Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
lindaotte
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2021 23:14

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door lindaotte »

Ik heb een hele goede ervaring met de Stichting Hulp doet Leven. Ik ben van te voren goed geïnformeerd over de hond. De kennismaking heb ik als prettig ervaren. Mijn hond was 5 maanden oud toen ik haar adopteerde. Het is er een met wat gebruiksaanwijzingen, maar mijn ervaring heeft mij geleerd dat dat voor alle honden geldt. De meiden van de stichting hebben hart voor de goede zaak. De honden die vanuit Roemenië naar Nederland komen, maken in de asiels in Roemenië plaats voor andere honden. Daarnaast wordt er door de stichting veel geld gestoken in sterilisatie projecten van honden en katten daar.
Mijn andere hond komt uit Polen. Helemaal niets mis mee. En al dat gelul over die zielige hondjes in Nederlandse asiels. Wat een onzin. Er zitten in Nederland helemaal niet zoveel honden in het asiel. En die daar zitten zijn pas echt onaangepast en beschadigd.

Joshuak30
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2021 23:26

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Joshuak30 »

Ook ik las al deze berichten voordat ik ernaar toe ging.
Maar ik heb wel een goede ervaring met deze stichting.
Achteraf nog zelfs contact met iemand uit Roemenië die mij >achteraf<(dus geen verkoop) aantoonbaar foto's liet zien van het door ons geadopteerde hondje, wat het toen duidelijk niet goed had met een ketting om de nek en nog meer vreselijke details en volledig historie.

Dus er kunnen hier wel sprookjes verteld worden dan deze stichting niet zou deugen

Maar hoe je het ook wendt of keert.....dieren krijgen een beter leven dankzij hun.


Groet Joshua

ManuRussel
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2021 23:23

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door ManuRussel »

Op 6 november 2020 heb ik ons hondje opgehaald bij "hulp doet leven".
Ik was hier samen met mijn dochtertje. We werden vriendelijk geholpen en er lag geen beslissings druk. Na een tijdje hebben wij de contracten getekend en is er betaald.
Eenmaal thuis aangekomen was ons hondje een klein beetje bang....het zal wel door de reis komen dachten we. Alles was immers nieuw voor haar. Nu zijn we 7 maanden verder en oooh wat hebben we toch geboft met haar, ze is perfect. Er is nog steeds contact met de stichting " hulp doet leven". Er werd ons gevraagd om regelmatig foto's op te sturen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd hoe het gaat met Russel.
Voordat bij Russel gingen bezoeken hebben wij onze thuissituatie moeten beschrijven. Ook was het een pre om ervaring te hebben met het type hond dat Russel is.
Kortom.....ik ben erg tevreden, blij en dankbaar dat ik bij "hulp doet leven" terecht ben gekomen!!!!

Aloys80
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2021 23:29

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Aloys80 »

Ik herken mij helemaal niet in deze slechte berichten! Wij hebben nu een half jaar een hele leuke hond van 2 jaar via deze Stichting Hulp doet Leven geadopteerd. Vooraf hebben ze goed verteld wat voor soort hond het was, wat we konden verwachten (moest alles nog leren o.a. want ze leefde op straat). We zijn hier ook vanuit gegaan. Zelf ben ik na adoptie langs de dierenarts geweest voor check maar ze is met vlag en wimpel geslaagd.
Wij zijn in ieder geval heel blij met onze lieve en makkelijke hond. Bij een straat hond weet je nooit precies hoe het uitpakt maar met geduld en liefde kom je heel ver! Ik ben heel blij met deze organisatie, geweldig werk wat ze doen!

sophie.schuijffel
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2021 06:17

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door sophie.schuijffel »

Wat jammer dat hier de slechte ervaringen worden gedeeld en niet eens beiden kanten van het verhaal wordt verteld.

Dan nu even iets potitiefs;

Ik heb sinds november 2020 een langharige zwarte kat geadopteerd bij Hulp Doet Leven. Deze lieverd doet het super goed! Ze is gezond, lief, sociaal en heel aanhankelijk. Ik ben zo blij met dit lieverdje en kan niet meer zonder haar! Ze is bijna 1 jaar oud en groeit enorm hard! Zo deel ik met vele anderen onze positieve verhalen met elkaar op social media.

Dat er sommige mensen een slechte ervaring hebben gehad betekend niet dat alles negatief is en dat de verhalen ook daadwerkelijk kloppen! Mensen kunnen heel makkelijk van een mug een olifant maken. Jammer.

RescueLover
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 feb 2021 07:08

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door RescueLover »

Er zullen nu wel wat positieve(re) reacties komen van mensen die toevallig geluk hebben gehad met deze organisatie (die trouwens GEEN stichting is), want ze hebben een zielig Facebookbericht opgesteld over de slechte recensies, hoe onterecht deze zijn en hoe zielig dat is voor de honden.
En dan vragen of mensen positieve ervaringen willen delen want 'anders krijgen de honden geen kans' enzo.

Hulp doet Leven is géén stichting en ondanks het mooie verhaal was ze er zelf van maken (boekhouder zou te duur zijn), verdienen ze gewoon geld over de rug van deze honden.

Geen huisbezoek, geen veiligheidstuig, geen intake of voorlichting.

Gewoon langskomen, een hond kiezen, corona prijzen betalen voor een pup en dan mag de pup mee.

Schandelijk en het effect wat dit op GOEDE stichtingen heeft is helaas groot.

Tinustil
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 sep 2020 17:01

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Tinustil »

Ik heb inmiddels begrepen dat de eigenaresse van HDL geprobeerd heeft een reactie te plaatsen onder dit item wat niet gelukt is.
Ik vind het ontzettend fijn voor mensen als zij een goede ervaring hebben met deze organisatie. Deze recensies zijn vooral gebaseerd op hoe leuk en lief het hondje is. En wat gelukkig voor die mensen dat het goed gaat, maar dit ligt puur en alleen aan de hond.
Een organisatie laat pas goed zien hoe zij werken wanneer het niet goed gaat met de hond en hoe zij daar mee omgaan. Tot nu toe heb ik ervaren en verhalen gehoord waaruit blijkt dat dat nu net het punt is. De ervaringen zijn verdrietig en pijnlijk. En ook tussen deze recensies is precies te lezen hoe HDL hier mee omgaan. Als jouw reactie niet wordt toegelaten heeft dat niets te maken met vrije democratie, maar te maken met dat de inhoud van het bericht waarschijnlijk op zijn minst gezegd niet netjes was.

reggie2
Berichten: 1560
Lid geworden op: 12 feb 2017 18:27

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door reggie2 »

sake1987 schreef:
30 nov 2020 06:50
Als ze nu gewoon eens zouden ophouden met al die honden uit het buitenland te halen.
Niks mis met honden uit het buitenland, wij hebben bij onze vorige Nederlandse hond ook een buitenlandertje gehad, prima diertje, stichting was minder, maar goed daar kan dat dier niks aan doen.

Gewoon je ogen en oren open houden dat moet je ook als je een Nederlandse hond koopt.

Er zijn nou eenmaal stichtingen tussen die het niet zo nauw met de waarheid nemen, meestal trappen mensen er in omdat ze geen geduld hebben om te wachten of niet goed zoeken hoe een stichting werkt.

Magneetje
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jun 2019 06:47

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Magneetje »

Tinustil

Van misschien wel duizenden hondjes die wel een goed thuis hebben gevonden, zijn er een aantal wat niet zo fijn ging.
Kan het ook moet zo zijn dat een stichting vaak de achtergrond niet eens weet van een hond? Ze worden vaak op straat gevonden en daar hangt echt geen gebruiksaanwijzing aan.
Maar men wil tegenwoordig een kant en klare hond die alles al meteen kan.
En een hond wat ziek wordt kan je ook niet altijd zien. Weet jij of jij volgende week niet ineens ziek bent?
Triest om organisaties die hun best doen om honden uit het buitenland te redden zo naar beneden te halen.
Mensen weten vaak niet eens in welke omstandigheden deze dieren leven.
En nee, ik heb geen hond van deze organisatie en nee, ik ben ook geen medewerker van deze organisatie.

ger22
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 feb 2021 15:11

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door ger22 »

helaas is deze organisatie alleen maar uit op geld ook wij zijn erin getrapt bij aankomst wordt er gezegd daar zitten ze kijk er maar naar we komen zo bij u er wordt totaal geen informatie gegeven over het karakter van de hond ook wordt er niet gevraagd naar de gezin samenstelling of waarvoor we de hond willen waar we wonen helemaal niks toen wij twijfelden werd er doodleuk gezegd ow houdt onze site maar in gaten we krijgen elke week nieuwe honden binnen vanuit Roemenië toen hadden we al moeten zeggen laat maar. maar ja helaas niet gedaan bij afrekenen werd er tikkie gestuurd kregen nog een riem cadeau en hup naar de volgende die stond te wachten .onze kruising was al vrij schuw toen we haar meenamen maar wordt vanzelf beter werd gezegd nou mooi niet nu bijna jaar verder .Ik heb contact opgenomen om de hond terug te brengen dit was na ongeveer 2 weken omdat zij hapte naar andere honden en met kleine kinderen is ze niet te vertrouwen helaas ( nog steeds niet ) .Op advies hebben we haar laten steriliseren wat ook weer een flinke kostenpost was maar ja we wilden het toch proberen of dit haar karakter zou veranderen ook dit hielp niet .

Scarabee79
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2021 12:17

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Scarabee79 »

Wij hebben de totaal geen slechte ervaringen.
We hebben een ontzettend lief hondje gehaald vorige week. Alles zag er netjes en verzorgd uit. Een groot veld om te rennen, veel buiten met mooi weer. Goede informatie, en vooral de kijk naar de klik met hond een toekomstige baas.
Het is natuurlijk makkelijk om negatieve recensies te geven!

Maar mensen willen nou eenmaal sne een hond voordat ze zich ingelezen hebben. Neem geen hond omdat je dan nu naar buiten kan. Een hond neem je voor je leven en niet hee even.
Dus heb je geen ervaring met een hond, lees lees lees en leer eerst eer je zomaar op een hond reageert.

Radar
Site Admin
Berichten: 5084
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Radar »

Beste mensen,

Ik heb de berichten goedgekeurd. Voor alle nieuwe gebruikers, wees welkom, ik zal jullie even uitleggen hoe dit forum werkt om wat misverstanden uit de wereld te helpen.

Elk eerste bericht dat een nieuwe gebruiker plaatst moet door de moderatie worden goedgekeurd. Of dit nou een positief of een negatief bericht is, wij kijken er eerst naar voordat het online komt. Aangezien de moderatie in het weekend niet heel druk bezet is (lees: 1 persoon), duurde het even voordat de berichten werden goedgekeurd. Er wordt ons verweten dat we over dit onderwerp alleen negatieve reacties toe zouden laten, maar dat is dus niet het geval. De negatieve reviews stonden er al een tijd op en de recent ingediende positieve berichten moesten nog worden goedgekeurd. Wat bij dezen is gebeurd.

Daarbij gaat het hier om een topic waar bijna drie maanden niks in gezegd en waar vervolgens plots een stroom aan positieve recensies over binnenkomen. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen waarom je daar als moderator even de tijd voor neemt om wat langer naar te kijken. Ik heb inmiddels gezien dat er op Facebook een oproep is gedaan, dus dat verklaart een hoop. Ik blijf dit topic wel in de gaten houden, want helemaal ‘zuiver’ is het natuurlijk niet als de positieve recensies actief worden geworven. Mocht iemand nog vragen hebben, stel ze gerust via een privébericht. Houd het in dit topic graag inhoudelijk en niet over het modereerbeleid.

Fijn weekend en groet, 
Radar ^YB

reggie2
Berichten: 1560
Lid geworden op: 12 feb 2017 18:27

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door reggie2 »

Magneetje schreef:
27 feb 2021 15:35
Tinustil

Van misschien wel duizenden hondjes die wel een goed thuis hebben gevonden, zijn er een aantal wat niet zo fijn ging.
Kan het ook moet zo zijn dat een stichting vaak de achtergrond niet eens weet van een hond? Ze worden vaak op straat gevonden en daar hangt echt geen gebruiksaanwijzing aan.
Maar men wil tegenwoordig een kant en klare hond die alles al meteen kan.
En een hond wat ziek wordt kan je ook niet altijd zien. Weet jij of jij volgende week niet ineens ziek bent?
Triest om organisaties die hun best doen om honden uit het buitenland te redden zo naar beneden te halen.
Mensen weten vaak niet eens in welke omstandigheden deze dieren leven.
En nee, ik heb geen hond van deze organisatie en nee, ik ben ook geen medewerker van deze organisatie.

Een beetje stichting werkt met gastgezinnen, die kunnen dan de hond een beetje socialiseren, Kijken hoe de hond reageert op diverse dingen , zoals verkeer, kinderen en nog meer van die dingen.

Een stichting die niet met gastgezinnen werkt kan je beter links laten liggen, want je hoort eerst het hondje te bezoeken om te zien hoe het in het echte leven is. Ook een intake bezoek hoort er bij.

Buitenlandse honden hebben vaak veel meegemaakt, dus je zin van mensen willen een "kant en klare hond " , klopt niet echt.

Lady1234
Berichten: 16564
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Die hondjes halen uit het buitenland is gewoon een industrie geworden.

juliomariner
Berichten: 2133
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door juliomariner »

Ik denk dat we de positieve reacties met een behoorlijke korrel zout moeten nemen.
Ze zijn ook erg geloofwaardig

reggie2
Berichten: 1560
Lid geworden op: 12 feb 2017 18:27

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door reggie2 »

juliomariner schreef:
27 feb 2021 18:53
Ik denk dat we de positieve reacties met een behoorlijke korrel zout moeten nemen.
Ze zijn ook erg geloofwaardig
Ze roepen ook op Facebook op om hier iets positiefs te plaatsen 🤔 dan heb je iets te verbergen.
Arme honden die aan dit soort praktijken zijn overgeleverd.

juliomariner
Berichten: 2133
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door juliomariner »

Dat bedoel ik!

Scarabee79
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2021 12:17

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door Scarabee79 »

juliomariner schreef:
27 feb 2021 18:53
Ik denk dat we de positieve reacties met een behoorlijke korrel zout moeten nemen.
Ze zijn ook erg geloofwaardig
Kan jij door onze voordeur kijken dan?
In asiels zitten ook verknipte honden! Ook daar weet je niet altijd waar je aan begint.

Weet ook dat de eigenaar van een hond er zelf grotendeels mee te maken heeft hoe de hond wordt.

reggie2
Berichten: 1560
Lid geworden op: 12 feb 2017 18:27

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door reggie2 »

Scarabee79 schreef:
27 feb 2021 20:09


Weet ook dat de eigenaar van een hond er zelf grotendeels mee te maken heeft hoe de hond wordt.
Wat jij van die stichting bent of contact mee hebt, weet ik niet/hoef ik ook niet te weten.

Een eigenaar vormt inderdaad een hond, maar over het algemeen hebben buitenlandse honden een "rugzakje".
Niks mis mee, maar daar hoort een stichting/organisatie eerlijk over te zijn.
Ben je dat niet, krijg je dit soort topics.

Oproepen om positieve reacties hier neer te zetten, roept uiteraard vraagtekens op.

juliomariner
Berichten: 2133
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Slechte ervaring met organisatie 'Hulp doet leven'

Ongelezen bericht door juliomariner »

Aanmelden voor een forum alleen maar om een positieve review te geven, dat gelooft toch geen hond.

Plaats reactie