Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
Mootje20
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 sep 2022 10:47

Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Mootje20 »

Enige tijd geleden was ik gastgezin voor een hond van Stichting Charlotte’s Angels. Ik vond het een vreemde en nare ervaring. Ik ben benieuwd of er anderen zijn die ook ervaring met hun hebben en hoe deze was.

BL2
Berichten: 4028
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door BL2 »

Waarom vind het ondanks de nare ervaring je eigen bericht toch leuk ?
Maar to the point, wat was de ervaring dan ?

Lady1234
Berichten: 24292
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Lady1234 »

En wat vond Charlotte’s angels van uw ervaring?

Jablan
Berichten: 5729
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Jablan »

Dit is de site en ze hebben hart voor dieren. Persoonlijk zou ik eerder vrijwilliger bij de dierenbescherming worden.

joanom
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 feb 2015 21:00

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door joanom »

Heb in het verleden 2 bouviers tegelijk , 3 berners tegelijk en new foundlander en leonberg er gehad ook tegelijk. Nu zag ik daar dus een hond , werd ik afgewezen , de keer daarop idem en daarna ook. Eens gevraagd waarom , ik zou niet geschikt zijn om dat we op de begane grond en eerste etage wonen en geen tuin hebben. Nou er ligt aan het eind van de flat hier een heel groot natuurgebied ook toegankelijk juist voor honden.
Ben er maar mee gestopt heel frustrerend allemaal , slaat nergens op. Hoeveel mensen gooien hun honden niet in de tuin op hun behoefte te doen , bij mij vier keer per dag uitlaten en 1 keer per dag 1 1/2 tot 2 uur wandelen. Nooit geen last gehad van slechte benen of heupen. Dus door mij een dikken duim naar beneden.

Mootje20
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 sep 2022 10:47

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Mootje20 »

Mijn ervaring was dat de honden op een afhaallocatie konden worden opgehaald. Niet op een huisadres zoals verplicht is. De hond ging direct met je mee. Geen quarantaine van twee weken zoals in asiels wel wordt gedaan. Je kreeg geen paspoort of juiste medische informatie.. De hond zou vaccinaties hebben gehad. Bleek later niet te kloppen. Ze hanteren geen vaste prijs voor een hond. Op hun website staan ook geen prijzen genoemd. Ook stellen ze geen eisen aan castreren/steriliseren. Een asiel heeft en doet deze dingen wel allemaal. Wel staat er op de website dat ze de vorige eigenaar een vergoeding geven voor de hond. Ze redden erg veel honden, soms wel meer als 50 per maand.

Liefdevoordieren01!
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 mar 2023 21:29

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Liefdevoordieren01! »

Ik heb ook een zeer nare ervaring met deze stichting.
Naar aanleiding van een facebook bericht over mijn nieuwe hondje Joep, die gestolen zou zijn. Welke ik helaas niet herkenbaar kon delen vanwege mogelijke dreigementen. Hieronder het hele verhaal.

Beste mensen,

Normaal gesproken ben ik niet van het reageren op facebook berichten, maar omdat deze stichting zulke leugens verspreid, over de rug van dieren, voel ik mij genoodzaakt om deze keer wel te reageren.

Het hondje "Joep" is bij mij terecht gekomen, en heeft een gouden mandje gekregen op een boederij. Wij waren van geen kwaad bewust toen we "Joep" afgelopen weekend hadden uitgezocht, en wisten wel degelijk dat het hondje geplaatst was vanuit een stichting. We werden goed ontvangen door Mary waar de hondjes verbleven, en hebben alle tijd gekregen om een pup uit te zoeken. "Joep" zou qua karakter het beste in ons gezin passen. Nadat we de pups goed geobserveerd hadden kozen wij voor "joep". De pup hebben we betaald en kregen de papieren van "Joep" mee. Ook hebben wij de berichten van de stichting gelezen, dat ze wel degelijk op de hoogte waren van de verkoop van de pups.

Afgelopen dinsdag werden we benaderd door de persoon waar het hondje vandaan kwam, en kregen het bericht dat het desbetreffende hondje als gestolen zou zijn weergegeven op facebook. We zijn ons werkelijk waar rot geschrokken, en waren bang dat we het hondje moesten afstaan.
Mijn 8 jarige zoontje had dit hondje gekregen voor zijn verjaardag, en was natuurlijk al gehecht aan het hondje en in tranen en bang dat het hondje weg zou moeten. We hebben nachten van dit verhaal wakker gelegen.

We hebben de stichting anoniem gebeld, om natuurlijk ook hun verhaal aan te kunnen horen. Wij belden met de intentie om de stichting gerust te kunnen stellen, dat "joep" goed terecht is gekomen en ze zich geen zorgen hoefden te maken, en dat we de situatie uiteraard heel vervelend vinden. Helaas ging dit gesprek anders dan verwacht. We kregen meteen al een behoorlijk autoritaire vrouw aan de lijn. Ze liet ons vanaf het begin van het gesprek niet uitpraten, en we kwamen er nauwelijks tussen. Tot mijn verbazing vroeg ze niet eens hoe het met het hondje "joep" was, en of hij goed terecht was gekomen. Zelfs toen ik vertelde dat mijn 8 jarige zoon in tranen was, en er niet van kon slapen. Was ze vrijwel empathieloos. Uiteindelijk bleek het om een geld kwestie te gaan tussen de stichting en de persoon die de hondjes heeft opgevangen. Wat natuurlijk kan, maar hier staan wij volledig buiten. Hier heeft niemand in feite iets mee te maken, en zal via een civiele procedure uitgezocht en beoordeeld moeten worden door de rechter.

Tevens hebben wij eerder zaken gedaan met Mary, en kunnen wij ons totaal niet vinden in genoemde oplichtingspraktijken en is hondje "joep" ook niet via marktplaats aangeboden door haar. Mary heeft een groot hart voor dieren, en is zelf feitelijk gezien opgelicht door deze stichting. Terwijl ze deze pups met spoed heeft opgevangen, en heeft verzorgd alsof t haar eigen nestje was. Ik heb de pups met eigen ogen gezien en vastgehouden, en ze zijn stuk voor stuk groot gebracht met

Uiteindelijk gaf de stichting aan dat ik het hondje wel mocht houden, en ze zouden dezelfde dag nog een bericht plaatsen op facebook dat wij contact hadden opgenomen. (Dit is helaas ook pas veel later gebeurd) omdat ik het chipnummer van "joep" en mijn adresgegevens niet wou prijs geven. Was "joep" ineens weer gestolen volgens de stichting. Het was een heel naar gesprek, wat vanuit ons niet had gehoeven. Uiteindelijk hebben wij daarom ook het gesprek moeten afkappen. Dit hele verhaal van deze desbetreffende stichting is puur berust op geld en sensatie. Ongelooflijk triest voor alle benadeelden hier en leugens die massaal gedeeld zijn.

Dat het hondje "joep" dus gestolen zou zijn heeft deze stichting naar mijn mening gebruikt om hun verhaal kracht bij te zetten. Want ja als ze nou alleen hadden geplaatst dat het om een geldkwestie ging, dan hadden er natuurlijk nooit zoveel mensen gereageerd en gedeeld.

Ook zijn we met het hondje bij de politie geweest. En tot onze grootste verbazing staat het hondje "joep" ook niet als gestolen geregistreerd. Er is dus nooit aangifte gedaan door de stichting, maar wel roepen dat de hond gestolen is op facebook..

Ook hoop ik dat de stichting zo verstandig is om een rectificatie te plaatsen over mijn hondje "joep". Mocht dit niet gebeuren dan ben ik genoodzaakt verdere juridische stappen te ondernemen tegen deze organisatie. Natuurlijk hoop ik dat het niet zover hoeft te komen, maar dit moet stoppen, en gebeurt dit niet dan ben ik voor "joep" bereid om alles in werk te stellen om dit te laten stoppen. Desnoods stappen we naar Hart van Nederland met dit verhaal. Dan kan iedereen zien dat deze lieve knappe bink goed terecht is gekomen.

Mo354
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 apr 2023 19:22

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Mo354 »

Ook ik heb een hele slechte ervaring met de stichting charlottes angels.
In het verleden zocht ik door een relatiebreuk een goed tehuis voor mijn honden.
Ik stond zelf op straat en kon ze niet houden.
Ik ben toen benaderd door de stichting ene Anja
Ze heeft de honden herplaatst
En deed mij de beloftes dat de mensen gecontroleerd werden, ze contracten moesten ondertekenen, ik zou foto's krijgen enz.
Ik heb nooit meer iets gehoord van mijn honden en ik heb daar nog steeds last van.
Diverse keren heb ik de stichting benaderd en ik kreeg als antwoord dat ik niet moest zeuren; je wilde toch van je honden af? Het verhaal van de pups o.a Joep is heel triest en ik hoop dat er nu eens iets tegen de malafide praktijken van de Stichting gebeurd

BL2
Berichten: 4028
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door BL2 »

Anoniem bellen over je eigen hondje, dat komt ook al lekker over bij zo'n stichting. En dan maar klagen dat ze intimideren...

H.H
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 apr 2023 12:04

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door H.H »

Wij hebben ook nare ervaring met de stichting .ze hadden een pup op hun website staan daar hebben wij op gereageerd. Na een intake formulier kregen we contact .maar werd ons uitgelegd dat de pup niet via de stichting ging maar ze bemiddelde ervoor dat de pup weg kon .we kregen een nummer van de gastgezin waar we konden kijken .dat hebben we gedaan .maar uiteindelijk hebben we nare berichten van de stichting en de eigenaar van de pup gekregen .terwijl de gastgezin alleen maar zwart werd gemaakt. Die heeft ons alleen maar goed behandeld en dat is niet terecht ze word nog steeds bedreigd door de stichting .en ik weet nu dat je die stichting niet meer kan vertrouwen. Nare ervaring dit .

Tossa weber
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2023 18:24

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Tossa weber »

Ik wil graag toch mijn verhaal hier vertellen omdat ik zie dat er meerdere mensen zijn met dezelfde rot ervaring.
Ik ben door agressie het huis uitgezet door mijn ex en ik kreeg 12 uur de tijd om mijn spullen en dieren onder te brengen.
Iedereen begrijpt dat dit niet kan, ik had 2 katten en 2 oudere hondjes die niet mee konden naar de opvang wär ik verbleef.
Ik ben gaan zoeken en kwam uit bij sthting charlotte's angels en heb me daar aangemeld.
Ik kreeg een medewerker aan de lijn; een heel aardige vrouwen wasbeer meelevend en na een gesprek van1.5 uur kon ze mijn honden tijdelijk onderbrengen.
Ik was heel blij en zodra ik woonruimte had zou ik mijn hondjes en katten terug krijgen.
Ik kreeg vanaf toen weinig tot geen informatie en na 3 maanden liet ik heel blij weten dat ik een huisje had enik ze op wilde halen.
Toot mijn grote schrik kreeg ik te horen dat ze ze herplaatst hadden! Ik was compleet overstuur en kreeg toen zelf te horen dat ik ze niet goed verzorgd had en hun niets meer gehoord hadden terwijl ik wekelijks belde voor informatie.
Ze wilde mijook niet vertellen waar ze gebleven waren.
Ik was compleet kapot , het waren mijn kindjes.
Ik hoop dat er nu iets gaat gebeuren tegen deze stichting nu door mij Hels Angels.
Zo doen er d.m.v betaalde advertenties op marktplaats alles aan om honden op te kopen.

Saarenkees
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mei 2023 16:57

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Saarenkees »

Wat een nare berichten. Dit herken ik absoluut niet. Ik werk al erg lang intensief samen met de dames, en het gaat ze echt alleen maar om het helpen van dieren. Bovenstaand verhaal betreft het hondje wat onder de klitten zat, ik kan u garanderen dat dat ook zo was. Dit beestje was ernstig verwaarloosd en de eigenaren hebben willens en wetens afstand gedaan van de hond. En om dan nu op dit forum azijn te komen zeuren is erg laf. Helemaal omdat deze mensen heel goed weten hoe hun hondje eraan toe was.
Wat betreft pup Joep, bovenstaand verhaal is niet juist. Mevrouw is ook door de politie verzocht om al deze onwaarheden te verwijderen, volgens mij is ze deze vergeten.
Ah ja, mensen die hun hond willen verkopen op marktplaats zijn geen knip voor de neus waard. Beetje beter inlezen voor je hondenvriend, dan weet je dat de kans aanzienlijk is dat de hond verdwijnt in de broodfok en dergelijken. Zo zuinig zijn jullie dus blijkbaar niet. Verwijt deze stichting dan niet dat ze je hulp geboden hebben, jij bent degene die het aangepakt heeft.
Voor al deze wannabe dierenliefhebbers hier, kom gerust eens kijken hoe het werkt hier in samenwerking met Stichting Charlottes Angels.

Renvl
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mei 2023 09:58

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Renvl »

Wat schrik ik van bovenstaande berichten over stichting Charlotte’s Angels. Ik ben een groot dierenliefhebber en ik werk al jaren als vrijwilligster voor diverse stichtingen. Ook voor Charlotte’s Angels vang ik al lange tijd regelmatig honden op. Het contact met de stichting is beter dan met welke stichting dan ook. Kosten nog moeite worden gespaard om dieren in nood te redden en er weer bovenop te krijgen.
De Angels zijn stuk voor stuk mensen met een enorm groot dierenhart waarin alleen het belang van de dieren telt.
Ieder gered dier wat ik zelf voor deze stichting opgevangen heb is direct naar de dierenarts geweest voor medische zorg. Kansloze dieren krijgen weer een toekomst en onherplaatsbare dieren mogen als ZorgAngels bij deze stichting blijven.
De angels zijn allemaal vrijwilligers die zich 24/7 keihard inzetten en daar ook nog privé financieel aan bijdragen.
Ik kan niets veranderen aan bovenstaande onwaarheden die geschreven zijn maar wel mijn eigen goede ervaring met deze stichting hier neerzetten.

Succes lieve Angels!
De Rescue wereld is hard , zit vol kwaad en onwaarheden maar dat wisten jullie al!
Ga zo door want jullie zijn goudeerlijk en geweldige stichting!

J. Deltoer
Berichten: 2428
Lid geworden op: 30 aug 2020 12:29

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door J. Deltoer »

Renvl schreef:
11 mei 2023 10:02

Ik kan niets veranderen aan bovenstaande onwaarheden die geschreven zijn maar wel mijn eigen goede ervaring met deze stichting hier neerzetten.
In het afgelopen half jaar hebben meerdere mensen de moeite genomen om hun traumatische ervaringen met deze stichting hier te delen en u classificeert deze mensen massaal als leugenaars. Alleen uw waarheid zou de juiste zijn.
Wanneer u een positieve ervaringen heeft kunt u die hier uiteraard delen. Wanneer u anderen zo fel uitmaakt voor leugenaars denk ik dat u belangen hebt bij Charlottes Angels, wat deze stichting nog verder in gedrang brengt.

Erthanax
Berichten: 8866
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Ervaring met Stichting Charlotte’s Angels

Ongelezen bericht door Erthanax »

Als dat gezeul met "rescue"-honden trekt op niks. "Ja maar er is vraag naar lieve honden en er is niet genoeg aanbod via de asiels." Tja, creëer dat aanbod dan op een diervriendelijke manier, zonder honderden kilometers te zeulen met honden in een busje.

Als al die vrijwilligers nou eens een teefje zouden nemen en haar eenmaal per 1 à 2 jaar laten dekken door een leuke bastaardreu, dan zijn dat bij elke worp zomaar 6 of meer leuke pups die in een liefderijk gezin socialiseren en daarna voor een gering bedrag (kosten dierenarts; die reu doet het voor zijn plezier) een even liefdevol nieuw thuis kunnen krijgen.

Wie iets wil doen aan zwerfhonden in verre buitenlanden kan volgens mij beter een lokale organisatie voor sterilisatie/castratie steunen. Dat zet meer zoden aan de dijk dan al die haat en nijd tussen concurrerende liefdevolle stichtingen hier.

Plaats reactie