LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Jaarabonnement

Vervelende ervaringen op de sportschool of met een sportclub? Bespreek het hier.
Gerard02
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 nov 2007 13:50

Jaarabonnement

Ongelezen bericht door Gerard02 » 02 nov 2007 14:00

Hallo,

Vorig jaar oktober heb ik een abonnement afgesloten bij Pelikaan Healthcity in Breda. Er is geen opzegtermijn, dus je zit er een jaar aan verbonden. MAXIMAAL 2 maanden van te voren dat je abonnement afloopt, heb je de mogelijkheid om dit op te zeggen. Ik zou dus VOOR 1 augustus moeten hebben aangegeven dat ik mijn abonnement wil opzeggen. Zo niet? dan loopt het abonnement weer voor een jaar door, automatisch verlengd.

Ik heb tot mijn fout 7 augustus aangegeven dat ik niet meer wil komen sporten. 1 week later dus. Hier gingen ze niet mee akkoord. Toen heb ik een ongeluk gehad, en mijn knie is dusdanig verstoord dat ik niet meer de oefeningen kan doen die ik voorheen deed. Pas bij aanlevering van een medische verklaring of een kopie van het medische dossier kan ik hiervan afzien:

- Medische verklaring krijg ik niet van de arts
- Alleen het verslag van de eerste behandeling krijg ik mee

Ze gaan er niet mee akkoord, en nu gaat de prijs ook nog eens met 20 euro per maand omhoog. Ipv 50 euro betaal ik nu 70 euro voor wederom een vol jaar.

Ik kan dit niet bevatten en accepteren. Een fitnessschool met 6000 leden wordt toch niet ARMER of RIJKER van 70 tientjes meer of minder? Het is toch ook geen politiebureau dat ik prive gevoelige informatie over mijn medische toestand moet aantonen?
Mocht mijn medische toestand verbeteren in de loop van de tijd dan zal ik nooit meer bij Pelikaan gaan sporten, hier ben ik zo slecht bij behandeld. De klap dat ik niet meer kan sporten is al groot genoeg: dit gedoe en lastig vallen van klanten schiet niemand mee op.

HOE KAN IK HIER NOG ONDERUIT KOMEN? iemand?

Alvast bedankt
Gerard

Panders
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 nov 2007 17:06

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door Panders » 05 nov 2007 17:45

Allereerst: weet je heel zeker dat het een Health City-vestiging is? Ik ben anderhalve week geleden lid geworden van Health City Hilversum en daarvan zijn de Algemene Voorwaarden op dit punt als volgt:
Artikel 1. Ik ben bekend met het feit dat ik mijn lidmaatschap aanga voor de afgesproken contractduur die ingaat vanaf de ingangsdatum van de overeenkomst. Indien ik mijn lidmaatschap niet twee kalendermaanden voor de einddatum schriftelijk bij de receptie of per aangetekend schrijven bij de desbetreffende club opzeg, wordt het lidmaatschap na de contractduur automatisch verlengd voor onbepaalde duur, met een opzegtermijn van twee maanden.
Met andere woorden, je hebt er - na het verstrijken van de overeengekomen minimale contractduur - dus nooit een opzegtermijn van meer dan twee maanden.

Ik heb echter de indruk dat je Pellikaan HealthClub in Breda bedoelt, een toko die niks met HealthCity te maken heeft. Als zij wel de voorwaarden hanteren zoals jij die noemt, ben ik bang dat je er aan vastzit. Het is helaas de kurk waar veel sportscholen op draaien: mensen binnenhalen en vervolgens hopen dat de mensen die na verloop van tijd niet op komen dagen, vergeten hun abonnement tijdig op te zeggen. Een dag te laat met opzeggen, dan zit je er onverbiddelijk opnieuw voor een jaar aan vast. Het is een onsympathieke praktijk maar wel legaal. Dat wil zeggen: mits ze jou in staat hebben gesteld kennis te nemen van de voorwaarden voordat je tekende. Als ze je een contract hebben laten tekenen zonder dat ze je daarbij attent maakten op de voorwaarden of zonder dat ze je deze hebben overhandigd of in hebben laten zien, zijn die voorwaarden niet bindend. 9 van de 10 keer staan die voorwaarden echter op (de achterkant van) het het contract dat je hebt getekend, en in dat geval gelden ze wel.

Dat je een medische verklaring nodig hebt vind ik overigens wel terecht, zeker als dat in de voorwaarden staat waarmee je akkoord bent gegaan. Als je arts het niet nodig vindt om je een medische verklaring te geven, ben blijkbaar niet ernstig genoeg geblesseerd. Het is voor een sportschool juridisch dan erg makkelijk te verdedigen dat ze je aan je contract willen houden: wie zijn zij immers om medische experts tegen te spreken.

Waar je wél iets mee kunt, is de prijsstijging van 50 naar 70 euro per maand. Een prijsstijging van een paar procent is redelijk en geen reden om een contract te laten ontbinden, maar een stijging van 40% is zonder enige twijfel wél buitenproportioneel en daarmee wél een reden om een contract te kunnen ontbinden. Dat moet je dan wel schriftelijk doen binnen een redelijke termijn nadat de prijsverhoging is ingegaan. Zie ook Consuwijzer.nl: Prijsverhogingen jaarabonnement sportscholen.

_Alex_
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 nov 2007 17:09

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door _Alex_ » 13 nov 2007 17:13

Hallo Panders,

Hoeveel betaal je voor een abonnement?

Alex

ronan
Berichten: 127
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:42

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door ronan » 13 nov 2007 20:29

70 euro voor een heel jaar dat is toch niet duur

LadyXochi
Berichten: 30
Lid geworden op: 13 dec 2006 20:15

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door LadyXochi » 13 mei 2008 14:57

Doe maar € 70,- per maand... Niet per jaar. Was het maar waar...

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door kanovaarder » 13 mei 2008 16:35

Sportscholen en algemene voorwaarden.

Ik zou toch maar eens juridische hulp gaan vragen want vragen om een medische verklaring lijkt mij een.....................................
Onredelijk bezwarend beding.........................., een juridische term ontsproten uit de rechtspraak.
Een eenvoudige verklaring van de huisarts zou meer dan voldoende moeten zijn!

Geef dit aan in een aangetekend schrijven met bericht van ontvangst en geef aan dat u dit verkregen heb na overleg met een jurist.
(dat ben ik wel niet, maar dat weten zij niet).

Geeft men nul op rekest dan is juridische hulp vragen nog altijd mogelijk.

Bedenk dat dit hele sportscholengebeuren een besmet verleden heeft en daarom ook de beste wegen weet om de wet zoveel mogelijk te omzeilen.

Het is daarom mijn wereldje ook niet!
Een sportclub is een veel betere optie.
Ga hockyën,zwemmen,voetballen,tennissen of...........kanovaren want daar bouw je ook (en een veel betere)conditie mee op!

Sterker nog!!
Zelfs volksdansen is een betere manier.

Vind


Grootvader

LadyXochi
Berichten: 30
Lid geworden op: 13 dec 2006 20:15

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door LadyXochi » 13 mei 2008 17:03

Het is maar wat je leuk vind... Als je een uur spinnen nou ontzettend graag doet? Of een andere groepsles? Of samen met de buurvrouw op de crosstrainer? Of met je maatje gewichtsheffen? En bij Health City kun je ook nog even lekker genieten van de sauna. Bij ons hebben ze 2 gewone sauna's, een infrarood en twee stoomsauna's, koude dompelbaden, een zwembad en een bubbelbad. Oja, en je kunt ook heel gezellig lounchen daar. Kopje (gratis!) koffie of thee, of een glaasje fris na het sporten....

Health City is wel wat méér dan alleen een sportschool....

Leo2008
Berichten: 16
Lid geworden op: 16 mei 2008 10:45

Re: Jaarabonnement

Ongelezen bericht door Leo2008 » 29 mei 2008 20:44

Je hebt een abonnement afgesloten voor 50 euro per maand. Als ze met 40% verhogen (naar 70 euro) heb je het recht je contract op te zeggen. Ik zou dat recht doen gelden en ze aangetekend op de hoogte hiervan brengen en vooral alsnog opzeggen. Je kunt daarnaast bij je bank aangeven welke rekening (in dit geval van die health club) je wilt blokkeren. Op die manier kunnen ze dan geen incasso meer doen.

Gesloten