[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Rijlessen en leeftijd
Pagina 1 van 2

Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 21:40
door Larske2000
Beste mensen,

Helaas ben ik ivm financien/uitgelopen studie pas met 29 jaar kunnen beginnen met mijn auto-rijbewijs.
Heb mijn theorie de eerste maal gehaald, met 2 dagen leren in het boekje.

Maar nu belde ik een rijschool op om mij aan te melden, en alles goed en aardig, maar toen zei de vrouw toen ze mijn leeftijd zag (29jaar): "ow je bent wel al oud, hou er rekening mee dat je een stuk langer zult moeten lessen vergeleken met mensen van 18 jaar."

Dat is toch grootse onzin? Ligt toch meer aan de persoon? En 29 jaar is ook weer niet een leeftijd dat je mentaal/fysiek in gebreken bent ofzo haha. Denk dat 18 jarigen eerder angst ervaren of roekeloos zijn, dan ik.

Zoiets zeg je toch niet als iemand zich wilt aanmelden bij je rijschool? of heb ik het fout, en zou ik als 29jarige bij voorbaat al een stempel moeten krijgen: "die heeft langer nodig, want is 29jaar"

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 21:44
door crazyme
Een rijschool wil lessen verkopen. En aan een 29 jarige kunnen ze waarschijnlijk meer lessen verkopen ivm mogelijk hoger besteedbaar inkomen.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 21:47
door GJvdZ
Het kan natuurlijk ook gewoon op ervaring zijn gebaseerd....

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 22:21
door langste adem
Wat crazyme en GjvdZ is natuurlijk waar.
Maar inderdaad om zoiets te zeggen tijdens je aanmelding is puur speculatief. Het lijkt me toch wel dat je 1 of 2 rijlesjes gehad moet hebben voordat ze uberhaupt een inschatting kunnen geven over hoeveel lessen je nodig zal hebben.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 22:26
door mh73
Mijn broer had ook die leeftijd en hij heeft het zeer snel gehaald, terwijl hij aan beide ogen wat verminderd zicht heeft. Laat je niet afschrikken en ook niet onnodig veel lessen aansmeren.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 09 jun 2015 22:27
door moederslink
TS trek je er maar niks van aan en laat ze een poepie ruiken! En laat je niet meer lessen aansmeren dan je daadwerkelijk nodig hebt. Ik was ook, door studie , pas begonnen op mn 27e en slaagde in 1x en niks extra lessen..haha. Ik denk dat je als 29 jarige zelfs beter kunt anticiperen dan een " jonkie " van 18 .... :wink:
maar het ligt natuurlijk ook aan de persoon zelf .

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 08:20
door Julie4444
Doorgaans zit er wel enige kern van waarheid in als je kijkt naar hoe snel mensen leren: dat gaat nou eenmaal het snelst onder de 25. Maar dat heeft weinig met rijvaardigheid te maken, als je bedenkt dat er ook andere factoren zijn die meer te doen hebben met het individu.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 09:53
door kweenie
Er zit wel een kern van waarheid in dat hoe ouder je wordt, hoe lastiger het gemiddeld wordt om kennis en vaardigheden te leren. Deels omdat veel mensen niet meer gewend zijn om nieuwe dingen aan te leren, deels omdat sommige mensen verkeerde dingen hebben aangeleerd, die moeilijk af te leren zijn. Maar het hangt ook zeker van de persoon af. Ik vind het juist wel goed dat de rijschool je daar vast voor waarschuwt.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 10:42
door Julie4444
kweenie schreef:Er zit wel een kern van waarheid in dat hoe ouder je wordt, hoe lastiger het gemiddeld wordt om kennis en vaardigheden te leren. Deels omdat veel mensen niet meer gewend zijn om nieuwe dingen aan te leren, deels omdat sommige mensen verkeerde dingen hebben aangeleerd, die moeilijk af te leren zijn. Maar het hangt ook zeker van de persoon af. Ik vind het juist wel goed dat de rijschool je daar vast voor waarschuwt.
Leuke frase. Echt het zelfde als de mijne. :lol:

Heeft ook met de ontwikkeling van de hersenen te maken. Het is aangetoond dat veel dingen voor een bepaalde leeftijd geleerd moeten worden (spraak en het vormen van grammatica bijvoorbeeld). Voor de meeste dingen geld dat ouder zijn het leren van nieuwe dingen moeilijker maakt.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 15:59
door dorpssmid
Hoeveel lessen je nodig hebt hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de rijschool c.q. instructeur. Het is raar dat een rijschool bij voorbaat al met deze mededeling komt. 'Een stuk langer lessen' is echt een slag in de lucht. Voor mij zou het een reden zijn een andere rijschool te zoeken. Hoeveel lessen je nodig hebt is van zoveel factoren afhankelijk dat het mij heel moeilijk lijkt om op dat gebied een prognose te geven.
De leeftijd kan een rol spelen, maar ook in positieve zin. Laat je niet ontmoedigen door zulk dom gepraat: iemand van 29 jaar is niet 'oud'! Laat me niet lachen.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 16:08
door Julie4444
dorpssmid schreef:Hoeveel lessen je nodig hebt hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de rijschool c.q. instructeur. Het is raar dat een rijschool bij voorbaat al met deze mededeling komt. 'Een stuk langer lessen' is echt een slag in de lucht. Voor mij zou het een reden zijn een andere rijschool te zoeken. Hoeveel lessen je nodig hebt is van zoveel factoren afhankelijk dat het mij heel moeilijk lijkt om op dat gebied een prognose te geven.
De leeftijd kan een rol spelen, maar ook in positieve zin. Laat je niet ontmoedigen door zulk dom gepraat: iemand van 29 jaar is niet 'oud'! Laat me niet lachen.
Lijkt me duidelijk dat u niet helemaal begrijpt hoe het zit.
Ik heb menig leerlingen gehad die ik van te voren had gewaarschuwd dat het leerproces mogelijk langer zou duren vanwege hun leeftijd. Achteraf blijkt dat gemiddeld ook gewoon een waarheid, en mensen bewust maken van dit feit alvorens een service aan te bieden is gewoon goed informeren.

Wat de mevrouw van de rijschool hier te verwijten valt is dat ze het als een deterministische waarheid deed klinken, als het citaat van TS accuraat is.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 16:15
door elenpe
Weg met deze rijschool en direct een andere zoeken want mogelijk proberen ze hun stelling te bevestigen door je aan hun minst ervaren instructeur te koppelen. Dat je op latere leeftijd minder snel opneemt kan wel kloppen maar door je studie heb je bewezen nog voldoende te kunnen opnemen. Veel succes met je rijopleiding.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 17:49
door Ria1234
Ik heb 24 jaar autorijles gegeven in Hoogvliet.
Mijn ervaring is dat als de leerling rond de 60 is, de aantallen lessen fors omhoog KUNNEN gaan.
Het hangt van de persoon af hoe hij reageert.
Wil

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 10 jun 2015 18:46
door moederslink
Tja of je nou 60 bent of 29 , dat maakt een groot verschil , = 2× zo oud :lol:

TS heeft haar/zijn theorie, na 2 dagen leren, in 1x gehaald ; ik verwacht dat zij/ hij ook prima leert autorijden op haar/ zijn 29e , niks mis mee verder. Succes TS en laat ze een poepie ruiken!

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 11 jun 2015 22:27
door Instructeur 69
Wat enorm jammer dat een collega die eerlijk wil zijn zo wordt verketterd. Commercieel gezien zou het toch veel beter zijn dat te verzwijgen? De meesten die je zo'n verhaal verteld gaan naar een ander. Een ander die zegt dat dat niet waar is. Want dat is wat de klant graag wil horen. Toen ik in opleiding was als instructeur zei mijn mentor altijd over het gemiddeld aantal benodigde rijlessen: Mannen leeftijd + 20 vrouwen leeftijd + 25 lessen. Dat zijn gemiddeldes. Het feit dat TS in 2 dagen zijn theorie heeft geleerd spreekt eerder in zijn nadeel dan zijn voordeel. Mijn ervaring is dat je denkers hebt en doeners. Een VWO leerling is gemiddeld een slechtere praktijk leerling dan een VMBO er. Ook daarop zijn natuurlijk ook weer uitzonderingen.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 11 jun 2015 22:34
door bprosman
Mannen leeftijd + 20 vrouwen leeftijd + 25 lessen
Misschien komt het door mijn leeftijd :wink: maar vind dit behoorlijk hoog liggen. Bij mij in de familie hebben ze het allemaal gehaald met zo rond de 25...30 lessen waarbij sommigen ook nog eens binnen die 30 lessen 2 keer op geweest zijn.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 11 jun 2015 23:23
door rozemarijntje
moederslink schreef:Tja of je nou 60 bent of 29 , dat maakt een groot verschil , = 2× zo oud :lol:

TS heeft haar/zijn theorie, na 2 dagen leren, in 1x gehaald ; ik verwacht dat zij/ hij ook prima leert autorijden op haar/ zijn 29e , niks mis mee verder. Succes TS en laat ze een poepie ruiken!
Zie de grap niet zo,maar zal wel..vind wel normale vergelijking..


Idd ik ken de instructrice!!! Staat/stond zeer goed bekent hoogvliet omstreken.
Dus weet wel welke vergelijking ze maakt.( geval je dit leest ik lest bij h,d uit spijkenise,reed vak en nu opel ,mijn tijd renault megane rood) hij is alleen ;) maak geen reklame nu pernsiorn denk ik net gepasseerd,nog fit als hoentje en komt og wel eens langs!!! Na al die jaren!! Zei tegen mij...jij type slagd in 1 x,ja hoor tuurlijk,en je man ook..ja hoor tuurlijk en idd..ze svhtten je na les 1 al in...

@ brosman
Idd ik was nog geen 25 lessen 1 x theorie en 1 x afrijden...en rijbewijs,
Ligt ook aan je persoon,ben je nerveus type,kn je 18,29,50,60'zijn...heb je meer nodig soms.
Het is wel feit dat jonge lui van 18 niet zoveel gevaar zien ls dat je ouder bent( flink ouder)

@ ts lekker beginnen,en zet hem op ,halen die handel.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 12 jun 2015 09:22
door langste adem
Wat enorm jammer dat een collega die eerlijk wil zijn zo wordt verketterd. Commercieel gezien zou het toch veel beter zijn dat te verzwijgen?
't is maar net hoe je er tegenaan kijkt. En verketteren is een groot woord, maar ik denk dat het wel wat diplomatieker gezegd had kunnen worden.

Natuurlijk zul je wel gemiddeldes hebben , zoals bijvoorbeeld dat vrouwen gemiddeld 5 lessen meer nodig hebben dan mannen, of dat je op je 29e er langer over doet dan op je 18e, en dat zal allemaal wel waar zijn. Je zou zelfs misschien ook nog uit de statistieken kunnen halen dat meiden met blond haar er langer over doen dan brunettes.

Maar je KAN helemaal geen reeele inschatting maken over hoe lang iemand er over zal doen tijdens de aanmelding. Als er nog geen kilometer is gereden.
Zeg dan gewoon bij een aanmelding dat het gemiddelde ligt tussen (ik noem maar wat) 20 en 30 lessen, maar dat een reeele schatting vooraf niet valt te maken. Dat hangt helemaal af van de persoon en zijn aanleg om te rijden.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 12 jun 2015 09:39
door Moneyman
Julie4444 schreef:
dorpssmid schreef:Hoeveel lessen je nodig hebt hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de rijschool c.q. instructeur. Het is raar dat een rijschool bij voorbaat al met deze mededeling komt. 'Een stuk langer lessen' is echt een slag in de lucht. Voor mij zou het een reden zijn een andere rijschool te zoeken. Hoeveel lessen je nodig hebt is van zoveel factoren afhankelijk dat het mij heel moeilijk lijkt om op dat gebied een prognose te geven.
De leeftijd kan een rol spelen, maar ook in positieve zin. Laat je niet ontmoedigen door zulk dom gepraat: iemand van 29 jaar is niet 'oud'! Laat me niet lachen.
Lijkt me duidelijk dat u niet helemaal begrijpt hoe het zit.
Ik heb menig leerlingen gehad die ik van te voren had gewaarschuwd dat het leerproces mogelijk langer zou duren vanwege hun leeftijd. Achteraf blijkt dat gemiddeld ook gewoon een waarheid, en mensen bewust maken van dit feit alvorens een service aan te bieden is gewoon goed informeren.

Wat de mevrouw van de rijschool hier te verwijten valt is dat ze het als een deterministische waarheid deed klinken, als het citaat van TS accuraat is.
Ik herken dit wel en sluit me erbij aan. De enige vraag is hoe het gebracht is. Is het als bewustwording, dan vind ik het prima, is het als feit, dan is dat minder handig.

Re: Rijlessen en leeftijd

Geplaatst: 12 jun 2015 12:33
door Instructeur 69
bprosman schreef:
Mannen leeftijd + 20 vrouwen leeftijd + 25 lessen
Misschien komt het door mijn leeftijd :wink: maar vind dit behoorlijk hoog liggen. Bij mij in de familie hebben ze het allemaal gehaald met zo rond de 25...30 lessen waarbij sommigen ook nog eens binnen die 30 lessen 2 keer op geweest zijn.
De gemiddelde leeftijd die in Nederland wordt bereikt is 80 jaar. In mijn Familie is er niemand op zijn/haar 80 ste overleden. Wel ver daaronder en tussen de 10 en 15 jaar later. Dus dat zal ook wel niet kloppen dan.
Vreemd vind ik altijd dat mensen zich na 25 jaar nog precies weten te herinneren hoeveel rijlessen ze precies gehad hebben. Wat ze vorige week dinsdag gegeten hebben is dan weer veel moeilijker te herinneren.
Als ik weer eens zo'n opschepperige vader bij een eerste les bij de auto krijg ("Ik hoop dat hij/zij het net zo goed doe als ik destijds. Ik had het in 15 lessen") dan vraag ik altijd of ze met mijn lesauto even willen fileparkeren. Maar dat vinden ze na 25 jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs ineens moeilijk. Een simpel iets als fileparkeren :shock: Niemand heeft die uitdaging tot nu toe aangenomen. Want in woorden zijn ze goed. Maar daden.