[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Strik Auto's Boxtel
Pagina 1 van 1

Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 05 nov 2015 15:29
door AFS Purmerend
Na oplopende kosten met mijn BMW 523 (o.a. koelvloeistofverbruik) had ik het besluit genomen om de auto te vervangen.
Na veel zoekwerk via Internet had ik een mooie zwarte Passat Variant 2.0 Diesel 2006 in de comfortline uitvoering gezien bij Strik Auto’s in Boxtel. Verder zoekwerk gaf niet veel uitsluitsel over de verkoper, weinig feedback te vinden.
Andere aanbiedingen voor dit model bij andere aanbieders ook goed bekeken. Een belrondje naar de diverse aanbieders gaf het gebruikelijke beeld, veel ontwijkende antwoorden, onjuiste informatie in de advertentie etc.
Alleen de verkoper van Strik (Richard) gaf eerlijke en duidelijke informatie over de werkelijke staat van de auto, hij kwam er o.a. geheel uit zichzelf mee dat de distributieriem en de waterpomp binnen een paar duizend kilometer vervangen diende te worden. Ook de krasjes/beschadigingen die op de foto’s niet goed te zien waren noemde hij meteen al bij het eerste gesprek op. Hij was wel de aanbieder die het verst reizen was, dus ik heb eerst bij 3 anderen gekeken.
Alle andere aanbieders hadden zaken verzwegen. Een wagen startte helemaal niet, een ander zag er van binnen uit alsof er iemand jarenlang in gewoond had etc…..

Aangekomen bij Strik dacht ik eerst een verkeerd adres te hebben. Het was niet op een industrieterrein, maar daarbuiten. Het adres was een woonhuis met een aanbouw en een groot erf als showroom. We werden echter vriendelijk genoeg ontvangen, en belangrijker, de auto was als omschreven.
Na wat wikken en wegen werden we het snel eens, maar aangezien de wagen nog een afleverbeurt moest hebben kon ik hem een week later ophalen. De afspraak was dat ik de auto door een kennis met een eigen autobedrijf mocht laten keuren, en dat problemen opgelost zouden worden na overschrijving.

Een week later kon ik de auto ophalen (hij was wel al eerder klaar), en hebben we de deal rondgemaakt. Ik opgewekt ermee naar huis, maar na ca. 60km kwam ik stil te staan met te weinig koelvloeistof, precies hetzelfde probleem waarvoor ik de BMW weg wilde doen. De verkoper na werktijd gebeld op zijn GSM en met hem besproken wat te doen. Zijn advies was koelvloeistof bijvullen, en thuis bij mijn kennis met een garagebedrijf even laten nakijken, en dat aan hun te laten weten. Hij beloofde nogmaals het wel te zullen oplossen……

Inspectie deed zeer sterk vermoeden dat de koppakking lek was, en dus vervangen moest worden. Aangezien dit een vrij stevige en dure ingreep is die veel tijd kost wilde Strik dit liever zelf doen (op hun kosten). Aangezien de boel toch open moest heb ik ze verzocht om dan maar meteen ook de binnenkort aan de beurt zijnde distributieriem en waterpomp te vervangen. De onderdeelprijs was natuurlijk voor mijn rekening, maar het meerwerk voor hun.
Zo gezegd, zo gedaan. Inderdaad bleek de koppakking lek te zijn, dus het werk was niet voor niets. Na een week was de auto klaar, en kon ik deze ophalen en de leenauto retour brengen.
Het eerste stuk erg rustig aangedaan, maar later toch even wat meer gas gegeven. Toen bleek er een fors verschil in motorvermogen te zijn opgetreden, ik schat dat er wel zo’n 40% minder vermogen in zat. Ook het brandstofverbruik was fors gestegen volgens de boordcomputer.
Weer telefonisch overleg over wat te doen. De monteur was er van overtuigd dat de timing goed was, en dat hij ook geen andere zaken over het hoofd had gezien of iets fout had gedaan. In overleg hier in de buurt de computer laten uitlezen, geen storing te vinden…
Toen (weer in overleg) de auto bij de lokale VW-dealer neergezet, die konden het ook niet vinden.
Daarna heeft Strik (weer in overleg) de auto laten ophalen, en zelf er aan gesleuteld. Ook de pompverstuivers (4x400 Euro consumentenprijs) zijn vervangen, maar niets hielp. Een lokale VW specialist kwam er ook niet mee verder….

Vervolg hieronder, posting was te lang voor plaatsing alhier.......

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 05 nov 2015 15:34
door AFS Purmerend
Vervolg van hierboven.........

Toen kwam Strik met het voorstel de auto om te ruilen. Gelukkig hadden ze net een vergelijkbare VW Variant binnengekregen. Ook een 2.0 diesel uit 2006, maar met 6000km meer op de teller, en een Sportline versie i.p.v. een Comfortline.
Daarmee proefgereden, alles OK, dus de deal was snel gemaakt.
Alle onderdelen van de zwarte die beter waren of niet aanwezig overgezet op de zilveren, zodat deze net zo goed was als de zwarte eerst was, en met gesloten knip afgehandeld. Ook de eerdere kosten aan de zwarte heb ik niet hoeven te betalen….
Wat ze overgezet hebben zijn o.a.:
- wielen/banden
- trekhaak
- navigatie
- carkit
Ik rij nu een maand met de zilveren VW, en hij bevalt prima. Een paar kleine dingetjes heb ik zelf opgelost (schakelaar voor de electronische handrem, achterruitverwarming, achterruitenwisser). Voor de rest is de auto gewoon goed zoals hij ook is aangeboden.

Om een lang verhaal kort te maken: als je een tweedehands-autodealer zoekt die nog eerlijk zijn werk doet, de problemen oplost, en met je mee wil denken als er problemen zijn in plaats van zich daarvoor te verbergen, dan moet je bij Strik Auto’s in Boxtel zijn.
Natuurlijk is 1 geval zoals het mijne nog geen zekerheid, maar ik heb er (helaas) teveel tijd doorgebracht de afgelopen weken om niet door te hebben hoe ze hun werk doen. Mijn complimenten krijgen ze, en ik zal de volgende keer zeker gaan kijken wat ze hebben staan als ik weer iets nodig heb. Ook al is het anderhalf uur rijden bij mij vandaan….. Warme douche!

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 05 nov 2015 16:37
door hawkwind
Zo kan het dus ook.
Reviews op google zijn trouwens ook prima van dit bedrijf.
Bedankt voor uw relaas!.

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 05 nov 2015 17:29
door peteroo
Ook wel eens prettig voor de verandering. Nu mag je met een vrij jonge auto verwachten dat een en ander netjes wordt opgelost, maar wel fijn.

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 08 nov 2015 11:11
door madfred
Zo kan het dus ook. Toevallig ben ik er ook een keer geweest voor een auto voor mijn dochter. uiteindelijk niet gekocht maar wel netjes behandeld. ook toen duidelijk werd dat we geen auto zouden kopen.

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 29 sep 2016 21:28
door Utrecht1234
Een aantal maanden geleden een auto gekocht bleek een hoop mis mee te zijn en waren niet bereid om hierin een oplossing te bieden.
Bekabeling was amateuristich aangelegd waardoor er kortsluiting in de auto was, het geintje koste mij €211.
Volges strik auto's was het niet hun probleem en weigerde mij te helpen. Nadat ik de auto voor €3000 had gekocht (bijna al mijn spaargeld) heb ik in totaal €500 aan reparaties moeten doen waarbij de apk er nog aan zitten komen.

Kortom ze kijken de auto niet na en doen maar wat een paar stagairs van 16 laten ze de wagens naar eigen ingeving repareren en leveren een auto af die na een x aantal maanden VEEL problemen vertoont.

Re: Strik Auto's Boxtel

Geplaatst: 30 sep 2016 13:33
door berndv
Utrecht1234 schreef:Een aantal maanden geleden een auto gekocht bleek een hoop mis mee te zijn en waren niet bereid om hierin een oplossing te bieden.
Bekabeling was amateuristich aangelegd waardoor er kortsluiting in de auto was, het geintje koste mij €211.
Volges strik auto's was het niet hun probleem en weigerde mij te helpen. Nadat ik de auto voor €3000 had gekocht (bijna al mijn spaargeld) heb ik in totaal €500 aan reparaties moeten doen waarbij de apk er nog aan zitten komen.

Kortom ze kijken de auto niet na en doen maar wat een paar stagairs van 16 laten ze de wagens naar eigen ingeving repareren en leveren een auto af die na een x aantal maanden VEEL problemen vertoont.
Wat voor auto heb je gekocht? Merk, type, kilometerstand, onderhoudsgeschiedenis? Dat zegt meer dan alleen vertellen dat je 3000 euro hebt betaald. En een aantal maanden is hoeveel precies? Kan 2 zijn, maar ook 11. En 500 euro onderhoud op een occasion van 3000 euro in 1 jaar tijd is vervelend, maar niet geheel onmogelijk, aangezien je het al kunt hebben over een auto van tussen de 5 en 15 jaar oud.