Pagina 1 van 1

De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 00:11
door Smitsmannetje
80 procent van de hoger opgeleiden voegt feitelijk niks toe en creeert een zeepbel. Er zijn allerlei babbelaars met een diploma opgestaan. Consultantbureau, coachingbureau, coaches van coaches, adviseurs, zogenaamde ratingexeperts, marketinggoeroes, verkiezingspeilers, overheidsagenten, professionele wauwelaars, bedrijfspsychologen, gebakken luchtverkopers, volksmenners, gelikte managers, babbelaars en zwetsers met dikke rapporten waar niks in staat, en noem maar op wat voor charlatans deze zogenaamd hoger opgeleiden met een zogenaamd hbo en universitair diploma zijn. De laatste tien jaar zijn ze als paddestoelen uit de grond gekropen. Het zijn allemaal zwetsers en charlatans die het ei van Columbus opnieuw hebben uitgevonden. 80 procent van de economie drijft op deze onzin.

80 procent van de managers zijn incompetente zwetsers terwijl de mensen die echt iets produceren onderaan de ladder staan. En dat allemaal omdat er waarde wordt gehecht aan al die flutdiploma's op de hbo en op de universiteit waar eigenlijk op staat dat je bent geslaagd voor een totaal gebrek aan kennis over het echte leven.

Het is werkelijk een farce van jewelste. De kurk van de economie drijft op zwetsers en kwakzalvers met een flutdiploma op zak.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 00:25
door Philo
een gefrustreerd mannetje, ga eens studeren, leer je wat genuanceerder reageren! :

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 01:00
door WillemLW
Technische ontwikkelen is het enige wat de mensheid vooruit brengt.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 01:05
door Linoge
Technische ontwikkelen??????

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 16:55
door GJvdZ
Weet je wat: we zetten bij wijze van experiment gewoon eens een maandje VMBO-ers in de leiding van grote complexe bedrijven. Kijken hoelang dat goed gaat. Als voorproefje is het misschien leuk als TS deze casus eens wil bekijken en beschrijven hoe hij/zij het probleem oplost:

Een bedrijf is succesvol, maar helaas actief in een krimpende markt. De productportfolio is best in class voor de huidige markt. Doelstelling is ondanks de krimpende markt de omzet minimaal gelijk te houden, maar het liefst wordt er natuurlijk een omzetgroei gerealiseerd.
Randvoorwaarden: er mag geen personeel worden ontslagen of aangenomen en doordat de omzet terugloopt door de krimpende markt zijn er minder middelen beschikbaar voor productinnovaties. Verder valt het personeel onder een branche CAO.
Hoe pak je dat aan?

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 17 mei 2012 17:37
door kuklos
De titel van het topic gaat over de waarde van een HBO diploma en vervolgens worden alle hoger opgeleiden meegenomen, dus ook WO-ers. Sja, de topic starter is echt de uitgelezen persoon om zich te beklagen.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 19 mei 2012 13:52
door Brommer Joop
De titel van het topic is foutief dat moet zijn:

De waarde van een EHBO diploma.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 19 mei 2012 14:02
door boef530
@smitsmannetje, even een tegenvraag. Heb je zelf een MBO/HBO opleiding gevolgd of denk je alleen maar dat iets hoger opgeleiden geen kwartje waard zijn?.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 20 mei 2012 08:27
door kweenie
Volgens mij wil hij het belang en het nu van communicatiecursussen juist aantonen. Misschien is hij juist heel goed in deze materie en wil hij de mensen op het forum juist op het verkeerde been zetten, door te laten zien wat het effect is van een andere communicatiestijl.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 01 jun 2012 13:53
door arie81
Beetje overdreven allemaal ;)
Een diploma van de universiteit betekent in de meeste gevallen dat je daadwerkelijk veel weet of hebt geleerd.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 11 jun 2012 15:30
door Alain
Ik ben er van overtuigd dat een hoger onderwijs diploma, minimaal weergeeft dat de houder over een bepaald denkniveau beschikt. Ook beschikt de houder over onderzoeks- en redeneringsvaardigheden. Uiteraard bestaan er verschillen tussen opleidingen. Maar ik vermoed dat de TS gefrustreerd is vanwege zijn gebrek aan onderbouwingen en detail. Wellicht kan de TS specifieker zijn of anders kan het topic worden gesloten.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 13 jul 2012 18:47
door Jaaap Aaap
Hij heeft wel een punt vind ik. Bijvoorbeeld in de zorg had je vroeger één afdelingshoofd die een hele afdeling verpleegsters organiseerde. Tegenwoordig heb je een hele afdeling managers die één verpleegkundige managed, coacht, instrueert, organiseert, rapporteert en wat al niet meer.

En ja, heel veel mensen zijn tegenwoordig hoogopgeleid. Die willen allemaal anderen coachen en managen. Dat zit in de aard van het beestje mens. Maar TS moet zich niet scheel kijken op al die zzp adviesburo's en coaches die je op internet vindt. De meeste slepen volgens mij ook nauwelijks opdrachten binnen. Maar ja; je hebt gestudeerd en je wil er iets mee doen. Begrijpelijk.

Re: De waarde van een HBO diploma.

Geplaatst: 13 jul 2012 19:23
door Gizmo©
Philo schreef:een gefrustreerd mannetje, ga eens studeren, leer je wat genuanceerder reageren! :
Zit de TS aan je brood?