LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De Kwik-Fit formule

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Strearjan
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mei 2005 23:59

De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Strearjan » 04 mei 2007 18:51

Als ik nieuwe banden wil, dan is Kwik-Fit ideaal. De banden zijn meestal goedkoper dan elders. Ik verbaas me dan hoe men dit kan aanbieden. Ik ben hier dan nu ook achter gekomen.

Ik liet mijn auto bij de Kwik-fit voor de APK gaan. Helaas, mijn auto werd afgekeurd. Toen ik het keuringsrapport las, zag ik dat mijn auto was afgekeurd, op een lampje en de achtergordels. Het lampje was zo vervangen, maar ook dan moest ik een nieuwe keuring aanvragen. De gordels kosten 600 Euro. Er zouden beschadigingen aan de gordel zitten. Dit waren een tweetal pluisjes, door een kinderzit veroorzaakt. In Apk reglement staat idd, dat de gordels niet beschadigd mogen zijn, maar de wetgever, bedoelt hiermee dat er geen draden en delen los zijn. Twee pluisje zouden me 600 Euro kosten. Ik heb de auto bij een andere keuringsstation aangeboden en daar werd de auto goedgekeurd. Ik heb hier de Kwik-fit mee geconfronteerd, maar men wilde hier niet op in gaan.

Op een gegeven moment raakte mijn uitlaat bij het middenstuk lek. Het achterste deel was net een 1/2 jaar er voor vervangen. Zomer vakantie en ik had weinig keus met garages. Kwam nu bij een ander filliaal van de Kwik-Fit terrecht . Ik kon mijn auto achter laten en men zou het gaan schouwen. De man belkde later en kondigde aan dat het geheel van de krenk tot achter vervangen moest worden. Ik gaf aan dat achterste deel net nieuw was en dat alleen het midden stuk lek was. Op een arrogante en intimiderende toon, werd mij verteld dat zij van de garage waren en dat ik me hier maar aan moest conformeren. Ik ben er heen gegaan en heb gevraagd het te tonen. Heel moeilijk werd er gedaan, om de auto op de brug te krijgen. Er werden plekjes aangewezen waar de uitlaat mogelijk later door zou roetsen. De ervaring is dat de uitlaat er nog onder licht en niet lek is.

Toen ik mijn auto ging halen kwam er een Aziatische vrouw, welke het NL taal niet geheel beheerste. Ze had kennelijk haar auto aangeboden voor APK. Ze kreeg te horen dat de auto was afgekeurd. Want de knipperverlichting aan de achterzijde was niet geel dan wel oranje uitstralend. De medewerker van de Kwik-Fit, zei, dat er nieuwe lichtbakken in moesten en dat dit met montage 250 Euro ging kosten. U moet begrijpen, door het witte lampje te vervangen door een oranje is het probleem verholpen. Dit kost 5 Euro. Ik wilde er wat van gaan zeggen, maar de medewerker was dusdanig agressief, dat ik fysiekgeweld verwachte.

Vorige week sprak ik een vriendin, welke haar zorgen vertelde over haar auto. Deze was gekeurd bij de Kwik-fit. En was afgekeurd, op de gordels en op zaken welke niet aantoonbaar konden worden gemaakt. Kennelijk is dit één van de geld vangers van Kwik-Fit. Mijn vriendin vertelde, dat ze denigrerend werd benaderd. Met teksetn als: "Mevrouwtje u kunt zo niet rijden, daar krijgt veel schade mee, de auto moet gekeurd worden , anders krijgt u een boete". Gelukkig was ze mondig geworden door de offerte van 900 Euro.

Ik weet zelf een beetje over voertuigen, maar mijn auto gaat naar de garage in Oude Leede. Hier is men eerlijk en oprecht.
Ik ben benieuwd, of er meer mensen dit soort ervaringen hebben.

Garagebeoordeling.NL
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 apr 2007 19:25

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Garagebeoordeling.NL » 04 mei 2007 23:36

Hoi Strearjan,

Ik heb vol interesses jouw verhaal gelezen, en vind tot de laatste detail fascinerend. Ik weet dat garages inderdaad hun zogehete aanbiedingen en laagste prijs garantie wel ergens anders moeten compenseren, maar jouw verhaal bewijst wel het ergste.

Graag zou ik je verhaal willen zien op de website van www.garagebeoordeling.nl zodat we deze kunnen vergelijken met andere verhalen van consumenten die bij de zelfde garage komen, en misschien de zelfde ervaring delen.

Ondanks dat je niet echt positief bent over Kwik-Fit (wat wel heel veel filialen heeft), ben je wel uitermate tevreden over een garage in "Oude Leede". Zou je zo vriendelijk willen zijn ook deze garage te willen plaatsen op www.garagebeoordeling.nl en jouw beoordeling te willen geven?

Groetjes,

Garagebeoordeling.NL

AFA
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 sep 2007 10:15

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door AFA » 25 sep 2007 11:59

Nou, denk dat het genoeg moet zijn met die Kwikfit!!

Ik stel voor om met zijn allen kwikfit te boycotten want ze gaan gerust door met hun onbeschofte praktijken.

Heb alleen maar slechte ervaringen met Kwikfit. Bijv.:
1. Uitlijnen. Tot 2x toe uren moeten wachten en uiteindelijk was m’n auto niet goed kunnen uitgelijnd (kan geen toeval meer zijn). Daarna naar een andere garage gegaan en ze waren binnen 5 minuten klaar en m'n auto was keurig uitgelijnd.
2. Remblokken vervangen. Plaatjes verkeerd geplaatst. Gevaar voor mij en derden.
3. Einddemper vervangen. Hing daarna helemaal scheef onder m’n auto.
Nou, eigenlijk te veel om op te noemen.

Ik ga naar Kwikfit omdat het op dat moment niet anders kan.

Verder zijn ze ook super duur. A-merk banden schelen ongeveer 20 euro's per band vergeleken met een normale bandenboer. Volgens mij zijn ze ook een keer door Radar (?) geconfronteerd met hun prijzen en uitgenodigd om in de studio uitleg te doen maar…. zoals verwacht…. zijn ze mooi niet komen opdagen.

Het zijn een stelletje afzetters en dit moet echt gestopt worden.
Zag dat ze een paar keer een warme douche hebben gekregen. Nou, zijn zeker verzonnen verhalen van eigen medewerkers. Ik kan me niet voorstellen dat andere mensen goede ervaringen hebben met Kwikfit.

Het ergste vind ik dat ze nooit bekennen dat ze een fout hebben gedaan. Ze geven je op een onrespectloze manier altijd het gevoel dat je geen verstand van zaken hebt en dat je een zeurpiet ben.

:x :x :x

BMS.Purmerend

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door BMS.Purmerend » 04 okt 2007 20:22

Ik weet het allemaal nog niet.
Er zijn ook tevreden mensen over Kwik.
Zullen wel mensen zijn die nergens van af weten denk ik.
Als mijn auto (vroeger) voor een uitlaat, banden of schokbrekers heen ging bleef ik staan kijken, en ja er ging altijd wel iets mis.
Zo kwam er een knaap met de werkplaats chef binnen en legde de nieuwe uit wat hij moest doen vond ik hem erg stuntelen. Hierdoor viel mijn gehelen uitlaat op de grond de man haalde vanaf het spruitstuk los terwijl ik voor de achterdemper kwam.
Ik ging maar koffie drinken die was wel goed. Na een uur was mijn auto klaar en moest ik afrekenen.
En ja hoor zo als ik al verwachten de rekening van een complete uitlaat.
Ik keek deze man aan en vroeg wat er op het opdracht briefje stond, de man kreeg een kleur als een tomaat maar bleef volhouden dat de hele uitlaat moest vervangen worden.
Nee, maat je lult mij niet om, je rekent alleen de achterdemper (vochtpot) of je zet de gehelen oude uitlaat er maar weer onder mag je 5 gulden in rekening brengen voor arbeid en de koffie.
De man pakte de telefoon en kreeg toestemming alleen de einddemper in rekening te brengen.
Dus ik vind dit bedrijf wel goed. Maar kom er niet meer.

lolita
Berichten: 21
Lid geworden op: 23 mei 2007 15:33

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door lolita » 05 okt 2007 13:40

vertel mij wat over ,t bedrijf kwikfit ,t zijn opgrijpers wij hebben
eens meegemaakt dat ,t lampje van de kofferbak was blijven branden dus de volgende ochtend accu leeg nu woonden wij boven een kwikfit bedrijf en dus wilden we de accu aldaar laten
bijvullen na een zogenaamde inspectie van een kwikfit medewerker werd ons verteld de accu is versleten en er moest een nieuwe geplaatst worden een versleten accu bij een vrijwel nieuwe auto? wij zijn daar niet ingetrapt uiteraard en hebben destijds de anwb de accu laten vullen bovendien was er bij dat kwikfit bedrijf een dame welke net stond af te rekenen ze schrok zichtbaar van ,t te betalen bedrag zij is duidelijk ook opgelicht!

dickerdack
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 apr 2007 17:08

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door dickerdack » 05 okt 2007 13:48

Zoals eerder gesteld zijn er veel Kwik-Fit garages en dat zou nooit zo zijn bij alleen maar negatieve ervaringen.
Zelf kom ik al jaren bij Kwik-Fit in Schiedam en heb daar uitsluitend positieve ervaringen mee.
Uitlaat laten vervangen, garantie daarop genomen en elk jaar word ik schriftelijk uitgenodigd voor het jaarlijks controleren van de uitlaat.
Ook bij de reparatie van de uitlaat snelle en correcte hulp, waarbij juist de correcte en vriendelijke houding van het personeel plezierig aandoet.
Mijn ervaringen zijn alleen maar zeer positief

fleur_tjuh
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 mar 2007 14:05

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door fleur_tjuh » 05 okt 2007 13:54

Hoi


In het verleden heb ik ook eens een auto naar Kwik-Fit gebracht en ook ik schrok van de rekening.1500 euro.Dat was voor mij de laatste keer .Nu ga ik altijd naar Euromaster Enschede die weten waar ze overpraten en mocht er iets vernieuwd worden dan bewaren ze de oude materialen.Professioneel bedrijf .Super


gr .

fleur_tjuh
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 mar 2007 14:05

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door fleur_tjuh » 05 okt 2007 13:57

dickerdack


Garantie hoef je niet bij een uitlaat te kopen.Dat is hun eerste verdienste .Dat bedoel ik maar .Op een uitlaat heb je al een garantie van 2 jaar en hoezo om na te kijken? Zijn ze niet zeker van hun eigen kunnen!!!!


gr.

jimj
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 nov 2003 00:22

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door jimj » 05 okt 2007 14:37

1 brok ellende, uren wachten, staan ze met ze allen te kijken wie het gaat doen, ik weet dat schokbrekers vervangen niet de fijnste en schoonste klus is, maar daar zijn ze zgn in gespecialiseerd. Dan komt de leidinggevende, die dus totaal geen overwicht heeft. Verder band binnenste buiten gemonteerd. Een keer terug geweest, nadat ik mijn uitlaat had vervangen en 2 weken erna mijn auto gekeurd moest worden bij de dealer en dus de uitlaat niet goed gemonteerd was en ik dus die kosten wilden verhalen, zeiden ze dat ik met de auto maar terug had moeten komen en dus dan de keuring erna over nieuw moest laten doen, bijna nooit begripvol. Hebben gelukkig wel koffie, want wachten is altijd lang(er, dan de gene aan de balie zegt dat het duurd). Ik heb ook inderdaad wel goede ervaring, maar dat is zo filiaal/filiaal leider gebonden, dus als je goede service bij een bepaalde filiaal krijgt, nooit meer naar een andere kwikfit moet gaan. Meeste zijn niet echt klant vriendelijk/gericht.

alderwood
Berichten: 273
Lid geworden op: 20 feb 2006 16:34

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door alderwood » 05 okt 2007 14:37

Vroeger liep ik weg met Kwik-Fit, maar ze hebben meen ik voor de 2e maal een andere eigenaar.

De auto's zijn zo goed, dat ze dingen zoeken en verzinnen om omzet te maken.

Maar laatst moest ik weg voor een lange rit en ik had een gebonk
links achter als ik over een hobbel ging. Ze hadden mij daar aangereden

Mijn eigen garage had geen tijd, zijn met 3 man, maar 2 waren die dag weg. Ik was er niet blij mee.

Ging naar Kwik-Fit, een vriendelijke meneer zette mijn auto op de brug,
keek, pakte een hamer, gaf een paar tikken en zei dat het nu weg zou zijn. Het kostte niets, dus ik gaf wat voor de lach-en-treur pot.
Het gebonk was weg.

Ik was van plan om Kwik-Fit als garage te nemen en toen ik
een paar weken daarna een andere auto had reed ik dus naar
hen toe.
Daar trof ik toen een bijzonder onvriendelijke chef, ik moest maar
wachten tot ik aan de beurt was, afspraak maken deden ze niet aan.

Mijn oude garage hielp mij toen tussen alle drukte door en het zijn zeer
bekwame lui.
Ik heb ze een kartonnetje speciaal bier gebracht.

En ik had al wat jaren het standpunt, dat als ze mij goed helpen,
zij ook banden, accu enz. mogen leveren.

Cascas
Berichten: 43
Lid geworden op: 16 okt 2005 11:24

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Cascas » 05 okt 2007 14:48

Zelf prima ervaringen met KwikFit Naarden en idem Bussum.
Hangt kennelijk erg af van de plaatselijke "baas"?

Eerde
Berichten: 52
Lid geworden op: 07 sep 2007 15:08

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Eerde » 05 okt 2007 15:08

@Strearjan
Vergelijkbare ervaringen hier.

1. Wat betreft die pluisjes op de gordels, zelfde verhaal, bleef bij mij achter een scherpe schroef steken, afgekeurd, althans door de garage VOOR de APK, dus vervangen, gelukkig toen nog 85 gulden.

Had ik zelf even de aansteker er langs gehaald was er niets aan de hand geweest. Het is een van die oplichters truucjes !

Die gordels kan je tot de helft doorsnijden en dan kan iemand van 150 kilo nog met 325Km/u tegen een boom rijden...... autogordel in takt, bestuurder overleden lezen we dan !

Een van de grootste oplichtingsverhalen van NL.

2. Kwik-mis-fit en de uitlaten, vroeger een snelle en vooral goedkope oplossing. Tegenwoordig een stel oplichters die je gaan vertellen dat het van voor tot achter vernieuwd moet worden. In mijn geval 1.265 euro, maar na wat zeuren een echte korting van 30,=.
Ik ben even langs "beun" gereden die hem op twee punten heeft gelast, kosten 55 euro. Ben wel 9 maanden verder, 6.500Km en ook door de APK ondertussen.

Het "Mevrouwtje* wij zijn de experts" zou moeten zijn: "Mevrouwtje wij zijn de EX sperti's, krabben veel maar hebben er geen hol verstand van".

*m/v

Het is dat ik te netjes ben, maar mijn vingers jeuken wel eens als ik op mijn vakgbied dergelijke sukkels in handen krijg, dan zou ik ze voor duizenden euro's vanalles wijs kunnen maken.....

Eerde
Berichten: 52
Lid geworden op: 07 sep 2007 15:08

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Eerde » 05 okt 2007 15:11

PS

Expertise hebben ze ook al niet bij Kwik-mis-fit !!!

Mijn schokbrekers moesten echt vervangen worden....... slachtoffers gingen er vallen.

Een Rover...... even de Armstong(s) bijvullen en klaar, sukkels.

dopie
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 okt 2007 20:11

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door dopie » 05 okt 2007 20:27

De klachten over Kwik Fit klinken me bekend in de oren. Heb dezelfde ervaringen.
Met lege akku naar kwik Fit: Getest en ja hoor: akku is kapot.
Omdat ik niet genoeg geld bij me had eerst naar huis. Is mijn burrman bij me thuis en kijkt er even naar: water bijvullen en goed opladen was zijn advies. Dat is nu een jaar geleden. Hij doet het nog steeds.
Zelfde verhaal met een uitlaat. Moest geheel vervangen worden terwijl het achterstuk bijna nieuw was. Na heel veel soebatten alleen het voorstuk vervangen.

De laatste ervaring was dat ik 2 nieuwe voorbanden liet monteren en "de chef" dringend adviseerde de achterbanden ook te vervangen.
Ik was er nu toch, zei hij.
Dit heb ik geweigerd. Toen een monteur mijn auto naar buiten reed, vroeg ik hem: Was dit nu nodig?
Hij zei heel zachtjes: Nee hoor, die gaan nog wel een tijdje mee.

Dag Kwik Fit.

msabbe
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:15

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door msabbe » 05 okt 2007 20:40

Ook ik heb niet al te beste ervaringen met KwikFit.

- Ik kwam voor een nieuwe uitlaat, die was inderdaad behoorlijk kapot en moest vervangen worden. Geen probleem.

- Nadat dat was gebeurd en de auto weer op de vloer stond, kwam een ongeveer 16-jarig monteurtje tegen de banden schoppen en zei: 'De achterbanden moeten vervangen worden. die hebben geen profiel meer'.
Ik antwoorde, ze zijn pas 6 maanden oud en ik zie nog duidelijk een profiel. Dus je praat onzin.

- Daarna werd me verteld dat de katalysator kapot was en dringend aan vervanging toe. Het begon me te vervelen en zei dat ik toch binnenkort voor de APK-keuring moest en dat dat dan wel geconstateerd zou worden.
U raadt het al: bij de APK-keuring bleken de banden prima te zijn en ook met de katalysator was niets aan de hand.

- Nooit meer KwikFit voor mij.

joost52
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 aug 2007 20:52

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door joost52 » 05 okt 2007 22:17

Mijn verhaal met Kwik-oplichters-Fit.Mijn parter wilde APK bij kwik-fit laten doen omdat die het dichtste in de buurt is.Ik waarschuw van tevoren hoe dat spelletje gespeeld word met die zogenaamde gratis APK bij grote beurt.
En ja hoor,worden we gebeld want er moeten 2 nieuwe voorbanden op.Om het verhaal kort te houden heb ik ze opdracht gegeven de grote beurt zonder APK af te maken.Ik ben de week daarop naar van Abeelen in Hilvarenbeek gereden voor een onafhankelijke APK en is gewoon goed gekeurd.Maar ook mijn eigen Toyota dealer flikt dit spelletje vorig jaar.Na de onafhankelijke APK keuring wilde hij nieuwe remblokken erop zetten terwijl de auto net gekeurd was en nieuwe ruitenwissers want daar zaten haarscheurtjes in volgens de dealer.
Om op kwik-fit terug te komen, sturen deze klojoo`s daags daarna `n folder met kortings bonnen maar die moeten binnen 2 maanden gebruikt worden :evil: Snapt u het of ikke :?:
Is dit die VOC mentaliteit van Balkenende.Volgens mij moet er nog `n nieuwe naam uitgevonden worden voor dit schorremorrie.
:) Hèhè dat lucht op dat ben ik kwijt.

senseo
Berichten: 158
Lid geworden op: 06 okt 2005 21:35

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door senseo » 05 okt 2007 23:42

Goede ervaring (op 1 keertje na) met Kwik Fit Groningen Vinkhuizen. Het hangt mi erg samen met de medewerkers en hun kwaliteiten. 8)

Gouda
Berichten: 93
Lid geworden op: 04 dec 2005 21:42

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door Gouda » 06 okt 2007 00:12

Idd, het is zeer plaatselijk of het goed gaat of niet........

Er waren ooit twee vestigingen in Gouda, maar de beste hebben ze weggehaald.
Dáár ging het namelijk goed met die banden.
Het was ook een keurige en schone zaak. Alles goed op orde.

Die andere had dus problemen met de uitlaat.
Is rommelig.

In Den Haag aan de (eind) Pletterijkade was het 'akkefietje' met die remschijf.....
Daar stuikelde je al over oude onderdelen en kon je 'langlaufen' over de vette vloer.

Ik denk dat het aan de manager ligt of het al dan niet goed gaat.

Vraagje: zijn die vestigingen mogelijk op franchise basis? Weet iemand dat?
Als dat zo is, zijn de managers dus zelf verantwoordelijk en hebben ze alleen een centrale inkoop (en gezamelijke acties e.d)
Maar als het echt een keten is, dan hebben ze bij KwikFit echt een probleem. Mentaliteit is zeer moeilijk te veranderen.....

Ik snap eerlijk gezegd niet dat KwikFit bijvoorbeeld de kritiek wat hier wordt gegeven, niet probeert te corrigeren.
Dergelijk berichten kunnen uiteindelijk 'killing' zijn......

Mja, waar maak ik me eigenlijk druk om.
Mij hebben ze als klant al verloren.......

gps
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 jun 2005 00:06

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door gps » 06 okt 2007 01:02

Een kennis van mij had m'n Peugeot 205 nagekeken en moest in orde zijn en ik ondanks zijn tegenadvies naar kwikfit voor de apk want ze hadden een aanbieding. Helaas werd m'n auto afgekeurd, er moesten nieuwe stuurkogels en remschijven/blokken vervangen worden en ging ongeveer 400 kosten. Terwijl ik daar nog was heb ik m'n kennis gebeld en hij wist zeker dat er niets aan mankeerde en adviseerde om daar weg te gaan. Ik heb de afkeuring betaald en ben toen weer op advies van mijn kennis naar een universele garage gegaan en heb het rapport van kwikfit laten zien. Ze hebben de afgekeurde punten bekeken en hier was inderdaad niets mis mee en de auto werd goedgekeurd!

ruwassieraden
Berichten: 33
Lid geworden op: 17 mei 2006 18:13

Re: De Kwik-Fit formule

Ongelezen bericht door ruwassieraden » 06 okt 2007 10:52

Ook ik meerdere slechte ervaringen met kwikfit.
Jaren geleden m'n uitlaat kapot, weinig tijd en even snel laten vervangen bij kwikfit Den Haag loonsduinse weg. na 5 uur wachten ( afspraak was 1 uur) eindelijk weer op weg. Na een paar kilometer grote weg veel geklapper en schudden. Waren ze vergeten een wiel vast te draaien. 3 moeren al verloren. Van de andere wielen maar een moer geleend en terug. Wordt je toch schofterig behandeld. Ik had die vent bijna een blauw oog gemept.

Nee voor mij geen kwikfit meer en zelfs als ik enorme haast heb huur ik tegenwoordig maar een auto voor die paar dagen, is een stuk veiliger.
Ruud

Gesloten