LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

Hallo,

Ik heb een motorrijschool sinds halverwege vorig jaar en een 7 tal lesmotoren in onderhoud bij een in motoren gespecialiseerde garage. In het begin ging alles prima, motoren werden gehaald en gebracht en goed onderhouden. We ontvingen echter vanaf het begin af aan geen facturen. Aantal malen om gevraagd, en de eigenaar gaf aan dat hij niet met facturen per reparatie werkte. Achteraf hadden we toen natuurlijk direct weg moeten gaan, maar goed, dat is achteraf. Aangegeven dat het op zich prima was, maar dat we minimaal wel per 3 maanden een factuur nodig hadden. Dat was geen probleem, maar na 3 maanden geen factuur terwijl wij nu wel eens wilden gaan betalen zodat het bedrag niet teveel op zou lopen. Vervelende is dat we via via via een heel goede vriend bij deze garage terecht zijn gekomen en er daardoor ook meer vertrouwen in hadden dan we normaliter zouden hebben.
Afijn, eigenaar zei dat we ons geen zorgen hoefden te maken, factuur zou eraan komen. Hij liet ons een map zien met werkorders die we even door mochten bladeren, dus alles werd wel bijgehouden (er stonden hier echter geen prijzen op vermeld en wij kregen geen kopieen mee).

Na onze vakantie nog steeds geen factuur. Meteen gebeld, en eigenaar kwam langs om alles door te nemen. Hij kon meteen weer gaan, want hij had nog steeds niks gedaan behalve dan die map met werkorders. Nogmaals proberen afspraken te maken, steeds gezegd (ook per mail) "we hebben uiterlijk dan en dan de factuur nodig", maar helemaal niks. Eigenaar gaf aan dat we hem eerst contant een voorschot moesten geven voor alle door hem gemaakte kosten. Prima, maar ik wil een factuur, dus dat hebben we niet gedaan. Reparaties inmiddels stop gezet, maar er stond nog 1 motor van ons. Onze enige 25kw motor (voor examens voor de lichte categorie). Heel vervelend, want de motor was niet terug op de afgesproken tijd. Wij bellen, eigenaar had zich verslapen excuses en hij zou de motor zsm retourneren. Motor kwam niet. Vervolgens schriftelijk, per mail en telefonisch geeist dat er een factuur kwam voor de 31e december zodat wij eindelijk tot betaling konden over gaan. Uiteindelijk ontvingen we de 31e een mail met een prijsopgave. Het ging om een bedrag van tegen de 10.000 euro (reeel zou rond de 5000,- a 6000,- zijn gezien de werkzaamheden die zijn uitgevoerd op basis van onze ervaringen andere garages) Het was niet gespecificeerd en het was ook geen officiele factuur. De afgesproken korting op onderdelen en arbeidsloon (wij kwamen immers via een gezamenlijke vriend en hebben 7 motoren in onderhoud) bij hem, was niet verwerkt. Inmiddels waren wij er zo ziek van dat we desnoods het bedrag willen betalen dat hij vraagt, als we maar voor eens en voor altijd van hem af zijn.
Wederom gevraagd het bedrag op een factuur te zetten en de kopieen van de werkorders bij te voegen zodat we in ieder geval iets kunnen nakijken. Aangegeven dat motor uiterlijk 4 januari terug moest zijn ivm een examen. 4 januari geen motor. Als een geluk bij een ongeluk ging het examen niet door vanwege de weersomstandigheden, anders had de kandidaat hiervan de dupe geweest. Wij hadden dat uiteraard met een nieuw examen en extra lessen wel weer gecompenseerd, maar het is gewoon niet fijn als je examen wilt doen en je hoort dat je motor er gewoon niet is. Zou ik zelf als kandidaat ook niet accepteren! Eigenaar probeert ons dus ook nog eens bewust in de problemen te brengen met onze eigen klanten.

Eigenaar is inmiddels niet meer bereikbaar voor ons. Reageert niet op mail en telefoon. Omdat wij onze kandidaten niet willen benadelen, hebben we nu een andere lesmotor laten ombouwen naar 25kw (en daar kosten voor gemaakt) zodat de examens doorgang kunnen vinden. We kunnen ook wel van een bevriende instructeur een motor lenen, maar dit is een ander type en dus niet fijn als je vlak voor je examen moet switchen.

Wij hebben een aangetekende brief gestuurd waarin we aangeven dat we willen betalen, liever gisteren dan vandaag. Het enige dat we vragen is een factuur. We hebben aangegeven de extra kosten die we maken op de factuur in mindering te zullen brengen. (Brief is overigens niet opgehaald bij het postkantoor). Voor de komende weken zijn we uit de brand, maar straks in het hoogseizoen vanaf april missen we een reserve motor. Die heb ik echt nodig, dus dan moet ik er een gaan aanschaffen als ik nog steeds mijn motor niet terug heb.

Stel ik doe dat, dan kan meneer volgens mij gewoon nog met de factuur komen en de motor alsnog terug geven. Dan heb ik weer een motor teveel en onnodige kosten gemaakt. Als ik ook die factuur moet betalen, heb ik eigenlijk geen financiele middelen voor een extra motor. Ik kan dan denk ik wel hard maken dat ik de kosten van de ombouw van de 25kw op de factuur in mindering breng, maar de kosten van een (2e hands) andere motor? Geen idee......

Om een lang verhaal kort te maken: wij willen gewoon onze motor terug, betalen en nooit meer iets met deze man te maken hebben. Ik ben nu zelfs bang dat als we betalen we nog steeds de motor niet terug krijgen, dus dat wordt ook al problematisch.
Helaas is deze man geen BOVAG lid, al communiceert hij dat wel naar zijn klanten en staat het BOVAG logo ook op zijn visitekaartjes. Dus onze rechtsbijstand kan niks voor ons betekenen (alleen bij BOVAG garages dus) Inmiddels zijn we erachter dat wij niet de enige zijn met wie er zo wordt omgegaan, alleen zijn de andere gedupeerde particulieren die uiteindelijk maar betalen omdat ze de factuur niet noodzakelijker wijs nodig hebben.

Weet iemand wat we kunnen doen? Blijkbaar kan dit zomaar? Inmiddels weer terug bij de garage waar we nooit weg hadden moeten gaan. Die kunnen wel een factuur schrijven gelukkig.

Powergummetje
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 jan 2010 19:46

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door Powergummetje »

De beste man een bezoekje brengen, geld meenemen, betalen en de man er voor laten tekenen
dat het bedrag (ook al is dit aan de hoge kant) betaald is en de motor meenemen.

Als deze man al niet ingeschreven is bij de Bovag staat hij misschien ook niet ingeschreven bij de KvK.
Maar ook als particulier kun je gewoon een rekening maken die rechtsgeldig is.

Maar goed, motor ophalen en dan een andere garage zoeken.

Suc6

EagleOne2002
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 sep 2009 09:15

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door EagleOne2002 »

Misschien een optie om hem te laten dagvaarden?
Als je genoeg bewijs hebt dat je wilde betaalde, maar 0 op je request, dan zou ik persoonlijk een nieuwe motor aanschaffen.
Je wil tenslotte niet dat je onderneming in gevaar komt toch.
Mocht het zo zijn dat je later de motor terug hebt, kun je die als reserve gebruiken, of evt te koop aanbieden.
Hoe dan ook, ik zou die garage voor de rechter slepen, al is het maar zodat anderen niet de dupe worden van zijn praktijken.

Veel succes, en laat van je horen.

witte angora
Berichten: 24070
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door witte angora »

Vreemd verhaal dat die man zijn geld blijkbaar niet hebben wil...

Werkt die vent soms zwart dat hij geen factuur schrijft? Heb je zwart op wit op papier staan welke reparaties er al dan niet verricht zijn?

Powergummetje
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 jan 2010 19:46

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door Powergummetje »

Kost veel te veel tijd en moeite,...

Gewoon persoonlijk verhaal halen en niet eerder weggaan voordat je de motor terug hebt.
Laat 'm maar de politie bellen om je er uit te zetten, dat wordt lachen.

Hij houd ten onrechte de motor vast en is dus diefstal, als hij weigert de motor mee te geven, bel je zelf de politie en zorg dan dat je alle brieven bij je hebt.
Wedden dat je je motor mee krijgt !

Als de eigenaar niet bij de KvK ingeschreven staat, dan wordt het een civiele procedure en die kan lang duren.
Het bedrijf heeft nu verliezen en moet een andere motor inhuren, die kosten lopen alleen maar op, deze kun je dan ook in de procedure meenemen.

Maar ik ben uit een ander stuk hout gesneden, een persoonlijk bezoekje doet vaak wonderen
Enneh ga er niet alleen heen en neem een dame mee als getuige (met mannen wordt het als intimidatie gezien) en haal die motor gewoon op.

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

Hoi,

Bedankt voor jullie reacties!

We zijn inderdaad al bij hem langs geweest. Maar hoe laat ik die man tekenen en hoe krijg ik een goede factuur? Hij vertikt het gewoon. Hij is wel gewoon ingegeschreven bij de KvK. Bovendien is het niet zo'n hele fijne man, en als ik met een knokploeg langs moet gaan om een motor terug te krijgen hoeft het van mij niet. Ik ben zelf de dame in dit geval ;)

Ik heb zijn rekeningnr, dus zou het bedrag kunnen overmaken. Dit heb ik voorgelegd aan onze accountant die ons dat ten zeerste afraadt. Het gaat niet om 50,- euro, maar een flink bedrag wat wij dan weer moeten verantwoorden omdat er geen factuur van is. Bovendien loop ik dan de BTW (zo'n 1500,- mis).

Het klinkt misschien raar, maar het geld heeft hij volgens mij echt niet nodig op dit moment. Hij laat je bewust een schuld opbouwen die hij kan vorderen op het moment dat het hem uitkomt. Het echt een zeer aparte man om het netjes uit te drukken... Hij weet ook wel dat het bedrag meer dan 2 x zo hoog is als dat we hebben afgesproken. De motor heeft maar een dagwaarde van rond de 2000,- dus hij krijgt in feite meer van ons dan wij van hem. Alleen wij hebben er meer last van omdat we ons op ons bedrijf willen concentreren en het geen slepende zaak willen laten worden.

Ik heb inderdaad gedacht aan een dagvaarding we (vandaar ook dat we per aangetekende brief hebben aangegeven bereid te zijn te betalen als toevoeging op alle mails), maar omdat hij niet is aangesloten bij de BOVAG kan onze rechtsbijstand niets doen. Dit gaat ons dus een hoop tijd en geld kosten...en dat steek ik liever in mijn bedrijf (hoe onrechtvaardig ik de situatie ook vind!) En aangezien het geen hele fijne man is, ben ik toch ook een beetje bang wat hij dan gaat/laat doen als hij echt boos wordt.... Geen goede motivatie, weet ik, maar speelt toch mee.

Politie heb ik gebeld, het is geen diefstal want het is niet strafbaar geen factuur te sturen werd mij verteld.

Ik ben bang dat het er inderdaad op neer komt dat we een extra motor moeten aanschaffen. Vervelende is dat wanneer hij dan met de factuur komt, ik deze misschien weer niet helemaal kan betalen omdat ik dan net noodgedwongen een motor heb aangeschaft.... Pffffff.... :( :( :(

Als er ontwikkelingen zijn laat ik het weten. Bedankt voor de tips tot zover!
Laatst gewijzigd door meuhtje op 09 jan 2010 13:50, 1 keer totaal gewijzigd.

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

witte angora schreef:Vreemd verhaal dat die man zijn geld blijkbaar niet hebben wil...

Werkt die vent soms zwart dat hij geen factuur schrijft? Heb je zwart op wit op papier staan welke reparaties er al dan niet verricht zijn?
wij hebben de map met werkorders door kunnen bladeren, maar hebben hiervan geen kopieen gehad (ondanks vele verzoeken). Dus ik wil inderdaad een gespecificeerde factuur, maar ja..... We hebben dit ook zelf te lang laten doorlopen vind ik, maar het is min of meer begonnen via een goede vriend en dan heb je toch een ander soort relatie. Je accepteert meer van iemand, helemaal omdat er wat extra korting wordt toegezegd en omdat je toch vetrouwen in iemand hebt (hij kan echt zeer vriendelijk en betrouwbaar overkomen)

het is, hoe raar het ook klinkt, geen kwestie van geld voor hem. het is echt een zeeeeer aparte man!

Toxopeus
Berichten: 233
Lid geworden op: 03 okt 2009 11:18

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door Toxopeus »

meuhtje schreef:het is, hoe raar het ook klinkt, geen kwestie van geld voor hem. het is echt een zeeeeer aparte man!
Je kunt aangifte doen van verduistering van een motor.
Geen factuur=geen betaling, je hebt recht op een gespecificeerde rekening.
Als hij zich voordoet als erkende motorreparateur zou ik contact opnemen met de Bovag.

witte angora
Berichten: 24070
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door witte angora »

Loopt die vent soms zelf tegen een faillisement aan of zoiets? Dan laat hij je nu niet betalen, want dan zou hij het geld kwijt zijn, maar dat doet hij dan pas na afloop van dat faillisement, zodat de poet voor hemzelf is, en pakt hij je nog eens dubbel ook... :?

Powergummetje
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 jan 2010 19:46

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door Powergummetje »

Zeer aparte man,..... :roll:

Dit moet dan ook zeer apart aangepakt worden. :twisted:

Wat ik al zei, ga er heen en blijf er net zolang totdat hij aktie gaat ondernemen.
Thermoskannetje koffie mee en een paar broodjes en ga maar bij hem binnen zitten en eis een gespecificeerde rekening zodat jij die kan voldoen en je motor mee kan nemen.
Als je geen BTW af kunt trekken als hij geen officieel bedrijf is, is dan jammer voor je, dan had je dat vooraf moeten vragen/controleren

Ook iemand meenemen als getuige niet vergeten, mocht de man aggressief worden, kan de getuige de politie bellen.
In zo'n geval helpt de politie je wel en dan volgt er zeker een proces verbaal wat jou alleen maar meer daadkracht geeft inzake een rechtszitting.

Waarschijnlijk zal de man deels/alles zwart willen doen en daarom geen factuur willen schrijven, maar als hij dat dan niet wil doen, wie zegt dan dat jouw motoren daar zijn geweest voor onderhoud.
Daarbij is het heel normaal om een gespecificeerde rekening te krijgen, immers je moet wel weten waar je voor betaald.

Koop dan een andere motor en laat hem lekker die motor houden. €2000,- voor hem = €10.000,- minder voor jou en daar kun je een leuke motor voor kopen.

Ow enneh nog een tip, check eens via de belastingdienst, leg hen het verhaal eens voor, misschien zit er wel een leuke klus achter voor de FIOD :mrgreen:
Aparte aanpak dat wel, maar ja, ....het is een aparte man hé :wink:

EagleOne2002
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 sep 2009 09:15

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door EagleOne2002 »

Om welk bedrijf gaat het hier? misschien zijn er meer mensen die zo bedot zijn en kunnen jullie samen hem aanpakken.
Niet geschoten is altijd mis toch.

groetjes

witte angora
Berichten: 24070
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door witte angora »

Koop dan een andere motor en laat hem lekker die motor houden. €2000,- voor hem = €10.000,- minder voor jou en daar kun je een leuke motor voor kopen.
Probleem is natuurlijk wel dat de motor op naam van TS staat...

Powergummetje
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 jan 2010 19:46

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door Powergummetje »

Kenteken laten schrappen bij de RDW.

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Het is toch van de zotte dat een bedrijf geen factuur wil maken?

Is die op geen enkele manier op te eisen?

Die tip van dreigen om de FIOD in te schakelen is wel een goeie.

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

Powergummetje schreef:Zeer aparte man,..... :roll:

Dit moet dan ook zeer apart aangepakt worden. :twisted:

Als je geen BTW af kunt trekken als hij geen officieel bedrijf is, is dan jammer voor je, dan had je dat vooraf moeten vragen/controleren


Waarschijnlijk zal de man deels/alles zwart willen doen en daarom geen factuur willen schrijven, maar als hij dat dan niet wil doen, wie zegt dan dat jouw motoren daar zijn geweest voor onderhoud.
Daarbij is het heel normaal om een gespecificeerde rekening te krijgen, immers je moet wel weten waar je voor betaald.

Koop dan een andere motor en laat hem lekker die motor houden. €2000,- voor hem = €10.000,- minder voor jou en daar kun je een leuke motor voor kopen.

Ow enneh nog een tip, check eens via de belastingdienst, leg hen het verhaal eens voor, misschien zit er wel een leuke klus achter voor de FIOD :mrgreen:
Aparte aanpak dat wel, maar ja, ....het is een aparte man hé :wink:
Het is wel een bij de KvK geregistreerd bedrijf, maar om de btw te kunnen verrekenen heb ik een factuur van hem nodig. Dus als ik het zou overmaken zonder factuur (om er maar vanaf te zijn), kost dat me ongeveer 1500,- btw

Van mij mag ie die motor ook houden hoor, als ik de rekening niet hoef te betalen. Mag ie er nog 3000,- bijkrijgen ook. Staan we wat mij betreft quite. Alleen....hoe weet ik dat die factuur niet meer komt? Stel dat hij over 6 maanden alsnog met een factuur en specificatie komt? Dan moet ik die nog gewoon betalen volgens mij, of hij onze motor nu heeft achtergehouden of niet. Of vervalt mij betalingsplicht (deels) in zo'n situatie?

Fiod heb ik zeker aan gedacht.......... mocht het nu helemaal uit de hand gaan lopen, dan is dat zeker een optie.

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Ik zou ermee dreigen naar de man. Gewoon zeggen dat als hij de zaak nu niet netjes afhandeld, jij de FIOD op de hoogte gaat stellen omdat je denkt dat hij zwart af wil rekenen. Als de man inderdaaad heel veel zwart doet, dan moet hij daar toch van schrikken.

Op fraude staan hoge boete`s.

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

jeroentje271 schreef:Het is toch van de zotte dat een bedrijf geen factuur wil maken?

Is die op geen enkele manier op te eisen?
dat zou ik ook heel graag willen weten :) heb wel al wat rond gebeld, maar nog geen duidelijk antwoord.

Een garage mag een motor of auto achterhouden als de factuur nog niet betaald is (retentierecht), maar in dit geval mag het volgens mij niet! Dit heb ik ook geinformeerd en dit schijnt inderdaad niet te mogen, maar je kan er dus ook niet echt iets aan doen. Volgens de politie is het geen diefstal. Om gek van te worden.....

Vooralsnog is er nog niks aan de hand omdat hij meer van ons krijgt in geld dan wat hij aan waarde van ons in zijn bezit heeft, maar die factuur gaat echt nog wel komen wanneer het hem een keer uitkomt, en ik vraag me idd af of dat zomaar mag! En ook wat ik dan aan kosten mag verrekenen?
Laatst gewijzigd door meuhtje op 09 jan 2010 17:41, 1 keer totaal gewijzigd.

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

jeroentje271 schreef:Ik zou ermee dreigen naar de man. Gewoon zeggen dat als hij de zaak nu niet netjes afhandeld, jij de FIOD op de hoogte gaat stellen omdat je denkt dat hij zwart af wil rekenen. Als de man inderdaaad heel veel zwart doet, dan moet hij daar toch van schrikken.

Op fraude staan hoge boete`s.
Denk dat ie er zeker van gaat schrikken, maar denk dat ik dan ook een steen door de ruit heb (of veel erger). Dus het staat wel op de agenda, maar alleen als ik niet anders meer kan.

Weet ook niet zeker of hij het zwart wil doen, we kunnen het ook op zijn bedrijfsrekening storten. Dus hij hoeft het niet perse contant.

Als ik het zo terug lees is het echt een heel raar verhaal...... had van te voren ook nooit zo'n scenario kunnen verzinnen....

meuhtje
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 jan 2010 12:05

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door meuhtje »

EagleOne2002 schreef:Om welk bedrijf gaat het hier? misschien zijn er meer mensen die zo bedot zijn en kunnen jullie samen hem aanpakken.
Niet geschoten is altijd mis toch.

groetjes
Inmiddels meerdere verhalen gehoord, maar alleen van particulieren. Die hebben dus minder hard een factuur nodig en betalen gewoon zonder bon (zal hij overigens niet bij iedereen doen). Dus daar kan ik niet zo heel veel mee beginnen (omdat ze zonder bon betalen is de reparatie vaak ook goedkoper dus zijn mensen weer tevreden) En ik weet niet op welke schaal hij dit doet, misschien maar bij een paar mensen (maar misschien ook bij iedereen).

Ander verhaal van een oud leerling van ons gehoord die nieuwe banden onder zijn pas gekochte motor wilde laten zetten. Monteur doet dat, gaat proefrijden en gaat in de bocht onderuit. Resultaat: hoop (kuip) schade aan de motor. Kan gebeuren, bedrijf moet daar in principe voor verzekerd zijn en al is hij dat niet, hij kan het zelf fixen.

Nu eist hij dat eerst de banden betaald worden (paar honderd euro), en dan gaat hij kijken naar het herstel van de motor. Jongen wil uiteraard pas betalen voor de banden als zijn motor weer hersteld is, resultaat: motor staat daar nu al een maand of 3 en ligt nog steeds in puin. Echt heel sneu (daar heb je dan zo lang voor gespaard).

Maar goed, het kunnen dus uitzonderingen zijn en misschien gaat hij wel correct om met de meerderheid van zijn klanten vandaar dat ik niet zo happig ben om een naam te noemen. Maar als oud leerlingen van ons vragen waar ze hun motor kunnen laten onderhouden weet ik wel naar wie ik ze niet doorverwijs :)
Laatst gewijzigd door meuhtje op 09 jan 2010 18:18, 1 keer totaal gewijzigd.

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Garage houdt motor achter maar weigert factuur te sturen

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Bij een steen door de ruit....ik zou niet weten hoe ik zou reageren.

Laat hem dan wel heel ver uit de buurt zijn. Voor de rest...ik zou het dreigement doorzetten en hem daadwerkelijk aangeven. Zonder factuur betalen is zwart werk. hij trekt aan het kortste eind en wordt dan nat gemaakt door de FIOD.


Maar dit blijft een **** situatie. Je denkt bij een goed bedrijf te zitten, moet je vervolgens tijdenlang om de facturen zeuren. Ik vraag me af of hij zomaar de motor kan houden, zolang je geen factuur hebt, kan je niet betalen. Ik zou toch proberen die motor goedschiks danwel kwaadschiks op te halen. Hij is jouw eigendom.
De man kan zijn geld krijgen, als hij maar in een factuur de werkzaamheden specificeert.

En in het geval van de oud-leerling bewijst hij dat het een idiote schoft is.

Ik werk in een autobedrijf, als we schade veroorzaken melden we dit, en zorgen dat de wagen herstelt wordt. en lopen we niet te zeuren dat de factuur eerst betaalt moet worden, dat is onzin.

Hoe meer je erover nadenkt, Eagleone2002 heeft wel gelijk. Probeer anderen te vinden en ga je organiseren. Misschien kan je de druk op de man zover opvoeren dat hij wel moet bezwijken. Veel bellen of hij al meer weet. Laat meerdere mensen dreigen met de FIOD. Ga in een groep naar hem toe.Stuur deze info ook eens naar de media.

Gesloten