LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] epilepsie bij hond?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Broodjebal
Berichten: 144
Lid geworden op: 07 jun 2005 22:22

Re: epilepsie bij hond?

Ongelezen bericht door Broodjebal »

Natuurlijk vind ik dat verse voeding beter is dan menig brok, maar daar gaat het hier niet om!!!!!!
BHT/BHA/Ethox-vrij en graan- en glutenvrij. Of dat uit vers komt of uit brok, zal voor de hond een rotzorg zijn. Dit zijn de triggers die de medicatie tegenwerken waardoor aanvallen zich sneller opvolgen en moet je gewoon voorkomen. :roll:
Laatst gewijzigd door Broodjebal op 14 sep 2010 15:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Broodjebal
Berichten: 144
Lid geworden op: 07 jun 2005 22:22

Re: epilepsie bij hond?

Ongelezen bericht door Broodjebal »

Toetsie, het siert je dat je deze hond niet terug naar de fokker hebt gedaan. Helaas gebeurt dat maar al te vaak.
Ik zou het zeker wel melden aan de fokker en de gehele stamboom opvragen. Dan kun je her en der informeren of er uit die lijnen meerdere epileptiehonden zijn. Misschien kun je lid worden van de verschillende retrieverforums die er zijn? Zitten vaak goede fokkers op die je met raad en daad willen bijstaan.

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: epilepsie bij hond?

Ongelezen bericht door reintje vitesse »

BHT/BHA/Ethox-vrij en graan- en glutenvrij.
Broodje bal heb je ooit op iets geantwoord zonder bovenstaande qoute naar voren te brengen. Leeg in het hoofd zijn broodfokkers die zichzelf voordoen als hobbyfokkers en denken overal verstand van te hebben maar ondertussen de hand op houden :roll: :roll:

Overigens heb je voor stuurman Grote Handelsvaart HAVO B opleiding en 4 jaar HZVS nodig en voor een dierenspeciaalzaak de vakdiploma's en middenstand en om broodfokker te worden heb je aan het rijbewijs al voldoende :lol: :lol: :lol:. Over leeghoofd gesproken :roll: :roll:
Laatst gewijzigd door reintje vitesse op 29 mar 2006 14:45, 3 keer totaal gewijzigd.

Gaby1
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2006 11:04

Re: epilepsie bij hond?

Ongelezen bericht door Gaby1 »

Ik ben geen dierenarts maar weet wel heel veel van epilepsie bij honden af omdat ik zelf een hond heb met behoorlijke epileptische aanvallen.
-Epilepsie kan verminderen (niet overgaan) door op de voeding te letten.
-Omega 3 vetzuren in de voeding zouden de aanvallen kunnen verminderen (gaat niet over!)
-Fenobarbital is een goed geneesmiddel. Het heeft (bij mijn hond) geen bijwerkingen, dit is gecontroleerd in Utrecht (dierenziekenhuis).

Wat ik zou adviseren om te doen...
-Neem na elke aanval contact op met je dierenarts en overleg wanneer het tijd wordt om je hond op medicijnen te zetten. In mijn geval was dat toen mijn hond meerdere aanvallen per maand kreeg.
-Overleg met je dierenarts wanneer en of je je hond verder wilt onderzoeken. In Utrecht kunnen ze bloedonderzoek doen om te kijken of de medicijnwaarden goed zijn of een Neurologisch onderzoek doen of een MRI scan maken...
-Hou bij wanneer je hond aanvallen heeft en omschrijf in steekwoorden wat je ziet. Dit kan voor de artsen heel nuttig zijn om de ernst van de epilepsie te bepalen. Eventueel kun je ook een opname maken van de aanval. In ons geval heeft dit de dierenneuroloog in Utrecht veel inzicht gegeven. Is wel rot om te doen!!
-Behandel de hond 'normaal' wanneer hij uit de aanval komt. Het beest heeft geen benul van wat er gebeurd is. Laat geen dingen toe die anders ook niet mogen. Mijn hond gaat altijd in de keuken lopen na een aanval. Hij mag normaal niet in de keuken komen, nu dus ook niet. Dit was een tip van de neuroloog uit Utrecht.

Uiteindelijk bleek dat de medici niets voor mijn hond konden doen. Hij blijft aanvallen houden ondanks dat hij goede medicijnen heeft. Op dit moment wordt onze hond behandeld door een homeopatisch dierenarts. Wie weet helpt het.....

gewoon mezelf
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 nov 2005 16:34

Re: epilepsie bij hond?

Ongelezen bericht door gewoon mezelf »

hallo.
Onze bouvier kreeg toen hij 7 was zijn eerste epileptische aanval.
Zeker 1 keer in de maand en soms wel 2 keer met 2 aanvallen achter elkaar.
Ook hij kreeg medicijnen wat de aanvallen iets verminderde.
Vervelend daar het een akelig gezicht is,het hele lijf schokte onlasting en urine verlies.De aanvallen duurde enkele minuten en daarna was hij een half uur versuft en liep te wagelen op zijn poten.
Deze blonde bouvier is 13 jaar geworden met zijn epileptische aanvallen.Wij wisten goed met de aanvallen om te gaan en rustig te blijven.Dit was verder een rustige en lieve hond die ondanks zijn epilepsie een normaal leven heeft gehad.
Iedereen succes en sterkte met een hond die epilepsie heeft. :wink:

Gesloten