[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS
Pagina 1 van 2

Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 22 nov 2012 22:21
door patjedevos
Op 12/11/12 hebben we de knoop doorgehakt en beslist om ons een chocolade labrador te gaan kiezen in BOLKSHOF, hadden eens gekeken op de site en met hun uitleg hadden we toch wat vertrouwen gewonnen , dus een uur op de baan om te gaan zien, toen we enkel op afspraak welkom waren, vroeg ze welk ras het was, ging ze achterom en haalde twee chocolade labradors. We mochten de plaats waar het ruim assortiment aan rassen die ze te bieden hadden was niet te zien. Het was liefde op het eerste gezicht bij de reu,die hebben we dan aangezien zijn gedrag, beslist om aan te schaffen, het boekje werd meegegeven met een visitekaartje aan de omslag geniet dat we niet zagen waar het boekje vandaan kwam. Hadden er lang naar uitgekeken en was een zeer mooi lief beertje en kreeg de naam LUKA.
De eerste dagen was sliep hij veel, wat normaal is bij een puppy en toch speels.
Toen begon hij precies te vermageren en zat weinig energie in, we maakten ons zorgen en bezochten de dierenarts.
Die gaf medicatie mee omdat hij veel braakte en platte stoelgang had,maar de medicatie sloeg niet aan hij verzwakte steeds en zat geen leven in, terug een bezoek bij dierenarts die nog maar eens medicatie meegaf, op hoop van zegen.
Het braken moest nu stoppen met de spuit die hij kreeg, tevergeefs hij bleef witte slijmachtige massa braken, een derde maal bij dierenarts en vroeg naar het boekje, hij vertelde ons dat hij afkomstig is uit Tsjechie waar ze in erbarmelijke omstandigheden worden getransporteerd naar ons land, hij was sterk vermagerd en verzwakt en je zag in zijn ogen een kleine smeekbede van verlos mij van die kwellende pijn.
De dierenarts ontdekte oorontsteking, oorschurf in erge vorm en PARVO (kattenziekte).
Toen hij ons vertelde dat de kans 10% was en beter was te laten inslapen, hebben we daarmee ingestemd.
Het doet pijn een onschuldig hondje waar we al aan gehecht zijn te moeten laten gaan.
Bolkshof werd verwittigd en kreeg een verslag van de dierenarts zijnde:

Datum consultatie: 20 november 2012
De pup werd aangekocht op maandag 12/11/2012. Van bij het begin waren er klachten van diarree. Hiervoor werd zondag naar een collega van wacht gegaan die een behandeling instelde met stomorgyl, cerenia en canikur pro. De hond ging verder achteruit en werd bij mij aangeboden op 20/11/2012.
De pup was lethargisch, lichaamstemperatuur was normaal, de pup eet niet meer, drinkt niet meer en heeft vandaag verschillende malen gebraakt. Er was ook verschillende malen diarree. De pup is bij klinisch onderzoek heel mager, er is matige deshydratatie. Er werd een oorontsteking vastgesteld zowel links als rechts met aanwezigheid van oormijten. Het mestonderzoek op parvovirose was sterk positief.
Diagnose : parvovirose.
Wegens de slechte algemene toestand van de pup en de geringe slaagkansen van behandeling werd besloten om de pup te euthanaseren.
Na telefonisch overleg met de fokker werd besloten om geen verder onderzoek te laten gebeuren op de faculteit.
Deze gangsterpraktijken moeten stoppen en we gaan daar mee verder, voor alles moeten er labels en certificaten zijn, en dit kan zomaar in ons land, samen staan we sterker tegen deze ontoelaatbare praktijken.als er mensen zijn met nog zo ervaringen laat dit weten.
mail is patrickdevos@me.com

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 23 nov 2012 10:12
door Miepje1
Patrick, iedereen met ogen in zijn hoofd weet dat dit soort dingen gebeuren, in Nederland en België. Je had dus naar een echte fokker moeten gaan. Dit soort dingen gebeuren juist omdat mensen goedkoop een rashond willen.
Ik vind het heel erg, maar vooral voor de hondjes. Voor jullie is het niet leuk maar je had echt beter moeten uitkijken. Een oproep doen of nog meer mensen dit hebben meegemaakt is mosterd na de maaltijd; het halve internet staat er al mee vol.
Misschien moet je gewoon een leuke hond uit een asiel halen; daar zitten er genoeg.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 27 nov 2012 17:51
door Paul De Cooman
De aankoop van een huisdier zoals een hond of een kat is een belangrijke en ingrijpende beslissing. Deze aankoop moet weloverwogen gebeuren. Zich enkel door emoties laten leiden loopt vaak slecht af. Gezond realisme is sterk aan te bevelen. Het gaat om een levend wezen. Dat kan wispelturig gedrag vertonen, ziek worden, zelfs sterven.

Uiteraard is ook de verkoper verantwoordelijk. Bij de aankoop zijn goede afspraken erg belangrijk onder meer over de mogelijke oplossingen in geval van problemen. Wederzijdse beschuldigingen achteraf dragen zelden bij tot goede oplossingen.
Elke “professionele” kweker of kweker/handelaar moet een erkenning kunnen voorleggen van de Federale Overheid Dierenwelzijn. Die controleert de naleving van de regels op het dierenwelzijn en garandeert een doeltreffende klantenbescherming. Het certificaat van erkenning is bij een erkende kweker/handelaar altijd zichtbaar aanwezig. Aarzel als klant hoe dan ook niet er naar te vragen. Een vakkundige kweker/ handelaar zal het certificaat met plezier voorleggen.
Een huisdier is een levend wezen. Zeker de eerste dagen en weken zijn van groot belang zowel voor het dier als voor het baasje. Vermoed u problemen? Aarzel niet meteen in eerste instantie de verkoper te contacteren voor overleg en advies.

Legaal invoeren van honden en katten vanuit andere landen , uit onder meer Tsjechie of Slovakije, mag enkel via erkende leveranciers. De lijst ervan staat op http://www.health.belgium.be/eportal/An ... /index.htm van de Federale Overheid Dierenwelzijn. De betrokken buitenlandse overheid garandeert in dat geval het naleven, door de kwekers van de ingevoerde honden of katten en het repsecteren van de Belgische dierenwelzijnswet.. Check op pagina twee van het Europese paspoort altijd of de uit het buitenland geïmporteerde hond of kat geleverd werd door een gecertificeerde leverancier.

Voor Ani- Zoo
Ani-zoo vzw is de erkende nationale beroepsfederatie in België die opkomt voor de belangen van ondernemers in de huisdierensector.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 27 nov 2012 19:10
door Fleurtjuh666
patjedevos schreef: "toen we enkel op afspraak welkom waren, vroeg ze welk ras het was, ging ze achterom en haalde twee chocolade labradors." "We mochten de plaats waar het ruim assortiment aan rassen die ze te bieden hadden was niet te zien."
....ik heb hier niet eens woorden voor. Waarom blijven mensen er toch intrappen, deze fokfabrieken? :x :|

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 04 jan 2013 15:17
door radder
Hallo

Ook wij hebben een hond gekocht bij het Bolkshof in Rijkevorsel te België. Wij zijn nogal gek op Duitse herders en via het internet had ik gezien dat zij nog pups hadden van 3maanden. Daar aangekomen kregen we een lieve pup te zien en wij waren meteen verkocht. Bij het afrekenen bleek hij dus uit Slowakije te komen en eerlijk gezegd had ik dat liever meteen geweten. Toen we thuis aankwamen was alles nog in orde. Maar de volgende dag kreeg hij zeer zware diarree. Ik kon wel naar een aanbevolen dierenarts gaan van het Bolkshof maar een hond die zowat elk half uur zijn darminhoud eruit gooit vond ik 45 minuten rijden nogal lastig en ging naar een dierenarts in de buurt. Hij had dus een bacterie in zijn darmen en daar kregen we dus antibiotica voor. 1ste rekening van 80euro. Daar bovenop kreeg hij ook een blaasontsteking en die was nog venijniger. Hij bleek resistent tegen bepaalde antibiotica dus heeft hij 2zware kuren moeten volgen. 2de en 3de rekening tesamen 210euro. :|
Nu 3maanden later is hij gelukkig gezond en huppelt goed rond. :lol:
Enkel vermoeden wij dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald want hij is best wel mensenschuw.
Nu volg ik er wel hondenschool mee dus hoop ik dat het gaat verbeteren.
Ik kan enkel dit advies geven: Koop je hond bij een erkende fokker en niet bij een broodfokker.
Dat bespaart je veel ellende en slaap tekort.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 18 jan 2013 16:14
door Paul De Cooman
Vaak lezen wij negatieve commentaren tot en met zelfs beledigingen en laster over de manier waarop honden worden gekweekt. In een aantal gevallen wordt dat ook nog eens extra gedramatiseerd met wraakroepende beelden, meestal van jaren geleden. Voor alle duidelijkheid: dierenmishandelingen is nooit goed te praten, kan niet en is een mens- en dier onwaardig en mogen en moeten misbruiken worden aangeklaagd en vooral passend gestraft. Erkende kwekers zijn daarvoor vragende partij. Daarom is correcte informatie van levensbelang.
Bijvoorbeeld over het in ons land erg belangrijk onderscheid tussen de wettelijk erkende kwekers en de hobby - of occasionele kwekers.
De erkende professionele kwekers richten zich op meerdere rassen en staan onder permanente wettelijke controle van de overheid. De door de overheid erkende en gecontroleerde sector is goed voor ongeveer 30 % van het totaal aantal jaarlijks verkochte honden. Andere honden zijn afkomstig van particulieren of kwekers uit het " zwarte", niet erkende circuit. Daar is van wettelijke regels en controle geen sprake. Dat de terecht aangeklaagde misbruiken zich vooral daar situeren is bijgevolg logisch. Dergelijke situatie beklad de reputatie van de erkende kwekers en doorkruist bovendien de eerlijke concurrentie met alle gevolgen van dien voor het baasje als voor de hond.
Daarom is het voor Ani-Zoo, de bij UNIZO aangesloten vereniging van de professionele kwekers, een prioriteit tegen dergelijke misbruiken te blijven reageren. Bovendien werkt de organisatie volop mee aan de zorg voor het dierenwelzijn. Daarom ook is een streng sanctie- en vervolgingsbeleid noodzakelijk ten aanzien van alle wantoestanden. Dat kan enkel slagen door ook het nu niet gecontroleerd circuit aan te pakken.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 21 nov 2013 02:39
door MoutonT
Na meer dan 2 jaar het overhalen van mijn vader ( met redelijk wat gezaag ). Stemde hij eindelijk toe dat ik een Siberische Husky in huis mocht halen. Dus daar maakte ik direct werk van. Ik ging direct naar Animal Express niet met de bedoeling van de eerste de beste hond mee naar huis te nemen. Maarja ik zat naar de huskies te kijken. En 1 husky viel me op, ik had die klik. Dus zonder beter te weten, nam ik hem mee naar zijn nieuwe huis op maandag 11/11/2013 na een vragenlijst ingevuld te hebben of ik wel goed op het dier zou letten ( al vraag ik me nu af waarom ) en kreeg de naam Kaito. Toen hij net bij mij thuis aankwam, veranderde alles, hij werd enorm mensen schuw, vraag me niet waarom. Hij speelde met de andere 2 honden zonder probleem. Maar naast dat niets anders dan slapen. De dag erna begon het; braken, snotneus, geen energie, hoesten en diaree. Vrijdag 15/11/2013 ging ik bij de veearts. Hij werd vastgesteld met kennelhoest. Niets ernstig dus. Hij moest pillen nemen. Het beterde dus niet, hij stopte met eten, dronk enorm veel water. Buiten of binnen, het maakte niet uit waar het enige wat hij wou doen was slapen. Dan op maandag 18/11/2013, de dag waar alles pas echt verkeerd liep, heeft hij puur bloed uit geworpen, geen diaree of niets, puur bloed. Direct naar de veearts gegaan, en ze was al vrij zeker dat het Parvo, de kattenziekte, was. En dat er een kleine kans was dat hij erdoor zou komen. De dag erna, dinsdag, na onderzoek werd het vastgesteld. Opgezocht wat het was, en het is de Aids van honden. Ik kwam zot. Ik belde Animal Express om hen te informeren wat er aan de hand was. Hun eerste vraag was " Zou je het niet overwegen om je hond bij onze dokter over te plaatsen". Voor het geld? Voor te kunnen sjoemelen met de uitslag? Of om te insinueren dat mijn dokter niet goed genoeg was? Ik heb geen flauw idee, al gok ik op het 2de. Daarna, vroegen ze mij wanneer hij ziek geworden was. Ik zei al toen ik hem bij jullie gaan halen was. Natuurlijk zou het dan de fout zijn vanwaar hij komt. Mijn hond stierf pijnlijk, vol lijden, hoe erg het ook is om te zeggen op dinsdag 19/11/2013. Ik heb mijn hond 6 dagen bij mij gehad en 2 dagen mogen opzoeken aan een infus, 8 dagen heb ik mijn hond moeten zien lijden. Ik vraag me af waarom deze mensen hun boeken nog niet hebben moeten sluiten. Dus aub koop geen hond bij Animal Express. Je hebt de tijd niet om met je hond om te gaan. Het enige wat je krijgt is ziekte kosten...

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 21 nov 2013 08:43
door Chocomelk
Heb jij je geld en kosten van de dierenarts terug gekregen ?

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 21 nov 2013 16:08
door MoutonT
Er word een autopsy gedaan voor wetelijk vast te kunnen stellen of het wel Parvo was waaraan hij stierf. Dan mout ik terug naar Animal Express voor de "garantie" hoe erg het ook klinkt. Daar zal ik het wel horen, maar ik zal er wel op staan dat zij alle kosten op hun nemen. De hond was al ziek van toen ik hem daar adopteerde. Ik zou niet inzien waarom ik alle kosten op mij zou moeten nemen.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 24 nov 2013 10:05
door MMN16
Ik begrijp niet dat er nog steeds mensen zijn die een pup bij een fokfabriek kopen.
Op internet is van alles te lezen over deze fokfabrieken,maar dit blijkt niet door te dringen bij de kopers.

Zolang er nog steeds pups verkocht worden uit deze fokkerijen ondanks dat algemeen bekend is dat je daar geen pup moet kopen,vraag je er zowat om,maar ja als je voor een weinig geld een hond zoekt,moet je vooral daar een pup kopen en er vooral niet bij nadenken dat de pup veel en veel duurder wordt door medische kosten die je gegarandeerd gaat krijgen om nog maar te zwijgen over het verdriet dat je ervan hebt.

De garantie dat je bij een erkende fokker die maar één hooguit twee rassen fokt een pup koopt die niets mankeert,is helaas ook niet aanwezig,maar als het een goede fokker is dan zal deze er alles aan doen om je hierbij te ondersteunen.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 15 dec 2013 22:37
door Aurélie
Een maand geleden kochten wij bij jullie kennel onze dwergteckeltje, Noire. We waren dolgelukkig. Noire was het eerste hondje dat mijn vriend en ik samen kochten, ons appartement zou haar thuis worden. Helaas hebben wij niet lang van dit geweldig hondje kunnen genieten. Slechts een week na de aankoop zijn we haar al verloren. Ze was besmet met Parvo, giardia én kennelhoest. Het arme beestje maakte geen schijn van kans. Haar overlijden aanvaarden, valt me zwaar. Ik wil haar dan ook op elke mogelijk manier herdenken en haar eer verdedigen. Deze ziekten kunnen gemakkelijk vermeden worden als iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en zorgt voor degelijke inentingen en hygiëne. Het Bolkshof en zijn buitenlandse leveranciers hebben hierin tekortgeschoten en dit veroorzaakt. Noire heeft bovendien verschrikkelijk geleden. Voor mijn hondje is alle hulp te laat maar laat dit een les zijn voor andere, toekomstige eigenaars van een pupje.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 15 dec 2013 22:57
door MMN16
Ik vind het heel erg voor jullie pup,maar waarom heb je daar een pup gekocht?
Ik bedoel het is toch algemeen bekend dat je nooit een pup moet kopen bij een broodfokker?

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 21 mar 2014 12:59
door Denise&Ody
Op 1 februari 2008 kreeg ik van een destijds goede vriend te horen dat ik als cadeau voor het op mijzelf wonen een puppy kreeg. Hij had zelf ook een pup gekocht bij Het Bolkshof, twee weken eerder en had er daar ook 1 laten reserveren als cadeau voor mij! Helemaal blij en enthousiast op maandag 4 februari in de auto richting Belgie. Daar zat een waanzinnig klein, schattig en lief hondje op mij te wachten, een engelse cocker spaniel van 12 weken oud. Op slag was ik verliefd, heb haar in mijn armen genomen en niet meer losgelaten. Alle papieren netjes ingevuld, paspoort in ontvangst genomen waar mij niets vreemds aan op was gevallen. Eenmaal thuis direct een afspraak gemaakt met de lokale dierenarts voor een volledige check-up. Het viel de dierenarts wel op dat de pup voor haar 12 weken wel erg klein was, maar vond dit niet iets om twijfels bij te hebben. De dierenarts had alleen als aanmerking, een hartruis en zwakke achterpootjes, wat door de leeftijd ook wel weer kon veranderen / aansterken. Alle entingen, chip etc. gecheckt, wormenkuur gegeven voor de zekerheid, vlooiendruppels en we konden weer naar huis, ons kleine meisje was door de test heen gekomen.
3 dagen later werd ik s'nachts opgeschrikt door een niesend en zwaar ademige pup, heb haar in de mand naast mijn bed gezet om haar zo goed in de gaten te kunnen houden. De volgende morgen rechtstreeks naar de dierenarts. Na alle onderzoeken, foto's, echoes etc. bleek onze kleine meid een hele zware longontsteking te hebben, extreme oorontsteking en de hartruis was vele malen erger geworden, de dierenarts schrok hier erg van en gaf ons als advies, breng deze pup terug, deze is erg ziek, de kans op overleving is nihil. Met deze info rechtstreeks doorgereden naar de volgende dierenarts, kon vrij weinig met de info van de 1e dierenarts en immers wilde ik de kleine meid niet terugbrengen zonder zeker te weten dat zij geholpen kon worden. Dierenarts 2 heeft ook direct alle behandelingen gestart, constateerde dezelfde problemen als dierenarts 1, deze wilde wel een behandeling proberen en starten, alleen wel met de opmerking, we weten niet of ze dit gaat overleven. Ik wilde direct starten en twijfelde geen seconde. Ook een telefoontje gepleegd met het Bolkshof, die gaven me 2 opties, optie 1 breng maar terug die pup dan krijg je je geld terug of je zoekt een andere uit, optie 2, onze dierenarts hier behandeld haar en wij betalen de kosten. Beide opties waren voor mij geen optie. De kosten die wij zelf zouden maken zouden ze niet vergoeden, wilde dus ook verder niet in discussie en ben bij mijn eigen dierenarts gebleven. Na 15 weken pup in huis gehouden te hebben, elke week, minimaal 2x per week, een check up, diverse medicijnen, is onze kleine meid er volledig bovenop gekomen, al scheelde het volgens de verschillende dierenartsen erg weinig en hebben ze meerdere keren tijdens de 15 weken gedacht dat ze het niet ging halen.

Achteraf gezien, nu jaren later, vele problemen met Ody verder, is ons na het ontdekken van de "broodfokker het Bolkshof" wel heel veel duidelijk. Vele dingen vallen op zijn plek. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan, hoe dom heb ik kunnen zijn, ik had me eerder moeten verdiepen in het kennel, voordat ik de pup aannam. Helaas is dit allemaal achteraf... Aan behandelingen en dierenartskosten, zijn we zo'n 25.000 euro verder, maar weten wel wat onze meid mankeert en kunnen haar hiervoor behandelen. De andere kant van het verhaal, we hebben een superlieve, makkelijke, aanhankelijke, geweldige hond, die door onze zorg en liefde nog leeft, elke dag blij en vrolijk is!

Met mijn verhaal wil ik alleen mensen waarschuwen, wil je een hondje kopen, kijk eerst goed waar je terecht komt, zoek naar een gerenomeerde fokker, een fokker die weet wat die doet, die weet waar die over praat. Lees vooral op internet de ervaringen van anderen, laat je goed voorlichten voordat je de stap neemt, om al deze ellende te besparen!

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 14 jan 2015 23:17
door sylvesther
Helaas nog steeds actief als broodfokker! Op mp!

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 14 jan 2015 23:35
door newmikey
sylvesther schreef:Helaas nog steeds actief als broodfokker! Op mp!
Dat komt omdat er nog steeds kopers actief zijn, ook al op MP. Als mensen gewoon zouden stoppen met pups kopen bij broodfokkers en, alsof het keukenspullen zijn, via MP dan zou het snel afgelopen zijn.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 14 apr 2016 22:59
door JC013
4 jaar geleden heb ik ook een hond gekocht in het Bolkshof ze hebben een heel goede verkooppraatje op de site en ook aan de telefoon. Toen ik een afspraak had gemaakt en te zijn aangekomen mochten wij het nestje niet zien. Toen mijn vriendin met de baas aan het praten was kon ik zien waar je vroeger de nesten kon zien. Toen ik daar aankwam zag ik geen enkel nestje. Toen een collega terug kwam van vanachter wees ze mij direct de uitgang van dat verblijf omdat dit ging verbouwd worden. Toen ik dat wel kon snappen omdat dat moest opgeknapt worden. Toen ik de pups van de cavaliers zag was er direct 1 hondje dat onze aandacht trok. Toen we beslist hadden om hem mee te pakken waren ze zelfs niet beschaamd om te vragen of we de stamboom zelfs wilden. Toen we de prijs hoorden van €200 bovenop de aankoop verklaarde ik de man zot en dat ik dit absoluut niet wilde. De man bleef toch even aandringen toen ik zei dat ik het niet moest hebben en als hij zou blijven aandringen ik zo naar huis ging zonder de hond oude hij toch op wel tegen zijn zin. Toen ik ondertekende zij hij dat hij tegen kennelhoest en alle ander vaccins gehad had. Maar ik begon pas te wantrouwen toen ik het paspoort kreeg het was een pup uit Tsjechië. Ik vroeg hem wat als ik de hond toch naar een dierenarts zou doen als ik het niet zou moeten vertrouwen verzekerde hij dat wij naar hun arts moesten gaan en als er iets was zij het betaalde. Toen we naar huis gingen met de hond begon hij te kuchen. Dat kon zij de verkoper omdat ze dan voor de eerste keer zouden getransporteerd worden en ze dat niet gewoon zijn. Maar eenmaal thuis gekomen bleef hij het maar hebben. Toen we een week verder waren en hij het nog steeds had ging ik naar een dierenarts van ons. Eenmaal daar aangekomen stelde de dierenarts vast dat hij kennelhoest had oor schimmel en ondervoed. Na alle vaccins te hebben gekregen want wat in zijn boekje stond waren valse vaccins. En antibiotica kwam hij erdoor. Na de laatste consultatie vroeg de dierenarts waar we hem gekocht hadden en wanneer we zeiden dat hij van het Bolkshof kwam was haar reactie geld waard. Ze zij direct oh nhee ni weer 1. Toen we vroegen waarom had ze eerder die maand 2 honden van dat asiel moeten euthanaseren omdat ze er echt slecht aan toe waren. Wat ons toch deed wantrouwen voor onze hond. Ze verzekerde dat hij in orde was wat ook zo daarna bleek. Maar als we 1 week later waren moesten wij het ook laten doen. De rekening was €450 bij elkaar. Toen ik toch vrij kwaad was en mijn geld terug wou van het asiel ging ik erheen zonder afspraak maar werd geweigerd. Zelfs als ik een afspraak wou maken werd ik geweigerd met de reden dat ik gewoon niet meer mocht komen vanwege slecht gedrag. Serieus ik had niets misdaan. Toen ik dreigde met gerechtelijke stappen wensten me ze veel succes en gooiden ze gewoon de telefoon neer. Wat ik echt laf vond. Toen ik een slechte recensie wou schrijven werd hij geweigerd voor haatdragende taal serieus mensen dit is pas laf en zij hebben bang van de waarheid. En zij willen alleen maar geld en geven niets om de gezondheid van de honden. Met deze wil iedereen mee geven als je een pup wil kopen gaan dan bij een echte fokker en vraag achter zijn certificaat. En hou zo de broodfokkers tegen.

!!!!!!!!!!!!! BOLKSHOF MOET SLUITEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 11 okt 2016 19:23
door The Box
Misschien moeten mensen zich de vraag stellen "waarom kopen mensen honden bij zogeheten broodfokkers?" in plaats van te gaan schelden over deze "broodfokkers".
Zijn ze misschien goedkoper dan de "goede"fokkers? of zijn de "goede" fokkers te duur?
Is de EU wetgeving te soepel als het om verkoop van dieren gaat? wordt de naleving ervan wel juist gecontroleerd?
Zou het niet veel beter zijn om het probleem bij de bron aan te pakken dan zoals zo vaak aan symptoom bestrijding te doen?
Het is uiteraard erg slecht om ten koste van deze arme dieren zich te willen verrijken maar het wordt ze ook wel erg makkelijk gemaakt al heel erg lang overigens.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 13 okt 2017 13:41
door barrylou
Na een bezoek op internet zijn we bij Bolkshof beland voor een puppie sint bernard , dit in maart 2012.
Na telefonisch contact verzekerde de verkoper mij dat het dier in Belgie was opgegroeid. Dus wij na 2 uur rijden en na afspraak erheen

Ik was onmiddelijk verkocht, We besloten om hem te nemen een mannetje heel lief , maar wat schuchter. Maar toen ik de papieren vroeg moest de verkoper toegeven dat hij uit Republiek tchechie kwam. Alhoewel de verkoper mij beloofde dat het dier gezond was.

Bij aankomst thuis ben ik ermee naar de dierenarts gegaan en deze heeft hem direkt ingeend om zeker te zijn.
Barry is een zeer rustige hond , ik heb ook een vrouwtje die bij partikulier is aangekocht en zij heeft geen problemen gehad. Namelijk onze Bonnie.
Een jaar later wordt er bij Barry heup dysplasie vastgesteld , we hebben hem laten opereren en alles scheen verder goed te lopen alhoewel hij vaak af en toe allergisch was voor bepaalde dingen. Nu we dit eenmaal wisten was het gemakkelijk om de produkten te vermijden die hem geen goed deden.
Barry was ook mensenschuw in het begin maar door toedoen van onze Bonnie is dit goedgekomen. Nu staat hij graag in de belangstelling, verder hebben we ook 2 poezen die het goed met de honden kunnen vinden. Dus Barry is een dier kwasie karakter een crème.
Verleden week bemerkte ik een bult op zijn knie en alhoewel hij niet mankte ben ik meteen naar de dierenarts gegaan en deze dacht aan een ontsteking, of kneuzing vermits Barry speels is met zijn Bonnie. dus kreeg hij onstekingsremmend middel voorgeschreven voor 10 dagen. De bult nam niet toe maar verdween ook niet. Het feit dat Bonnie is gestereliseerd belet niet dat Barry heel goed de periode herinnert en nog denkt dat hij iets kan doen. Gisteren huisarts gebeld en gevraagd om een radiografie te maken van de poot. Vandaag 13 oktober 2017 heeft de dierenarts vastgesteld dat Barry botkanker heeft de andere poot is hetzelfde lot bezegend. Naar verluid heeft hij rond de 4 maanden nog te leven. Ik heb medicijnen meegekregen om hem het leven aangenamer te maken, en ook aangepaste voeding.
Er was nog een optie voor chemio en amputatie maar dat wil ik niet
Ik zal hem vertroetelen tot zijn laatste dag en hoop dat Bolkshof SLUIT.
Het is niet al het geld dat ik betaald heb voor Barry zoals zijn operaties etc maar het feit dat mijn beestje moet afzien voor Broodfokkers zonder hart voor dieren
Ik hoop dat ik Barry de resterende maanden nog kan vertroetelen

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 13 okt 2017 14:11
door newmikey
barrylou schreef: Het is niet al het geld dat ik betaald heb voor Barry zoals zijn operaties etc maar het feit dat mijn beestje moet afzien voor Broodfokkers zonder hart voor dieren.
Ik heb niets op met broodfokkers maar het feit dat uw hondje botkanker krijgt na 5 jaar heeft niets te maken met waar en hoe u het beestje heeft aangeschaft, het is gewoon pech. U legt simpelweg een verband wat er niet is.

Re: Koop nooit honden in BOLKSHOF of ANIMAL EXPRESS

Geplaatst: 13 okt 2017 14:18
door moederslink
barrylou schreef:Na een bezoek op internet zijn we bij Bolkshof beland voor een puppie sint bernard , dit in maart 2012
Na telefonisch contact verzekerde de verkoper mij dat het dier in Belgie was opgegroeid. Dus wij na 2 uur rijden en na afspraak erheen

Ik was onmiddelijk verkocht, We besloten om hem te nemen een mannetje heel lief , maar wat schuchter. Maar toen ik de papieren vroeg moest de verkoper toegeven dat hij uit Republiek tchechie kwam. Alhoewel de verkoper mij beloofde dat het dier gezond was.

Bij aankomst thuis ben ik ermee naar de dierenarts gegaan en deze heeft hem direkt ingeend om zeker te zijn.
Barry is een zeer rustige hond , ik heb ook een vrouwtje die bij partikulier is aangekocht en zij heeft geen problemen gehad. Namelijk onze Bonnie.
Een jaar later wordt er bij Barry heup dysplasie vastgesteld , we hebben hem laten opereren en alles scheen verder goed te lopen alhoewel hij vaak af en toe allergisch was voor bepaalde dingen. Nu we dit eenmaal wisten was het gemakkelijk om de produkten te vermijden die hem geen goed deden.
Barry was ook mensenschuw in het begin maar door toedoen van onze Bonnie is dit goedgekomen. Nu staat hij graag in de belangstelling, verder hebben we ook 2 poezen die het goed met de honden kunnen vinden. Dus Barry is een dier kwasie karakter een crème.
Verleden week bemerkte ik een bult op zijn knie en alhoewel hij niet mankte ben ik meteen naar de dierenarts gegaan en deze dacht aan een ontsteking, of kneuzing vermits Barry speels is met zijn Bonnie. dus kreeg hij onstekingsremmend middel voorgeschreven voor 10 dagen. De bult nam niet toe maar verdween ook niet. Het feit dat Bonnie is gestereliseerd belet niet dat Barry heel goed de periode herinnert en nog denkt dat hij iets kan doen. Gisteren huisarts gebeld en gevraagd om een radiografie te maken van de poot. Vandaag 13 oktober 2017 heeft de dierenarts vastgesteld dat Barry botkanker heeft de andere poot is hetzelfde lot bezegend. Naar verluid heeft hij rond de 4 maanden nog te leven. Ik heb medicijnen meegekregen om hem het leven aangenamer te maken, en ook aangepaste voeding.
Er was nog een optie voor chemio en amputatie maar dat wil ik niet
Ik zal hem vertroetelen tot zijn laatste dag en hoop dat Bolkshof SLUIT.
Het is niet al het geld dat ik betaald heb voor Barry zoals zijn operaties etc maar het feit dat mijn beestje moet afzien voor Broodfokkers zonder hart voor dieren
Ik hoop dat ik Barry de resterende maanden nog kan vertroetelen
Laat ik voorop stellen dat ik , als dierenliefhebber pur sang , een gruwelijke hekel aan broodfokkers heb , maar dat uw Barry nu na 5 jaar botkanker blijkt te hebben is niet iets wat met deze fokker heeft te maken, lijkt mij.
Ik wens u veel sterkte de komende tijd. Ik weet wat het is , een ziek dier tot zn einde begeleiden. Ik hoop wel dat u Barry niet te lang laat lijden en op tijd hem genadig laat inslapen.