LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Belasting

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Ansie49
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jan 2008 14:06

Belasting

Ongelezen bericht door Ansie49 » 04 jan 2008 14:56

Wat dacht je als je leeft van een minimauitkering en je krijgt huursubsidie en een beetje zorgtoeslag toegewezen waarvan je denkt er recht op te hebben want ze hebben het toch allemaal netjes voor je uitgerekend.
Maar dan ja dan stuurt de belasting je eind november een aanslag dat ze er de helft van terug willen hebben.
Ze hebben het verkeerd aangeslagen zeggen ze dan. En vorig jaar ook al en we staan ook weer op de lijst voor 2007 om weer terug te betalen maar die aanslag komt in 2008 en dat allemaal van een minima inkomen
Ze weten toch wat de hoogte van je uitkering is maar geen bericht hierover, geen veranderingen aanbrengen nee gewoon doorgaan met verkeerd aanslaan en ze hoeven alleen maar even de computer aan te zetten en een kleine verandering van 1 minuut aan te brengen,maar nee dat is teveel werk daar worden ze toch niet voor betaald.
Dan komt er opeens half december een spotje op t.v. dat zegt je moet zelf je zaken controleren en doorgeven.
Waarvoor zit de belasting dan daar ?..... Toch om het de mensen makkelijker te maken. Ze helpen je de vernieling in dat doet de belasting.
Dan komen er aanslagen van twee verschillende belastingkantoren je gaat er heen en vraagt hoe kan dit ja meneer we hebben een foutje gemaakt maar we kunnen niets doen u moet maar een brief schrijven maar u moet het toch terugbetalen, desnoods over drie jaar en dan in termijnen en wel zo vlug mogelijk maar waarvan dat wordt niet gevraagd en als je het niet hebt wat dan?
Iemand schreef in het forum dat er daar uitzendkrachten zitten je zou het bijna gaan geloven. Wat een puinhoop zeg

Boosje

krieties
Berichten: 75
Lid geworden op: 26 okt 2007 18:02

Re: Belasting

Ongelezen bericht door krieties » 04 jan 2008 17:19

Als er teveel huur- en zorgtoeslag is uitbetaald, komt dat veelal doordat de formulieren niet juist zijn ingevuld. Dat invullen wordt verondersteld gemakkelijk te zijn. Veel mensen vinden het wel degelijk moeilijk. Haal er iemand bij die administratief wat onderlegd is.
De belasting weet wel wat je inkomen is geweest van een paar jaar terug. Maar wat jouw inkomen is op het moment van invullen (of het jaar ervoor) weet de belasting niet en moet jij dus aangeven.
Twee aanslagen van twee kantoren: ja, dat is weer typisch zo'n fout van de fiscus. Er worden helaas veel fouten gemaakt. Bij de belastingtelefoon zitten inderdaad vaak mensen die niet deskundig zijn en naar de kantoren zelf kun je niet meer bellen! Sterkte.

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Belasting

Ongelezen bericht door Brabander » 04 jan 2008 18:43

Omdat de computers van het UWV en de Belastingdienst niet met elkaar kunnen communiceren is het zo een puinhoop geworden.

De werkgevers en uitkeringsinstanties leveren IEDERE MAAND of VIER WEKEN de loongegevens aan bij de Belastingdienst. De werknemersgegevens worden doorgezet naar het UWV en moeten daar in de polisadministratie verwerkt worden en dan terug gezet woren onder andere naar de Belastingdienst.

Omdat het op automatiseringsgebeid een puinhoop is lukt dat niet. Daarom zijn ze afhankelijk van de gegevens van degene die toeslag aanvraagt. Is er een te laag inkomen opgegeven wat achteraf blijkt hoger te zijn dan moet je terug betalen. In feite heb je het dan ook ten onrechte gehad.

Voor iemand met een ECHT minimuminkomen. Dus niet zwart bijbeunen of illegaal een mede bewoner is dat wel moeilijk.

kweenie
Berichten: 15076
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Belasting

Ongelezen bericht door kweenie » 05 jan 2008 08:18

Je moet inderdaad zelf aangeven in de aanvraag van de toeslagen hoeveel je denkt dat je belastbaar inkomen in dat jaar zal worden. Daarop worden de voorschot-toeslagbedragen gebaseerd. Als er een wijziging optreedt, bijvoorbeeld als je inkomen hoger blijkt te zijn dan in eerste instantie gedacht, dan moet je die wijziging ook zelf doorgeven.

Je geeft zelf ook aan: "ze hoeven alleen maar even de computer aan te zetten en een kleine verandering van 1 minuut aan te brengen", maar dat kun je ook op jezelf toepassen. Je weet zelf immers het beste wat je inkomen zal zijn, dus je moet het ook zelf aanpassen. Dat is niet heel veel werk. Het kan immers zijn dat je naast de uitkering ook ander inkomen hebt, zodat je bewust een hoger inkomen opgeeft dan alleen de uitkering. Andersom kan het ook zijn dat je aftrekposten hebt (bijvoorbeeld voor hypotheek, al zal dat bij de huurtoeslag niet zo zijn...), waardoor je belastbaar inkomen lager uitvalt.

Je kunt zelf je financiele situatie voor het komende jaar het beste inschatten, dus ook het voorschot dat daarop gebaseerd is kun je zelf het beste inschatten. Achteraf wordt dat dan gecorrigeerd naar de werkelijke situatie in het afgelopen jaar en dan kan het dus zijn dat je terug moet betalen.

zalmmetwijn
Berichten: 264
Lid geworden op: 26 mei 2006 14:48

Re: Belasting

Ongelezen bericht door zalmmetwijn » 05 jan 2008 12:47

Het is onjuist te veronderstellen dat de toeslag alleen afhankelijk is van het inkomen uit of inverband met arbeid. Het gaat om het verzamelinkomen. Bij een verzamelinkomen op minimumniveau van een huishouden kan er uitgaande van de tabellen vrijwel nooit sprake zijn van een terugbetaling en al zeker niet het bedrag dat hier gesuggereerd wordt.

Mendoza
Berichten: 512
Lid geworden op: 16 jul 2007 03:21

Re: Belasting

Ongelezen bericht door Mendoza » 05 jan 2008 13:43

Het eeuwige probleem is dat mensen bijna nooit vragen zullen stellen als ze (teveel) geld ontvangen, ze trekken alleen aan de bel als ze moeten betalen.

sprokkel
Berichten: 887
Lid geworden op: 26 mar 2004 09:28

Re: Belasting

Ongelezen bericht door sprokkel » 05 jan 2008 16:50

Mendoza, waar baseert u dat op.
Persoonlijk een jaar bezig geweest om alles recht te breien wat de belastingdienst fout gedaan heeft.
Kijk en lees ook de ander topics hier en daar er nog maar eens op na, van mensen die hun onterechte betalingen willen stop zetten.

kiz
Berichten: 2237
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Belasting

Ongelezen bericht door kiz » 06 jan 2008 00:50

Het heeft de Belastingdienst behaagt mij "kindertoeslag" toe te kennen.
Echter, als ik e.e.a. nareken op "toeslagen.nl" blijkt ons inkomen nét boven de grens te liggen, waardoor ik geen recht meen te hebben op de toeslag, ik heb deze dan ook via het wijzigingsprogramma laten stopzetten. Nu maar hopen dat de Belastingdienst in staat is deze wijziging spoedig en foutloos te verwerken.

Gesloten