het is 1 grote puinhoop bij de belastingdienst dat kan je van mij echt aannemen :twisted: :twisted:

Gesloten