Pagina 1 van 2

Ducktypen

Geplaatst: 08 jul 2014 10:44
door Miss ladybird
Mijn zoon van 8 is nu enkele maanden bezig met de cursus Ducktypen. De proefles was leuk, de eerste lessen ook nog wel maar daarna is de cursus niet meer te volgen. Het tempo ligt voor kinderen te hoog, de teksten die getypt moeten worden vliegen door het scherm (vaak slecht leesbaar) en als je niet snel genoeg bent heb je het level niet gehaald en moet je weer opnieuw beginnen. Bovendien volgen de nieuwe letters elkaar veel te snel op. Rustig oefenen op eigen tempo is niet mogelijk. Hierdoor is spieken naar de letters op het toetsenbord erg verleidelijk (er worden geen afplakstickers of zo meegeleverd). Daarnaast hebben we nu ook al een keer meegemaakt dat de site geheel vast liep wat alleen via de klantenservice verholpen kon worden. De klantenservice zegt wel bezig te zijn om het tempo van de oefeningen instelbaar te maken maar in dat is nu al 2 maanden geleden en er is nog niets zichtbaar op de site. Geld terug geven doen ze ook niet. Het enige aanbod dat ik heb gekregen is dat de abonnementstijd verlengd kan worden als mijn zoon zijn typediploma niet binnen het jaar haalt. Daar heb ik echter niet zoveel aan als mijn zoon niet meer wil typen.
Zijn er meer mensen met negatieve ervaringen met Ducktypen?

Re: Ducktypen

Geplaatst: 08 jul 2014 11:10
door GJvdZ
MOet een jongen van 8 niet gewoon buiten spelen of desnoods lekker gamen achter de computer i.p.v. een typecursus volgen?

Re: Ducktypen

Geplaatst: 08 jul 2014 11:50
door Unbeaten
GJvdZ schreef:MOet een jongen van 8 niet gewoon buiten spelen of desnoods lekker gamen achter de computer i.p.v. een typecursus volgen?
^ :roll: Ik ben het hiermee eens typen komt van zelf wel

Re: Ducktypen

Geplaatst: 08 jul 2014 12:35
door witte angora
Ik was 16 of 17 toen ik een (indertijd hoog aangeslagen) typecursus ging volgen. Gewoon via school. Kennelijk worden er steeds hogere eisen aan kinderen gesteld; niet alleen door ouders, maar door de maatschappij als geheel.

En ja, zo'n eendenclub springt er dan handig op in. Maar verstandig? Ik zou zelf een andere keuze hebben gemaakt.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 08 jul 2014 12:51
door dhc
Kids van die leeftijd leren het spelenderwijs, zitten nogal vaak achter hun computer, tablet, smartfoon.Heb mijn kids niets geleerd en zij typen sneller dan het licht.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 27 aug 2014 14:35
door Mamsie
Mijn dochter heeft exact dezelfde ervaring. Enthousiast begonnen maar na enkele lessen al gefrustreerd en verdrietig. De letters vliegen van links naar rechts over het scherm, van boven naar beneden. Je weet nooit uit welke hoek ze nu weer komen waaien. Als je de letters niet snel genoeg zonder fouten typt dan moet de oefening opnieuw gedaan worden. Soms word je halverwege de oefening al eruit gegooid omdat je teveel fouten hebt getypt. Erg frustrerend voor een kind. Langzamer typen kan inderdaad niet, want dan ben je al snel af. 20-30 keer een oefening opnieuw doen is geen uitzondering. Helaas moet je de oefening halen om door te kunnen gaan. Klantenservice gemaild, echter die bieden ook geen oplossing. Mijn zoon van destijds 10 heeft enkele jaren geleden een andere typecursus gedaan, zonder problemen, met meer dan 200 aanslagen per minuut geslaagd.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 27 aug 2014 16:34
door prem
Miss ladybird schreef:Mijn zoon van 8 is nu enkele maanden bezig met de cursus Ducktypen. De proefles was leuk, de eerste lessen ook nog wel maar daarna is de cursus niet meer te volgen. Het tempo ligt voor kinderen te hoog, de teksten die getypt moeten worden vliegen door het scherm (vaak slecht leesbaar) en als je niet snel genoeg bent heb je het level niet gehaald en moet je weer opnieuw beginnen. Bovendien volgen de nieuwe letters elkaar veel te snel op. Rustig oefenen op eigen tempo is niet mogelijk. Hierdoor is spieken naar de letters op het toetsenbord erg verleidelijk (er worden geen afplakstickers of zo meegeleverd). Daarnaast hebben we nu ook al een keer meegemaakt dat de site geheel vast liep wat alleen via de klantenservice verholpen kon worden. De klantenservice zegt wel bezig te zijn om het tempo van de oefeningen instelbaar te maken maar in dat is nu al 2 maanden geleden en er is nog niets zichtbaar op de site. Geld terug geven doen ze ook niet. Het enige aanbod dat ik heb gekregen is dat de abonnementstijd verlengd kan worden als mijn zoon zijn typediploma niet binnen het jaar haalt. Daar heb ik echter niet zoveel aan als mijn zoon niet meer wil typen.
Zijn er meer mensen met negatieve ervaringen met Ducktypen?
Zet hem op calligrafie-les, dat vindt ie vast leuker.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 28 aug 2014 19:55
door GJvdZ
witte angora schreef:Kennelijk worden er steeds hogere eisen aan kinderen gesteld; niet alleen door ouders, maar door de maatschappij als geheel.
De maatschappij (wij met z'n allen) stellen echt geen eisen aan de typevaardigheid van kinderen.... Dat zijn vooral idiote ouders die hun kinderen vol in de stress gooien omdat die alles maar moeten doen. Kinderen moeten gewoon spelen.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 12 sep 2014 09:21
door Sanniev
Mijn zoon is 13 jaar en heeft ook al type topia geprobeerd. Dit lukte niet, nu had hij dit gezien en dit leek hem veel leuker. Helaas komt hij niet verder dan level 3. Is nu 3 weken bezig.
Kan eigenlijk niet vinden hoe ik contact moet maken met iemand die hem hier in kan begeleiden ...
Wie weet wat?

Re: Ducktypen

Geplaatst: 12 sep 2014 09:51
door berndv
Heb zelf 20 jaar gelden typeles gehad. Gewoon klassikaal, op de typemachine weliswaar, maar vond dat de beste methode. Tempo lag inderdaad wel hoog. Hoe je het ook wilt leren, er zal een zekere vorm van snelheid getraind moeten worden. Marathonlopers beginnen ook niet te oefenen met de Nijmeegse vierdaagse.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 12 sep 2014 18:57
door Voorschenk
Allereerst moet mij van het hart dat wanneer iemand op dit forum vraagt naar ervaringen van een typecursus men ongevraagd de ouder in kwestie veroordeelt. Waarom een ouder een kind een typecursus laat doen, is persoonlijk en heeft niemand iets mee te maken. Ik kan zeggen dat mijn kind enorm veel tijdwinst heeft in vergelijking met kinderen in zijn klas die ook kunnen typen maar niet kunnen blindtypen. Dat is echt een groot verschil.
Maar ik wil graag reageren. Onze zoon heeft TypeTopia gedaan met ontzettend veel plezier. Binnen zeer korte tijd was hij klaar en had hij zijn diploma op zak. Wel wat duurder dan de rest maar zeker het aanraden waard. Je kunt zelf instellen hoe vaak je oefent dus je tempo bepaal je zelf. Mijn zoontje was toen bijna 10.
Voor mijn dochter heb ik nu Ducktypen genomen en dat is echt waardeloos. Inderdaad te snel, onleesbaar en temp os niet aan te passen. Zij komt ook op een bepaald nivo niet meer verder. De zin wordt haar ontnomen. Didactisch niet sterk in elkaar gezet. Ook kunnen de ouders de vorderingen niet goed volgen. Bij TypeTopia kan dit op een zeer goede manier. Uiteengezet in tempo, welke letters nog herhaling behoeven etc.
Ducktypen niet doen dus.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 21 nov 2014 22:29
door Harry1949
Hallo,

Ik ben een gepensioneerd staatsbevoegd leraar machineschrijven en tekstverwerking.
Over dat Ducktypen heb ik één simpele opmerking.
Wie let er tijdens de lessen op de juiste houding achter de PC en de juiste handstand?
Ik kan me niet voorstellen, dat je zonder docent op de juiste manier leert typen.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 24 nov 2014 13:25
door tibistibi
ik vind de opmerkingen ook erg raar en op zijn minst onvriendelijk.

waarom moet mijn kind buiten spelen terwijl het zelf aangeeft een type cursus te willen doen?
ze heeft het zelfs bovenaan haar sint verlanglijstje gezet.

is voetballen beter dan typen? je benen zijn belangrijker dan je vingers ofzo? of schrijven met een pen, zodat je alleen maar 1 hand hoeft te trainen??

goed mijn dochter wilt graag een type cursus doen en had idd zin in de ducktype cursus. maar ik begrijp uit bovenstaande dat deze dus niet fijn is, dank voor de info.

is typetopia volgens jullie ervaring de beste??

dank,

tibi

Re: Ducktypen

Geplaatst: 24 nov 2014 14:50
door moederslink
Kinderen van nu zijn superhandig met hun " apparaatjes " , hun vingers gaan snel en ze leren het spelenderwijs, tegenwoordig al op de kleuterschool.
Ook ik denk dat- buiten spelen- belangrijker is dan binnen zitten met de nodige apparaatjes.
Dat een kind van 8-10 het bovenaan haar/ zijn " verlanglijstje " heeft staan komt mi doordat ze elkaar beinvloeden , een kind wil zich conformeren .
Waarom nu weer een les ergens in , die kinderen van nu hebben al een overvolle agenda , ze worden er gestresst van , evenals hun ouders .
Lekker ravotten , niks mis mee! Typen komt wel......later.

Een kind hoort lekker aan te klooien , zelf dingen te ontdekken en uit te vogelen , geen entertainment maar blijven aanbieden, ze kunnen amper nog zelf iets bedenken , of ze raken verveeld. Of krijgen het label ADHD omdat ze hun energie niet voldoende kwijt kunnen..... Maar goed di mijn mening , als ouder beslis je zelf wat voor het kind " goed " is.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 26 nov 2014 20:04
door Lubbers1970
Mijn zoon is 10 jaar oud en volgt nu al een half jaar de cursus van Ducktypen, ook ik heb gemaild dat ik het erg slecht vind en krijg als antwoord dat ze er mee bezig zijn. Maar vervolgens gebeurt er helemaal niets.
Hier loopt het ook geregeld vast en komt inderdaad niet verder door dat het van alle kanten komt.
IK baal er goed van en mijn zoon ook want hij komt geen meter verder.
Mij oudste zoon heeft via LOI kidzz een type cursus gevolgd en daar kreeg ik wekelijks een overzicht hoe hij het deed enz. Ook nog een speciale variant voor kinderen met dyslexie voor het zelfde geld.
Want juist omdat ze dyslexie hebben zij ze zo gebaat bij een type diploma.
Dus wil je starten met een typecursus dan NIET die van DUCKTYPEN.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 26 nov 2014 20:13
door moederslink
Lubbers1970 schreef: Want juist omdat ze dyslexie hebben zij ze zo gebaat bij een type diploma.
Want ?

Deze zin begrijp ik niet... :!:

Re: Ducktypen

Geplaatst: 15 dec 2014 14:24
door Irenemaria
Omdat mijn zoon van acht niet goed kan schrijven en daar dagelijks enorm gefrustreerd van raakt, mag hij leren typen. Ik dacht gelijk aan Ducktypen, omdat hij de Donald Duck erg leuk vindt. Fijn om hier tips te lezen van typeprogramma's die beter bevallen. Bedankt!

Re: Ducktypen

Geplaatst: 24 dec 2014 09:07
door Irenevandijck
Wij zijn juist zeer tevreden over het Ducktypen. Mijn zoon is 10 en maakt met veel plezier elke dag een lesje. Hij gaat goed vooruit en vindt de oefeningen juist erg leuk. Elk level weer spannend wat er nu gaat gebeuren. Het winnen van de dukaten is de grootste uitdaging. Daarmee kan steeds weer iets leuks 'gekocht' worden voor het huis van Donald Duck. En als hij dan net niet genoeg dukaten heeft, dan gaat hij meteen nog een extra lesje doen om toch die ene stoel bank of schilderij te kunnen kopen. Het enige nadeel was inderdaad dat er geen stickers voor de toetsen bijzaten. Maar ik heb gebeld en ik kreeg meteen een setje opgestuurd, dus dat is ook opgelost. Een super typecursus met alle ingrediënten die belangrijk zijn om een jochie van 10 te stimuleren om zijn typediploma te halen. En zeker voor kinderen met dyslexie een zeer welkome aanvulling!

Re: Ducktypen

Geplaatst: 24 dec 2014 12:05
door jerwarm
ik heb ook typen gehad op school, toen was ik rond de 16 jaar op en ging het op van die grote electrische typemachines op de LTS.
Het ging voor geen meter en het interesseerde mij ook helemaal niet.

jaren later tegen mijn 30e kreeg ik pas internet en leerde het typen op MSN vanzelf! Ik heb in een paar jaar gewoon vanzelf typen geleerd.

Re: Ducktypen

Geplaatst: 22 feb 2015 15:41
door Carobella
Hallo,

Ik ben blij met de vraag en heb veel gehad aan de antwoorden van mensen die ervaring hebben met Ducktypen. Mijn zoon van 9 vroeg ernaar maar wij hebben er vanaf gezien. In groep 6 op hun school krijgen ze Typetopia. Maar ik had gehoord dat dit misschien te moeilijk was en het vergt vrij tijd om te oefenen. Ik dacht dan beginnen we met Ducktypen maar daar zien we nu vanaf. Dan maar kijken hoe Typetopia gaat volgend jaar.

En nee wij pushen onze kinderen niet. Was al blij dat mijn zoon zich hiervoor interesseerde. Maar onze school gaat mee met de tijd en ze krijgen bijvoorbeeld vanaf groep 1 al een spreekbeurt. Die moet hij gaandeweg steeds meer zelf gaan samenstellen en typen. Welkom in 2015.

Carobella