[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Meerdere problemen met Volkswagen Up
Pagina 1 van 1

Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 13 jul 2017 16:44
door cjmpg
mijn eerste volkswagen up had een lekkage die ze niet gevonden kregen bij de dealer in Den-Bosch. Het bleek bij meerdere ups voor te komen. De nieuwe vanaf 2013 zou daar geen last meer van hebben. Dus weer een splinternieuwe aangeschaft. Helaas deze heeft hetzelfde euvel. In 2014 heeft hij 3 dagen bij de garage gestaan, weer niets gevonden.

In al de afgelopen jaren is er steeds dezelfde klacht gemeld bij garage van den Udenhout. Telkens hadden ze geen tijd om te kijken. Of weken later maar dan was het net weer droog. Toen we van vakantie thuis kwamen ruim een maand geleden stond de hele auto van binnen blank. De matten dreven in het water en over de stank zullen we het dan maar niet hebben. Weer naar de garage gebeld en weer hadden ze geen tijd, toch ben ik er boos langs gereden en toen kwam iemand van de balie even kijken, de monteurs wilde ook op hem verzoek niet komen kijken. Er werd gezegd met deze auto is echt niet meer te rijden. Ik kon hem 3 weken later wel komen brengen om na te kijken.

Aangezien dit een probleem is vanaf de aankoop vind ik het een fabrieksfout, alleen de garage denkt dat het iedere keer wel iets anders kan zijn. Nu gaven ze als reden dat het wel kan liggen aan dat het slot is opengebroken en het stuur er uit is gehaald. Dus na die onzin aangehoord te hebben besloot ik contact op te nemen met Volkswagen Nederland. Die vertikken het om contact op te nemen, verder dan een bevestigingsmail gaan ze niet. Dus maar weer zelf gebeld en toen kreeg ik als mededeling dat ik wel de ramen en het dak moet dicht doen als het regent. Voor de duidelijkheid de stoelen en zo zijn niet nat alleen de vloer en dan krijg je dus condens op de ramen. Ze zouden me weer terugbellen alleen weer hoor ik niets. Ik ben het zo beu. Is hier echt niets aan te doen?
Wie weet de oplossing. Ik weet dat er heel veel klachten zijn over het vocht in de Volkswagen Up. Kunnen we niet allemaal samen een klacht indienen, misschien dat er dan een antwoord komt.

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 13 jul 2017 17:47
door NeoDutchio
Ik weet dat er bij een aantal modellen van de Seat Ibiza (komt nagenoeg van dezelfde band) een lek zat in de afdichting bij het verwarmingselement. Hierdoor liept het water door het schutbord naar binnen toe met flinke natte voeten als gevolg. Wie weet ligt het in uw geval daar ook aan.

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 14 jul 2017 16:54
door Quark
Ik heb een paar jaar in het tweeling zusje de Mii gereden uit 2012. Auto was met regenachtig weer erg nat van binnen waarmee ik een paar keer terug ben geweest naar de garage. Er zijn verschillende testen uitgevoerd waaronder de regen proef ( onder de brandslang)
Er was echter niks te ontdekken. Zo extreem als bij u had ik het niet, maar ik had geen open dak. Als ik het lees heeft u dat wel, zou dit de oorzaak kunnen zijn? Ga eens door de wasstraat en houdt dit goed in de gaten.

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 14 jul 2017 22:59
door stofzuigertje
De 2e nieuwe kan ook oude voorraad zijn.
Kijk eens in plastic delen zoals asbak, daar staat productie code op.
Is dat 2014 of 2013....

En ze horen te weten waar dit bekende probleem vandaan komt en hoe op te lossen.
Een beetje vocht kan maar plassen?

Naast het bekende probleem kunnen blaadjes van bomen ook dit veroorzaken.
Gaatje kan verstopt raken en moet elk jaar even doorgeblazen worden bij kachel rooster, gewoon hoge druk spuit erop en je blaast alles door.
Dat moet bij meerdere auto's om overstromingen te voorkomen, ja ook ik woon onder enkele bomen...!

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 19 jul 2017 20:41
door peteroo
Dit is eerder een klacht over een dealer die z'n verplichtingen en fatsoenlijke houding richting klant niet na komt. Inderdaad staan deze autootjes niet bekend om hun degelijkheid. Er zijn meer problemen en lekken behoren daar ook toe.
De vorige serie Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107 is ook berucht vanwege lekkages.

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Geplaatst: 20 jul 2017 10:12
door bert888
Ik blijf altijd verweg van de stealers. Ze kunnen alleen maar domweg vervangen, meer niet. En een belachelijk uurloon.
De stealer in Den Bosch heeft een slechte naam.

Ga is naar THS-automotive in Den Bosch. Een VAG-specialist.