LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 08 jul 2004 19:11

bij trosradarforum hebben ze gewoon de pik op je
of je nou goed bezig bent of niet
alles gaat over 1 kant

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 08 jul 2004 19:21

mijn vriendin en ik hebben een hond die met 9 maanden herplaatst moest worden.
de fokster heeft met veel pijn en moeite haar hond terug kunnen krijgen
het dier was zwaar ondervoed, agressief, niet zindelijk.
ze heeft er 75 % van de aankoopprijs voor betaald.
ze moest wel, anders zou ze de pup helemaal uit het oog verliezen.

ze heeft hem eerst 2 maanden thuis gehouden, maar het zindelijk maken lukte haar niet erg.
maar omdat het verder een vreselijk lief maar onzeker dier was wilde ze hem toch weer herplaatsen.
ze heeft gewacht tot er mensen met ''ervaring'' kwamen als ik ons zo mag noemen
afgetast
ons toen kennis laten maken met de pup of jonge hond
en wij zijn er helemaal voor gegaan
ze heeft hem gratis aan ons meegegeven omdat ze een goed en ervaren adres belangrijker vond dat er geld voor krijgen

wij hebben de jonge hond in 3 weken zindelijk gekregen
zijn vertrouwen in mensen en andere honden is helemaal terug gekomen
het is een joker
een dolle dwaas
we genieten van onze hond en we zijn blij dat deze fokster zoveel vertrouwen in ons had

deze mevr. verdient een bloemetje dat ze zo begaan is het het lot van 1 van haar puppies
en niet om hier om TROSRADAR voor geldbelust mens door te gaan.
niet alle fokkers zijn op geld uit
er zijn ook mensen met een hart voor hun dieren

sabien vd laar

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 09 jul 2004 07:42

:wink: en ook dat mag best gezegd worden :P

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 13 jul 2004 16:58

Rasverenigingen komen op voor de belangen van het ras en doen er alles aan om qua karakter, gezondheid en uiterlijk mooie pups op de wereld te brengen dmv strenge eisen aan het fokken te stellen.

Tuurlijk heb je geen garantie dat je pup geen HD krijgt, ookal zijn de ouders hd-vrij. Die garantie geeft niemand je. HD ontstaat door veel meer factoren dan alleen erfelijkheid (te denken valt ook aan traplopen, onstuimig spelen, te lange wandelingen etc) Evenmin heb je de garantie dat jouw pup kerngezond zal zijn omdat je hem via de rasvereniging hebt gekocht. Ik heb zelf een hond van de rasvereniging die ook al vanalles heeft gehad. Maar het is dan ook een feit dat rashonden minder gezond zijn dan kruisingen. Dus wees dan ook niet zo naief om te denken dat je met het kopen van een rashond bij de rasvereniging geen gezondheidsproblemen kunt krijgen met je pup!

Waar een rasvereniging voor staat is om te zorgen dat in ieder geval erfelijke factoren uitgesloten zijn bij ziektes als oa HD. Daarnaast zijn het ouders met een verplichte gedragstest en een mooie uiterlijk. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat deze pups opgroeien bij de fokker in huis, waarbij de moeder goed verzorgd wordt en daarmee ook de pups. De fokkers hebben een hart voor hun honden en zijn niet op het geld belust zoals broodfokkers, ze stellen de gezondheid van de pups boven alles! De pups worden ontwormd en ingeeint. Dodelijke ziektes als parvovirus zijn daarmee uitgesloten (in tegenstelling tot de broodfokkers waar vele pups hieraan sterven). Bovendien is de kans nihil dat je een bange of agressieve hond krijgt, omdat deze zeer goed gesocialiseerd worden bij een goedgekeurde fokker. Er zijn wel 101 redenen om een pup aan te schaffen via de rasvereniging boven de broodfokkerij!!!

Vergelijk Rasverenigingen dan ook niet met broodfokkers!!!! :x

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 13 jul 2004 20:17

Jaja, fokkers die lid zijn van een rasvereniging doen het niet voor het geld en vragen daarom maar het 3 dubbelen.
Maar ze doen het echt niet voor het geld hoor.
Geloof je het zelf?

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 10:03

Enig idee dan wat het een goede fokker kost om op deze manier te fokken???? Nee, blijkbaar niet anders zou je niet zo'n domme opmerking plaatsen.

Dacht je dat het gratis was om de ouders te laten onderzoeken op HD, om alle pups te ontwormen, in te enten, te laten testen op oogziektes, etc etc. Dat het geen tijd, geld en moeite kost om met de ouderdieren tentoonstellingen te lopen, trainingen te doen, gedrags- en karaktertesten te laten afleggen, om een goede Reu uit te zoeken (die overigens een fokker zo'n 200 euro kost om te laten dekken). Wat dacht je van de kosten van een nestcontrole en pupbemiddeling via de rasvereniging of van alle tijd die een fokker in de puppy's steekt om ze goed te socialiseren? Om ze dag en nacht, acht weken lang bij te voeren, met ze te spelen etc. Zo'n fokker maakt ook het tiendubbele van de kosten die een broodfokker maakt!!!

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 10:55

Als liefhebber maakt je dat niet uit dat je geld betaald en hoef je er ook niet aan te verdienen.
De fokkers doen het wel voor de verdiensten.
Dus fokkers zijn broodfokkers.

Uta
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 jun 2004 20:53

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Uta » 14 jul 2004 12:40

////////
Laatst gewijzigd door Uta op 25 feb 2011 17:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 14:49

Laat ook maar! Het heeft blijkbaar totaal geen zin om hierover in discussie te gaan. Weet je wat? Koop gewoon lekker een hond bij een broodfokker ipv via de rasvereniging, want dat is goedkoper en ach.. als de hond dood gaat dan krijg je toch gewoon een nieuwe?? En dat de moeder in een schuurtje haar hele leven pups werpt in erbarmelijke omstandigheden is toch ook hartstikke diervriendelijk? Als je maar een goedkope pup hebt, want dat is blijkbaar alles wat telt.

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 15:20

Ik koop liever een pup bij een erkende fokker die goed gecontrolleerd worden en waar ik de puppys en de moeder in een huiselijke omgeving zie huppelen en er goed verzorgd uitzien en gesocialiseerd zijn dan bij een broodfokker.En ik heb een fantastisch een gesosialiseerde en een prima karakterhond gekocht en daar zijn we dolblij mee.Laat ik er dan maar meer kwijt voor zijn ,maar ik weet wat voor nest en wat voor een prima verzorging die puppy;s kregen en dat de moeder er grandioos er uit zag en leuk omging met de mensen en kinderen .Dat is voor mij meer waardt dan het slappe gekletsts van utah.Dat is beneden alle pijl.
Ajuus zeg ik maar en door je heb gelijk deze keer.En mijd de broodfokkers.!!

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 15:36

Bedankt!!
Fijn dat er toch mensen bestaan die hun gevoel op de juiste plek hebben (en hun verstand :wink: ) en wel de juiste keuze maken. :D

Broodjeaap

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Broodjeaap » 14 jul 2004 20:25

Dat gezwets van een Uta moet iedereen dan ook maar als lulkoek beschouwen. De term 'Hobbyfokker' terwijl je bij de rasvereniging met juist de goeie fokkers te maken hebt, zegt alweer genoeg over het intelligentiepeil van deze persoon.

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 14 jul 2004 20:50

Dat van de rasverenigingen klopt in zo vere dat er ook tussen fokkers van rasverenigingen kaf onder het koren zit. ik ben de mening toegedeeld dat als men de leden van de rasvereniging tegen het licht aan houd men een afspiegeling ziet van fokkers die geen lid zijn van een rasvereniging.
Het houden en fokken van dieren is een mentaliteit kwestie, je gaat verantwoord om met je dieren of je doet dit niet. Ik denk dat hier de discussie over zou moeten gaan. Omdat dieren die in huis gehouden worden is dit nog geen garantie dat men de dieren die zorg geeft of kan geven die het nodig heeft. Er zijn hier legio voorbeelden van denk maar eens aan de dierenasielen. Of kijk maar eens rond op de site van de dierenbescherming, opvallend is dat het over het algemeen dieren zijn die in huis gehouden worden. Ieder heeft zijn verantwoording, zo mag je van een fokker verwachten dat hij zijn verantwoording neemt als hij dieren plaatst (verkoopt). Dit mag je zeker verwachten van organisatie zoals raad van beheer en rasverenigingen en andere. zij moeten hun maatschappelijke verantwoording nemen dit betekend in mijn visie dat zij garant moeten kunnen staan voor die fokkers die aangesloten zijn bij hun vereniging of voor de fokkers die zij voorzien van stambomen.
Ook de dierenarts moet zijn verantwoording nemen en hun organisatie (Knmvd) moet hierop toezien. Er is in onze maatschappij behoefte aan warmte en gezelschap, vele vinden dat in hun huisdier. hierom heen bestaat een hele industrie, diervoeders en speeltjes, dierenpensions en medische zorg (dierenartsen), hondenscholen en gedragstherapeuten. We vinden het allemaal heel normaal dat al deze ondernemers betaald worden, vaak heel goed betaal (bekijk anders eens een rekening van de dierenarts en zet dit eens af tegen de prestatie). Op het moment dat een fokker, die toch de meeste tijd kwijt is, is het op eens NOT don dat hij wat van zij tijd betaald krijg. Of het moet het doen onder de mom van hobby, dan kan hij vragen wat hij wil en kan hij er niets aan overhouden.

Boer

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Boer » 16 jul 2004 21:53

UTA het meeste wat je schrijf is onzin :!:

voxredlover

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door voxredlover » 17 jul 2004 00:24

ik heb anderhalf jaar naar een goede fokker gezocht.
en ze zijn er.
zonder fokkers geen ras honden.
100 euro minder meneer dan krijgt u geen stamboom : hard wegrennen dan.

er is niks mis met fokkers die echt de ras standaard hoog in het vaandel hebben..

veel mensen kopen een hond zonder stamboom bij een [fokker] omdat dat veel geld scheelt. daar help je de boel mee om zeep.die mensen zijn degenen die het hardst brullen dat een [fokker] niet deugd als hun hond ongezond blijkt te zijn...

het kan altijd gebeuren maar gezonde ouderhonden geven gewoon meer kans op gezonde pups..

arthur

Gast

Re: zieke pup aangeschaft bij fokker [lid rasvereniging]

Ongelezen bericht door Gast » 18 jul 2004 19:35

ze zijn er zeker wel, goede fokkers
je moet er alleen goed na zoeken, en de tijd nemen ze te bezoeken
dan zie je namelijk meteen ''hoe'' ze met hun hond(en) omgaan en hoe ze gehuisvest zijn
als je niet over 1 nacht ijs gaat dan heb je je ook verdiept in erfelijke kwalen en zal je ook zeker bij die fokker naar al die uitslagen vragen.
en tja, sommige laten zich nog steeds voor 100 euro minder met een kluitje in het riet sturen

eigen schuld
geef daar de fokkers niet de schuld van


Gesloten