LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Bespreek hier alle vormen van alternatieve geneeswijze.
ecva
Berichten: 58
Lid geworden op: 22 okt 2008 23:50

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door ecva » 11 jan 2010 17:08

Is Dr. Hulda de grootste kwakoplichtster aller tijden?
Ik denk van niet als meer in haar therapie verdiepen.

Bioresonantie therapie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn.

Multifrequentie Zapper
Wat is nu het bijzondere aan de Multifrequentie Zapper
De uitgangspanning is, onbelast, 1.5 volt. Belast, is deze variabel en stelt zich automatisch in op de huidweerstand, die elke keer en bij iedereen verschillend kan zijn. Dit heeft als voordeel dat er een meer gelijkmatige hoeveelheid informatie via de elektrodes het lichaam wordt ingezonden. De uitgangspanning zal niet beneden de 10 volt komen. Indien men de twee elektroden tegen elkaar aan houdt, stopt de Zapper automatisch. De frequentie stroomimpuls is niet constant, maar veranderd voortdurend. Er worden gezamenlijk 26 frequenties in een bereik van ongeveer 10 KHZ tot 41 KHZ uitgezonden.
In de Zapper is een zogenaamd energetisch systeem gebouwd. Dit houdt in dat er een positief energieveld wordt opgewekt. Onderzoeken op dit gebied van dokter Puharich in het Max Planck Instituut bevestigen dit. U kunt dit zelf vrij eenvoudig testen. Leg de Zapper tegen een glas water of een glas wijn aan en proef het verschil van vóór en ná de behandeling.
Toepassingsgebieden
De Zapper kan gebruikt worden bij allerlei ziektebeelden en aandoeningen. Hulda Clark noemt: parasieten, bacteriën, virussen, artritis, candida, depressie, diabetes, spierdystrofie, reuma, de ziekte van Crohn, bechterew, ontstekingen, pijnen, artrose, spierpijnen, ME, eczeem, griep, gordelroos, allergie, infecties, jeuk, uitslag, wormen, mijt, prostaat- en blaasproblemen, schimmels, wratten, zweren, zenuwpijnen, psoriasis en overige gezondheidsproblemen.

Ik kan haar geen ongelijk geven. Haar therapie is niet verkeer. De werking van de Multifrequentie Zapper is ongeveer als acunpunctuur. Het lijkt als de tv-antenne in uw huis. Je moet het instellen dat de ene kant naar de andere kant van het huis correct richten. Dan heb je een scherpe beeld ontvangt. De werking is ongeveer gelijk als SCIO en Cytotron rfqmr behandeling.

Zoek op in de marktplaats daar heb je al een tweede hands trilplaat voor € 20,00 tekoop. Eerst zelf proberen dan pas uw mening beoordelen. Het zal zeker een grote bijdrage voor uw spier en gewricht ziekte. Mijn ervaring met de trilplaat was 12 jaar geleden. Daarvoor had mijn vrouw twee keer miskraam gehad. Daarna 6 jaar lang geen succes gehad tot een aanschaf van een trilplaat. Mijn lieve dochter is nu 12 jaar geworden.
Darmspoeling is ook een goede genees methode voor de chronische ziekte. Niet voor de kanker.Maar wel een goede hulp middel voor de kanker gebied. Darmspoeling spoelt je niet alleen de darm. Maar ook de lever en daarna het hart.

http://www.tegenkanker.nl/index.php?pageid=171&sub=180
De lever is een belangrijk orgaan in het menselijk lichaam met diverse functies. Niet alleen ontvangt de lever al het bloed vanuit de darmen via het poortadersysteem.

Dat is ook de verklaring waarom bij darmkanker vaak een uitzaaiing in de lever gevonden. Bij andere soorten kanker vind je ook de uitzaaiing in de lever met dezelfde verklaring. Eigenlijk de uitdrukking leverkanker is onjuist. Lever is een krachtige bloed en gif zuivere orgaan. Leverkanker is eigenlijk een darm en maag probleem. Want de kankercellen komt van de darm.

Lees nogmaals de verhaal van Berdien. Voor de dood kon haar zieke oma nogsteeds de lever functie goed gebruikt om gif zuiveren. De zwarte ontlasting was een bewijs.
Volgens mij wist Dr. Hulda zelf niet dat de genezing van haar patiënten waren door de trilling dat de gif en poep in de dikkedarm had losgemaakt voor een betere ontlasting. Niet puur alleen door de theorie dat zij het bedoelde..

Kanker verlaat lichaam na overlijden...
« Gepost op: 12 Maart 2009, 10:37:41 »
________________________________________
Hallo Allemaal,

Wat ik heb meegemaak vind ik erg veel vragen oproepen...Zal jullie uitleggen wat ik heb gezien...Mijn oma had erge huidkanker, ze had al veel behandelingen gehad om beter te worden...Dit heeft niet geholpen waarna de dokters hebben aangegeven de behandelingen te stoppen omdat ze niet meer te helpen was...Mijn oma had de kanker over haar hele lichaam en gezicht, zondag middag blies ze haar laatste adem uit...En je gelooft het of niet maar geen twee uur later waren de plekken verdwenen...Dit konden wij allemaal niet begrijpen...Want de plekken waren duidelijk richtbaar, ineens verdwenen...Het enige wat nog wel richtbaar was waren de korstjes die ze zelf had gemaakt door krabben i.v.m. de jeuk...Deze kleine korstjes waren er nog wel maar de kanker was weg...Mijn tante was hier zo van onderste boven dat ze het haar beste vriendin vertelde...Die zei dat ze dat ook heeft meegemaakt met een kennis van haar die alvleesklier kanker had...Deze persoon kreeg na het overlijden een gaatje in de buik en er kwam allemaal zwarte derrie uit...Dat zou dus de kanker zijn...Nadat mijn tante dat hoorde ging er bij haar een lichtje branden...Want mijn oma (haar moeder) had haar laatste ontlasting zo zwart als de nacht...Precies zoals die vriendin van haar ook verteld had...Nu is mijn vraag aan jullie is er iemand die dit ook heeft meegemaakt?..Misschien kon je het op dat moment niet plaatsen en heb je er niet meer aan gedacht...En komt het door dit verhaal boven...Laat maar een reactie achter...
Groetjes Berdien...

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door eeliane » 11 jan 2010 17:58

zwarte derrie enzwarte antlasting geeft alleen maar aan dat er erge inwendige bloedingen zijn, wrs mede veroorzaakt door de kanker en daarmee ook de doodsoorzaak.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 11 jan 2010 18:01

@ Ecva,
Bioresonantie stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn.
Aangezien dit aantoonbaar klinkklare onzin is, is de rest van het verhaal dat dus ook. Geldt ook voor de zapper.

Ik sta versteld van de hoeveelheid onzin die je hier spamt.

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door kuklos » 11 jan 2010 18:08

@ecva, waarom steeds zo'n enorme post met vooral irrelevante informatie. Geef gewoon de link en hou het topic leesbaarder.

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Pavlova » 11 jan 2010 20:55

Kees Braam schreef:@Pavlova Het verschil met je vader is dat als ik niet zo Dwars was geweest ik in 1996 overleden zou zijn. De reguliere oncologen wilden namelijk niets meer voor me doen. Terwijl je vader nog aan alle kanten geholpen kon worden. Hij is echt geen uitzondering hoor met darmkanker toch genezen, zeker als het nog geopereerd kan worden.

Echter bij mij was het anders en omdat ik zelf op zoek ging ook door goede ervaringen van mijn vriend , ook met kanker, Antoon Verhaak, naar aanvullende behandelingen en/of alternatieven is het me toch gelukt om kankervrij te worden. Dankzij de aanvullende behandelingen en leefwijze en voeding en suppletie en meditatie enz. enz. Maar vooral door steeds mijn eigen keuzes te maken en op zoek te gaan naar alternatieven. Maar bekijk mijn video maar: http://www.kanker-actueel.nl/NL/zo-no-13011.html

Als jij mijn vrouw was geweest was je waarschijnljk nu weduwe want vooral mijn vrouw, zelf verpleegkundige, heeft me super gesteund in alles, waardoor ik er op den duur ook in ging geloven. Want zelf wilde ik helemaal niet meer na de boodschap na de kijkoperatie in januari 1996.

En verder wil ik er niets meer over mezelf kwijt. Ik hoop dat je vader nooit een recidief zal krijgen maar als hij het krijgt dan veel sterkte. daarmee.

Discussie over mij gesloten.
Ik heb nergens vermeld dat het darmkanker betrof, maar daar is de ellende wel begonnen. Maar de metastase die in de lever werd aangetroffen, is het probleem gebleven, hoewel hopelijk nu ook niet meer.
Mijn vader kreeg begin dit jaar te horen dat er ook niets gedaan kon worden, en dat de kanker vrijwel zeker terug zou keren. De grote vraag was dan of opereren of radiotherapie dan nog zou helpen. Mijn vader vroeg de oncoloog op de man af of dit nu betekende dat hij was 'opgegeven'. Dit ontkende de oncoloog, want we moesten maar zien wat de toekomst bracht, maar hij raadde wel aan om naar huis te gaan en te genieten van de tijd. Toen inderdaad weer een (snelgroeiende) tumor werd aangetroffen enige maanden later was het enige geluk dat deze op een te opereren lokatie zat. De chirurg van het AZU durfde het wel aan om te opereren aangezien de leverfunctie, slechts enkele maanden na een eerdere operatie, verbazingwekkend goed was hersteld. Hij vertelde dat opereren tot enkele jaren geleden nog niet mogelijk was. Daarnaast was de algehele conditie van mijn vader zowiezo verbazingwekkend goed, de artsen stonden ervan te kijken.

Ik kan, als ik uw verhaal lees, overigens alleen maar beamen dat uw dwarsheid waarschijnlijk uw redding is geweest. U heeft verdere behandeling afgedwongen, een second opinion gevraagd. En alternatieve therapieen gevolgd. Maar om dit nu al bewijs te zien dat die methoden verantwoordelijk zijn voor uw genezing, nee. Dat heeft u nog niet aangetoond.

Daarnaast is het opvallend dat u wel steeds onder behandeling bent geweest bij de reguliere geneesheren. U heeft het steeds ook over 'aanvullende' alternatieve geneeswijzen. Maar u heeft ook gezegd dat u zelf een kankerpatient zou adviseren paddenstoeleninjecties te nemen ipv chemo te ondergaan. Dit kan ik niet rijmen met elkaar.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Kees Braam » 11 jan 2010 22:19

@Pavlova
U heeft het steeds ook over 'aanvullende' alternatieve geneeswijzen.
Ja ik noem deze complementaire of aanvullende middelen omdat je bij kanker m.i. alles uit de kast moet halen om de kanker aan te pakken of bijwerkingen te verminderen of effect van bv. chemo te vergroten. Slechts enkele middelen hebben ook mono een beter of gelijk effect dan bv. chemo (medicinale paddestoelen soms bv.) of bestraling (PDT of hyperthermie bv.) en zeker ook niet in alle gevallen.
Maar u heeft ook gezegd dat u zelf een kankerpatient zou adviseren paddenstoeleninjecties te nemen ipv chemo te ondergaan. Dit kan ik niet rijmen met elkaar
Ik zeg niet expliciet altijd i.p.v. chemo maar bepaalde stofjes uit bepaalde paddestoelen met medicinale werking hebben bewezen dat ze i.p.v. chemo beter een recidief vertragen c.q. voorkomen. Maar vaak werken ook medicinale paddestoelen naast chemo uitstekend. Uw vader zou er goed aan doen ter voorkoming van een recidief een extract van een medicinale paddestoel te nemen. Maar is uiteraard jullie eigen keuze.

Als laatste: ik zeg nergens dat alleen alternatief mij van mijn kanker heeft afgeholpen. Het is altijd een combinatie van vele middelen. Ik ben ook voor chemo soms, en soms ook bestraling en ook operatie. Maar er is meer en ook aanvullend kun je zoveel meer doen om een recidief te voorkomen of om een tumor van inoperabel weer operabel te maken met bv. hyperthermie en/of Chinese kruiden.

Maar dit is echt het laatste wat ik erover zeg in dit forum in dit topic want als je meer wilt weten stuur me dan maar een mailtje met gerichte vraag: [email protected]

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 11 jan 2010 22:22

maar bepaalde stofjes uit bepaalde paddestoelen met medicinale werking hebben bewezen dat ze i.p.v. chemo beter een recidief vertragen c.q. voorkomen.
Dit is niet juist. Eenduidig bewijs dat paddestoelen kanker helpen voorkomen is er (nog) niet. Bewijs dat paddestoelen kanker genezen is er ook niet. En bewijs dat paddestoelen beter werken dan chemo is er ook niet.

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door kuklos » 12 jan 2010 09:27

Als laatste: ik zeg nergens dat alleen alternatief mij van mijn kanker heeft afgeholpen. Het is altijd een combinatie van vele middelen. Ik ben ook voor chemo soms, en soms ook bestraling en ook operatie.
Je doet anders goed je best om hier de complete reguliere geneeskunde als een stel zakkenvullende moordenaars neer te zetten.

ron1
Berichten: 815
Lid geworden op: 18 jun 2008 19:16

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door ron1 » 12 jan 2010 09:28

Verkeerde lijntje.Edit.
Laatst gewijzigd door ron1 op 13 jan 2010 09:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Pavlova » 12 jan 2010 20:41

Kees Braam schreef:Ik zeg niet expliciet altijd i.p.v. chemo maar bepaalde stofjes uit bepaalde paddestoelen met medicinale werking hebben bewezen dat ze i.p.v. chemo beter een recidief vertragen c.q. voorkomen. Maar vaak werken ook medicinale paddestoelen naast chemo uitstekend. Uw vader zou er goed aan doen ter voorkoming van een recidief een extract van een medicinale paddestoel te nemen. Maar is uiteraard jullie eigen keuze.
Dat medicinale paddenstoelen zouden werken is nog op geen enkele manier aangetoond. Inderdaad blijft het de keuze van mijn vader, ik acht hem gelukkig wijzer dan dit soort adviezen ter harte te nemen. Het zou hem alleen maar een hoop geld kosten vermoed ik.
Kees Braam schreef:Als laatste: ik zeg nergens dat alleen alternatief mij van mijn kanker heeft afgeholpen. Het is altijd een combinatie van vele middelen. Ik ben ook voor chemo soms, en soms ook bestraling en ook operatie. Maar er is meer en ook aanvullend kun je zoveel meer doen om een recidief te voorkomen of om een tumor van inoperabel weer operabel te maken met bv. hyperthermie en/of Chinese kruiden.
U bent voor chemo soms, en soms ook bestraling en operatie? Bent u nu ook al arts? Ik zou me als ik u was verre houden van het geven van dit soort adviezen aan patienten, dit is toch iets waar de arts over gaat in samenspraak met de patient zelf?

Het spijt me, maar na bestudering van uw website kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat de door u besproken en aanbevolen 'aanvullende therapieen' naar kwakzalverij rieken. Ik wou dat het anders was, maar ik vrees dat u zich er niet voldoende van bewust bent dat u kwetsbare personen die aan hele erge ziektes lijden valse hoop verkoopt.

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Amyl » 12 jan 2010 22:05

Ecva

Zwarte ontlasting heeft vrij weinig met je lever te maken. Het duidt simpelweg op een bloeding in het maag-darm stelsel of het gebruik van ijzersupplementen.
Als je lever niet goed functioneert krijg je juist ontkleurde ontlasting, als hij goed werkt bruine.

Da silva
Berichten: 719
Lid geworden op: 31 jul 2008 09:01

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Da silva » 17 jan 2010 11:19

http://zembla.vara.nl/
In ZEMBLA komen de ouders van baby Marloe aan het woord, die hun drie maanden oude dochter verloren door de behandeling van een craniosacraal therapeut. Marloe was een zogenaamde ‘onrustige baby’. Het consultatiebureau attendeerde de ouders op de mogelijkheid van een alternatieve genezer.Al voor de dood van Marloe is er in medische tijdschriften gewaarschuwd voor de behandeling. En na haar dood gebeurde dat opnieuw. Toch past de praktijk waaraan de therapeut verbonden was, de omstreden holding-methode nog steeds toe op baby’s. Ouders krijgen voorgehouden dat het ‘volstrekt ongevaarlijk’ is.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 17 jan 2010 11:23

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een uitgebreid verslag van de gang van zaken, door de artsen die het leven van de baby probeerden te redden na haar craniosacrale behandeling:
http://www.ntvg.nl/publicatie/overleden ... -/volledig

Da silva
Berichten: 719
Lid geworden op: 31 jul 2008 09:01

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door Da silva » 17 jan 2010 11:27

Zoals jullie vast nog wel weten heb ik ooit baat gehad bij behandelingen door een Chiropractor.
Maar als ik dit dan lees.......
http://zembla.vara.nl/fileadmin/uploads ... twaard.pdf
Een voorheen gezonde, 42-jarige man kwam naar de Spoedeisende Hulp omdat hij tijdens een chiropraxiebehandeling
acuut onwel was geworden. Bij de cervicale manipulatie was hij misselijk en draaiduizelig
geworden en hij kon niets meer zien. Bij binnenkomst was de patiënt dysartrisch en aanvankelijk
geheel blind. Beeldvormend onderzoek liet een dubbelzijdige dissectie van de A. vertebralis zien. Een
MRI-scan die de volgende dag werd gemaakt, toonde uitgebreide ischemie in het vertebrobasilaire
stroomgebied. Complicaties van chiropraxiebehandeling zijn zeldzaam, maar kunnen ernstig zijn en,
zeker als het een behandeling van de nek betreft, in uitzonderlijke gevallen zelfs fataal verlopen. Het nut
van chiropraxiebehandeling is nog niet overtuigend aangetoond. Daarom zou een chiropraxiebehandeling
met cervicale manipulatie volgens ons niet moeten worden geadviseerd. Vóór de start van een
chiropraxiebehandeling met cervicale manipulatie moet de patiënt goed worden geïnformeerd over
de risico’s hiervan.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 17 jan 2010 11:46

Er is onderzoek gedaan, ook door de reguliere geneeskunde, naar de mogelijke effecten en mogelijke gevaren van chiropraxie. Daaruit is naar voren gekomen dat chiropraxie nut kan hebben bij de behandeling van lage-rugklachten. Chiropraxie is wat dat betreft ongeveer even effectief als fysiotherapie.

Chiropraxie uitgeoefend op de nekwervels wordt sterk afgeraden, wegens een verhoogd risico op beschadigingen in dat gebied, met als mogelijk gevolg onder andere beroerte, blindheid en verlamming, hetgeen al een aantal keren is voorgekomen. Er is ook geen enkel bewijs dat deze behandeling effectief zou zijn.

In Engeland wil men chiropractoren nu verplichten patiënten een verklaring voor te leggen, waarin de mogelijke risico's van de behandeling beschreven staan. Dit stuit echter op fel verzet van de chiropractoren.

Voor het bestaan van de onderliggende theorie voor chiropraxie bestaat geen enkel bewijs. Gezien de verhoogde risico's zoals hierboven geschetst lijkt het mij toch goed dat patiënten daarvan op de hoogte worden gebracht voordat zij aan een behandeling beginnen.

Tevens beweren chiropractoren dat hun behandeling genezend dan wel sterk verbeterend kan werken bij aandoeningen als autisme, adhd, schizofrenie, reuma, astma, depressie en nog een groot aantal andere ziektes. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs en op grond van de theorie is het ook zeer onwaarschijnlijk dat chiropraxie hiervoor ook maar enigszins effectief zou kunnen zijn.
Laatst gewijzigd door trijntjewinkel op 17 jan 2010 12:31, 3 keer totaal gewijzigd.

antileugens
Berichten: 2854
Lid geworden op: 18 jun 2008 02:08

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door antileugens » 17 jan 2010 11:55

Wat is die theorie dan?

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door kuklos » 17 jan 2010 11:55

Daarnaast beweren chiropractoren dat hun behandeling genezend dan wel sterk verbeterend kan werken bij aandoeningen als autisme, adhd, schizofrenie, reuma, astma, depressie en nog een groot aantal andere ziektes.
Ik mis hier iets denk ik. Een chiropractor is toch gewoon een bottenkraker zonder medische oplieding die hulp kan bieden als je last heb van je gewrichten? Wanneer is het hun dan net zo hoog in de bol geslagen als bij kees?

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 17 jan 2010 12:08

@ Kuklos,

De chiropraxie verklaart het ontstaan van ziektes als volgt:
Een verkeerde stand van de ruggenwervels de bron is van alle ziekten en deze kunnen bestreden worden door de ruggenwervels weer in de goede stand te zetten.

Centraal in de chiropraxie staat de 'subluxatie'. Het betekent dat de botjes die aan de ruggenwervelschijven vastzitten en die het ruggenmerg beschermen, niet goed op elkaar aansluiten, en daardoor op zenuwen en bloedvaten drukken. Volgens de chiropractors worden hierdoor de zenuwen bekneld die uit het ruggenmerg komen en waardoor de Levenskracht of Aangeboren Intelligentie stroomt, en dit zou dan de oorzaak van bijna alle ziekten zijn.
Opm:
De zenuwen in het ruggenmerg kunnen wel in de knel komen, namelijk doordat de kraakbeenschijven tussen de ruggenwervels uitpuilen (hernia) of doordat de desbetreffende botjes dikker worden. Uitpuilende schijven komen overigens ook vaak voor zonder dat er pijnklachten zijn. Bij operaties om deze kwalen te verhelpen merkt de neurochirurg hoe moeilijk het is om de ruggenwervels ook maar iets ten opzichte van elkaar te verschuiven. De menselijke rug is zo gebouwd dat de zenuwen zelfs bij grote afwijkingen en beschadigingen beschermd blijven. Proeven met ruggengraten van overledenen hebben hetzelfde uitgewezen: het is fysiek onmogelijk dat de uittredende zenuw bekneld raakt door mechanische vervorming van de ruggengraat (rukken en trekken), zonder dat de ruggengraat breekt.

Zie:
http://www.kwakzalverij.nl/909/Encyclopedie_Chiropraxie
http://tinyurl.com/yeh6olr
Laatst gewijzigd door trijntjewinkel op 17 jan 2010 12:15, 1 keer totaal gewijzigd.

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door kuklos » 17 jan 2010 12:13

@trijntjewinkel, dank voor je reactie. Het is ze dus nog hoger in de bol geslagen dan kees.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: kwakzalvers maken VEEL meer kapot dan je lief is

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 17 jan 2010 12:14

Hier word je ook niet vrolijk van:
https://scottslockedin.com/Home_Page.html

En dit is ook wel interessant: hoe de chiropraxie omgaat met inhoudelijke kritiek:
http://cryptocheilus.wordpress.com/2009 ... wakzalver/
Laatst gewijzigd door trijntjewinkel op 17 jan 2010 12:20, 2 keer totaal gewijzigd.

Gesloten