Pagina 1 van 1

Klacht: NCOI examen niet halen na 2 x module

Geplaatst: 13 jan 2017 09:49
door Loes80
Ik ben op het gebied van examinering absoluut niet tevreden over de NCOI.
Het lijkt inderdaad zoals al meerdere beschrijven ze personen expres laten zakken om hun targets te halen.
Ik volg namelijk HBO MWD 2 jaar. Nu heb ik moeite met het afnemen van examens dmv meerkeuze vragen, wat mij dus ook herhaaldelijk niet lukt. Ik moet eerlijk zeggen dat ze wel hebben gekeken naar een oplossing, waardoor ik de examens al mocht maken op de locatie Hilversum. Prima. Scheelt stress. Echter heb ik 2x de module gevolgd wat inhoud dat dat 6 examens zijn. Een module volgen kost al rond de 800 euro. Dan krijg je ook nog de kosten van 195 euro per te maken examen. Dat is absurd. Nu is dus het geval dat ik alleen deze module moet hebben om te slagen. En moet nu dus weer, voor de 3de x de module volgen..
Op de vraag hoelang we zo doorgaan, krijg je geen duidelijk antwoord. Het komt er op neer dat je zo maar door moet blijven gaan...
Op de vraag of het examen niet anders afgenomen kan worden, zeggen ze, voor nu gaan we eerst proberen dit soort examens digitaal af te nemen en dan kijken we verder.
Wat wel inhoud dat ik nu dus weer rond de 800 euro kwijt ben voor WEER een module volgen.
Ik heb er een beetje genoeg van.
Maar om nu niet verder te gaan en door het niet behalen van 1 module het papiertje niet op zak hebben, gaat mij ook ver. En daarbij komt ook, dat wanneer ik mij papiertje haal , ik bij mijn werkgever in een hogere schaal van verdienste kom te zitten.

Ik heb dmv alle andere modules en ook nog eens de eindopdracht met allemaal voldoendes af te ronden laten zien inhoudelijk de kennis te bezitten... dus.. kennis is er, alleen manier van afnemen past niet.

Ik baal ervan.. zonde geld...

Re: Klacht: NCOI examen niet halen na 2 x module

Geplaatst: 27 mar 2017 09:58
door BL2
......Nu heb ik moeite met het afnemen van examens dmv meerkeuze vragen, wat mij dus ook herhaaldelijk niet lukt......
Het is niet het antwoord wat je graag wil horen, maar als je de capaciteiten niet bezit om een excamen met goed gevolg te maken bezit je de kennis of vaardigheden onvoldoende.
Het zou toch vreemd zijn als het NCOI de excamens zo zou moeten aanpassen qua nivo en uitvoering, dat je wel zou slagen. Dat is de wereld op haar kop.
Ga eerst bij jezelf na of je de vaardigheden voor het excamen bezit, voordat je het NCOI beschuldigd van feiten welke niet te bewijzen zijn.