LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Vervelende ervaringen op de sportschool of met een sportclub? Bespreek het hier.
PJ 66
Berichten: 766
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:10
Locatie: Nijmegen

Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door PJ 66 »

Hoewel ik al train bij een andere fitness-club, vond mijn trainer het misschien toch goed om Slim Belly eens te gaan proberen om zo wat kilo's kwijt te raken. Zo kwam ik in aanraking met My Healthclub in Nijmegen. Kosten
€ 80,00 euro voor slechts 12 sessies.

De eerste keer is een kennismaking met jawel een gratis kopje koffie niet meer en niet minder. Geen leuke handdoek of bidon zoals soms gebruikelijk is. Alles wordt uitvoerig besproken en vervolgens kreeg ik een ruime rondleiding en ik moet zeggen het ziet er gelikt en schoon uit kan niet anders zeggen. De club heeft alleen weinig buitenlicht dus je zit voornamelijk in kunstlicht te trainen, maar goed ik kwam dus voor de slim belly. De eerste sessie wordt alles opgemeten en via een "kassarol" komen dan je gegevens uit. Gewicht, vetpercentage etc. Ook wordt je belly gemeten. Daarna mag je kiezen. (Hard)lopen, crossen of fietsen. Je krijgt een "zweetband" om en daarna ga je 40 minuten aan de gang. Ook krijg je een boekje mee om je voeding bij te houden.

Maar na 2/3 sessies begon ik al te merken dat het zwaar pet was met de begeleiding. Hoewel het echt niet druk was zit meneer de trainer achter zijn pc te rotzooien. Totaal geen aandacht voor zijn slim belly personen. Heel soms vragen ze even hoe gaat het ermee. Als je dan zegt goed dan zijn ze weer weg. In het voedingsboekje wordt totaal niet gekeken. Ook niet of je goed zit op de fiets en of je de waarde wel haalt om af te vallen.

My Healthclub krijgt voor mij een dikke 3 en het resultaat, je begrijpt het al is 0,0. Inmiddels ben ik terug bij mijn vorige fitnessclub en heb mijn schema flink aangepast en jawel met goede begeleiding!

watersfinx
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 sep 2010 16:05

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door watersfinx »

Bij ons precies het zelfde. Hadden problemen met betalen via de bank en hielden ze constant op de hoogte dat we er mee bezig waren. We konden niet achterhalen waar de fout zat tot twee weken geleden. In die tussen tijd had ik me ziek gemeld omdat ik zo een pijn in mijn rug had[ vermoedelijk mede door de slim belly] nu krijgen we brieven binnen van de incasso bureau dat ze vorderen het hele bedrag op en we mogen niet meer sporten daar omdat we ons niet hadden af gemeld. Terwijl mijn vriend nog in zijn twee maanden gratis bezig was. De manager deed zelf nog geen moeite om ons te woord testaan en die vrouw die ons te woord stond moest het uitleggen waar al het personeel bij was, dit vond ik ontzettend beschamend omdat er veel kennissen daar sporten en die weten het nu ook.

Evelien81
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 nov 2011 16:09

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door Evelien81 »

Slim Belly is niets anders dan plaatselijk eigen lichaamswarmte (plastic isolatie) toedienen. Het is een marketingconcept van het marketing bureua Greinwalder en Partners om mensen in jaarcontracten te duwen. Zie deze link:

http://www.greinwalder.com/nl/bedrijf/s ... /index.php

Pure verkoop voor ledencontracten, en daarna automatische incasso en deurwaarders.

Jamaaika
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 nov 2011 11:35

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door Jamaaika »

Slim Belly is volgensmij juist geen manier om jaarcontracten "er door te duwen"! Overal kun je dit voor 1 maand doen en zit je verder nergens aan vast. Ik ben maar liefst 8 centimeter kwijt geraakt! Reken maar dat je dit merkt bij je broeken en riemen. Ik denk wel dat elk sportcentrum er anders mee om kan gaan maar het ligt zeker niet aan de Slim Belly: die kan zeker werken en is niet alleen een verkoop truc. Ik ben er dus wel positief over.

Volgensmij staat op diezelfde website ook dat resultaat bewezen is.
http://www.slim-belly.com/share/pdf/nl/ ... erzoek.pdf
Laatst gewijzigd door Jamaaika op 11 nov 2011 11:53, 1 keer totaal gewijzigd.

grun
Berichten: 2015
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door grun »

Jamaaika schreef:Slim Belly is juist geen manier om jaarcontracten "er door te duwen"! Overal kun je dit voor 1 maand doen en zit je verder nergens aan vast. Ik denk wel dat je zelf invloed hebt op het resultaat: Ik ben maar liefst 8 centimeter kwijt geraakt! Reken maar dat je dit merkt bij je broeken en riemen. Ik denk wel dat elk sportcentrum er anders mee om kan gaan maar het ligt zeker niet aan de Slim Belly: die kan zeker werken en is niet alleen een verkoop truc.
Dat van die jaarcontracten geloof ik ook niet zo, maar dat de slimbelly vooral werkt omdat ie van plastic is wel. Een bokser die ik ken gaat altijd een paar dagen voor een wedstrijd trainen met behulp van een vuilniszak. Daar knipt hij drie gaten in voor armen en hoofd en trekt de zak aan. Als hij dan een uur gaat hardlopen vliegen de kilo's eraf omdat het lijf de warmte niet kwijt kan.

Jamaaika
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 nov 2011 11:35

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door Jamaaika »

Daar heb je zeker een punt maar de Slim Belly werkt wel ook met drukverplaatsing (vraag me ook niet hoe het precies werkt)

Ik weet alleen dat het bij mij gewerkt heeft en ik het verschil nog steeds merk ook al ben ik er nu mee gestopt. Maar ja: het is echt geen wondermiddel. We zullen het toch altijd zelf moeten doen maar het heeft mij i.i.g. gemotiveerd!

spacecowboy68
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012 11:52

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door spacecowboy68 »

Lees dit eesn even.

http://nietzwartwit.blogspot.com/2009/0 ... et-in.html

Het is pure oplichterij!

Spacecowboy

spacecowboy68
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012 11:52

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door spacecowboy68 »

Artikel uit de Volkskrant, 01 mei 2010
Buikvetverplaatser
Ellen de Visser op 01 mei '10, 00:00, bijgewerkt 3 mei 2010 17:46
Er kwam een uitnodiging van een plaatselijk fitnesscentrum: testpersonen gezocht voor een onderzoek naar lokale vetverbranding. Deelnemers moeten drie keer per week een half uur bewegen en krijgen een band om hun buik. Die Slim Belly stimuleert de doorbloeding, waardoor het opgeslagen buikvet naar de spieren wordt getransporteerd en daar wordt verbrand. Resultaat: een 8 centimeter slankere taille in vier weken tijd. Kosten: 80 euro.
Greinwalder & Partner, het bedrijf dat in Nederland de Slim Belly distribueert, stuurt op verzoek twee onderzoeken die de werkzaamheid moeten bewijzen. De eerste studie is gedaan door het bedrijf zelf, de tweede door een Oostenrijks commercieel instituut. In beide studies ontbreekt echter een wezenlijk element: de controlegroep. Volstrekt onduidelijk is dus of die mensen afvallen doordat ze gaan sporten of door die band om hun buik, zegt Peter Hollander, hoogleraar inspanningsfysiologie aan de Vrije Universiteit. ‘Daar komt bij dat mensen die gaan sporten omdat ze willen afvallen, ook op hun
eten letten. Hoe weet je dat ze afslanken door die band?’
Veel ernstiger, zegt Hollander, is dat het concept van de Slim Belly fysiologisch gezien ‘absolute onzin’ is. ‘Als je sport, verbrand je ook vet, maar je hebt niet te kiezen waar dat vandaan komt. Misschien neemt de doorbloeding in je buik wat toe, maar dat daardoor vet naar spieren wordt verplaatst, is
flauwekul.’ Hollander noemt de studies die het bedrijf aanvoert, misleidend en onder de maat. Zo worden in het eigen onderzoek van het bedrijf de resultaten van slechts 20 procent van de deelnemers weergegeven. Hij leest daarin bovendien dat bij hen de buikomvang boven en onder de navel is gemeten en dat die twee waarden zijn opgeteld. ‘Die 8 centimeter moet dus eigenlijk 4 zijn.’
Volgens Greinwalder & Partner brengt de Slim Belly een nieuwe doelgroep in beweging. Mensen met overgewicht, die nooit een sportschool bezoeken, weten nu wel de weg te vinden. Zo’n 40 procent neemt na afloop van de training annex onderzoek een abonnement. ‘Wetenschappelijk is het onderzoek niet, lucratief wel’, constateerde de redactie van Eigen Kracht
vorige maand op zijn website. Eigen Kracht, dat gezond gedrag in sportscholen moet stimuleren, noemt het marketing-technisch een slimme zet om het gebruik van de Slim Belly aan een onderzoek te koppelen. Dat stelt de discussie over de effectiviteit immers uit. Greinwalder & Partner schrijft op de
site dat de extra omzet voor een fitnesscentrum kan oplopen tot 14 duizend euro. Niet alle fitnesscentra doen mee aan de hype. De Brabantse centra Sporteon en SenSe leggen in een verklaring uit waarom niet. Met drie keer per week trainen, verbrand je inderdaad vet, schrijven ze. ‘Dat gebeurt als je een Slim Belly omdoet, maar ook als je tijdens het trainen een motorhelm opzet,
een tros bananen in je binnenzak hangt of een Pipo de Clown-pak draagt.’
Ellen de Visser

spacecowboy68
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012 11:52

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door spacecowboy68 »

Plaatselijk afslanken & vet verbranden – Het antwoord
Plaatselijk afslanken is niet mogelijk. Niet met een caloriebeperkend dieet, niet met een fitnessprogramma, niet met cardio, niet met krachttraining en zelfs niet met het aller-strengste crashdieet. De slechte doorbloeding zorgt er namelijk voor dat de meest hardnekkige vetstapelingen pas als laatste verdwijnen. Hoe groter een vetstapeling wordt, des te slechter de doorbloeding en des te lastiger het is om deze kwijt te raken.

spacecowboy68
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012 11:52

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door spacecowboy68 »

De SLIM BELLY, trap er niet in!
Om de zoveel tijd komt er een nieuw product op de markt die mensen beloofd af te
vallen zonder extra inspanning! De ‘Slim Belly’ is hier het nieuwste voorbeeld van!
Het betreft hier de "Slim Belly" , een apparaat welke de doorbloeding in de buikzone
zou moeten verbeteren. Volgens de makers van het apparaat zou een slechte
doorbloeding van deze buikzone er voor zorgen dat er op deze plaats juist geen vet
wordt verbrand.
Laat me je vertellen dat een slechte doorbloeding zeker niet bevorderlijk is voor een
gezond en slanker lichaam, maar dat los je zeker niet op door een apparaat als de Slim
Belly op de buik te plaatsen. Er wordt hiermee weer ten onrechte gesuggereerd dat je
lokaal vet kunt verbranden.
Er is niet één studie te vinden die deze overdreven bewering staaft!
Om even terug te komen op het doorbloeding verhaal. Vaak wordt een dergelijk
apparaat ingezet in sportcentra of een afslankstudio om zo meer resultaat te
bewerkstelligen. Laat me je een vraag stellen. Wat doe je meestal in een fitnesscentrum
of afslankstudio? Juist bewegen!
Volgens veel onderzoeken zorgt beweging, en dan vooral weerstandstraining die de
grotere spiergroepen zoals de benen belast, voor een groter verbruik van energie. Ook
wel calorieën genoemd. En als je meer calorieën verbrandt dan je eet, dan verlies je...?
Juist, gewicht.
Om een lang verhaal kort te maken. Er is maar één manier om de doorbloeding te
verbeteren en dat is om te bewegen. Dat kan een ‘Slim Belly’ of ander afslankproduct
wat claimt dit puur zonder extra beweging te bereiken nooit hard maken.
Hoe werkt het? Ze laten mensen die eerst niets deden, 3x per week cardio-fitness
doen met een ‘Slim Belly’ om. Deze plaatst luchtdruk op de buik. Daarnaast doen ze
normale fitness en moeten ze op hun voeding letten!
En ze zeggen dat het werkt! Natuurlijk! Maar als die mensen geen ‘Slim Belly’
om hadden gehad dan was het resultaat hetzelfde geweest!
Er bestaat niet één onderzoek dat bewijst dat de ‘Slim Belly’ iets extratoevoegt!!!
Kritiek op Slim Belly
Peter Hollander, hoogleraar inspanningsfysiologie, zegt ook dat Slim Belly onzin is.
Hij vertelt dat je spieren namelijk vet nodig hebben om inspanning te leveren. Dit vet
halen ze uit de voorraad die in de spieren zelf ligt en dus niet uit de voorraad die in je
buik opgeslagen is. Hij zegt dat het vet niet lokaal kan worden verbrand en het apparaat
dus nutteloos het vet stimuleert.

spacecowboy68
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2012 11:52

Re: Slim Belly bij Health club (Nijmegen) weggegooid geld

Ongelezen bericht door spacecowboy68 »

SLIM BELLY en of Betterbelly – TellSell in de sportschool...?
- It’s amazing…whow…get results instantly…no effort… it’s a miracle…
- Het klinkt te mooi om waar te zijn. Dat is het ook.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Er waait weer een nieuwe hype door fitnessland, namelijk de SLIM Belly. Omdat we bij XXXX en XXXX de nieuwe trends nauwlettend volgen, hebben we vorig jaar onderzoek gedaan naar deze nieuwe hype, om vast te stellen of we dit product wel of niet willen aanbieden aan onze leden.
De SLIM Belly is lucratief. Net zoals allerlei fitnessproducten die je via TV commercials koopt, is ook de SLIM belly een product dat ongekende resultaten belooft, binnen de kortst mogelijke tijd. SLIM belly is dus commercieel interessant, want mensen blijken vaak veel geld uit te geven aan dit soort ‘wonder producten’. Deelnemers betalen gemiddeld € 80,- per maand extra voor de SLIM belly, bovenop het reguliere abonnement.
Wat is en doet de SLIM belly?/better belly
De SLIM/better belly is een band die je om je buik doet tijdens de cardio training. Het product belooft dat je vele centimeters plaatselijk op je taille kunt verliezen, dankzij deze band. Dit zou komen doordat de band aan de oppervlakte van je buik de doorbloeding stimuleert, waardoor je op die buik meer vet gaat verbranden. Voorwaarde die SLIM belly stelt, is dat je 4 weken lang, 3x per week minimaal 40 minuten aan cardio training doet.
Waar komt het vandaan?
Het principe waarop de SLIM/better Belly is gebaseerd, is al decennia oud, namelijk het stimuleren van lokale vetverbranding door het lichaam op een of andere manier in een vacuüm te brengen. De SLIM Belly is een van de vele varianten die op dit principe is gebaseerd. SLIM Belly wordt op de Nederlandse markt gebracht door Greinwalder. Dit is een organisatie die gespecialiseerd is in reklame- en wervingscampagnes voor sportscholen.

Omstreden.
Het is nog nooit wetenschappelijk bewezen dat je lokaal vet kunt verbranden door trainen. Hierover is sowieso erg veel te lezen op het internet, maar een hoogleraar heeft hierover het volgende gepubliceerd: “Peter Hollander, hoogleraar inspanningsfysiologie, zegt dat Slim Belly onzin is. Hij vertelt dat je spieren namelijk vet nodig hebben om inspanning te leveren. Dit vet halen ze uit de voorraad die in de spieren zelf ligt en dus niet uit de voorraad die in je buik opgeslagen is. Hij zegt dat het vet niet lokaal kan worden verbrand en het apparaat dus nutteloos het vet stimuleert”.
“Peter Hollander, hoogleraar inspanningsfysiologie, zegt dat Slim Belly onzin is. Hij vertelt dat je spieren namelijk vet nodig hebben om inspanning te leveren. Dit vet halen ze uit de voorraad die in de spieren zelf ligt en dus niet uit de voorraad die in je buik opgeslagen is. Hij zegt dat het vet niet lokaal kan worden verbrand en het apparaat dus nutteloos het vet stimuleert”.
Resultaten.
Het is zo, dat de deelnemers aan het SLIM Belly ‘onderzoek’, over het algemeen vet verliezen over het hele lichaam en dus ook om hun taille. Volgens de inspanningsfysiologie, traininingsleer en dus ook wat ons betreft, is dit heel logisch.
Voorwaarde van SLIM Belly is dat 3x per week gaat trainen en dan minimaal 40 minuten cardio per training doet, voor minstens 4 weken. Dan ga je inderdaad vetbranden, sowieso. Dit gebeurt als je een SLIM Belly omdoet tijdens het trainen, maar ook als je tijdens het trainen een motorhelm opzet, een trosje bananen in je binnezak hangt of tijdens de training een pipo-de-clown-pak draagt. Met andere woorden, het resultaat komt door de training, en niet door de buikband.
Deelnemen in het kader van een ‘onderzoek’.
Deelnemers worden uitgenodigd om de SLIM Belly te gaan gebruiken, in het kader van een ‘onderzoek’. Marketing-technisch gezien is dat een slimme zet, omdat deze benadering de hele discussie over de nog ‘nooit bewezen werkzaamheid’, juist omzet in een argument om het juist nu eens te proberen. Om te kunnen onderzoeken of de SLIM Belly echt werkt, dient men een vergelijking te kunnen maken tussen een groep ‘proefpersonen’ hebben gesport MET een SLIM Belly om, en anderzijds een ‘controlegroep’ die ZONDER SLIM Belly, hetzelfde trainingsprogramma heeft gevolgd. Wat ons opvalt, is dat deze controlegroep ontbreekt bij het SLIM Belly
‘onderzoek’.
Deelnemers worden uitsluitend uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek MET Slimbelly, tegen extra betaling van € 80,- voor 4 weken. De consument om geld vragen voor deelname aan een controlegroep ZONDER Slimbelly is lastig te verkopen. Logisch op zich, want de leverancier van SLIM Belly biedt het aan de sportscholen aan als een concept om omzet mee te genereren en niet als wetenschappelijk project.
Onze conclusie.
De SLIM Belly is een product dat lijkt op die andere ‘fitnesswonderen’ die aangeboden worden in TV-commercials. Het suggereert enorme resultaten te bieden, maar eigenlijk zethet de consument op het verkeerde been. Wij vinden dat de klant van een fitnessclub mag verwachten, dat ze een integer advies krijgt. Natuurlijk, een fitnessclub is gewoon een bedrijf en net zoals ieder bedrijf moet ze zorgen voor klanten en omzet. Onze filosofie is, dat je alleen een gezond bedrijf kunt opbouwen DANKZIJ je klanten en nooit TEN KOSTE van je klanten. Daarom bieden wij bij XXXXX enXXXXX de SLIM Belly niet aan.

Gesloten