LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Handel in rijexamens?

Discussieer hier over (auto-)rijscholen.
D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Handel in rijexamens?

Ongelezen bericht door D1RK » 13 jul 2007 11:11

OP de Nieuws site van Radar staat sinds vandaag dit onderwerp.

De oplossing is;
Een goede rijschool weet wanneer een kandidaat vermoedelijk genoeg geleerd heeft, en kan tijdig gezien de wachttijd het examen aanvragen en betaalde niets extra!

Maar het zou beter zijn als CBR per 1 jan 2008 zou invoeren;
Opgave naam + BSN nummer,(sofi)
Dan is handel niet mogelijk en heeft iedereen een gelijke kans!
Bij het een of twee keer per week lessen is dit mogelijk, maar de spoed opleidingen van meerdere keren per week, vaak dagelijks of soms meerderere uren per dag komen dan wel in problemen, dus de eerste keer moet deze groep eenmalig een voorrangsregeling krijgen!

Door naam en BSN is verkoop en handel uitgesloten, jammer als je ziek bent, want de rijschool kan dan niet iemand anders inzetten, maar dit is door andere rijscholen veroorzaakt, maar je zou de opgegeven kandidaat kunnen laten tekenen, en copy legitimatie, dan is dit wel mogelijk, dus als een rijschool teveel van dit soort uitzonderingen inleverde, deze gewoon weigeren!

Zo beloon je de eerlijk wachtende, en stop je de handel!
Mag ik dit voorstel naar CBR en tweede kamer sturen, of is U het hier niet mee eens of weet U aanvullingen of verbeteringen?

Dus graag gemotiveerde reactie's waarom U het eventueel niet eens bent, of juist wel, zodat ik de uitdraai van Radar naar de politiek kan sturen, en hopen dat het CBR zo spoedig mogelijk dit probleem oplost!

Bos-M
Berichten: 18
Lid geworden op: 10 jul 2007 23:07

Re: Handel in rijexamens?

Ongelezen bericht door Bos-M » 14 jul 2007 00:43

Dus jij zou ook de concertgangers willen verplichten naam en sofinr op tegeven bij hun ticket, daar doet zich namelijk hetzelfde probleem voor. Of weer lange rijen voor de bakker, naam en sofinr graag!
Nu is het voor de rijscholen een mooi exuus om de leerlingen nog langer onnodig lessen aan te smeren. Zou het niet beter zijn dat er aan de wachttijd gewerkt werd? Privatiseren dat CBR, eerlijke marktconcurrentie. Niet mogelijk de klant te bedienen, dan gaan we toch naar de ander.

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Handel in rijexamens?

Ongelezen bericht door D1RK » 14 jul 2007 08:25

Er is iemand waar je online kunt boeken en betalen, en je eigen bankpas is tevens toegansbewijs!
Dus als je het kaartje doorverkoopt, ben je gelijk je bankpas kwijt!

Zo kan dat dus wel opgelost worden!

Maar juist door het teveel in kopen van sommigen, komen nette rijscholen die netjes aan de regels houden juist achteraan de extra lange lijst die door de hamsteraars word veroorzaakt!

Dus een goede rijschool koopt nu voldoende examens in en hoopt dat ze later genoeg geschikte kandidaten klaar heeft, en anders doe je gewoon te vroeg examen, want er is al betaald, dus je zak vrijwel zeker dan!Dus jou gelijke vraag over concerten is ook gelijk beantwoord, en als iemand het met succes doet, ik ,en deze vrouw ook hoopt dat het door andere ook gedaan word, wie online de eerste is heeft één kaartje tenzij je meerdere bankrekeningen op kunt geven!
Dus zo koop je voor al je personeel ook de tickets!
Bij ziekte moet je dus een bankpas uitlenen aan een vreemde, of gewoon tijdig geld terug vragen indien er nog mensen voor een uitverkochte zaal op wachtlijst stonden, want dan komen die als eerste!

Ik weet geen eerlijker systeem!

Major
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 sep 2007 09:21

Re: Handel in rijexamens?

Ongelezen bericht door Major » 20 sep 2007 14:48

Heb je toevallig nog een rij-examen te koop? :D

bobbie1980
Berichten: 27
Lid geworden op: 13 nov 2008 23:08

Re: Handel in rijexamens?

Ongelezen bericht door bobbie1980 » 13 nov 2008 23:32

de rijscholen doen tegenwoordig maar wat. ik vind dat het cbr moet optreden. zij kunnen rijscholen toch makkelijk verbieden om dit soortpraktijken te doen!!!!!!!!!!!!!!!!

Gesloten