LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Katten op auto's/in de tuinen etc.

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Kanters c
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jul 2007 16:29

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Kanters c » 20 jul 2007 11:29

Jij bent natuurlijk een echte natuurfreek, en daar heb ik niks op tegen ,maar ik ben een echte vogelliefhebber,vroeger haalde ik eieren uit kraaien nesten, maar dat is meer dan 50 jaar geleden,nu weet ik dat kraaien meer dan 40 jaar oud kunnen worden ,en als er een paar gevormd is en een van hun verongelukt of word afgeschoten, dat dan de overblijver 3 a 4 vier dagen in de nabijheid rouwt en treurd om het verlies van zijn partner,en zich dan aansluit bij een groep vrouwtjes of mannetjes om zijn verdere leven vrijgezel te blijven,sindsdien heb ik respect voor deze vogels,het is altijd de onwetendheid van dieren haters, die tot wreedheden leiden,naar de dieren toe,maar zo als ik van mijn vogels hou heb ik zelf ook een kat een langharige pers,komt niet buiten, binnen zit ze samen met een amazone papegaai , en een agapornis, en zijn goede vrienden,dan heb ik twee duitse herders ,waar snachts mijn konijn een vlaamse reus tussen de benen van de oudste herder gaat liggen slapen,dus alles een diervriendelijke situatie,en dan stoort het me verschrikkelijk ,dat de buren hun katten bij mij op de voederplank de vogels dood laten bijten ,en er niks aan doen om dit te voorkomen.

roque
Berichten: 39
Lid geworden op: 18 jul 2007 09:08

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door roque » 20 jul 2007 12:02

dat is vervelend,.....


doe een belletje om, deden wij ook,.... dan word het vogeltje gewaarschuwd
bij ons liggen de muizen voor de deur,... meestal brengen de katten die naar hun eigen huis,.............

Kanters c
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jul 2007 16:29

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Kanters c » 20 jul 2007 14:51

Die bel om doen zou ik wel willen maar dan een van 5 kilo, want de poezen zijn niet van mij,dus de buurvrouw van 2 huizen verder zou dat moeten doen ,maar na veel waarschuwingen gebeurd er niks.

unknown
Berichten: 62
Lid geworden op: 27 mei 2007 22:38

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door unknown » 20 jul 2007 15:01

Dat is vervelend dat die buurvrouw geen enkele moeite neemt, om de overlast van haar huisdiertjes in toom te houden.
En het is toch de schuld van haar, niet van die katten.
Die kunnen er niks aan doen.

roque
Berichten: 39
Lid geworden op: 18 jul 2007 09:08

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door roque » 20 jul 2007 15:01

ja dat bedoel ik ook..
ik kan zelf ook niets bedenken zo 1,2,3,
mischien iemand nog tips?

Scubaticus
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 jun 2005 00:11

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Scubaticus » 20 jul 2007 18:44

Hi roque,

Tips? Als je eigen katten/honden vreemde katten niet uit de tuin kunnen houden dan zou je kunnen overwegen om het schrikdraad dat hier in het forum aangeraden wordt te gebruiken. Dat is speciaal om kleine huisdieren af te schrikken en wordt meerstal gebruikt om reigers bij tuinvijvers weg te houden. Je zou je buren kunnen vragen of ze een bijdrage willen doen.

Ik heb zelf meerdere katten en altijd goed overlegd met de buren, zeker als ze er echt last van hebben zal ik veel ondernemen om de overlast te verhelpen, maar het binnenhouden van mijn katten is voor mij geen optie.

Dat zou net zoiets zijn als een klein kind een zak met snoep voor te houden zonder dat ze er iets uit mogen halen.

Zij die zonder zonden zijn werpe de eerste steen zeg ik altijd maar.


We moeten met z'n alle goed begrijpen dat we hier met dieren te maken hebben en die kennen het verschil tussen jouw- en mijn tuin niet.

Uiteindelijk zijn de eigenaren verantwoordelijk en die kun je daar dan ook op aanspreken. De dieren zelf iets aandoen getuigd van totaal missen van respect voor dieren. Zulke mensen zou ik niet eens willen kennen.

Zo hebben we allemaal wel wat. Ik ken bijv. geen hondenbezitters de hun hond altijd aan de lijn houden. De eigenaars bepalen vaak zelf wanneer ze het beest los laten lopen, hoewel dat hier in NL alleen op bepaalde plaatsen mag. Als die honden dan nesten verstoren van meerkoeten of andere watervogels omdat de viervoeters toch ook moeten kunnen zwemmen en je zeg daar dan wat van dan wil je niet weten wat je over je heen krijgt, terwijl ze strafbaar zijn nota bene, maar leven en laten leven nietwaar, hoe moeilijk dat soms ook is.

Dat je naar een flat moet vertrekken was geen opdracht hoor, maar als ik lees hoezeer je je stoort aan de katten in je tuin lijkt het me voor je gezondheid en die van je huisgenoten een verademing.

Ik hoop wel voor je dat je een oplossing vind zonder dat het dier daar de dupe van wordt, maar helaas blijft de mens toch nog altijd de verschrikkelijkste soort die er rondloopt en de natuur naar de knoppen helpt en daar doe jij net als ik, indirect ook aan mee.

Spiderben
Berichten: 55
Lid geworden op: 11 jan 2006 19:57

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Spiderben » 20 jul 2007 19:19

:cry: Truuuz. Als je een dierenliehebber bent dan laat je een kat niet aan een lijntje uit. Je begrijpt er helemaal maar dan ook helemaal niets van. Duik is in de boeken of zo. Ik bedoel neem dan geen kat maar een visje of zo. Die kat van jou is doodongelukkig. Kijk maar eens goed naar hem als je hem aan zijn lijntje uitlaat. Ik weet nu al zeker dat jij zelf gelukkig bent maar jou kat zeer zeker niet! Jammer voor de kat

Spiderben
Berichten: 55
Lid geworden op: 11 jan 2006 19:57

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Spiderben » 20 jul 2007 19:44

roque.

Wat heb je nu allemaal over normen en waarden en opvoeden en zo. Een kat kun je maar gedeeltelijk opvoeden. Als een kat van ons bij de buren de was onder zou piesen dan wassen wij het opnieuw. Aantoonbare schade etc. door onze katten veroorzaakt vergoeden wij. Mocht een kat door een raam naar binnen klimmen dan is daar ook gezamelijk een oplossing voor te vinden. Maar doe je oren nu eens goed open. HET LIGT NIET AAN DE KAT ! Als er morgen een wet aangenomen wordt dat er wegens een overschot aan katten een beperking wordt ingevoerd of ik moet katten belasting gaan betalen of er komt een soort van algemene verzekerings fonds om bij schade uit te betalen dan heb ik daar voor de volle 100% vrede mee. Maar wat ik hier mis is een vorm van dierenliefde. Het baasje voedt zijn kat niet op dus zet maar een klem in de tuin of zo. Echt ik begrijp ook wel dat ze voor overlast zorgen. Maar we moet met zijn allen niet zo pieter putterig gaan doen. 3 drollen wekelijks in je tuin zijn er nog geen 100. En ach je moet toch onkruid wieden. Ik mis gewoon een beetje ruggegraad van een hoop mensen die reageren. Ook lijkt wel of sommige mensen uit verveling of tijdgebrek alleen maar gaan letten op andere mensen en als die dan anders leven dan wordt dit niet getolereerd. Echt als je respect naar elkaar en de dierenwereld toont dan kom je er met een beetje bereidwilligheid best samen uit. Dit geld natuurlijk ook voor geluidsoverlast, etc.

Spiderben
Berichten: 55
Lid geworden op: 11 jan 2006 19:57

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Spiderben » 20 jul 2007 19:56

Roque,

Oh ja wij zijn erg schoon op ons zelf en hygiënisch en hebben behalve dan af en toe wat kattenharen een heel schoon huis. Elke week gaat het dekbedovertrek de was in en luchten wij het dekbed buiten. Katten haren op de vloer en kleren hoort er nu eenmaal bij en daar is natuurlijk de stofzuiger voor.

Spiderben
Berichten: 55
Lid geworden op: 11 jan 2006 19:57

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Spiderben » 20 jul 2007 20:02

moravanraaphorst.

Ik begrijp best jou standpunt wel, maar toch doe je dit vanuit een menselijk standpunt. Je hoeft dit niet te doen. Maar ik heb ook wel zoveel respect voor jou standpunt dat ik zeg ik begrijp jou wel maar jij begrijpt de kat niet.

Ik denk overigens niet dat ik een kat zou nemen als ik bij een drukke weg zou wonen.

Bedankt voor jou reactie. In ieder geval niet zo,n verschrikkelijke.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door eeliane » 20 jul 2007 20:14

Misschien dat een kat niet als huisdier moet worden gezien!
Een huisdier is een dier die in principe in huis wordt gehouden en die onder toeicht van een baas/bazin evt naar buiten gaat.
Een kat is een ongeleid projectiel en in staat best wel irritatie en vernielingen aan ander mans spullen en leefgenot aan te richten.
Iemand ie een kat als HUIS dier wil houden moet juist beter nadenken voordat je er een neemt. Dus draai het eens om, als je geen ruimte hebt (bijv een boerderij, handig daar ook voor de muizen etc) neem dan geen kat. Een kat heeft ruimte nodig als je die niet kan bieden (dus niet de ruimte van je buren er bijdenken dus!) dan geen kat aanschaffen. Geen ruimte geen kat!

roque
Berichten: 39
Lid geworden op: 18 jul 2007 09:08

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door roque » 20 jul 2007 20:59

spiderben met dat opvoeden was even over kinderen bedoeld die niet vies mochten worden dat kwam niet van jou,....

en 3 drollen per week!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WAUW was maar waar, zeker en niet minder 4 per dag reken maar uit per week
ik ruim het elke dag ,.. als ik de drol zie al gelijk op,..
want ik wil niet dat er meer katten komen

had ik er maar drie per week en dan dat sproeien ,......
ik doe de katten geen zeer alleen kattenschrik gebruikt dat werkt dus niet en peper ook niet
zo erg ben ik ook weer niet
en ik weet dondersgoed dat het de bazen zijn maar die vinden natyyrlijk tedruk maak, ik heb het natuurlijk wel over hun katten en ze weten geen oplossing en binnen houden doen ze niet was het alleen maar snachts......
nog eens met de baas praten voor andere opties
zou graag meer initiatief van hun kant zien maar zo is het lekker makkelijk
denk je er niet aan is er ook niets aan de hand

unknown
Berichten: 62
Lid geworden op: 27 mei 2007 22:38

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door unknown » 21 jul 2007 09:13

Truuuz. Als je een dierenliehebber bent dan laat je een kat niet aan een lijntje uit. Je begrijpt er helemaal maar dan ook helemaal niets van
Maar ze begrijpt wel, dat ze geen overlast veroorzaakt met haar kat(ten)
Waarom is dat nou zo raar? Ik had er altijd 3, en vanaf het begin dat wij in een laag bouw gingen wonen, heb ik ze tuigjes omgedaan en zo konden ze alleen in mijn eigen tuin.
En dat een kat buiten vrij moet kunnen lopen is onzin, je hond laat je toch ook niet zo naar buiten. Waarom neem je een huisdier dan?
Waarschijnlijk voor de buren als ik zo lees...

Truuuzz
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 jul 2007 15:28

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Truuuzz » 21 jul 2007 09:48

Degene die er niets van begrijpt, ben je zelf spiderben.
Jippie, ik heb een kat, laat 'm vrij los lopen, kan schijten bij anderen, kan fijn onder het raam van de buurman krols wezen te zijn, en in het ergste geval kan het zwanger thuis komen. O o, wat ben ik een dierenliefhebber. Naja, dierenliefhebber misschien, maar zeker niet een mensenliefhebber.
Waarom moet ik hondenbelasting betalen en bestaat er geen kattenbelasting???
Je moet je ogen eens de kost geven wat anderen in hun tuin vinden.

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door cybertomaat » 21 jul 2007 13:57

Nou ... daar gaan we ......

Een kat / poes die op auto's schijt / pist ???
Nog nooit van gehoord .

Een kat / poes die bij de buren naar binnen gaat,
door het OPEN RAAM en dan bij de baby in het ledikantje
gaat liggen slapen ???

Tja ... je kunt ook je raam op een klein kiertje zetten en/of
een hor plaatsen ...... niet dan ???
Ga je ook alle vogels afschieten/vergiftigen als er een mus
of een merel "per ongeluk naar binnen vliegt ???
Of alle imkers een bijdrage voor je horren vragen als je een
bij in de babykamer vind ???

Een kat / poes die onder het raam van de buren "krols gaat zitten wezen ??? "
Ja ... ik vind dat je je buitenkat gewoom moet laten "helpen" ......
heb je ook gelijk t sproeiprobleem niet meer ......

Een kat / poes die die in je tuin poept ... jij ziet de drollen liggen
ROQUE ???
dan zijn het geen kattendrollen !!! een kat begraaft t namelijk gewoon netjes ... enne ... poept bij voorkeur op een
vaste,redelijk beschutte plek ... maarja ... als je daar peper en
antikattenspul gaat spuiten ... zou ik ook op een nieuw plekje
gaan schijten als ik een kat was .

En zo zou ik nog wel ff door kunnen gaan hoor ......
maar dan loop ik t risico net zo kortzichtig over te komen als
al die "kattenhaters" hierzo ......

Met vriendelijke groet :
de poeslieve ......

>cybertomaat<

Truuuzz
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 jul 2007 15:28

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door Truuuzz » 21 jul 2007 16:24

al die "kattenhaters" hierzo ...... [quote][/quote]
Nogmaals, ik ben geen kattenhater. Ik moet ze alleen niet in mijn tuin. ik heb er niet voor gekozen.
Ik ben met katten opgegroeid en lang niet alle katten begraven hun drol. Wat hier gevraagd wordt, is dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen voor hun HUISdieren. Maar schijnbaar neem je een kat en zet alleen het eten voor hem neer en de rest doet ie elders.
Gelukkig zijn er ook mensen die er wel voor zorgen en ook geen overlast willen bezorgen.

unknown
Berichten: 62
Lid geworden op: 27 mei 2007 22:38

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door unknown » 21 jul 2007 22:39

Waarom neemt iemand dan een kat? Om buiten te laten lopen, slapen, enz.?? Of voor de buren mss?

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door cybertomaat » 21 jul 2007 23:12

Als je het heeel erg overdrijft : JA

Ik heb katten omdat ik , behalve
eten geven en de kattenbak verschonen
geen extra werk aan ze heb ......
Bovendien jagen ze de duiven van mijn
balkonnetje en heb ik geen last meer van muizen.
en NEE ... mijn katten komen NIET in de tuinen van
de buren ... alleen op mijn balkon ......
en dat vind ik eigenlijk best wel zielig.

Vooral de ene, die als kitten lekker in een tuin rondhuppelde,
daar zie je gewoon aan dat ze naar buiten wil ...
ze is dan ook al 3 keer van het balkon (op 4 hoog) gesprongen.
op een gescheeurde verheemelte en een gekneuzd pootje na
verder niks aan de hand hoor ...... is een superpoes ......
maar nu mag ze alleen nog in een tuigje op het balkon ......
maar denk maar niet dat je een jonge poes/kat ff 1 2 3 in zo'n
tuigje hijst hoor ...... wie dat denkt/zegt heeft het nog nooit
gedaan of gezien !!!

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door S. » 22 jul 2007 09:04

Zeg cybertomaat, kun je die ene kat, dat exemplaar dat zo graag buiten in een tuin rondhuppelt en nu van arrenmoede maar een duik van het balkon neemt, om maar buiten te komen, kun je die niet een ander baasje geven?
Juist dat beestje zou ik proberen een nieuw huisadres te geven, en dan liefst met een tuin zodat hij/zij ongestoord kan rondrennen, jagen en doen wat katten nog meer doen.

Ik heb ook een kat, maar dat is een 9 jaar oude, slome, lieve slaapkop en knuffelkont.
Loopt paar keer per dag een rondje door de tuin, maakt sanitaire stop in de struiken, zakt op een zonnig plekje door haar pootjes, doet een dutje en bij slecht weer doet ze dit allemaal binnen.
Heeft niemand last van, van die kat. Maar ik denk niet dat ik haar dagenlang binnen zou kunnen houden, wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Dan krabt ze van narigheid ws het behang van de muren, dus dan zou ik in haar belang een nieuw adres voor haar zoeken.

groeten.

unknown
Berichten: 62
Lid geworden op: 27 mei 2007 22:38

Re: Katten op auto's/in de tuinen etc.

Ongelezen bericht door unknown » 22 jul 2007 09:59

Ik weet er alles van hoor, ik heb in het begin 3 katten in tuigjes gehesen. En alle 3 de katten bleven op een gegeven moment in onze eigen tuin. Ik vind het veel zieliger als je weer een aangereden kat ziet leggen op het wegdek, dan kan ik wel janken.
En tuurlijk zullen ze in het begin proberen om eens verder te komen, maar honden willen ook graag los naar buiten. En die papegaaien die in een kooitje zitten, willen ook graag buiten vliegen.
Als je verder goed bent voor je dier, dat is toch het aller belangrijkste?

Gesloten