LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rijschool Gerritsen, Amsterdam/Utrecht- very bad experience

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
Happy_soul
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 mei 2012 14:44

Rijschool Gerritsen, Amsterdam/Utrecht- very bad experience

Ongelezen bericht door Happy_soul » 24 mei 2012 15:08

This school works with www.automaatrijschool.com. First look he looks like a gentleman. But the reality after two lessons is far from it. It is the worth school and teaching techniques I have ever seen (despite a fact that driving instructor is a ex psychologist (rather strange one)). Only concentrated on money and not quality. Automatic instructor is not authorized instructor, I understood from him and rather stressing out during the lessons.
Very judgmental and less supportive, raising voice, even shouting. No exercising and training in exam area and based on exam requirements. He thinks in his mind but does not communicate. Assignments come last minute before the turns or corners or crossings, which brings rather stress than learning environment. When mistakes made it is not communicated in time or immediately, so that you can correct it and repeat the same thing again. Please do not waist your time with them. Organization of the lessons are not accurate. Instructor is either later or forgets his lessons. and he charges time that he is late.
Contacted the owner of the school and asked to return my money, I deposited to them but they do not reply. I made in advance payment and verbal agreement, now asked reimbursement after deal is off. Suddenly they came up with unreasonable rules which is not indicated on their website and got 60 eur less because instructor decided to charge some administrative costs! During lessons, there were not any card or time registration. in cash paid money is tax free.
I

JanTinusPlukvet
Berichten: 428
Lid geworden op: 18 apr 2010 15:03

Re: Rijschool Gerritsen, Amsterdam/Utrecht- very bad experience

Ongelezen bericht door JanTinusPlukvet » 24 mei 2012 15:45

Well happy Soul,..it was not a happy drive as i understand. :lol:
in future take a driving school that is connected to ANWB.

knirbs
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jun 2012 21:48

Re: Rijschool Gerritsen, Amsterdam/Utrecht- very bad experience

Ongelezen bericht door knirbs » 18 jun 2012 21:56

Vandaag werd ik door een collega gewezen op een vreemd verhaal dat over mij op TROS Radar staat.
Het bleek daarbij te gaan om een smaadschrift van een vrouw uit Azerbeidjan, die zich begin april tot mij wendde met het verzoek haar te helpen slagen voor haar rijexamen. Omdat zij al 5 maal examen had gedaan vroeg ik haar wat de oorzaken waren van het niet slagen. “Te zenuwachtig”, antwoordde zij. Ik adviseerde haar daarvoor contact op te nemen met haar huisarts en tevens om samen te onderzoeken wat er rijtechnisch gezien niet goed ging. Zij was heel blij met mijn advies en nodigde mij direct bij haar thuis uit voor een kopje koffie. Omdat zij zo snel mogelijk haar rijbewijs wilde halen regelde ik voor haar een BNOR examen op 1 juni 2012. Omdat zij werkloos was wilde zij korting op de lesprijzen. Wij kwamen het volgende overeen. In plaats van € 43 per lesuur kocht zij een pakket van 10 lessen van 1,5 uur voor € 550. Voor het BNOR examen betaalde zij € 215. (Omdat mevrouw zo vriendelijk was om mijn website te vermelden kan een ieder nagaan hoeveel korting zij heeft gekregen.) Daarna hoorde ik enige tijd niets van haar. Dit bleek te komen door een ziekenhuisopname in verband met een miskraam.
Begin mei begonnen we met de rijlessen. Omdat zij in Utrecht-Zuid woont en examen doet in Utrecht-Noord spraken wij af om de lessen te beginnen en te eindigen bij NS station Overvecht. Helaas, de volgende les stond zij niet aan de kant van het station, maar aan de overkant bij de winkels op mij te wachten. Daar had zij 10 tot 15 minuten staan wachten voordat zij mijn auto zag staan. Ze was hier boos over en gaf mij daarvan de schuld.

Die les heb ik voornamelijk gebruikt om haar op onbekend terrein te laten rijden teneinde een goed beeld te krijgen van haar rijgedrag. Daarvoor had ze mij verteld dat ze al meerdere jaren auto had gereden in Azerbeidjan. Mijn commentaar was dat zij veel te geroutineerd reed, in principe altijd de maximaal toegestane snelheid aanhield, ook in onoverzichtelijke situaties. Op een smalle weg langs de Vecht kwam een vrachtwagen achteruit uit een uitrit gereden. De bijrijder gebaarde de medeweggebruikers even te wachten omdat de vrachtauto de hele breedte van de weg nodig had om te keren. Toen de weg weer vrij was en wij verder konden zei mevrouw dat zij het gedrag van de vrachtwagenchauffeur asociaal vond. Ik was stomverbaasd en vroeg haar even langs de kant van de weg te stoppen zodat zij mij kon uitleggen waarom zij dat vond. Er volgde een lange verhandeling waar ik niets van begreep, hoewel mijn Engels toch ook heel aardig is. De sfeer in de auto werd er niet beter op toen ik opmerkte dat ik inmiddels wel begreep waarom zij maar bleef zakken voor de examens. Daarna kwamen wij bij een kruispunt waar we geen voorrang hadden. Hoewel de auto van links al heel dichtbij was schoot zij er nonchalant nog even voorlangs. Toen 100 meter daarna een dame op een fiets bij het linksaf slaan op het laatste moment nog even voor ons langs schoot, deed mevrouw hoogst verontwaardigd. “Je verwijt anderen wat jezelf ook doet,” merkte ik vervolgens op. Het verbeterde de stemming in de auto er niet op.

We eindigden die les bij haar psycholoog in Utrecht Elinkwijk. Zonder iets te zeggen zat ze vervolgens minutenlang met haar mobiele telefoon annex agenda te rommelen. Hoewel ik duidelijk maakte dat ik de volgende les niet om 14.00 uur, maar pas vanaf 15.30 uur kon beginnen, bleek dat niet tot haar door te dringen. Want zij belde mij enige dagen later om 14.15 uur en ratelde maar door over het feit dat ik haar opnieuw liet wachten en dat ze helemaal voor niets naar station Overvecht was gekomen. Kortom, ze verbrak de overeenkomst, wilde niets meer met mij te maken hebben en eiste op hoge toon haar geld terug. Ik heb toegezegd haar fair te zullen behandelen en na te gaan wat ik haar kon terugbetalen. Ik ben van mening dat ik woord heb gehouden en daag haar uit aan te tonen als dat niet zo zou zijn.

Tenslotte vind ik het journalistiek weinig hoogstaand om een kennelijk labiele vrouw in de gelegenheid te stellen om mij zwart te maken zonder mij voor wederhoor uit te nodigen.

Gesloten