Pagina 1 van 1

Garantie opeldealer

Geplaatst: 02 mei 2007 17:14
door BiancaJ
Hallo,

Wij hebben een opel vectra gekocht in okt 2003. Hij was toen 14 maanden oud. Nu is het zo dat we na een paar maanden al terug zijn gegaan naar de garage omdat het lampje van de motormanagement bleef branden. Bij de dealer uit laten lezen maar de fout had zich alweer hersteld en dus klaar. Dit is bij elkaar 8 x gebeurt. Iedere keer netjes geholpen, dat is gewoon waar. Maar nu komt het. De laatste paar maanden weer vage klachten. Van knipperende koplampen tot het wegvallen van de radiozender van een paar seconden, meters in dachbord die naar beneden gingen enz enz. Weer naar de dealer, was niets te vinden. Nu heeft de auto me voor de 3de keer in 2 weken laten staan. En wat blijkt? Het computertje in het stuurkolom is kapot. Dit mag eigenlijk niet bij een auto die 4.5 jaar oud is en 101.000 km op de teller heeft staan maar omdat de vorige dealer ( ben inmiddels verhuisd) al die keren dat wij zijn terug geweest met die auto, geen melding heeft gemaakt van onze bezoekjes, mogen we het zelf betalen. Kosten € 700. En geen garantie werk.

Het is een dermate belangrijk onderdeel dat je mag verwachten dat het langer meegaat.

Wie weet hoe we dit verder kunnen aanpakken?

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 02 mei 2007 20:00
door citroencxtre
je heb gewoon pech denk ik want jij moet aantonen dat die computer ook met het lampje te maken heeft en waarschijnelijk zou dit niet de zelfde storing kunnen zijn

daarbij heb je totaal geen bewijs dat je al zoveel keer terug ben geweest

en dan komt de tijd tussen aanschaf en probleem nog eens kijken ruim 3 jaar dus ik ben bang dat het gewoon dokken wordt

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 02 mei 2007 21:52
door tcf
Probeer via de vorige garage alsnog bijvoorbeeld de werkplaatsorder of iets dergelijks te krijgen. Het kan haast niet anders of ze hebben daar nog wel wat op papier staan. Mocht het lukken, zend dan die papieren naar Opel Nederland, mogelijk dat ze je iets van coulance kan krijgen.
Niet geschoten, is altijd mis...

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 02 mei 2007 22:57
door BiancaJ
Dat is dus het hele punt. Omdat de computer zich elke keer heeft gereset, heeft de garage het niet genoteerd.

Ben inderdaad bang dat we gewoon blinde pech hebben en zulllen moeten betalen.

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 03 mei 2007 10:53
door tcf
Ok dat begrijp ik, maar heeft de garage dan helemaal geen werkorder gemaakt voor hun monteurs? Uit verhaal maak ik dan op dat u naar de dealer bent gegaan zonder afspraak, klopt dit? Dan is het inderdaad goed mogelijk dat er niets genoteerd is...Dat is dan inderdaad heel vervelend.

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 03 mei 2007 18:25
door citroencxtre
ook al heeft de dealer een werkorder dan nog heb je geen recht van spreken want de auto is inmiddels ook al 5 jaar oud

Re: Garantie opeldealer

Geplaatst: 05 mei 2007 00:20
door magel725
Het computertje in het stuurkolom is kapot. Dit mag eigenlijk niet bij een auto die 4.5 jaar oud is en 101.000 km op de teller heeft staan
Van wie mag dat niet?


(ook is het uivallen van radio/meters/etc. meestal het geval bij een slechte massa verbinding. daardoor doet de computer het dan soms ook niet)