LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
cherokee
Berichten: 151
Lid geworden op: 29 jul 2007 17:15

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door cherokee » 28 feb 2016 13:52

Uit de prijs van 600 euro kan ik wel concluderen dat het hier om een inruilertje is gegaan die "achter" stond. H&P heeft over het geheel namelijk weinig tot geen auto's in deze prijsklasse, de prijzen liggen gemiddeld zo tussen de twee en de tienduizend euro. Ik heb het bedrijf een aantal malen bezocht en ja, het is een autohandel maar nee, niet van het bedenkelijke soort. Het is een bedrijf waar de occasions er netjes en verzorgd bijstaan, vrijwel altijd met NAP en alle gegevens keurig op een kaart achter het raam. Persoonlijk ken ik beide jongemannen niet, maar ze hebben een bedrijf opgezet met een nette uitstraling. Dat er wel eens wat fout gaat zal wel, en of ze dat dan op de beste manier oplossen weet ik niet, maar het bedrijf heeft zeker niet de uitstraling van een louche autohandel.
Kritiek is prima, en ik hoop dat ze daar ook goed mee omgaan, maar ik vind het te ver gaan om twee jonge kerels meteen maar helemaal af te branden.

prem
Berichten: 1992
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door prem » 28 feb 2016 16:28

apseneis schreef:@ TurboDaily
Ik begrijp wel dat begrijpend lezen niet voor iedereen is weg gelegd, maar mits men de punt waarover het gaat ook nog eens vet schrijft, en degene die reageert die nog altijd niet begrijpt, of te wel niet begrijpen wil, tja dan heeft het duidelijk geen zin verder te reageren.

Dus bij deze: Op je inbreng reageer ik niet ;-)


Ongeacht dat ik niet meer reageren wou moest ik dit, bij zo veel nonsens en misinterpretatie, toch echt wel kwijt.
Ik ga er gemakshalve van uit dat je tot inzicht bent gekomen en je klacht onterecht is. Goed van je!

Appie83
Berichten: 490
Lid geworden op: 12 jun 2014 15:26

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Appie83 » 28 feb 2016 18:44

apseneis schreef: Het gaat ALLEEN erom dat de verkoper verplicht is de koper ervan in te lichten dat het auto een ongevalschade - zowel aan de zij als ook aan de voorfront - heeft gehad en dat de kilometers met ca. 30.000 km zijn terug gedraaid. Dat heeft hij niet gedaan en op mijn telefonisch vraag waarom hij dit niet heeft gedaan was zijn antwoord: ik hoef dit niet te doen!!!
Wat betreft de kilometerstand heeft de verkoper dat toch gedaan? Hij had een uitdraai van de NAP bij de auto gelegd dus daarmee informeer je de koper toch? Wat betreft de ongevalsschade, tja als het zichtbaar genoeg is zou de koper het ook zelf hebben kunnen zien en dan hoef je koper niet te informeren. En nogmaals, 650,- met nieuwe APK, auto uit 2000 en een korting van 40,- voor uitlijnen :?

MeganeII
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2016 23:44

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door MeganeII » 15 apr 2016 00:34

Ook ik heb de reis van Rotterdam naar Surhuisterveen gemaakt, omdat ik daar een Renault Megane II met Panoramadak, uit 2006 te koop zag staan. met een km stand van 200609. voor € 2450, zonder Garantie.
Op het station Buitenpost aangekomen, werd ik keurig vanaf het station opgehaald. Bij het autobedrijf aangekomen had de auto natuurlijk de gebruikelijke gebruikersspoortjes, zoals steenslag en wat kleine winkelwagen deukjes, maar proefrit gemaakt en auto liep verder prima. Dak ging probleemloos open en dicht en ook de ramen aan beide zijden, want dat zijn vaak zaken die niet of niet goed functioneren.
Volgens de verkoper Jelmer, was de auto voorzien van een nieuwe multiriem en waterpomp, wat ook achterop het APK rapport stond. Verder NAP rapport in de auto, met de "logische km stand"
Het regende pijpestelen, dus kwam ik al gauw tot de ontdekking dat 1 ruitenwisser het niet goed deed en het viel mij op dat er een andere radio dan op de foto's bij de advertentie, inzat. die hadden ze eruit gehaald, omdat de code niet in hun bezit was, nadat de accu los was geweest, deed de radio het niet meer. Beetje kulverhaal, want op internet staan diverse forums waar je zo een code kunt krijgen en ook is deze via het chassisnummer/kenteken bij de dealer na te vragen. Maar goed, je koopt geen auto voor de radio. Ik kreeg een korting van € 50. en kocht de auto. Richting huis, tijdens de rit, scheurden van allebei de ruitenwissers het wisser rubber af en dat was gezien het slechte weer wat minder, maar ik heb het gehaald.. Auto stond op 4 bijna nieuwe bandjes, maar was verder niet gepoetst/gereinigd, dus daar heb ik me zelf maar aan gewaagd. Te beginnen met de motorruimte, waarvan het leek of er een oliebom was ontploft.Ziet er nu weer geheel schoon en netjes uit. Hierna 2 nieuwe ruitenwissers erop en met de lakstift wat kleine plekjes aangetipt en uitgebuffert zodat je het nauwelijks meer ziet, daarna auto geheel gewassen, gecleand en met smart polish in showroomstaat gebracht. Dit weekend even de stoomcleaner door de binnenkant halen , want daar heb ik een halve supermarkt aan etensresten, chocolademelk, koffie en make-up aangetroffen, maar dan ziet de auto er weer uit om door een ringetje te halen. Tot nu toe is het iedere dag genieten van het lekkere weer met het Panoramadak open. Auto loopt prima en schakelt soepel en af en toe moet ik echt kijken naar de toerenteller omdat ik hem niet hoor lopen, zo heerlijk stil loopt de motor. Dus het is niet alleen kommer en kwel bij Hoogsteen en Postma en gezien hun omzetsnelheid, zal er best wel een een wat mindere auto tussen zitten. Een vorige eigenaar zal niet voor niets op zoek zijn gegaan naar een andere auto. Moet wel zeggen, want dat lees ik ook op andere sites, dat ook mij niet is aangeboden om de auto op de brug te zetten, nu heb ik daar ook niet naar gevraagd. Verder is het natuurlijk voor alle negatieve kopers, ook een stukje eigen verantwoordelijkheid om te controleren of een auto goed is. Je mag een proefrit maken, de auto uitvoerig bekijken, enz en kan natuurlijk voor bedragen onder de € 1000, geen smetteloze, schadevrije als nieuw lopende auto verwachten. Je koopt wat je hebt gezien/bereden, zonder Garantie en dan kan het voorkomen dat er wel eens kosten opduiken, waar je niet op gerekend had.
Het eventuele onklaar maken van lampjes. Terugdraaien van KM standen zijn natuurlijk zaken die niet horen, maar als er verder een NAP rapport in de auto ligt, wat je als potentiele klant gewoon kunt bekijken en waarop dan een vermelding: ONLOGISCH" staat, moet je achteraf niet gaan zeuren.
losvan het feit of dit uberhaupt, al bij dit bedrijf gebeurd. Ook niet als een auto schade heeft gehad, tenzij hij total loss is geweest en weer is opgeknapt, maar zelfs dat hoeft niet nadelig te zijn, omdat het dan vaak economisch total loss is geweest.
Het is niet moeilijk een bedrijf af te zeuren, als het allemaal niet gaat zoals een 'KOPER"denkt dat het moet, voorbijgaand aan eigen verantwoordelijkheid/beoordelingsvermogen.
Maar als het goed gaat mag dat ook wel eens vermeld worden. Het was mijn reis naar Surhuisterveen in ieder geval meer dan waard, want in de Randstad zijn Renaults van dit Bouwjaar/km stand een heel stuk duurder.

peteroo
Berichten: 856
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo » 15 apr 2016 20:09

Je kunt het ook treffen en overal worden fouten gemaakt. 2450 euro voor een tien jaar oude luxe Renault is redelijk. Wel een serie die veel mankementen kent, maar het is niet gezegd dat die van u slecht is.

Ik heb de afgelopen jaren flink wat bijgeleerd over wat er mis kan zijn met een oudere tweedehands auto. Mijn huidige auto heb ik destijds niet op de brug laten zetten en gelukkig bleek de wagen na een beurt en reparatie goed. Achteraf gezien heb ik een flink risico genomen, maar ik heb de auto nu ruim zes jaar en het was geen dure.
Zou ik nu weer een auto kopen, dan ging ik naar een garage waar ik vertrouwen in heb en mocht de auto na een goede proefrit zeker op de brug, zodat ik zelf kan kijken naar mogelijke roest, sporen van schade, de remleidingen, olielekkages, staat van de uitlaat, ashoezen, rubbers etc.

slechtezaak
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2016 18:52

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door slechtezaak » 21 apr 2016 19:06

Idem hier:

Nog geen 14dgn geleden een opel zavira gekocht uit 2001 met een kmstand van 191.000
Beslist geen koopje aangezien ik er 2000 euro voor betaald heb, verwacht geen budget gedoe maar gewoon een deugdelijke auto voor die prijs.

3 cilinders blijken met kapotte/lekke kleppen te zitten. Reparatie kost meer dan de aanschaf van de auto.
Verkoper wil van niks weten en wil ook helemaal niks maar dan ook absoluut niks tegemoet komen.
Netjes uitgelegd dat je als consument sterk in je recht staat en dat er meer verwacht mag worden van een pas gekochte auto.
Uitgelegd dat het erg vervelend wordt en dat een advocaat duur is, ook aangegeven mijn verhaal te doen op website als deze.

Echter men blijft bij een hele vervelende nonchalante houding van 'kom maar op, wij zijn onschendbaar'.
ik ga aan de slag met een procedure, ik raad aan iedere andere gedupeerde hetzelfde te doen.. al is het maar om het principe, eerlijk duurt het langst.

slechtezaak
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2016 18:52

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door slechtezaak » 21 apr 2016 19:32

mensen laten we met zn alleen tezamen een zaak aanspannen met dit bedrijf... eens kijken of ze dan nog zo arrogant reageren.

peteroo
Berichten: 856
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo » 23 apr 2016 10:25

De Opel Zafira uit die periode staat nu niet direct bekend als een probleemloze auto. Vooral de elektronica en allerlei geavanceerde technologieën waren de grootste bronnen. Laat staan dat je van een exemplaar van 15 jaar oud kunt verwachten dat ie probleemloos blijft, want elektronica knapt van ouderdom al helemaal niet op.

Eigenlijk vind ik dat je oudere auto's met complexe techniek beter kunt laten staan, tenzij je erg technisch bent of geld over hebt voor gedegen onderhoud. Een oudere auto op zich is geen punt, de mijne is ruim 21 jaar oud, maar dan is simpele techniek en goed onderhoud wel een voorwaarde. Auto's in de herfst (of winter) van hun bestaan zijn vaak slecht of niet onderhouden. Men rijdt er mee totdat er grote problemen komen en ruilt 'm dan in.

http://www.anwb.nl/auto/tests/autotests ... 08-01/1359

Dit even los van de vraag of de garage goed werk heeft geleverd.

thecure
Berichten: 2455
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door thecure » 23 apr 2016 14:19

slechtezaak schreef:Idem hier:

Nog geen 14dgn geleden een opel zavira gekocht uit 2001 met een kmstand van 191.000
Beslist geen koopje aangezien ik er 2000 euro voor betaald heb, verwacht geen budget gedoe maar gewoon een deugdelijke auto voor die prijs.

3 cilinders blijken met kapotte/lekke kleppen te zitten. Reparatie kost meer dan de aanschaf van de auto.
Verkoper wil van niks weten en wil ook helemaal niks maar dan ook absoluut niks tegemoet komen.
Netjes uitgelegd dat je als consument sterk in je recht staat en dat er meer verwacht mag worden van een pas gekochte auto.
Uitgelegd dat het erg vervelend wordt en dat een advocaat duur is, ook aangegeven mijn verhaal te doen op website als deze.

Echter men blijft bij een hele vervelende nonchalante houding van 'kom maar op, wij zijn onschendbaar'.
ik ga aan de slag met een procedure, ik raad aan iedere andere gedupeerde hetzelfde te doen.. al is het maar om het principe, eerlijk duurt het langst.
was er uit de aankoopkeuring niets naar voren gekomen van de lekke kleppen?
en sterk in je recht? je bedoeld conformiteit?
je kunt toch moeilijk een probleemloze auto verwachten met die km stand en voor die prijs. een elek. fiets is haast al duurder.

Veenstra33
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 apr 2016 14:53

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Veenstra33 » 24 apr 2016 15:25

Dames en heren,

Hier effe een reactie van een tevreden klant,
Vorige week zaterdag heb ik voor de 2e keer een auto bij dit bedrijf gekocht,
De eerste auto (vw golf 4) die ik bij hun kocht had ons prima voldaan en er stond nu
dik 2 ton op de teller, dus vonden het tijd voor wat nieuws. Door dat wij toen goed door hun behandeld waren, en een goede deal hadden afgesloten. Hierop hebben wij besloten om weer een auto bij dit bedrijf te kopen. Vorige week zaterdag hebben wij een vw golf 1.6 fsi bij hun aangeschaft. Helaas kreeg auto afgelopen woensdag een abs storing. Ik heb naar het bedrijf toegebeld en het verhaal uitgelegd. De volgende dag kon ik gelijk de auto bij hun brengen en werd het spoedig gerepareerd. Vrijdag kon ik de auto weer ophalen, en het probleem was kosteloos verholpen door het vervangen van een abs sensor. Wij zijn zeer tevreden over dit bedrijf, en zullen onze volgende auto zeker weer bij hun aanschaffen. Dit bedrijf heeft zo,n grote omzetsnelheid dat er altijd wel eens een pechgeval tussen zit. Die zaterdags was het er ook heel druk, wij konden ook pas na een half uur wachten proefrijden.. doordat er zoveel proefritten waren...gelukkig stond de koffie klaar :D

Kortom, top bedrijf :!: :!: :D

slechtezaak
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2016 18:52

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door slechtezaak » 24 apr 2016 19:28

Sterk in m'n recht.
Jurist en politie hebben beide aangegeven dat gedupeerden van dit bedrijf sterk in hun recht staan.
Leuk dat men zelf of een paar vriendjes van deze handelaartjes hier reageren maar troeven als geen aankoopkeuring komen ze niet ver mee.

De handelaren verkopen autos waarvan ze kunnen weten dat deze niet deugen, dat staat met mijn defecte kleppen buiten kijf, lekke klappen ontstaan namelijk niet van de ene op de andere dag en helemaal niet bij drie cilinders binnen 10 dagen. Het mooie is dat uit de reacties hierboven al blijkt dat de kenner weet dat het slechte auto's zijn van die leeftijd voor die prijs. Dan zouden de handelaren dat dus ook moeten weten, zij zijn toch de proffesionals, wij consumenten de leek.

Die slappe broekjes daar stellen niet zoveel voor maar laten we maar lekker gaan procederen.

slechtezaak
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2016 18:52

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door slechtezaak » 24 apr 2016 19:33

ow ja, advocaat is duur... ik ben verzekerd.. ga achterover leunen en eens kijken hoe het bedrijf dit vol gaat houden :-)

thecure
Berichten: 2455
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door thecure » 24 apr 2016 20:35

nou, ik ben heel benieuwd. hou je ons op de hoogte?

peteroo
Berichten: 856
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo » 25 apr 2016 09:02

Ik zie mezelf niet echt als vriendje van deze handelaren. Eerlijk gezegd wist ik Surhuisterveen niet eens te liggen. Maar ik woon in het zuiden des lands en ben in geen 13 jaar meer in Friesland geweest.

Voor 2000 euro kun je best een goede auto kopen, maar houd altijd rekening met extra kosten en tegenslagen. Ik zou eerder een Toyota Corolla, Mitsubishi Space wagon of Mazda Primacy kopen als ik iets zicht in die prijsklasse.

stofzuigertje

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 25 apr 2016 10:36

@slechtezaak moet gehoor apparaat kopen of beter luisteren of deskundige meenemen.

De genoemde gebreken is bij zoveel ook te zien of horen voor de koop en geen proefrit?
Wel ben ik het eens met dat genoemde bedrag vrij stevig is gezien de leeftijd en problemen maar hun ruilen ook maar in en moeten daar vanaf.

Verder is kopen zonder garantie al lastig om een rechtszaak te winnen.
Zij kijken even en noemen inruil prijs en met deze omzet gewoon verkopen en weten ook niet alles van deze Opel.
Met garantie en grote beurt + APK was je €3000,- kwijt geweest en had je beter gezeten.
Maar zonder garantie meenemen is loterij en U heeft helaas......

En zowel een verkoper als monteur is ook geen helderziende dus ook die hebben wel eens een misser.
Daarom de marge voor de garantie als je die wilt maar je betaal dan wel meer dan €3000,- voor dezelfde auto.

Een rechtszaak is dus geld weggooien want U ging voor lage prijs en heeft de genoemde gebreken niet vooraf gevonden en meegenomen,
want bij het voor de koop noemen zou je deze vermoedelijk voor minder dan €1000,- hebben meegekregen.....

Quark
Berichten: 809
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Quark » 25 apr 2016 11:17

Verlies je niet 99 % in een loterij ?
En je kan wel een rechtzaak willen, maar als de jurist er geen brood in ziet, zal het moeilijk worden.

peteroo
Berichten: 856
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo » 25 apr 2016 15:37

peteroo schreef:Ik zie mezelf niet echt als vriendje van deze handelaren. Eerlijk gezegd wist ik Surhuisterveen niet eens te liggen. Maar ik woon in het zuiden des lands en ben in geen 13 jaar meer in Friesland geweest.

Voor 2000 euro kun je best een goede auto kopen, maar houd altijd rekening met extra kosten en tegenslagen. Ik zou eerder een Toyota Corolla, Mitsubishi Space wagon of Mazda Primacy kopen als ik iets zicht in die prijsklasse.
Zoals ik al schreef worden oudere auto's -en daar is bij 15 jaar wel sprake van- vaak ingeruild omdat er dure mankementen zijn of aankomen. Dealers schuiven ze door naar de handel of ze worden elders ingeruild. Reken er niet op dat die mankementen worden verholpen. Het is niet zo dat men opzettelijk rommel verkoopt en het is evenmin zo dat een wagen als die van u met 15 jaar bij voorbaat slecht is. Maar wil je een goed exemplaar, dan kun je het beste bij een goede garage gaan kijken. Je betaalt daar meestal wel meer dan in de snelle handel.

TurboDaily
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2016 22:54

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door TurboDaily » 25 apr 2016 21:47

slechtezaak schreef:Idem hier:

Nog geen 14dgn geleden een opel zavira gekocht uit 2001 met een kmstand van 191.000
Beslist geen koopje aangezien ik er 2000 euro voor betaald heb, verwacht geen budget gedoe maar gewoon een deugdelijke auto voor die prijs.

3 cilinders blijken met kapotte/lekke kleppen te zitten. Reparatie kost meer dan de aanschaf van de auto.
Verkoper wil van niks weten en wil ook helemaal niks maar dan ook absoluut niks tegemoet komen.
Netjes uitgelegd dat je als consument sterk in je recht staat en dat er meer verwacht mag worden van een pas gekochte auto.
Uitgelegd dat het erg vervelend wordt en dat een advocaat duur is, ook aangegeven mijn verhaal te doen op website als deze.

Echter men blijft bij een hele vervelende nonchalante houding van 'kom maar op, wij zijn onschendbaar'.
ik ga aan de slag met een procedure, ik raad aan iedere andere gedupeerde hetzelfde te doen.. al is het maar om het principe, eerlijk duurt het langst.
Wat is er precies aan de hand met de kleppen: als er 3 cilinders lekke kleppen hebben, zal de motor waarschijnlijk niet eens meer lopen, of, in het beste geval, lopen als een schijthuis. Is dit het geval? Of is het een gevalletje tikkende (=lekke) klepstoters?

peteroo
Berichten: 856
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo » 26 apr 2016 09:07

Lekke kleppen zijn toch niet iets wat je met wat lapwerk kunt verbloemen bij een proefrit, neem ik aan?

TurboDaily
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2016 22:54

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door TurboDaily » 29 apr 2016 10:29

Ben eigenlijk nog wel even benieuwd of we nog een reactie krijgen van auteur 'slechtezaak'...

Gesloten