[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Tweedehands scooter stopt na een tijdje met rijden
Pagina 1 van 1

Tweedehands scooter stopt na een tijdje met rijden

Geplaatst: 06 nov 2019 11:44
door largo.van-dorpe
Ik heb mijn scooter tweedehands gekocht van een dame, de scooter reed perfect en ondervond geen problemen. Sedert twee weken begint de 50cc 4-takt scooter wat vreemd te doen. Als ik hem elektrisch start en gas geef valt hij na twee meter rijden weer uit. Als ik hem een tweede keer start, rijdt de scooter wel maar tot 30km/h in plaats van 50km/h en als ik dan stop aan een kruispunt valt de scooter weer uit. Als ik hem voor de derde keer start rijdt hij meestal wel op volle toeren en haal ik de 50km/h. Op sommige dagen herhaalt stap 2 zich telkens opnieuw.
Iemand een idee wat dit kan zijn? Ik dacht dat het misschien lag aan het feit dat ik er Benzine 95 ipv 98 had ingedaan. Vorige week toen de tankt halfleeg was heb ik er Benzine 98 bijgedaan maar merkt nog geen verschil.

Alvast bedankt
Largo

Re: Tweedehands scooter stopt na een tijdje met rijden

Geplaatst: 06 nov 2019 13:15
door NeoDutchio
Op afstand valt daar niets zinnigs op te zeggen. Beter is om de scooter naar een dealer/reparateur te brengen voor een beoordeling.

Re: Tweedehands scooter stopt na een tijdje met rijden

Geplaatst: 06 nov 2019 18:00
door Erthanax
Het lijkt wel of hij "in noodloop gaat", maar ik weet eerlijk gezegd niet of dat bij scooters ook kan. Dat zou betekenen dat het motormanagement een fout detecteert en daarom de prestaties terugschroeft. Een dealer/reparateur zal een diagnose kunnen stellen.

Je kunt je vraag ook stellen op een specifiek scooterforum (er zijn er een paar; Google is je vriend). Daar krijg je waarschijnlijk sneller nuttige technische tips.

Re: Tweedehands scooter stopt na een tijdje met rijden

Geplaatst: 13 nov 2019 22:47
door Henk Terpstra
Beste Largo,
Voordat u veel kosten maakt, plaats een nieuwe bobine. Vraag waar hij zit, en u kunt het zelf. Anders laten doen.
Er zit waarschijnlijk een breuk is de wikkeling. Demonteren en testen heeft geen zin. Het is een wellis nietus storing.M.I..
Succes.