LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Grote prijsverschillen

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Nemo_Tigru
Berichten: 35
Lid geworden op: 26 mei 2008 14:13

Grote prijsverschillen

Ongelezen bericht door Nemo_Tigru » 25 sep 2008 18:21

De auto van mijn vriend is naar de garage gebracht. Even hiervoor had hij zijn distributieriem vervangen. Echter is deze tijdens de testrit van de merkgarage kapot gegaan. Ok, ons probleem. Dat begrijpen we.

De eerste prijsopgaaf van de dealer was 800 euro. Mijn vriend overlegt met mij en belt terug dat het ok is. Maar in een klein half uurtje was de prijs verdubbelt naar 1600 euro. Dus mijn vriend zegt zo terug te bellen, want ook dit moet even financieel bekeken worden. Nog geen kwartier later belt hij de garage, dat het dan niet anders kan. Waarop ze hem vertellen dat het waarschijnlijk wel 2000 euro wordt, maar maximaal "slechte" 2600 euro. De prijs is dus dik verviervoudigd in 3 kwartier!

Ik was ondertussen woest, vond het belachelijk dat een prijs zo snel kon stijgen. Mijn vriend heeft hierop een Bovag garage, niet merkgebonden, gebeld. Hij heeft uitgelegd wat er aan de hand was. Deze garage kon het doen voor maximaal 1690 euro! Scheelt bijna 1000 euro. We hebben de auto bij de dealer weggesleept en naar de andere garage gebracht. Nu is de rekening binnen, het viel meer, we zijn "slechte" 1390 euro kwijt.

Ik noem geen namen, want wij zijn niet ontevreden over de garage, echter vinden we de prijsstijging in zo'n korte tijd heel bizar. Hebben anderen dit ook wel eens meegemaakt?

Gouda
Berichten: 93
Lid geworden op: 04 dec 2005 21:42

Re: Grote prijsverschillen

Ongelezen bericht door Gouda » 14 okt 2008 16:21

Onlangs wilde ik mijn Renault laten repareren t.a.v. de koppelingspedaal. Daar zit een cylinder en die functioneerde slecht. Ik werk in Den Haag en om de hoek zit een Renaultdealer. Het is dus logies dat ik daar even langs ga. Aangezien m'n wagen ook voor de APK op moest, kon dat mooi gecombineert worden.Ik ging langs voor een kostenopgave dus. De kosten voor de cylinder moesten bepaald worden terwijl hij op de brug staat, dus gelijk maar de apk uitvoeren dan maar. Kom ik later mijn auto halen ligt er een waslijstje klaar.
Er mankeerde nog al wat aan m'n wagen.
- koppelingscylinder
- stuurstangen links en rechts
- linker fuseekogel
Totaal € 1020,-
Ik was geschrokken van de prijs, maar ja, het zijn toch zaken die uitgevoerd moeten worden, dus een afsprak is gmaakt voor twee weken later.

Het zat me toch niet lekker... Ik ben toen naar een 'algemene' garage gereden in een dorp vlak bij Gouda. Daar gevraagd naar de kosten van reparatie koppelingspedaal, stuurstangen en fuseekogel. Hij wilde wel eerst even de auto op de brug zetten om te controleren. Toen bleek dat er helemaal NIETS mankeerde aan de fuseekogel.

Ik heb daarop de afspraak gemaakt voor de reparatie en de eerdere afspraak bij de Renaultdealer in Den Haag opgezegd. Natuurlijk werd me gevraagd wat de reden was. Toen ik uitlegde dat mijn vertouwen weg was omdat er niets aan de fuseekogel mankeerde, wilde de dealer tóch graag dat ik nog een keer langs kwam, want ze konden zich niet voorstellen dat er een fout gemaakt was. Aangezien we allemaal mensen zijn en dus ook fouten kunnen maken, ben ik op dat verzoek ingegaan. Na de controle (nu door de keurmeester himself) was de conclusie inderdaad dat er niets mankeerde aan de fuseekogel.

De reparatie is later keurig uitgevoerd door de garage in het naburige dorp en ik was totaal (incl btw) exact € 500,- kwijt.

IK GA NOOIT MEER NAAR EEN MERKENDEALER DUS.

Gesloten