[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Is mijn ov-schuld bij DUO de schuld van mij school?
Pagina 1 van 1

Is mijn ov-schuld bij DUO de schuld van mij school?

Geplaatst: 12 sep 2018 16:50
door laurarietberg
Ik heb twee jaar geleden een bezwaarschrift ingediend bij DUO betreft het stopzetten van mijn studentenreisproduct, omdat ik te laat was met stopzetten heb ik een ov schuld opgelopen. Echter liep mijn onderwijsovereenkomst tot en met 31 juli 2016 en ging ik er al die tijd vanuit dat ik per die datum uitgeschreven zou worden en dat ik zelf een uitschrijfformulier met met mijn diploma uitreiking moest ondertekenen. De rechter heeft uitgesproken dat mijn school verantwoordelijk was en niet DUO. Na heel wat correspondentie over en weer eerst met DUO en later met school. Ben ik nog steeds van mening dat school mij verkeerd heeft geïnformeerd en dat ik daardoor een ov schuld heb opgelopen bij DUO.

In het artikel van studenten krijgen meer tijd om ov-chipkaart stop te zetten wat op 17 april 2018 op de website van radar is gepubliceerd merk ik op dat veel studenten gedupeerd zijn met het probleem dat er veel onduidelijkheid is over de daadwerkelijke afstudeerdatum.

Ik wil graag dat er een oplossing wordt gevonden voor dit probleem, zodat gedupeerde oud-studenten, waarvan ik er zelf een ben de geleden schade terugkrijgen. Ik hoop dat er meerdere gedupeerde oud-studenten het met mij eens zijn en er wat aan gedaan kan worden.

Re: Is mijn ov-schuld bij DUO de schuld van mij school?

Geplaatst: 12 sep 2018 18:16
door tttlocke
Ik begrijp dat uw zaak voor de rechter geweest is. Wat is dan precies de uitspraak geweest in uw zaak?

Re: Is mijn ov-schuld bij DUO de schuld van mij school?

Geplaatst: 12 sep 2018 18:49
door Lady1234
En wanneer was u afgestudeerd?

Re: Is mijn ov-schuld bij DUO de schuld van mij school?

Geplaatst: 12 sep 2018 19:34
door BreejKC
Over deze problematiek heeft de Nationale Ombudsman vorig jaar een uitgebreid rapport uitgebracht onder nummer 2017/040. Op de gelijknamige website van de Nationale Ombudsman onder de kop Publicaties/Rapporten en onderzoeken, kunt u dat rapport terugvinden, downloaden en bestuderen. Daar heeft u wel even tijd voor nodig om het goed te doorgronden. U weet daarna precies waar u aan toe bent.