Scammed door auto garage

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
misurulu
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 dec 2019 08:56

Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door misurulu »

Beste forum,
Het spijt me zeer dat ik je niet in het Nederlands kan schrijven.
Ik ben een expat uit Utrecht en had nog geen kans om Nederlands te leren. Maar ik zal google translate gebruiken voor mijn geschiedenis hieronder
 Ik kocht een auto uit een garage in Utrecht.
In juli zag ik de auto eerst op de marktplaast, later bezocht ik de garage, de garage liet me weten dat ze deel uitmaken van Bovag (ze hebben een Bovag-sticker op de ramen), we hebben een bedrag voor de auto en ze hebben me laten weten dat ze 1 nodig hebben dag om de auto voor te bereiden en ook nieuwe APK te doen. Ik betaalde mijn aanbetaling 300 euro en verliet de garage. De volgende dag was de auto klaar, ik ging naar bed en stuurde de rest naar zijn rekening via overschrijving en ik was klaar om te kopen. Eerst zei de garage dat het RDQ-systeem verdwenen was, en we kunnen de auto op het postkantoor overbrengen. we reden naar het postkantoor en brachten de auto op mijn naam over (later hoorde ik dat ze de auto op mijn naam overzetten als een persoon die niet van gezelschap houdt). Eerst had de auto een groot probleem met het lpg-systeem, de sensoren misten enz. En ik moest 700 euro uitgeven om het te repareren. in 4 weken was de automatische transmissie volledig kapot en het verhaal begon daarna. MIJN hulp op de weg helpt me en we brengen de auto naar de garage, maar voordat we de auto afgeven, gaf garage ons een transmissiespecialistadres en vertelde me dat ze het niet kunnen repareren, we moeten naar de transmissiespecialist gaan. We reden daarheen en ontdekten dat het probleem met de auto-overdracht enorm en duurder is dan de waarde van de auto.
Op dat moment adviseert de garage hun sleepdienstpartner om de auto op te halen en hun adres over te dragen. De volgende dag pakte de sleepdienst de auto op, reed naar de garage en kreeg een telefoontje van de garage. Ze bieden me aan om mijn auto voor 1000 euro te verkopen aan de chauffeur van de slaapdienst (hij wilde de kapotte auto kopen) en ze zullen de rest van het bedrag dekken inclusief mijn lpg-kosten (ca. 2000 euro).
het was Bovag en RDW goedgekeurde garage voor mij. Met garage adviseert ik het.

Na die dag kreeg ik geen betaling meer, sleepdienst heeft nooit een bedrag betaald. half september vroeg ik mijn geld of de auto terug en ze vroegen 1000 extra betalingen om mijn kapotte auto terug te krijgen. Ik heb de politie rechtstreeks geïnformeerd b. De politie heeft me laten weten dat het een civiel probleem is omdat ik toestemming heb gegeven.
Daarna sturen we met mijn juridische bijstand alle officiële e-mails en brieven. Ik nam ook contact op met Bovag, maar ik hoorde dat de garage geen onderdeel is van Bovag.

Na alle officiële brieven accepteert de politie mijn probleem en verandert de autosituatie in Donkerder.
Na 2 maanden nam de koper contact op met mijn advocaat en liet ons weten dat hij de auto wil retourneren en dat ik de auto van zijn adres moet ophalen.
tegelijkertijd stuurde de politie mijn zaak door naar een ander politiebureau in Utrecht. Ik werd gisteren gebeld, de politie adviseert me ook om de auto zelf op te halen.

1e: Ik vertrouw deze mensen niet en de auto staat niet ergens in de buurt van Utrecht en in de openbare ruimte, ik ben niet zeker van mijn veiligheid. Ik ga er alleen heen om de auto op te halen. mag ik het politie-aanbod negeren en wat veiligheidshulp vragen?
2e: ik weet niet wat hij tot op de dag van vandaag met mijn auto heeft gedaan, misschien al is veranderd of belangrijke onderdelen heeft genomen
3e: ik moet opnieuw betalen voor het transport en de auto werkt niet, ik kan het niet plaatsen.

Na 5 maanden heb ik geen bescherming of ondersteuning van de politie en moet ik alle kosten voor transport betalen en de schrootautobedrijven bieden slechts 200 euro voor de auto. Ze kunnen de auto ophalen, maar eerst moet de autosituatie veranderen door de politie.

Het is een zeer gecompliceerde en stressvolle situatie voor mij.
Heb je advies of ervaring over dat soort situaties?

vriendelijke groeten

berndv
Berichten: 8721
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door berndv »

misurulu schreef:
18 dec 2019 12:55
het was Bovag en RDW goedgekeurde garage
RDW zegt niets over de kwaliteit van de auto's die ze verkopen. En bovag-garantie geldt alleen bij auto's die duurder zijn dan 4500 euro.

Verder snap ik er niet zo heel erg veel van.

NeoDutchio
Berichten: 7785
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Wat is de aanschafprijs geweest? Soort auto, kilometerstand? Proefrit gehad, aankoopkeuring? Wat heeft u zelf al gedaan om te weten wat u gekocht hebt en wat hebt u al besproken met de verkoper? Met google translate is het een zeer onduidelijk verhaal geworden. Wellicht, ook al is het tegen de forumregels, zou u uw vraag in het Engels kunnen stellen dat u dat machtig bent. Hopelijk kunnen wij u dan van goed advies voorzien.

Moneyman
Berichten: 17315
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door Moneyman »

NeoDutchio schreef:
18 dec 2019 16:03
Met google translate is het een zeer onduidelijk verhaal geworden.
Een offtopic tip: gebruik https://www.deepl.com/translate. Veel beter resultaat dan Google Translate.

Komkommertijd
Berichten: 5847
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Ik vermoed dubieuze garage dus niet goed, geld weg helaas.....

Zoek iemand met meer ervaring om een auto te kopen.

misurulu
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 dec 2019 08:56

Re: Scammed door auto garage

Ongelezen bericht door misurulu »

Dear Forum,

thank you for your quick reply, I will write shortly in English, I hope forum moderators will accept it.

I bought the car for 2300 euro, in 10 days I had to spend 650 more for LPG repair and in 5 weeks transmission totally broken.
The garage transfer the car on my name like a person not like a company. never gave me an invoice. I only have bank transfer papers.
They put the car on marktplast with Garage name, I sat the car at the garage, they took the car from garage but when I went to the garage to buy the car, they said the system shutdown, we had to go post office for transfer the car on my name. H
now the car is not under my control and they do not want to return or repay my money. Just yesterday They informed the adress to pick up the broken car but I do not know what they did with my car last 5 months and also it is not safe to go there but police do not give me any support about that.
We offered to delivery the car at an official garage but they do not accept it.

the story is much more complicated but it is long story short.

Thank you again
Regards

Plaats reactie