[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken
Pagina 1 van 1

Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 23 okt 2007 18:47
door sandra_en_tom@hotmail.com
Afgelopen zaterdag ben ik bij de citroendealer geweest voor een offerte. Twee auto's inruilen voor twee nieuwe. Op een offerteformulier werden de prijzen vermeld met verrekende korting. Het formulier is echter niet door hem of mij ondertekend. Onderaan de offerte staat de geldigheidsduur van 14 dagen vermeld.
In de bedenktijd zou de verlkoper kijken of hij nog wat extra's met de prijs kan doen, in overleg met de verkoopleider en de importeur. Vandaag wordt ik teruggebeld dat hij per ongeluk de korting van september heeft gebruikt i.p.v. die van oktober. Het geheel wordt dus niet minder duur maar duurder. Hij geeft aan dat de offerte van zaterdag niet meer geldig is. Ik ben het hier niet mee eens.
WAAR OF HOE KAN IK MIJN RECHT (TOCH?) HALEN?

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 23 okt 2007 19:14
door caruso
Nergens!
Ik zou daar niet meer terugkomen, koop je auto's ergens anders!
Er is nergens voor getekend , je kunt niets eisen.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 24 okt 2007 20:40
door jeroentje271
Gewoon verder shoppen.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 27 okt 2007 12:58
door seagoing racer2
Beste

ik neem aan dat de offerte wel op briefpapier van de garage is gezet, en gedateerd.

In dat geval is er weinig discussie en is de offerte gewoon geldig.
Het is niet jouw probleem dat de verkoper de verkeerde korting heeft berekend.

Je kan er dus op staan dat er naar deze offerte wordt gehandeld. Een eventuele rechtszaak is zeer kansrijk .

( Zelfs indien er op de offerte staat dat de directie de bevoegdheid heeft om de offerte te herzien blijft een rechtszaak kansrijk )

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 27 okt 2007 20:08
door herzon
Dat een rechtszaak kansrijk is zou ik niet zo stellig durven beweren. Ken iemand die zo ook dacht zijn gelijk te halen, maar helaas. Met als gevolg: Nog veel meer kosten!!! Je bent toch ook niet verplicht de auto te kopen als je een offerte hebt? Een koopcontract is wel bindend, een offerte niet. De beste oplossing, probeer het eens te worden, of zoek een ander wagentje.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 27 okt 2007 22:57
door kanovaarder
Offerte.

Bovendien hanteerd elke dealer de zin:"Onder voorbehoud met toestemming van de directie"
En die toestemming zal de directie van dat bedrijf dus niet hebben gegeven aan de desbetreffende verkoper.

Voor u dus als enige mogelijkheid aan de directie van dat bedrijf een kort zakelijk briefje te schrijven waarin:"Indien u niet bereid bent in te gaan op datgene wat ons in de offerte is aangeboden zal dit voor ons een reden zijn om elders te kijken en geen auto's meer van uw bedrijf af te nemen"

Onderteken wel "Met vriendelijke groet"

Aldus Grootvader
die wel altijd geroepen heeft:"Beter een goede garage dan een goede auto"
Alleen, Jan van der Pouw is al jaren geleden gestopt.
Mits hij dit leest, jammer Jan.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 28 okt 2007 11:24
door seagoing racer2
Beste ,

Ten eerste

Een offerte is wel degelijk bindend vanuit de dealer gezien. Natuurlijk hoef je er niet op in te gaan, maar daar is hier geen sprake van

Ten tweede
Onder voorbehoud met toestemming van de directie"
Er zijn verschillende rechtzaken geweest waar een rechter deze voorwaarde als onredelijk bezwarend heeft vernietigd.

De motivatie is simpel gezegd dat de directie van de garage zijn personeel maar beter moet opleiden. Als klant mag je verwachten dat de verkoper namens het bedrijf spreekt.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 28 okt 2007 20:45
door herzon
Nogmaals: Een offerte is een koop/verkoop voorstel. En als 1 van beide partijen het er toch niet mee eens is, gaat het gewoon over. Want waarom is het wel bindend vanuit de dealer en niet vanuit de klant? Dat is een vreemde redenering. Ben toch heel benieuwd naar die uitspraken. En, wie geen fouten maakt, die maakt helemaal niets.

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 02 nov 2007 21:48
door seagoing racer2
Beste,
Nogmaals: Een offerte is een koop/verkoop voorstel. En als 1 van beide partijen het er toch niet mee eens is, gaat het gewoon over.
Inderdaad een offerte is in dit geval een voorstel van de dealer. Hij geeft zijn voorstel aan, en kan dat niet zonder meer weer intrekken

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 04 nov 2007 12:23
door Mz
Hallo,

Misschien dat je hier wat mee kan, zijn de officiele wettekseten.


Artikel 219 Burgelrijk wetboek 6

1. Een aanbod kan worden herroepen, tenzij het een termijn voor de aanvaarding inhoudt of de onherroepelijkheid ervan op andere wijze uit het aanbod volgt.

2. De herroeping kan slechts geschieden, zolang het aanbod niet is aanvaard en evenmin een mededeling, houdende de aanvaarding is verzonden. Bevat het aanbod de mededeling dat het vrijblijvend wordt gedaan, dan kan de herroeping nog onverwijld na de aanvaarding geschieden.

3. Een beding waarbij één der partijen zich verbindt om, indien de wederpartij dit wenst, met haar een bepaalde overeenkomst te sluiten, geldt als een onherroepelijk aanbod.

Artikel 37 Burggerlijk wetboek 3 afdeling 6 art 37

Artikel 37
1. Tenzij anders is bepaald, kunnen verklaringen, met inbegrip van mededelingen, in iedere vorm geschieden, en kunnen zij in een of meer gedragingen besloten liggen.

2. Indien bepaald is dat een verklaring schriftelijk moet worden gedaan, kan zij, voor zover uit de strekking van die bepaling niet anders volgt, ook bij exploit geschieden.

3. Een tot een bepaalde persoon gerichte verklaring moet, om haar werking te hebben, die persoon hebben bereikt. Nochtans heeft ook een verklaring die hem tot wie zij was gericht, niet of niet tijdig heeft bereikt, haar werking, indien dit niet of niet tijdig bereiken het gevolg is van zijn eigen handeling, van de handeling van personen voor wie hij aansprakelijk is, of van andere omstandigheden die zijn persoon betreffen en rechtvaardigen dat hij het nadeel draagt.

4. Wanneer een door de afzender daartoe aangewezen persoon of middel een tot een ander gerichte verklaring onjuist heeft overgebracht, geldt het ter kennis van de ontvanger gekomene als de verklaring van de afzender, tenzij de gevolgde wijze van overbrenging door de ontvanger was bepaald.

5. Intrekking van een tot een bepaalde persoon gerichte verklaring moet, om haar werking te hebben, die persoon eerder dan of gelijktijdig met de ingetrokken verklaring bereiken

Bron: http://wetten.overheid.nl


Martin

Re: Offferte voor nieuwe auto door dealer ingetrokken

Geplaatst: 04 nov 2007 13:05
door roerganger
In de bedenktijd zou de verlkoper kijken of hij nog wat extra's met de prijs kan doen, in overleg met de verkoopleider en de importeur.
En als je nog meer korting had gekregen dan had je wel gehapt? Dan was de offerte ineens niet meer geldig maar zou dan wel vervangen mogen worden door een andere die nog gunstiger voor je is?

En nu is de offerte niet geldig omdat er een verkeerde korting is gegeven en dan wil je er iets aan doen om alsnog je korting te krijgen?

Ben een beetje cynisch, inderdaad. :twisted: